Jollypanelen - leksaksexpert!!

Nu är bollen i rullning och snart lanserar Jollyroom sin nya hemsida!! Tidigare i veckan var det egentligen tänkt att jag skulle ha befunnit mig i Göteborg hos underbara Jollyroom för att testköra hemsidan och få ta del av lite mer nyheter inför nästa veckas nylansering. Men med allt som varit den sista tiden med Ivf:en och då jag fortfarande även kämpar på med att komma tillbaka in i vardagen och dom sociala sammanhangen igen vågade jag mig inte iväg denna gången tyvärr. Ni som följer mig inne på Instagram har säkerligen redan hunnit läsa den fantastiska nyheten om JOLLYPANELEN som jag gick ut med i veckan..
 
Foto: Rustaupp.
 
Jag har nämligen tillsammans med fyra andra utvalda bloggare fått möjligheten att vara en del av JOLLYPANELEN!! Vi har alla blivit handplockade av Jollyroom och tilldelats var sitt expertområde, min kategori och inriktning kommer att vara Leksaker!! Är det något som jag verkligen känner mig trygg i och brinner för så är det just leksaker, färg & form, kreativitet och fantasi!! Detta innebär även att jag kommer att komma ut med fler recensioner, nyheter, pysseltips, inspiration och fantastiska tävlingar för er alla fina att kunna ta del utav. Jag hoppas att ni kommer tycka att detta är precis lika roligt och spännande som vi gör här hemma!! Vill ni läsa mer om Jollypanelen och se vilka dom andra fantastiska tjejerna är!? Så kan ni se det HÄR.. Puss//Isabella

Besegrad av en 6åring!!

Nu är ordningen återställd och hela familjen är samlade igen!! Den här veckan kommer det att hända mycket kul här hemma. Jag väntar in en massa nya leveranser inför sommarens alla teman. Ella har även fått möjligheten att sommarjobba tillsammans med mig i år och testa sina egna utvalda uteleksaksfavoriter i samarbete med Jollyroom. Martin och Ella passade därför på att inviga dom direkt och utsatte sparkcyklarna för en mängd olika tester. Det blev minst sagt kontraster i deras svar när jag fick höra deras utvärdning efter lektillfället. Jag tror bestämt att Martins svar är mer baserat på att han är en riktig tävlingsmänninska och inte riktigt vill se sig själv besegrad av en 6-åring!!
 
 
Ellas utvärdering: "Jag tyckte att sparkcykeln var lätt att svänga med och kändes inte alls vinglig eller tung!! Mina händer fick plats perfekt runt styret och jag blev inte ens svettig i händerna. Jag kunde åka på ett ben direkt och göra en massa trix, det bästa av allt var att jag åkte fortare än pappa!! Det jag tyckte saknades var dock att det inte gick att fälla ihop sparkyckeln när jag skulle ställa in den i förrådet. Jag lät Lova ,min kompis testa den också. Hon tyckte att den var så fin och rolig!! Jag älskar verkligen den gröna färgen på sparkcykeln men den skulle vara ännu finare med fjärilar på så jag ska sätta dit mina klistermärken som jag har uppe i min pärm sen. Av mig får den 4 stjärnor av 5 möjliga. Den hade fått 5 stjärnor om den hade gått att fälla i hop."
 
 
Martins utvärdering lät så här: "Den var jättelätt att styra och att få upp farten med. Hjulen verkar vara slittåliga och man kände knappt några ojämheter alls i marken när man åkte på den. Stålramen var lätt att manuvrera när man skulle försöka sig på några trix. Jag kände mig dock som Bambi på hal is till en början men jag hittade snabbt balansen. Precis så som Ella saknar jag funktionen av att kunna fälla i hop sparcykeln när den inte används. Men samtidigt skulle styret inte vara lika stabilt då och ur min synpunkt som förälder ser jag hellre att barnen åker säkert och att inga risker finns med att styret vrider sig eller åker ner under färden. Vilket är toppenbra med Pinpeak då dragspelsfunktionen inte finns och styret är fast. Jag tror dock att denna sparkyckel lämpar sig bäst till barn och det måste även ha varit något fel på min för Ellas gick så mycket fortare. Dessutom kunde hon göra fler trix med hennes vilket jag ser som orättvist!! Så av mig får den 3 stjärnor av 5 möjliga."
 
 Foto: Isabella - i samarbete med: Jollyroom.
 
