Aquaplay i badrummet.

Medans vi sorterade skorna och inventerande barnens höstgarderob igår så busade Edwin på inne i badrummet med sin aquaplay. Han fick vattenbanan i 1årspresent och den har redan använts flitigt här hemma. Vi skulle egentligt inte ha monterat upp den riktigt än utan tanken var att montera den först nästa vecka ute på altanen om solen väljer att kika fram en stund. Ella gjorde dock en kupp mot oss redan i helgen och valde att hjälpa sin lillebror med monteringen inne i badrummet trots att mamma och pappa sagt nej. Men tur var väll det för jisses så kul dom har haft under dessa dagar..
 
 
Aquaplay Amfie World 650 som Edwins vattenbana heter är ett av Aquaplay’s största kanalsystem. Den har alla lekstationer och oändliga möjligheter till många timmar av rolig lek med vatten vilket vi redan kan skriva under på. I slussen kan pumpen slussa upp båtarna och med dom små broarna skapas det möjligheter för leksaksbilarna att kunna ta sig över. I paketet medföljer det även båtar, gubbar och en bil att kunna busa med i vattenbanan. När Ella lekte där inne med Edwin plocka hon även in sina Barbiedockor och skapade ett eget Skarasommarland år sin dockar genom att använda vattenbanan som en stor vattenrutschkana. Vattenbanan är rekommenderad ifrån 3års ålder på grund av små delar står det på förpackningen, men det är inga delar som är så små att dom säkerhetsåtgärna ska behövas tas med i beräkningen. Så funderar du själv på att införskaffa en vattenbana till dom lite mindre så tycker jag absolut att du ska göra det. Vi har testat varje liten del i trygghansas säkerhetsglas och alla delar är minst dubbelt så stora som röret.
 
 
Igår lekte som sagt var Edwin på själv inne i badrummet medans Ella var i väg och busa med sina kompisar. Han satt där inne i flera timmar och plaskade med det lilla skvätt vatten som han fick ha. När båten åkte i väg lite för långt ställde han sig upp och gick över till andra sidan vattenbanan för att hinna i kapp den. Efter varje gång som han lyckades få tag i den så gapskrattade han och sen började han om igen. Under varje båt och bil finns det små hjul så man behöver inte ha vatten i banan för att kunna busa med den vilket passade oss extra bra just nu då Edwin lekte med den helt själv. Det är synd att vårat badrum är så litet för annars hade jag nog låtit Aquaplay-banan att få står kvar där inne permanent och även kompletterat upp med fler delar. För det finns oändliga möjligheter och tillbehör att kunna köpa till. Edwin tycks dock vara mer än nöjd med dom delarna han redan har. Men i plötsligt igår när han hade busat på där inne en stund böts glädjen mot tårar..
 
Foto: Rustaupp.
 
 
Då Edwin väldigt sällan är ledsen blev jag självklart livrädd när jag hörde honom skrika och gråta förtvivlat. Men när jag sedan kommer in i badrummet möts jag av en ledsen Edwin som pekar emot toaletten!! Vad tror ni att han hade gjort!? Jo han hade kastat ner sin båt i toaletten samt sin pappas rentvättade kläder och grät förtvivlat över att han inte nådde sin båt. Efter att jag lyckats få honom på lite bättre tankar igen plockade vi ihop vattenbanan och gjorde oss i ordning för kvällen. Vi åkte sedan iväg på en liten roadtripp in till Gamla stan för middag och en mysig kvällspromenad. Vi passade även på att gå runt i alla gränderna där inne och visade Ella vad vi hade varit på för caféer/butiker när jag och Martin var här inne på våran bröllopsdag. Hon tyckte att det var så otroligt mysigt och ville att vi skulle boka hotell alla fyra och testa alla glassar i hela Gamla stan nästa gång. Den idén är det väl värt att spinna vidare på för det låter ju otroligt mysigt!! Puss//Isabella.  
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux