När hjälten själv får välja.

Vi har haft några riktigt lungna dagar här hemma och pysslat med lite av varje emellan kaffepauserna. Igår rensade vi uppe på vinden och hittade en hel påse med oöppnade bollhavsbollar ifrån Ellas förra Bollhavssäng. Dom orange små pärlorna ska i veckan få flytta in bland dom andra i Edwins lilla pool. Vi har även passat på att flytta om och rotera lite leksaker mellan barnens rum. Buswin fick så pass mycket nya fina presenter när han fyllde år att vi vart tvungna till att lägga undan lite leksaker som han inte använder just nu. Det är så bra att vinden finns för då har vi möjligheten till att trolla bort lite saker på kick och för att sedan kunna plocka fram dom igen vid ett senare tillfälle. Oftast blir dom leksakerna även som nya i barnens ögon igen vilket bara är positivt!! 
 
 
När vi ändå var igång passade vi på att bygga ut Ellas skrivbord med en längre och inte lika djup toppskiva ifrån Ikea. Denna nya skrivbordsdel är bara 30cm djup vilket bidrog till att det blev mer fri golvyta för henne att kunna busa runt på. Just nu är Ella inne i en stor Legobyggarfas och hon har saknat fria ytor på golvet att kunna sitta och bygga större legobyggen på fram tills nu. Legolådorna som jag fick i födelsedagspresent har hon därmed lagt beslag på. Lådorna rymmer så otroligt mycket och tack vare att det krävs två lite större händer för att kunna öppna upp lådorna är dom även barnsäkra för Edwin. Så nu slipper vi även oroa oss för att han ska smita in dit och tugga i sig hennes lego.
 

 
När skrivbordet kom på plats under bokhyllan så fick även lekköket flytta upp på vinden. Lekköket har använts riktigt flitigt här hemma under åren men då vi även har ett litet kök till barnen mitt emot vårat stora kök på nedervåning så har Ellas kök stått mer eller mindre oanvänt här uppe. Nu när skrivbordet även blev 30cm bredare så fick det inte längre plats under bokhyllan. Men när det blir tid för Edwin att byta sin spjälsäng mot en större växasäng så ska han allt få ta över lekköket. Ella blev så otroligt glad när hennes rum var i iordninggjort och det riktigt lös om henne. Hon börjar känna sig stor nu och att ha ett stort skrivbord i rummet ökade på den känslan i henne. Nu är det bara några få veckor kvar tills hon börjar i skolan.  
 
Foto: rustaupp.
 
Det är minst lika nervöst för både henne som oss när det kommer till skolstarten. Ella ser så mycket fram emot att få förenas med sina gamla vänner igen som började skolan redan förra året. Att få köpa ett eget pennskrin och skolväska är även så stort för henne. I kväll har vi därför suttit ner tillsammans framför datorn och tittat på lite nya kläder och väskor inför skolstarten. Ella har fått valt både höstjacka, skor och skoltillbehör helt själv och i nästa vecka ska vi hämta ut paketet. Det var tydligen jätteviktigt att väskan skulle vara stor och en blå väska skulle det allt vara för den måste matcha hennes gympapåse. För bara några veckor sedan var det inte alls några problem att ha olika färger på strumporna och mixa kläder/ färger hej vilt. Men nu ska tydligen allt matcha i Ellas värld. Det känns som att det är lika bra att förebereda sig på en massa nya förändringar för det går verkligen undan just nu!! Puss//Isabella
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux