Tandfen finns hon??

Den här veckan har det hänt stora saker här hemma!! I fredags medans Martin var på jobbet satt Ella i soffan och vickade fram och tillbaka på sin tand i hopp om att den snart skulle lossna. Hon har kämpat hårt med att försöka få tanden tillräckligt lös och varit orolig över att tandläkaren annars måste rycka ut den!! För tyvärr har Ellas två nya tänder redan vuxit ut bakom mjölktänderna i underkäken och vid vårat senaste tandläkarbesök sa tandläkaren till henne att dom måste rycka ut dom två om dom inte faller ut inom några veckor. Men idag när hon satt i soffan frågade jag om vi inte skulle knyta ett snöre runt tanden!? Det gick hon med på och jag frågade om hon ville att jag skulle hjälpa henne! Till en början var hon lite skeptisk till mitt förslag men sedan gick hon med på det. Sagt och gjort, vi knöt fast snöret och jag sa att på tre så rycker jag. Det riktigt lös rädsla i hennes ögon och jag kände själv hur handsvetten sköljde över mina händer. Nu vart ju även jag nervös!!
 
 
Jag räknade ändå ner, ett två och innan jag hann säga tre så ryckte jag till lite försiktigt. Det knakade till i snöret och jag tänkte järnspikar nu gick tråden av och tanden sitter kvar där. Men så var inte fallet!! För två sekunder senare utbrister Ella, mamma titta tanden är ju ute och ligger där på golvet vid tv bänken!! Nu pumpade adrenalinet i både henne och mig och jag blev samtidigt jättenervös över att tanden åkt in under bänken. Ella studsade dock upp ur soffan och sprang fram och plockade upp den lilla vita tanden ifrån golvet och log stort mot mig. När jag fick syn på den där lilla gluggen skrek jag rakt ut av lycka!! Hon var så stol och söt!! Efter att ha ringt upp pappa och berättat den stora nyheten lade vi sedan ner tanden i en glasburk med lock. Det var jätteviktigt att vi satte på ett lock för tänk om vi annars skulle råka hälla ut tanden i avloppet. Då skulle ju aldrig tandfen kunna hitta tanden.
 
 
Vi satte oss sedan en stund i soffan och pratade om allt som skett! Hur Ella kände nu och om det hade gjort ont att rycka ut tanden!? Nej det kändes ju inte fick jag till svars. Men sen kom frågorna om tandfen verkligen finns på riktigt!!? Då jag själv är en sådan person och mamma som vill att mina barn ska kunna och få tro på dessa fenomen så länge det bara går svarade jag självklart ja på Ellas frågor. Jag berättade att tandfen är en sådan liten liten älva att det är få personer som någonsin har lyckats sett dom. Därför är det också många som inte tror på att dom finns på riktigt!! Ella blev nu jättesprallig och så förväntansfull att hon sprang upp på övervåningen och gjorde glädjeskutt i våran säng!! Hade jag själv inte haft en sådan grym träningsvärk i benen hade jag gjort henne sällskap just då.
 
 Foto: rustaupp
 
På kvällen sedan när det var dags för nattning placerade Ella sin tandburk uppe på hyllan i hennes rum. För här skulle hon ha full uppsikt över sin tand och kunna se tandfen! Någon tandfe han hon tyvärr inte se då hon somnade ovaggad den här kvällen!! Men visst finns det en tandfe för dagen där på låg det en tio krona i glasburken och bredvid den stod det en silverask med texten min första tand på!! Lyckan var verkligen total!!Puss//Isabella
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux