Barnkalas - Frost tema.

Dukningen såg ut så här med blåa glittriga tallrikar och silvriga fat som vi klätt in med ugnsfolie!! På bordet rullades silverglittrigt presentpapper (5kr rullen på Ege`s fyndmarknad) ut som kompliment till dom annars så vanliga pappersdukarna. Jag ville även skapa en känsla i rummet och en illusion om att man satt ute en kall vinterdag under en stjärnklar himmel och fikade!! Julgransbelysningen sattes därmed upp i taket och ifrån den hängde vi sedan snöstjärnor, iskristaller och glitter!! Det mesta av julpyntet som vi redan hade hemma återanvänds nu med andra ord och plockades ner igen ifrån vindens gömmor..
 
 
På bordet varvades sedan glittriga och ljusblåa Papperstallrikar för att få lite mer variation på dukningen! På tallrikarna lades sedan varsin prinsesskronorna ut som vi beställde i sett om 12st ifrån barnkalaset.se. Kaninen på bordet är en nattlampa som vi tog ner ifrån Ellas rum och dom turkosa pappersgirlangerna som hänger ner ifrån taket inhandlades på rusta för 10kr på rean. När det kom till valet av servetter ville Ella hellst ha frost-servetterna men då vi sedan såg att rusta hade rea på sina julservetter med en stor grå älg på utbrast hon: "Dessa måste vi köpa mamma!! Titta det är ju renen Sven på servetterna". Jag hade inte hjärta just då att berätta att det var en älg och inte en ren hon såg så jag tog bara med mig servetterna till kassan och log stort!!
 
 Foto: Rustaupp
 
Dukningen blev verkligen bättre en vad jag hade förställt mig och Ella vart så lycklig när hon fick se stjärnhimlen i taket. "Så här måste vi ha jämt mamma" utbrast hon!! Efter att vi hade dekorerat klart allt satte vi oss sedan ner på golvet och beskådade vårat mästerverk och fortsatte att planera inför vad vi skulle bjuda på till kalasfikat!! Då mina egna kunskaper när det gäller bakning sträcker sig till muffins så fick det bli just det!! Puss//Isabella

Kommentarer
Postat av: Ninni - Vimsiga mamman

Underbart vackert!! Jättesnyggt :) önskar min son oxå tyckte om frost. Här blir det nog Spider-Man tema ;(

2015-01-21 @ 10:35:11
URL: http://ninnzan.se/
Postat av: Lina

Jättefint! Vad gjorde ni under kalaset? Har du tips på aktiviteter/lekar på frost tema?

Svar: Vi klippte ut små morötter i papper till barnen (där dom fick skriva sitt namn på) och en stor olof i papper. Sedan fick barnen leka sätta näsan på olof med en skarf för ögonen. Dom hade även "freez" till musik och så fort det blev tyst var dom tvungen att bli som förstenade!! Det dansades en hel del och dom han även se en stund på Frost filmen innan det avr dags för alla kidsen att gå hem.
Isabella sköldmark

2015-01-27 @ 22:08:52
Postat av: Cecilia

Så fint! Har fått många tips! Jag undrar vad snöbollarna är gjorda av som du har i vitt och ljusblått på fikabordet? Tacksam för svar :)

2015-08-22 @ 11:56:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux