Skapa ditt eget Legoland..

Vårat senaste projekt här hemma är ett ganska enkelt bygge men i desto större format. Vi har som ni kanske tidigare uppmärksammat sågat ut en stor E-bokstav i mdf som steg ett till att bygga en förvaringslösning för barnens alla leksaker nere i vardagsrummet. Nu har bokstaven även fått sig några lager med rosa färg och står för tillfället och härdar inne i badrummet. Där inne passade den för övrigt riktigt bra tillsammans med den nya lego interiören..
 
 
Förra året hjälpte hela familjen till att bygga nya lådfronter av lego till badrumsskåpet som vi sedan klistrade på lådorna med hjälp av superstark dubbelhäftande tejp. Ett bygge som blev så mycket bättre än vad vi hade föreställt oss då alla färger ifrån dom små legoklossarna adderade massor av ny färg och lekfullhet till badrummet. Nu har Lego kommit ut med en hel ny färgsättning som är ännu klarare i sina kulörer så det kan hända att dessa lådfronterna kommer att bytas ut framöver. Något som också är nytt inne i badrummet är en stor 8 bitars legokloss.
 

 
Vi var nämligen i stort behov av en snygg och smidig förvaringslåda att dölja min hårfön, plattång och hårvårdsprodukter nu när Edwins nyfikna små fingrar är över allt och rotar. Ella har velat ha en fotpall att kunna stå på när hon ska tvätta sina händer men alla fotpallar som vi hitintills har testat har glidit runt som i en skridskobanan över badrumsgolvet och även varit för höga. Legolådan däremot är som gjord för det ändamålet och uppfyller alla våra önskemål. Den är inte bara stor och stabil utan passar även som handen i handsken under våran kommod när det inte används..
 
Foto: Rustaupp 
 
Jag börjar bli riktigt nöjd med vårat lilla badrum nu men kommer garanterat att sakna den rosa stora bokstaven där inne. I nästa vecka kommer det resterande byggmaterialet att anlända för att skapa 3d effekten och förvaringsytorna. Det ska verkligen bli så kul att få sätta dit slutfinishen. Redan i kväll ska vi dock hämta ut lite andra paket för nu har barnens höstkläder anlänt. Ella som i skrivande stund befinner sig hemma hos mormor på pyjamasparty lär bli eld och lågor när hon kommer hem och får se sin första egna skolväska. Puss//Isabella  
 
 

Hulken han kan han..

Det har varit väldigt mycket tal om hur dålig den här sommaren har varit och hur vädret förstört hela semestern för folk i våran närhet. Själv tycker jag inte alls att det har varit en så hemskt sommar då den blir vad man gör den till!! Visst har det regnat mycket under dagarna men under kvällarna har det i stort sätt varit fint väder nästan varje kväll, i alla fall här i Stockholm. Lite regn har inte hindrat oss för att njuta av ledigheten och det har varit rätt mysigt att slippa hänga på stranden. Vi har fått så mycket annat gjort här hemma under semestern och pysselprojekten har avlöst varandra med bus och lek.
 
 
Här om dagen så påbörjade vi ett nytt förvaringsprojekt till barnens alla leksaker nere i vardagsrummet och under kvällen bjöds det sedan in till spelkväll för hela slanten. Superhjältekläderna åkte på och sen var kvällen i gång!! Martin och Ella utmanade varandra i kortspelet Uno medan Edwin for fram som en Batwin på sin nya Brio-taxamobil. Han fick den av sin mormor när han fyllde år och den blev så otroligt uppskattad. Det är även något speciellt med Brios leksaker i mina ögon och ett märke som jag alltid omgivit mig utav. Min första lilla brio tax fick jag själv redan som 2åring och för några år sedan fick Ella även sin första tax när hon fyllde år, så att Edwin även skulle få en egen nu var givet.
 
 
Vi trodde först inte att han skulle klara av att bemästra konsten att sparka sig framåt på taxen då han inte är så lång och stadig. Men oj vad fel vi hade. Han riktigt flög fram och sicksakade sig fram emellan legoklossarna som en riktigt superhjälte och när hindrena blev för stora backade han bakåt i racerfart. Jag han till och med att filma hans konster och när vi sedan kollade på filmen ser det ut som att vi har snabbspolat den, för så fort gick det. Medans Edwin busade på hann Ella och Martin spela två rundor i kortspelet. Men sen tog det tvärstopp!! Batwin kom nämligen på att han också ville spela!! När hulken sa nej inte nu gubben hotade Batwin med att äta upp alla korten. Sen var cirkusen i gång!!
 
Foto: rustaupp
 
Ella blev ledsen över att spelkorten hade blivit blöta vilket resulterade i galltjut. Kort därefter började Edwin att skrika och hundarna att skälla. Så höll det på så en bra stund!! I samma veva tittar min Hulken på mig och säger: "Gå upp och ta dig ett bad du älskling så fixar jag resten så länge!!" Dom orden kunde inte kommit lägligare så jag smet upp direkt. När jag sedan kom ner igen var vardagsrummet städat, middagen stod på bordet och barnen var nöjda och glada igen. Denna lilla paus gav mig så mycket ny energi att jag under kvällen sedan han med att både avverka alla jobbplanering och rita klart skissen på förvaringshyllan. Efter att barnen hade somnat blev det sedan en mysig filmkväll för hela slanten. Han kan allt den där Hulken!! Puss//Isabella
 
 
 

Aquaplay i badrummet.

Medans vi sorterade skorna och inventerande barnens höstgarderob igår så busade Edwin på inne i badrummet med sin aquaplay. Han fick vattenbanan i 1årspresent och den har redan använts flitigt här hemma. Vi skulle egentligt inte ha monterat upp den riktigt än utan tanken var att montera den först nästa vecka ute på altanen om solen väljer att kika fram en stund. Ella gjorde dock en kupp mot oss redan i helgen och valde att hjälpa sin lillebror med monteringen inne i badrummet trots att mamma och pappa sagt nej. Men tur var väll det för jisses så kul dom har haft under dessa dagar..
 
 
Aquaplay Amfie World 650 som Edwins vattenbana heter är ett av Aquaplay’s största kanalsystem. Den har alla lekstationer och oändliga möjligheter till många timmar av rolig lek med vatten vilket vi redan kan skriva under på. I slussen kan pumpen slussa upp båtarna och med dom små broarna skapas det möjligheter för leksaksbilarna att kunna ta sig över. I paketet medföljer det även båtar, gubbar och en bil att kunna busa med i vattenbanan. När Ella lekte där inne med Edwin plocka hon även in sina Barbiedockor och skapade ett eget Skarasommarland år sin dockar genom att använda vattenbanan som en stor vattenrutschkana. Vattenbanan är rekommenderad ifrån 3års ålder på grund av små delar står det på förpackningen, men det är inga delar som är så små att dom säkerhetsåtgärna ska behövas tas med i beräkningen. Så funderar du själv på att införskaffa en vattenbana till dom lite mindre så tycker jag absolut att du ska göra det. Vi har testat varje liten del i trygghansas säkerhetsglas och alla delar är minst dubbelt så stora som röret.
 
 
Igår lekte som sagt var Edwin på själv inne i badrummet medans Ella var i väg och busa med sina kompisar. Han satt där inne i flera timmar och plaskade med det lilla skvätt vatten som han fick ha. När båten åkte i väg lite för långt ställde han sig upp och gick över till andra sidan vattenbanan för att hinna i kapp den. Efter varje gång som han lyckades få tag i den så gapskrattade han och sen började han om igen. Under varje båt och bil finns det små hjul så man behöver inte ha vatten i banan för att kunna busa med den vilket passade oss extra bra just nu då Edwin lekte med den helt själv. Det är synd att vårat badrum är så litet för annars hade jag nog låtit Aquaplay-banan att få står kvar där inne permanent och även kompletterat upp med fler delar. För det finns oändliga möjligheter och tillbehör att kunna köpa till. Edwin tycks dock vara mer än nöjd med dom delarna han redan har. Men i plötsligt igår när han hade busat på där inne en stund böts glädjen mot tårar..
 
Foto: Rustaupp.
 
 
Då Edwin väldigt sällan är ledsen blev jag självklart livrädd när jag hörde honom skrika och gråta förtvivlat. Men när jag sedan kommer in i badrummet möts jag av en ledsen Edwin som pekar emot toaletten!! Vad tror ni att han hade gjort!? Jo han hade kastat ner sin båt i toaletten samt sin pappas rentvättade kläder och grät förtvivlat över att han inte nådde sin båt. Efter att jag lyckats få honom på lite bättre tankar igen plockade vi ihop vattenbanan och gjorde oss i ordning för kvällen. Vi åkte sedan iväg på en liten roadtripp in till Gamla stan för middag och en mysig kvällspromenad. Vi passade även på att gå runt i alla gränderna där inne och visade Ella vad vi hade varit på för caféer/butiker när jag och Martin var här inne på våran bröllopsdag. Hon tyckte att det var så otroligt mysigt och ville att vi skulle boka hotell alla fyra och testa alla glassar i hela Gamla stan nästa gång. Den idén är det väl värt att spinna vidare på för det låter ju otroligt mysigt!! Puss//Isabella.  
 
 

Invetering inför skolstarten.

Stövlar i knalliga färger kommer både vi och barnen hoppa runt i under hösten!! Redan i våras införskaffade vi en massa nya fina färger på Handle it rain boots stövlarna och kompletterade även upp med nästan alla storlekar. Jag brukar alltid passa på att införskaffa nya höst och vårkläder redan säsongen innan medans rean är i full gång. Nu råder rea igen och vi passar därför på att inventera alla skorna här hemma i dag för att försäkra oss om att Edwin också har stövlar när hösten drar igång. Minst ett par till kommer att införskaffas och jag föll direkt för den här nya gröna skönheten..
 
 
Medans vi rensade idag så passade självklart Edwin på att hjälpa till med sorteringen. Eller hjälpa till var nog fel ordval då han mest rev ner stövlarna ifrån sängen. Då Crocs stövlarna är så pass lätta och smidiga både på foten och i hans lilla famn fick han rätt snabbt tag i ett gäng. Han sprang sedan fram och tillbaka mellan sovrummet och hans rum med stövlarna i högsta hugg. Till slut fick jag tag i några och kunde sedan gömma undan dom en efter en. Men då hittade han snabbt ett par andra att knata i väg med.  
 

Mina egna ballerinaskor var dom som han återkommande gånger tycks ha haft svårast att låta bli. Jag förstår verkligen hans val för dom är så snygga!! Vi må vara en skogalen familj men i mina ögon så finns det inget bättre plagg än skor. Dom passar alltid, livar upp vilket klädesplagg som helst och får oss alltid att le. Jag själv har under dom senaste åren pendlat jättemycket upp och ner i vikt under alla år med hormoner under Ivf-en. Att köpa kläder då är inte det roligaste men skor, ja dom passar då alltid!!  
 
 
 
När det kommer till valet av skor så föredrar jag ballerinaskor till vardags och dessa gråa skönheter har jag spatserat runt i hela sommaren. Till skillnad i från stövlarna är dessa väldigt lugna och inte så markerande i sin framtoning men jag gillar dom skarpt. Dessutom bjuder dom på en överaskande färg invändigt, så färgfrossa får allt mina fötter ändå. Nu till hösten funderar jag på att beställa dessa till mig och även dessa till vintern. Vi får se vilka det blir till slut..
 

Martin har haft lite svårare med att välja skor som han verkligen trivs i. Han är inte ombytlig som mig och barnen utan han vill hellre satsa på 1 par skor per säsong som han verkligen gillar och som passar till alla tillfällen. Hans envishet har därför försvårat skojakten något enormt men strax efter midsommar så hittade han tillslut sina egna favoriter. Det blev ett par lofers då dom både var stilrena, sportiga och så bekväma. Jag blev nog mer lycklig än honom när vi fann dessa för jag hade ärligt talat börjat att ge upp hoppet. Den blåa färger är rätt så diskret precis så som mina egna skor. Men tack vare dom limegröna detaljerna både invändigt och på undersidan känns dom fräscha och uppiggande. Det är verkligen dom där små detaljerna som gör helheten!!
 
Foto: Rustaupp - i samarbete med Crocs.
 
Vanligtvis går Martin runt i sneakers året om men i år har han redan hittat sina favoriter innan hösten ens har börjat. Dessa kängor kommer han därmed snart att gå runt med. Vi håller i skrivande stund även på att leta efter fina och praktiskta vinterskor till dom små. Stövlarna kommer dom att kunna använda långt in på hösten men sen är det fodrat som gäller. I nästa vecka ska vi åka i väg med Ella och inhandla det sista som hon behöver ha till skolstarten medans Edwins får busa hemma hos sin moster. Det ska bli så otroligt mysigt att få en heldag tillsammans bara vi tre. Puss//Isabella

När hjälten själv får välja.

Vi har haft några riktigt lungna dagar här hemma och pysslat med lite av varje emellan kaffepauserna. Igår rensade vi uppe på vinden och hittade en hel påse med oöppnade bollhavsbollar ifrån Ellas förra Bollhavssäng. Dom orange små pärlorna ska i veckan få flytta in bland dom andra i Edwins lilla pool. Vi har även passat på att flytta om och rotera lite leksaker mellan barnens rum. Buswin fick så pass mycket nya fina presenter när han fyllde år att vi vart tvungna till att lägga undan lite leksaker som han inte använder just nu. Det är så bra att vinden finns för då har vi möjligheten till att trolla bort lite saker på kick och för att sedan kunna plocka fram dom igen vid ett senare tillfälle. Oftast blir dom leksakerna även som nya i barnens ögon igen vilket bara är positivt!! 
 
 
När vi ändå var igång passade vi på att bygga ut Ellas skrivbord med en längre och inte lika djup toppskiva ifrån Ikea. Denna nya skrivbordsdel är bara 30cm djup vilket bidrog till att det blev mer fri golvyta för henne att kunna busa runt på. Just nu är Ella inne i en stor Legobyggarfas och hon har saknat fria ytor på golvet att kunna sitta och bygga större legobyggen på fram tills nu. Legolådorna som jag fick i födelsedagspresent har hon därmed lagt beslag på. Lådorna rymmer så otroligt mycket och tack vare att det krävs två lite större händer för att kunna öppna upp lådorna är dom även barnsäkra för Edwin. Så nu slipper vi även oroa oss för att han ska smita in dit och tugga i sig hennes lego.
 

 
När skrivbordet kom på plats under bokhyllan så fick även lekköket flytta upp på vinden. Lekköket har använts riktigt flitigt här hemma under åren men då vi även har ett litet kök till barnen mitt emot vårat stora kök på nedervåning så har Ellas kök stått mer eller mindre oanvänt här uppe. Nu när skrivbordet även blev 30cm bredare så fick det inte längre plats under bokhyllan. Men när det blir tid för Edwin att byta sin spjälsäng mot en större växasäng så ska han allt få ta över lekköket. Ella blev så otroligt glad när hennes rum var i iordninggjort och det riktigt lös om henne. Hon börjar känna sig stor nu och att ha ett stort skrivbord i rummet ökade på den känslan i henne. Nu är det bara några få veckor kvar tills hon börjar i skolan.  
 
Foto: rustaupp.
 
Det är minst lika nervöst för både henne som oss när det kommer till skolstarten. Ella ser så mycket fram emot att få förenas med sina gamla vänner igen som började skolan redan förra året. Att få köpa ett eget pennskrin och skolväska är även så stort för henne. I kväll har vi därför suttit ner tillsammans framför datorn och tittat på lite nya kläder och väskor inför skolstarten. Ella har fått valt både höstjacka, skor och skoltillbehör helt själv och i nästa vecka ska vi hämta ut paketet. Det var tydligen jätteviktigt att väskan skulle vara stor och en blå väska skulle det allt vara för den måste matcha hennes gympapåse. För bara några veckor sedan var det inte alls några problem att ha olika färger på strumporna och mixa kläder/ färger hej vilt. Men nu ska tydligen allt matcha i Ellas värld. Det känns som att det är lika bra att förebereda sig på en massa nya förändringar för det går verkligen undan just nu!! Puss//Isabella
 
 
 
 
 

Får jag be om största... möjliga... tyyyystnad - Cirkuskalset kan nu börja!!

Cirkus-Sköldmarks egna cirkus gick av stapeln i går. Efter att vi hade gratulerat Edwin på morgonen med en lugn och stillsam frukost ute på altanen gick vi sedan in hela familjen för att byta om. Kort därefter började dom första vännerna och familjemedlemmarna att droppa in. Då vi bor så pass litet valde vi att ha öppet hus här hemma ifrån morgonen till sena kvällen så att alla som ville komma över för att fira in Edwins dag med oss skulle få plats. Sen var det full rulle med bus och lek hela dagen..
 
   
Kvällen innan passade vi även på att tillverka en egen tyngdlyftarstång till Starke-Edwin på sin dag!! Ett vitt plaströr, svart eltejp och två ballonger var allt som behövdes för att ro land detta lilla pysselprojekt. Enkelt, dekorativt men så otroligt uppskattat av Edwin som gick runt med den som om det vore hans nya gossefilt. Tanken var att vi även skulle ha skrivit dit 100kg med en vit spritpenna på ballongerna. Men då Edwin vägrade att lämna dom ifrån sig fick vi snabbt se oss besegrade och gav upp den iden.  
 
 
Då vi redan hade förberett allt annat inför kalaset dagen innan så kunde vi verkligen ta det lugnt och njuta av dagen nu tillsammans med våra nära och kära. Martin hade gräddat våfflor till lunch för barnen och till dom lite större serverade vi en stor sallad gjord på vattenmelon, fetaost och rödlök samt en stor pastagratäng. Den här gången hade Martin lyckats så bra med pastagratängen att den tog slut direkt! Barnen hade så mycket spring i benen att dom inte hade tid för att sitta still längre. Deras somriga små barfotafötter sprang upp och ner mellan lekplatsen på baksidan och altanen på framsidan.
 
 
Ella passade även på att bjuda in till en stor rockringsshow efter lunchen. Hon har övat nästan varje kväll den sista månaden och blivit så otroligt duktig på att rocka!! Nu behärskar hon inte bara en utan två rockringar samtidigt och kan förflytta dom från halsen ner till midjan och fötterna, för att sedan fortsätta uppåt igen!Applåderna dånade mellan husfasaderna efter att showen tagit slut!! Vid denna tidpunkt droppade lite nya gäster och familjemedlemmar in helt lagom till kaffepausen. På dessertbordet bjöds det på Starke-Edwins skivstänger, clownäsor i form av nektarinen, kladdkakor i små söta muffinsformar och diverse småkakor. Vill du se fler bilder och tips ifrån bordsdukningen och fikabordet så hittar du det här.
 
 
Vi hade dukat upp för fika ute på baksidan så att vi skulle ha större uppsikt över dom små medans dom busade. Jag hade dagarna innan även fått hem en lagom stor och superfin Happy Hop Hoppborg i ett samarbeta med Jollyroom och Jollypanelen. Vi har fått i uppgift att testa om den håller vad den utlovar och jag kunde inte hitta ett lägligare tillfälle än i dag att inviga den på. För med både stora och små bussugna cirkusakrobater fick hoppborgen prövas rejält! Den här fina hoppborgen är lätt att montera och det tar knappt en minut innan den medföljande blåsmaskinen har pumpat upp borgen. Vipps sa det bara så var den uppe och redo att hoppas i..
 
 
Ella och Porslinsprinsessan Filippa var först med att springa in för att testa den och kortdär efter hoppade Ellas gudfar Andreas in i den. Borgen har säkerhetsnät i varje vägg och med sitt slittåliga material håller den garanterat i flera säsonger framöver. När tjejerna hade hoppat klart var det födelsedagsbarnets och mitt kusinbarns Willams tur att få busa runt lite där inne i deras egna takt. Då motorn till hoppborgen måste vara igång hela tiden medans barnen hoppar var det dock lite svårt att höra vad dom små jollrade om medans dom busade på där inne. Kul det hade dom dock allt och skrattfesten var i full gång. Edwin kastade sig gång på gång in mot skyddsnätet och såg ut som en liten galen tiger på zoo.
 
Foto: Isabella
 
Resten utav kvällen tillbringade vi sedan här ute på baksidan tills att klockan blev så mycket att det var dags att börja med middagen. Vi grillade sedan korv med klyftpotatis, sallad och tsatsiki till. Edwin älskar klyftpotatis och tsatsiki och när det är hans födelsedag så ska han självklart även få sin favoritmat. Efter att middagen sedan var avklarad började alla våra nära och kära att bege sig hemåt en efter en. Ella vinkade även hon hejdå till oss då hon fick för sig att fortsätta busdagen hemma hos mormor. Så i dag har det bara varit jag, Martin och våran nu stora 1åring här hemma. Det känns så otroligt tomt och tyst här hemma just nu då kontrasterna ifrån gårdagen blivit lite för stor. Som tur är kommer Ella hem redan i morgon så då får jag pussas med min tandlösa lilla clown igen. Puss//Isabella
 
 
 

Färgfrossa - cirkuskalas.

Igår visade jag er lite bilder ifrån hur vi dekorerat upp kalasbordet med små luftballonger, cirkusdjur och våfflor i form av små vilda djur. Idag tänkte jag i stället bjuda er på lite bilder ifrån själva desserbordet då vi kör på ett gående cirkusbord här hemma  för både stora som små cirkus akrobater. Som ni kan se började jag även att dekorera detta bord med färgglatt presentpapper istället för pappersdukar och därpå placerades sedan både fikat, leksaker och små presenter ut. Förbered er på en färgsprudlande karneval..
 
 
 
Martin och Ella som är galna i marshmallows rotade fram lite randiga papperssugrör. Dom trädde sedan på en stor marshmallows på varsin sida skaftet och vipps så hade vi en hel bricka full med tyngdlyftarstänger. Vi placerade sedan två stycken gröna babellfat på höjden och fyllde sedan upp det med säsongens små frukter i från trädgården. Några skivor rulltårta skars upp och dekorerades med mosad banan, hallonsylt och spritsad grädde. På toppen strödde vi ut lite strössel för det blir inget riktigt kalas i våra ögon utan karamellströssel!!
 
 
 
Då vi varken hade ork eller tid till att baka en tårta idag så slängde vi i hop några kladdkakasmuffins istället. Efter gräddningen av muffinsen placerade vi dom sedan i små söta pappersformar med små ögon på. Dom numera små söta cirkusdamerna livade upp hela kalasbordet där dom stod. Dom blev nästan för söta för att ätas upp men jag garanterar att dom kommer gå åt i en rasande fart ändå. På ett fat bredvid lade jag ut några nektariner som skulle se ut som stora clown näsor. Vi placerade även ut några luftballonger som vi fyllt upp med popcorn till barnen..
 
 
 
Sedan fick var och en i familjen placera dit ett valfritt föremål ifrån husets små gömmor som skulle passa temat. Klara, färdiga, gå! Så var skattjakten igång!! Ella och Martin kivades om vem av dom skulle upp till övervåningen först för att hinna in i Edwins rum och lägga beslag på cirkusväskorna som dom båda två visste stod där inne. Martin vann dock den kampen då han i stort sätt flög upp för trappen. Efter att 10min hade gått stod vi alla samlade inne köket igen för att se över vad vi hade lycktas få ihop.
 
   
Foto: Rustaupp.
 
Ella hade hittat ett par söta dragleksaker och fler plastdjur i gömmorna medans Martin stolt stod där bredvid henne som ett barn med sina väskor i händerna. Själv hade jag gått ut i trädgården och hämtat in några av våra jätteknappar/väggdekorer då dom matchande temat rätt så bra med sina starka färger. När vi sedan hade satt allt som vi lyckats fynda på plats passade vi på att smygsmaka några kladdkaksmuffins. Dom var så goda att Martin och Ella i skrivandes stund står och bakar några fler. För det blev visst lite fler än bara en var, så nu kommer det inte att räcka till gästerna. Om bara några timmar kommer dom och knackar på dörren, önska oss lycka till!! Puss//Isabella
 

Ett år av nya intryck och kärlek.

Våran lilla solstråle som berikat våra liv med så mycket mer kärlek, skratt och nytt tålamod fyller 1år idag!! Vi må redan ha en kronprins i Sverige men Edwin är allas våran prins. Som mamma är dagar som dessa när ens eget barn fyller år så otroligt känsloladdade!! I vårat fall hade vi aldrig trott att vi skulle få uppleva ett till barns födelsedag och våran lycka att just du kom ut till världen efter alla år är obeskrivbar. Alla ni som träffat Edwin eller som följt våran resa i kampen dit, hejat på honom medans han kämpande på inne i min mage och har följt hans första levnadsår nu vet om vilken otrolig solstråle han är. En gladare kille får man leta länge efter!!
 
 Foto: rustaupp
 
Vi brukar skoja internt här hemma om att han troligen är extra glad i livet. Han har ju legat och väntat på oss i frysen i två hela år innan han blev till, så att slippa vänta ännu längre skulle nog göra vilket litet liv som helst överlycklig. Dagar som dessa blir jag även så fylld av alla känslor och all tacksamhet som jag känner för er alla fina där ute som funnits vid våran sida. Utan er hade Edwin inte funnits här med oss i dag så jag kommer att stå i en livslång tacksamhets skuld till er alla!! Vi fick vänta länge men ut kom han i raketfart för 1år sedan nu. I dag är det Gladwins dag och det ska vi fira in med en busdag utan dess like tillsammans med några nära och kära. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om våran lilla juvel men nu är det i stället dags att gå upp på övervåning för att sjunga för honom och pussa honom god morgon!! Puss//Isabella 
 

Livsförsäkring i 1års present.

Medans jag och Ella fortsatte att pyssla och förbereda kalaset gick Martin ut för att montera ihop Edwins 1års present och livförsäkring!! Hitintills har vi tappat ur poolen på allt vatten efter att den använts då riskerna har varit för stora med en nyfiken Edwin. Vi är alltid ute tillsammans med honom och det kommer vi vara även i fortsättning när han vistas ute på altanen. Men nu blir vardagen lite lättare och min mage desto lugnare!! Idag finns det en uppsjö av säkerhetsanordningar och pooltäcken att tillgå på marknaden men när man har byggt in en barnpool så som vi har gjort så är det i stort sätt omöjligt att hitta ett poolöverdrag med dom rätta måtten. Så en grind har varit våran största prioritet att införskaffa under denna sommaren..
 
 
Grinden kommer från Jollyroom och är av märket Baby-Dan Flex. Vi valde denna grinden då den inte har några skruvhål vilket är den optimala lösningen när man ska ha en grind ute på detta sättet för att undvika att den rostar sönder. Baby-Dan Flex grindens alla delar är nämligen svetsade och sedan lackerade i en vit högblank färg. Vi har satt samman en grind med tre sektioner. Längd: 90-146 cm och Höjd: 71 cm med fem stycken förlängnings delar av medium storlek på 33 cm för att få grinden måttanpassad för vårat utrymme. Flex är ett system av flexibla sektioner som kan användas på många olika sätt – bl.a mellan breda dörröppningar, valv, framför altandörren, framför grillen m.m. Så att ditt barn får en säker och trygg miljö. Flex-seriens breda grindöppningar kan öppnas med en hand vilket gör den enkel att använda för oss lite större!!
 
 
Jag har fått många frågor inne på Instagram varför vi inte bara spänner en presenning över poolen och jag vill verkligen poängtera och förbjuda er alla fina att göra så!! För spänner man en presenning över poolen och ett barn faller ner i den så kan det få helt förödande konsekvenser. Never ever do that!! Utan då får ni allt tömma poolen köpa ett ordentligt poolskydd eller införskaffa er en grind så som vi nu gjort. För om du bygger en pool på tomten måste det enligt Boverkets regler finnas ett särskilt skydd. Som skydd räknas exempelvis ett staket som ett barn inte kan klättra på eller krypa under. Här kan du läsa mer om vad det är för lagar som gäller..
 
Foto: Rustapp
 
Vi har även fått många frågor av alla er fina vad som döljer sig under trappsteget i poolen!? Där under döljer det sig en vattenslang som är infäst i poolens avloppsplugg så att vi vid tömning av poolen kan ta tillvara på poolvattnet och vattna trädgården med det. Under locket döljer det sig även en stor gummibalja där vi förvarar barnens uteleksaker när dom inte används. För oss är det nämligen lika viktigt med bra förvaring både inne som utomhus. Är ni nyfikna på att se hur vi byggde poolen så hittar du en beskrivning här.. Puss// Isabella
 

Duka upp till cirkus.

I dag råder det pysseldag här hemma och imorgon smäller det!! Cirkus-Sköldmarks egna lilla tivoli kommer att öppna lagom till lunch. Vi har redan dukat upp borden och det kommer bjudas in till en färgsprakande busdag. När jag planerar och skissar upp inför dessa temadagar försöker jag att återanvända så mycket som det bara går ifrån det pyntet som vi redan har hemma. Att integrera barnens leksaker i dukningen är ett måste!! Vi har även pysslat i hop små luftballonger med hjälp av glasbägare, fyra stycken sugrör, en ballong och en bit tejp. Dessa kommer sedan att ges bort till dom små kalasgästerna som komplement till den annars så klassiska fiskdammen..
 
 
Till detta kalas har vi satsat mycket på pyntet och färgkombinationer i ställer för på fikadelen. Det kommer i stället att bjudas på en lättare lunch i form av våfflor med djurmotiv och på kvällen bjuds det på lite grillat med en stor sallad. På kalasbordet har vi rullat ut tre olika lager med presentpapper för att skapa lite mer lekfullhet. Jag älskar att dekorera borden med presentpapper i stället för pappersdukar då färgkombinationerna på presentpapper är oändliga och dessutom kostar det inte många kronor per rulle.
 
 
Dukningen är annars väldigt enkel denna gången men som ni vet gillar vi ju det enkla!! Vi ställde även ut några av barnens plastdjur på bordet, jongleringsbollar och färgglada stapelklossar. Stapelklossarna ska Edwin även få i födelsedagspresent av oss så dom passade extra bra nu till att dekorera bordet med. Det blir så mycket mer personligt i mina ögon när man tillsätter sådana små detaljer och integrerar presenterna i stället för att bara slå in dom i små paket. Då kan även barnen leka med dom under fikat vilket brukar uppskattas av dom små här hemma.
 
Foto: Isabella
 
Vi kommer att vistas ute på baksidan under kalaset men då vädret ska blir lite osäkert ville vi helgardera oss och dukade därför upp inne i köket. Om solens varma strålar väljer att kika fram i morgon så blir det till att lyfta ut bordet. Alla färglada honeycombs ska även hängas upp ute i våran stora ek och trädgården kommer att blomstra av alla färger. Vi målade ju om vårat staket ute i barnens lekpark redan förra året så det ser redan ut som rena rama cirkusen där ute!! Puss//Isabella
 
 
 

Enklaste typen av tårta!!

Juli är en riktigt festmånad för oss och härom dagen var det min tur att fylla år. Så det har kalasats i dagarna tre här hemma och på onsdag är det dags igen då det är Edwins första födelsedag. När det blir så här många kalas under en och samma period försöker jag att lägga band på mig själv när det kommer till bakning. Vilket har gått över förväntan den här gången då mitt fokus har legat på kvalitetstid med familjen i stället. Det finns dock något som jag inte kan hålla mig borta ifrån när det kommer till kalas och det är att dekorera upp saker och ting när det bjuds in till fest. Jag föredrar dock att det ska gå fort men ändå bli så fint som möjligt på kortast tänkbara tid..
 

 
På mitt eget födelsedagskalas bjöds det därav på den enklaste typen av tårta men som ändå speglar mig själv rätt så bra då jag avgudar fjäderfän, så som ugglor. För två år sedan lät jag till och med min syster att tatuera en stor uggla på min rygg. Så att nu baka en snabb tårta i form av en uggla vart ett solklart val. Men sen var det här med att det ska gå fort också. Jag skar därför upp lite rulltårta och lade ut dom som en tårtbotten på en bricka. Där på lades sedan en fyllning ut med lite mosad banan, sedan spritsades lite lila och turkosblå grädde ut. Till ugglans vingar fick delade nobless chokladskivor fungera som fjädrar. Näbben och klorna skapade jag av skumbananer och på toppen av allt ströddes lite färgglatt strössel ut, tio minuter senare var tårtan klar..
 
 
Dagen fortsatte sedan med att några nära och kära kom förbi på lite fika. Efter att dom sedan åkt hem och barnen somnat tillbringade jag och Martin kvällen ute på altan inlindande i duntäcken bara mös. Det blev en riktigt sen natt och vi var bra trötta båda två dagen efter när Edwin och Ella bestämde sig för att vakna tidigare än vanligt. Ella sköter i stort sett sig själv på mornarna nu för tiden och hon har skapat sina egna små rutiner. Hon smyger ner till nedervåningen och släpper ut hundarna och bäddar sedan ner sig i soffan tillsammans med dom och tittar på sommarlovsmorgon i lugn och ro. Edwin passade denna morgonen då på att ta över syrrans rum i stället. Han knatade raka vägen in för att riva runt i Ellas dockskåp och mina nya legoförvarings lådor som jag fick i födelsedagspresent använde han nu som stege för att nå dit han ville.  
 
 
Han må vara lite för liten för ett eget dockskåp men en egen docka ska han allt få i födelsedagspresent utav oss i veckan. Jag har beställt en brunhårig Skrollan docka till honom och kompletterat upp med både ljudkassetter och lite nya dockkläder. Trots att Edwin själv inte har mycket hår på sitt eget huvud så är han väldigt fascinerad av just hår. Det har han varit sedan han bara var några få veckor gammal och jag vet inte hur mycket han har ryckt och slitit i mitt, sedan gnussat in hela ansiktet i det. Så en egen docka kommer garanterat att uppskattas av honom.
 
 
Lagom tills att Edwin sedan skulle sova middag hade både jag och Martin även återfått lite energi. Vi passade då på att förverkliga ett pysselprojekt som vi velat göra alldeles för länge. Vi letade upp några tapetrullar som vi tidigare beställt ifrån Mr perswall och började tapetsera om inne i bokhyllorna nere i vardagsrummet. Hyllorna är bara 8cm djupa så det är svårt att placera böcker och större föremål i dom. Men med denna fina boktapet lyckades vi skapa en häftig illusion och 3d-effekt. Det blev verkligen så mycket bättre än vad vi båda två hade förväntat oss. Nöjda är bara förnamnet!!
 
 Foto: Isabella
 
Resten av helgen har annars varit rätt så händelselös då vi försökt att ladda upp med nya krafter inför denna veckas alla kommande kalastillfällen. Ella har haft lite kompisar över så speciellt jättelugnt har det inte varit. Det ger dock så otroligt mycket energi att se henne busa runt. Nu ikväll hjälpte hennes kompisar oss med att montera upp veckans stora attraktion ute på baksidan. Vad det är för skoj ska jag visa er lite senare. Nu skriker dock sängen på mig så dags att stänga av datorn för i kväll och säga god natt!! Puss//Isabella 

Bubblor som aldrig spricker..

Dagen började med frukost ute på altanen i väntan på att poolen fylldes upp. Ella var dock så ivrig och kunde inte vänta så hon hoppade i direkt medans Edwin for fram som en virvelvind över trallen. Redan förra året investerade vi ett nytt vattenutkast till framsidan så nu kan vi själva reglera om vi vill ha varm eller kallvatten i poolen och härmed inte alls beroende av vädret för att kunna bada. Denna morgon har dock solens strålar tittat fram och det har varit riktigt härligt ute. Martin var lika rastlös som Edwin idag så han rotade fram barnens jättesåpbubblor för att busa loss lite extra medans jag själv har jobbat lite med planeringen inför hösten och skolstarten för Ella..
 
 
 
Jag fick dock inte så mycket gjort idag då det såg så mycket roligare ut att blåsa sopbubblor och plaska i poolen. Det är något riktigt speciellt som sker i min kropp just nu och alla känslor som bara fortsätter att växa sig större och större. Livet har aldrig förr känts så här problemfritt och avslappnat!! Att pausa Ivf-en och slippa allt som har med sjukhusbesök att göra har varit så befriande. Vi bestämde oss redan i början av sommaren för att vi skulle ta tillvara på den här tiden tillsammans och det har vi verkligen gjort. Just nu känner jag att den här lyckobubblan aldrig får spricka..
 
Foto: rustaupp.
 
Jag har tidigare under året haft en sådan ångest över att tiden bara försvann efter att Edwin föddes. Varit så bitter över att förlossningspsykosen tog över mitt liv, att mina känslor och livsglädje försvann på ett ögonblick. Därefter har jag haft många riktigt bra dagar blandat med nya ångestattacker. Jag har alltid varit våran familjs lilla Docktor Snuggles och varit den drivna i våran familj. Martin har tidigare varit väldigt förskonad ifrån allt som har med planering, ekonomi och problemlösning att göra. Jag har helt enkelt haft på tok för stort kontrollbehov men sedan jag valde att släppa allt detta för att inte bli sjukare när förlossningspsykosen var som starkast har allt bara blivit så fantastiskt bra!! Det tog ett helt år att komma så här lång och jag är riktigt stolt över mig själv och min fina familj. Vi är verkligen helt okrossbara tillsammans!! Puss//Isabella
 
 

Racecar dagen..

Igår var det dags för det omtalade bilkalaset!! Barnen kom hit redan vid tiotiden för att hjälpa till att skapa deras egena fartfyllda drömdag. Dom fick varsin röd t-shirt och en stor förpackning med gatukritor i välkomstpresent och fick sedan hjälpa till att måla upp sitt eget racingfält och startnummer på asfalten. Att integrera barnen i pysslet och dekorationerna lägger jag stor vikt i när vi skapar sådana här temadagar tillsammans. Det blir så mycket mer kreativt och lekfullt när dom små får hjälpa till. Tillsammans dekorerade vi även upp staketet med ballonger och avspärrningstejp för att få till den där lilla extra kalaskänslan..
 
 
När körfälten var uppritade och skyddsutrusningen på var det dags att gå igenom reglerna för dagen, sedan sätta igång racet. Ella valde startnummer 3, Melvin nr 1 och Alvin nr 2. Det var så kul att se stolheten i deras ögon när dom blickade ut över sitt egenmålade körfält. Lite nervösa var dom allt över starten och dom talade sins emellan om vem skulle komma först fram till målet. Deras diskutioner tystnade rätt fort när dom hörde orden: Är ni redo!!??  På era platser klara färdiga busa!!! Sen bar det i väg i full fart ner för backen och skratten dånade emellan husfasaderna..
 
 
Längst med gatans kant satt även dom små och spanade in vad dom stora hade för sig och skrattade så gott när dom såg dom komma farandes ner för backen. Edwin och Linton hade också fått sig små egna racingbilar i form av två gåstolar. Dom var dock så fascinerade av alla färger, bilar och skyltar att dom satt som förstenade där bredvid. Vi hade även målat upp ett stort övergångställe över gatan så att dom större barnen visste om att här framme måste man ta det lite mer försiktigt. Jag vet inte hur många ggr efter denna racingstart som barnen körde om sina lopp. Dom trampade på upp och ner för backen så många ggr att jag tappade räkningen..
 
 
Speciellt fartfyllt blev det  dock inte alltid då dessa två små söta farbröder tillslut envisades med att gå över gatan vid ett flertal tillfällen. Dom höll sig dock på det uppmålade övergångstället. Dom såg verkligen ut som små gamla gubbar som var ute och gick i sina permobiler när dom trippade över övergångstället. Vi skrattade så gott åt deras grimaser och högljudda glädjetjut att vi nästan glömde bort tiden. Det gjorde dock inte dom stora och det hade nu bildas kö vid övergångstället av bussugna racingförare.Tillslut fick vi hjälpa dom små farbröderna över vägen och leda upp dom på trottoaren på andra sidan vägen så att loppet kunde fortsätta.. 
 
 
Det blev verkligen en helt fantastisk dag och vi hade en sådan tur med vädret att vi valde att flytta ut all kalasfika i stället. När allt var uppdukat var dags för ett depåstop med drive-in-lunch, så att barnen kunde ladda upp med ny energi. Dom ställde snabbt upp sig på ett led och dom minsta små farbröderna var inte sena på att göra precis så som stora gjorde. Vi det här laget var alla barnen rätt så trötta och så där extra fnissiga som barn kan bli när dom är på gränsen till övertrötta. Detta tog Martin fäste på och han försvann sedan in en snabbis för att byta om. Ut kom han sedan iklädd en färggrann peruk och två rockringar trädda över bröstet. Martin Mcdonald serverade sedan barnen medans skrattfesten fortsatte. Fikat åt dom sedan på Gårdsvägsparkeringen i sina respektive bilar..
 
 
Efter att lunchen var avklarad var barnen fulla med ny energi igen och busandet fortsatte. Edwin greppade nu tag i sin gåstol och gick fram å tillbaka över gatan som med en rullator. Både stora och små lekte nu så otroligt bra med varandra att vi vuxna passade på att dricka lite kaffe. Dagen rullade sedan på av sig själv och helt plötsligt så var dagen redan slut. Hade inte Edwin och Linton påmint oss om att det snart var dags för att sova och börja med middagen så hade vi nog varit kvar här ute på gatan fortfarande och busat..
 
Foto: rustaupp 
 
Efter att barnen sedan åkt hem och våra små var nattade för kvällen passade jag och Martin på att fylla upp poolen för en mysig kväll ute på altanen och pratade igenom dagen som varit. Vi skrattade så gott när dom små farbröderna kom på tal igen och alla skratt som haglat under dagen. Detta blev verkligen av dag i världsklass!! Så enkelt men ändå så fartfyllt, roligt och ett nytt minne för oss att kunna titta tillbaka på när vi blir gamla och kommer gå där med våra rullatorer själva över gatan hand i hand. Puss//Isabella
 

Racecar party - Så skapa du ett fartfyllt kalas.

Vi leker lite extra med maten här hemma i helgen och provkör lite olika Hotdog-Racingcars alternativ inför kalaset i morgon!! Som jag nämnt tidigare kommer vi att spärra av våran bakgata under morgondagen och ställa till med ett fartfyllt bilracekalas för både stora och små!! Nu när Martin har gått på semester känns det extra kul att anordna ett spontant barnkalas för att fira in sommaren på riktigt!! Vi började spåna på lite idéer redan under gårdagen och lagom till lunch flödade kreativiteten här hemma.. 
 
 
Vi ville göra ett lite mer lekfullt allternativ på barnkalasklassikern korv med bröd och skapade med hjälp av: Några skivor gurka, majs, cocktailtomater, tandpetare samt dekorplast lekfulla racingbilar. Detta pysseltips är mer dekorativt än avancerat och är skapade av min 6åringa dotter så rena barnleken att tillverka. Tandpetarna körs bara in på sidan av korvbrödet där sedan en skiva gurka och ett majskorn träs på. När hjulen är fastsatta dekorerades korvens översida med en tun sträng senap (ketchupen var tyvärr slut) och en halv cocktailtomat. På tomaten satte vi dit en remsa dekorplast och tillverkade även små racingvimplar..   
 
 
Båda mina små troll åt som bara den av korven och det ska bli riktigt intressant att se hur detta pyssel kommer att gå hem hos gästerna under morgondagen. Tanken är även att kalasgästerna ska få bygga i hop och dekorera sin egen racingbil för att få in ett lekfullt extra moment för dom att roa sig med under fikat. Precis så som vi lät dom göra under Ellas Frostkalas när dom fick skapa sina egna Olofar. Vi passade även på att dekorera upp kalasbordet redan idag för att få en så bra start på morgondagen som möjligt..
 
 
Ella har hjälpt mig med att skapa en fartfylld motorväg på köksbordet med hjälp av en avklippt presentpappersrulle, svart dekorplast och lite vit eltejp. Medans hon pysslade har Martin borrat små hål i vägkonernas topp där racingflaggorna sedan placerades. På flaggornas baksida skrev vi även dit namnen på kalasgästerna. Papperstallrikar, servetter, flaggor och milkshakemuggar hittar du här.. 
 
 
Då dukningen vart väldigt enkel ville jag addera några fler lekfulla moment. Jag valde därför att placera små vägmärken, skyltar och trafikljus i miniatyr tillsammans med några av Edwins brio bilar på bordet. Trafikljusen och skyltarna kommer efter lunchen i morgon att få följa med barnen ut på framsidan. Varje barn kommer även att få en egen ask med stora gatukritor så att dom tillsammans kan hjälpa till att rita upp en motorväg ute på asfalten. När allt är ritat och klart kommer självaste racet och lekdagen dra i gång på riktigt!!    
  
Foto: Rustaupp - I samarbete med Jollyroom. 
 
I förra veckan fick vi leverans av ett gäng trampilar, skyddsutrustning och även små gåstolar så att dom minsta barnen kan vara med och delta i racet. Martin har även fixat fem stycken t-shirts till barnen och lite färg så att vi kan göra ansiktsmålningar på barnen. Våran cirkuskiosk har även förvandlats till ett depåstop där  barnen kommer kunna stanna till för att dricka lite vatten och fylla upp med lite ny energi. Detta kommer att bli så otroligt roligt!! Puss//Isabella
 

Han har ju legat och väntat på oss i frysen i två hela år.

Någon i den här faimljen har vaknat upp på helt fel sida idag!! Jag får väldigt ofta frågan, är Edwin alltid så där glad som han är på dina bilder!? Ja det är han verkligen för det mesta och det är väldigt sällan som våran alias Gladwin är sur. Vi brukar skoja internt här hemma om att han troligen är extra glad i livet. Han har ju legat och väntat på oss i frysen i två hela år innan han blev till , så att slippa vänta ännu längre skulle nog göra vilket litet liv som hellst överlycklig. Men precis så som alla, både stora och små har även Edwin sina mindre bra dagar. Han har ett temprament utan dess like så när han blir arg blir han riktigt arg precis så som mig..
 
 
 
I dag var verkligen en sådan dag. Han gick in i Ellas rum och kastade fiskar hej vilt och rev ner allt han kunde få tag på innan han gick vidare in i sitt eget rum och blängde argt på mig som stod ute i hallen. Jag vet så väl att man inte ska skratta men det är så svårt att försöka vara allvarlig när han har den där minen. När han har sådanna här dagar kan jag själv nämligen inte göra annat än att le stort. Jag har ju väntat så länge på att få uppleva den här fasen och få vara med om att följa hans utveckling. Det är först nu som föräldrarollen börjar att bli kul på riktigt!! Ja jag är nämligen inte den som njuter på samma sätt av småbarnstiden när barnen är riktigt små, för då sover dom ju mest. Det är nu när deras personlighet börjar att växa fram som livet även blir som roligast för mig!! 
 
 
Jag hade innan Edwin fick sitt utbrott börjat rada upp lite nya produkter inne i hans rum inför en ny fotografering av jättefina små virkade djur och kuddar. Det vart dock nu ett minne blått. För så fort lilleman steg in i rummet rev han även ner alla saker och blängde snabbt till på mig igen. Nu hade han dock även den där busiga blicken i ögonen och var så medveten om vad han gjorde. Ella kom i samma sekund upp för trappen med Ester och Wilma tassandes bakom sig. När hon fick syn på Edwin och hans grimager kunde hon inte säga annat än: Åååå.. Är du lite sur idag gubben!?
 
Foto: Isabella
 
Edwin blängde nu till på både Ella och mig, gick sedan vidare med bästämda steg mot saccosäcken. Där i satt han länge och fortsatte att sura. Även Wilma såg rätt så sur ut och det var precis som att dom lekte arga leken, den som skrattar först åker ut. Ella tog nu med sig Ester in i rummet och satte sig ner på polisbilen för att börja prata med Edwin. Att föra en diskusion med en sur liten man som inte kan uttrycka sina känslor i ord än utan bara i minspel och högljuda toner är ingen lätt nöt att knäcka. Men bara några sekunder efter att Ella börjat prata med honom sken han upp som en sol igen. Edwin må vara bestämd men hans storasyster är allt desto mer envis än så länge. Puss/ Isabella

Bilen som man får köra utan körkort.

I dag kör vi in semestern på allvar här hemma!! Martin kom hem vid tvåtiden ifrån sista arbetsdagen på länge och med sig hade han våran bil som varit inne på lackering efter krocken och nu var den som ny. Men det var inte bara en bil som körde in på uppfarten tidigare i dag utan även postbilen som hade en stor leverans ifrån Jollyroom till oss. På måndag är det nämligen äntligen dags för sommarens stora Racecar-party på våran gata så i helgen kommer vi ha minst sagt mycket skojigheter att stå i..
 
 
En av dom nya svarta pärlorna som ska köras i loppet på måndag är Edwins egna lilla Mercedes Benz.  
Det är verkligen helt otroligt hur detaljerad och verklighetstrogen designen är. Tillverkaren har verkligen tänkt på precis allt, det syns tillochmed små bromsklossar igenom mellan dom kromade fälgarna. Med ledbelysning, blinkers och häftiga ljudeffekter skapas en verklighetstrogen känsla på nolltid. Elbilen drivs av en motor på 6V med en maxhastighet på 4km/h vilket inte är någon speciellt hög fart för oss vuxna men för dom små är det rena sportbilshastigheten. Precis som i en riktig bil är det bara att sätt i nyckeln vrida om tändningen och höra hur motorn startar!!! 
 
 
Ella var riktig duktigt på att manövrar bilen och hade detta varit en riktig uppkörning så hade hon garanterat haft sitt körkort efter den här uppvisningen. Edwin är lite för liten för att kunna styra bilen helt själv tyvärr. Men det gör absolut ingenting för bilen kan dessutom fjärrstyras av en vuxen med medföljande kontroll. Så ni kan ju bara gissa hur lycklig Martin blev (han som älskar radiostyrda bilar) när han upptäckte den funktionen!! Elbilen håller verkligen en helt otroligt hög kvalitet!! Det var riktigt länge sedan som jag blev så här positivt överaskad. Den må vara tillverkad i plast men tack vare alla verklighetstrogna detaljer ser den ut av vara tillverkat i en Mercedesfabrik. .
 
  
 Foto: Isabella
 
Elbilen har även en inbyggd radio med en 3,5 mm-kontakt vilket gör att du kan ansluta en smartphone eller annan musikenhet med en 3,5 mm utgång. Edwin och Ella lånade Martins mobil och poppade på som bara den här hemma tidigare under dagen. Ljudet var även det riktigt bra!! Faktiskt så bra att vi kommer att använda den som musikanläggning ute på altanen nu under semestern. Redan nu håller resten av familjen på att duka upp middagen ute på altanen så nu ska även jag stänga ner datorn för kvällen och ta semester. Fler bilder, pysseltips och kalasinspiration kommer att dyka upp här inne på bloggen inom kort. Fram tills dess återstår det bara för mig nu att önska er alla fina en riktigt bra helg. Puss// Isabella
 
 

Vigelselringen ur en tuggummiautomat..

Vi fick en helt otroligt fin helg och bröllopsdag!! Redan under fredagen blev det succé, då våran underbara granne valde att kidnappa Ella en stund för en spontan myskväll medans vi då fick möjligheten att packa i lugn och ro. Tant Berg som Ella kallar henne är så otroligt go och hon hade dukat upp med middag, film och goda saftdrinkar. Fröken bus kom inte hem först efter klockan tio på kvällen och på sig hade hon en stor Bolibompa dräkt. Vi började tokskratta när vi fick syn på henne och Edwin som älskar Bolibompadraken sprang genast fram för att ta tag i svansen. Barnen busade sedan på i ytterligare en timme, det blev en riktigt sen men mysig kväll..  
 
 
Lördagen började sedan med att vi fick sovmorgon då Edwin inte vaknade först efter att klockan slagit tio. Tyvärr kom hans sovmorgon inte så lägligt denna morgonen då vi hade bestämt upphämtning och skjuts in till stan av Martins pappa redan en timme senare. Så det blev till att kasta på sig kläderna direkt!! Min syster och mamma passade barnen medans vi var borta och det var första gången någonsin som vi två har kunnat åka i väg och inte känna oss ett dugg oroliga. Utan vi kunde verkligen slappna av och bara njuta av varandra.
 

Väl framme i stan möttes vi av ett helt bedårande hotellrum och en takterrass med utsikt över hela Gamla Stan. Där uppe satt vi länge och pratade i flera timmar över några glas vin. Vi gick sedan ut och åt på en jättemysig Italiensk restaurang innan vi trädde in i Stockholms nattliv. Innan hemfärden dagen därpå tog vi en tur i Gamla Stans alla butiker och passade även på att köpa oss nya vigselringar. När vi gifte oss var jag ju höggravid och valde därför att vänta med vårat köp av ringar tills mina fingrarna återfått sin normala storlek igen. Ringen som jag fick som symbol av Martin under vigselceremonin kommer jag dock alltid att ha ett extra gott öga för. Han hade nämligen precis så som i Sunes sommar stått vid en tuggummiautomat i flera timmar för att få tag i den perfekta ringen till mig. Det är kärlek för mig!! Puss//Isabella
 

Dröm tapeten är den du designar själv!!

Jag har som ni vet velat tapetsera om inne i sovrummet väldigt länge. Men inte hittat en tapet som jag verkligen gillat lika mycket som den trädtapeten som vi redan hade där inne. Denna tapet har även blivit lite av min symbol och landmärke genom årens lopp. Den har symboliserat så mycket för mig och även fått varit med om så mycket. Den har stått där fin och ståtlig när vi både har skrattat, gråtit och stått ut med att blivit målad på med kritor av våra barn. Nu mera är våran älskade trädtapet bara ett minne blått och en nydesignad skönhet har fått tagit över platsen. Jag har lovat er lite fler bilder på den nya tapeten och sovrumrenoveringen, så här kommer nu ett helt gäng med nytagna bilder..
 
 
 
Jag ville ha en effektfull och grafisk tapet till sovrummet!! Men då jag som sagt var inte hittade någon som passande mina önskemål ute på marknaden blev i stället till att designa en själv. Jag tog hjälp av Mr Perswall och lät dom hjälpa mig att skissa upp ett mönster efter mina idéer och önskemål. Slutresultatet blev en Zigg-Zagg mönstrad skönhet full med ny livsenergi och liv..
 
 
Det tog bara någon dag att få hem tapeten och precis som med dom andra tapeterna ifrån Mr perswall gick det på ett kick att sätta upp den på plats. Tapeten kommer nämligen måttanpassad för just din vägg i färdiga våder så allt man behöver göra är att klippa efter måttmarkeringen, rolla lite lim direkt på väggen och sen sätta dit tapeten. Våran sovrumsvägg tog knappt 30min att tapetsera vilket även gick dubbelt så snabbt som sist vi tapetserade med Mr perswalls tapeter. Om det gick så här fort nu kan jag knappt vänta på att sätta igång med nästa vägg.
 
 Foto: Rustaupp.
 
Vi har nämligen även beställt lite fler tapeter till hemmets små vrår. Men det pysselprojektet får dessvärre vänta fram tills nästa helg då Martins semester även börjar. I dag ska vi dock fokusera på att förbereda allt inför morgondagen. Martin mår nämligen bättre idag och har åkt iväg till jobbet under eftermiddagen så det lutar åt att vi även kommer kunna åka iväg i morgon. Det blir ingen fartfylld weekend men desto mysigare ska vi allt se till att ha. Om vi så ska stanna inne på hotellrummet hela helgen så får det bli så. Vi är ändå tillsammans och bara vi två. Hoppas att ni får en jättefin helg ni med. Puss på er// Isabella
 
 

Förvaring och nya leenden.

Vi gick upp på övervåning efter maten och började plocka upp Edwins nya barnrumsförvaring ifrån Tellkiddo. Jag har alltid varit svag för det enkla när det kommer till inredning och denna söta designskönhet uppfyller verkligen alla mina önskemål!! Den söta tygpåsen var så mycket finare i verkligheten och tillverkad i ett slittåligt kanvasmaterial som kommer hålla för bus och lekstunder i flera år framöver. Vi passade även på att tillfälligt  byta ut Edwins gamla stockholmrandmatta mot en ny ljusare och fräschare ullmatta ifrån Classiccollektion!!  
 
 
Med sitt eleganta mönster är ullmattan Tangier en lättplacerad matta som finns i flertalet färger och storlekar. Jag är väldigt kräsen när det kommer till valet av mattor här hemma och jag har lärt mig genom åren att ullmattor är en småbarnsförälders bästa vän!! Ullens naturliga fetter gör att mattan står emot smuts och fläckar på ett effektivt sätt. Eventuell smuts lägger sig på ytan och avlägsnas med fördel genom dammsugning eller vädring. Här hemma dammsuger vi flera gånger i veckan då jag har fobier för damm. När vi flyttade in i radhuset hade vi ryamattor överallt vilket var rena motsatsen till lättstädade och hygieniska!!
 
 
Den nya mattan lyfte och ljusade verkligen upp hela rummet!! Men tyvärr kommer denna matta inte att bli långvarig då den ska få flytta hem till Vasastan och ingå i stylingen där. Men jag är så sugen på att köpa mig en egen nu!! Edwins rum har nämligen så pass små ytor att allt extra ljus och synvilla av rymd är mer en uppskattat. När alla saker var på sin plats ville Ella att vi skulle hämta in deras tipitält och bygga koja där inne. Sagt och gjort!! Efter en sådan här lång dag och med denna värme som även varit var det riktigt mysigt att krypa in i tältet en stund. Ella började klinka lite på sin gitarr medans Edwin rev runt ibland alla byggklossar på golvet. Efter bara en liten stund blev även Ella för rastlös och stängde sedan in sig i sitt rum för att bygga med lego.   
 
Foto: Rustaupp.
 
Vid halv åtta tiden vaknade även Martin upp efter att ha sovit hela dagen. Han såg ut som en fullfjädrar indian när han klev in i Edwins rum med kuddmärken i hela ansiktet. Det tog inte många minuter innan han fick syn på dom nya planscherna, förvaringskorgen och mattan. Oj vad ljust och fint det blev och vilken söt tygpåse!! När till och med min älskling ser att vi gjort om och direkt kan peka ut alla nya fina saker och dessutom berömmer deras design. Ja då är det verkligen en hit!! Jag kan bara hålla med Martin och jisses så nöjd jag är över Edwins rum just nu. Om en liten stund ska Buswin dock i säng och Ella med. Sen nalkas det en kopp te tillsammans med min stora kärlek och lite extra ompysslingstid. Hoppas att ni får en jättefinkväll alla fin!! Puss/Isabella
 
 

Landdjurets största hjärta!!

Det råder kö inne i köket!! Edwin håller i skrivandes stund på att äta upp giraffen i väntan på vällingen. Ella hoppar runt i soffan och Martin fixar lite på övervåningen. Jag själv håller på att pysslar lite inför det kommande cirkuskalaset vilket går så där då Ester och Wilma tassar runt och försöker busa med alla dekorationer som jag skapat. Så här ser en helt vanlig dag ut hemma hos Cirkus-Sköldmark!!
 
 
Som ni kan se har vi även fått lite extra kökshjälp av barnens giraff som redan har hittat sin egen lilla plats i köket. Jag har alltid fascinerats av giraffer och det är något riktigt speciellt över dessa otroligt vackra djur i mina ögon. Ella har även börjat intressera sig för faktaböcker om djur och igår innan läggdags läste vi om just giraffer. Vi fick lära oss massor av nytt och spännande som inte ens vi vuxna visste om. Visste ni tex. om att giraffen har landdjurens största hjärta??
 
 
I helgen kommer även min girafftokiga mamma hem hit för att passa barnen då det nalkas firande av våran första bröllopsdag. Både jag och Martin har verkligen sett fram emot helgen och en weekend för två på tu man hand. Vi har lovat oss själva att ägna mer tid för varandra och den sista månaden har verkligen varit helt magisk på alla sätt och vis. Det riktigt lyser om mig igen och jag rodnar när Martin tittar på mig!! Att man kan känna så här starkt för sin kärlek efter snart 15år som par är helt otroligt!!
 
Foto: Rustaupp 
 
Vi har aldrig förr sett fram emot att åka i väg en stund så mycket som nu och vi har verkligen gjort allt vi kan för att denna helgen ska bli så fantastisk som vi vill ha den. Martin har dock känt sig lite hängig i veckan och fick åka hem ifrån jobbet på grund av kraftig yrsel och illamående. Jag hoppas verkligen att han hinner bli frisk innan helgen!! Medans Martin vilar och försöker kurera sig så gott det går ska jag och barnen passa på att röja lite här hemma. Men först nalkas det middag.. Puss//Isabella

 


Pingisbord och matbord i ett..

Vi har blivit med nytt köksbord som passar både stora som små. I början av veckan tog vi en tur förbi Ikea för att titta på en ny bordskiva till köket. Vårat förra köksbord har varit på tok för stort för vårt lilla kök och jag vet inte hur många ggr som vi har lyckats rasa rakt in i det. Jag hade spanat in en orange bordskiva vid vårat tidigare Ikeabesök men velat lite i frågan om det skulle passa hemma hos oss. När vi väl såg det en andra gång fanns det dock ingen tvekan längre..
 
 
På väg fram till kassorna på Ikea kikade vi även in på fyndhörnan och där inne stod det en hel pall med just den coola orange bordskivan som vi bestämt oss för att inhandla, till under halva priset dessutom!! Så för ynka 199kr fick vi nu ett helt nytt köksbord som matchar dom nya fina stolarna!! Vi hade sedan tidigare även ett bortglömt pingisnät i en av lådorna och det gjorde sig verkligen så otroligt bra på det nya köksbordet. I nästa vecka ska jag även ge mig på att dekorera upp bordskivan med lite vit eltejp i hopp om att få till den där klockrena pingisbordskänslan. Vilket jag tror kommer bli riktigt bra!!
 
Foto: Isabella
 
Det är inte bara köket som fått sig en liten makeover utan även vårat sovrum!! Nya tapeter har redan satts upp och det blev så mycket bättre än vad jag hade kunnat föreställa mig. Jag har som ni kanske minns fått hjälp av Mr perswall att designa och trycka upp min egen drömtapet dit in. Jag kan knappt bärga mig över att få visa er det färdiga resultat.. Puss//Isabella 
 
 
 

RSS 2.0