Då jag vet om att Ella gillar fartfyllda och nervkittlande uteleksaker har jag även anordnat en stor överaskningsdag till henne. Jag har bjudit in några vänner till Ella och kommer ställa till med en av sommarens roligaste kalas. Vi kommer att spärra av våran bakgata och ha en fartfylld utedag i världsklass. En dag annpassad för både stora och små där till och med jag själv kommer att få möjlighet till att övningsköra lite. Jag må inte ha mitt körkort i handen riktigt än men ett körkort av detta slag borde till och med jag klara av att ta. Puss//Isabella.
 
 
 
 

Pappa kom hem för vi längtar efter dig..

I dag är inte allt så glädjefyllt och skrattfullt som det brukar vara här hemma. Martin är nämligen iväg på svensexa för att fira sin bror i helgen. Jag är långt ifrån van med att han är borta på helgerna så jag längtar redan halft ihjäl mig. Barnen passar dock på att göra allt det som man inte annars brukar få göra här hemma när pappa är borta. Ella hoppar runt i sängen medans Edwin gör allt som står i hans makt för att komma åt att låna pappas färgglada kalsonger..
 
Foto: Isabella - i samarbet med happysocks.
 
När barnen har somat i kväll ska jag själv passa på att jobba i kapp lite. Dom senaste veckorna har det nämligen blivit otroligt mycket sena nätter för min del då jag suttit uppe med planeringen för både födelsedagskalas, bröllopsfirande och kommande renovering. En ny tapet till sovrummet är redan på väg ifrån Mrperswall och jag är mer en spänd på att få se den i verkligheten. Dom har nämligen hjälpt mig med att designa en helt ny tapet efter min egna önskemål!! Så fort den anländer ska jag även visa upp den för er. Hoppas att ni har en riktigt trevlig helg alla fina!! Puss//Isabella

Premiär bad och vilda indianlekar..

Vårat eget lilla sommarland står nu öppet och redo för bus!! Här om dagen invigde barnen poolen och vi hade dukat upp för massor av härliga lekstunder. Altanen kläddes in med plädar i alla regnbågensfärger och Tipi tältet monterades och fylldes upp med en massa mjuka kuddar. Martin tingade tältet direkt och kröp in där i redan efter frukosten. Hundarna  gjorde snabbt honom sällkap medans Ella och Edwin intog bollhavet..
 
 
Efter bara några minuter hördes Martins snarknade innifrån tipi tältet vilket barnen fort gjorde allt i sin makt för att ändra på. Ella började kasta ut bollhavsbollarna i mot tältet och några sekunder senare gjorde Edwin samma sak. Nog vaknade pappa upp lika fort som han somnat och frågade med sin buigaste röst: Vem bankar på min port!!?? Ska jag komma och äta upp er!?? Ella och Edwin blev bra chockade över att pappa var så lättväckt. Ellas ljusa stämma skrek snabbt tillbaka, göm dig Edwin för pappa kommer och äter upp oss! Vipps sa det bara så låg båda barnen gömda ibland bollhavsbollarna i barnpoolen.
 
 
Edwin förstod nog inte riktigt vad leken gick ut på för han tittade snabbt upp ur poolen och fortsatte att kasta ut bollarna. Efter att dom busat på i över tre timmar där ute gick Martin in och lagade lunch. Hundarna passade då på att breda ut sig ordentligt inne i tältet medans Ella sprang runt som ett yrväder över trallen och lekte indian. Det hoppades runt på hoppkossan, jongelerades med bollar och lektes kurragömma. När det väl var dags för mat var det ingen av barnen som hade tid för att äta. Vi vill leka mera..
 
 
Till slut lyckades vi ändå fånga in dom små busiga trollen men så fort lunchen var avklarad gick dom ut igen. Ella visade Edwin att han skulle titta ut igenom staketet medan hon själv gick och gömde sig. Sagt och gjort!! Där stod den lilla mannen och tittade ut genom staketet tills Ella ropade på honom. Då brast han snabbt ut i skratt och gav sig sedan ut på upptäcksfärd efter storasyster.
 
 
Foto: Rustaupp
 
När kvällen sedan kom och det var dags att blörja sortera in alla bollhavsbollar för kvällen var det dock inte lika glada miner på Ella. Men vi gjorde städandet till en lek och tävlade om vem som kunde plocka upp flest bollar. Edwin fortsatte dock att kasta ut dom under tiden som vi plockade in dom så det tog allt sin lilla tid. Ella ville så gärna sova ute i tältet och ville inte alls att vi skulle plocka in alla saker. Vårat sommarland fick därmed stå kvar men något sovandes ute blev det dock inte av denna gången. Men nu har vi ytterligare ett moment att se fram emot när det blivit varmare på nätterna. Puss//Isabella
 

Bygga in en barnpool - Barnsligt enkelt..

Att ta sig an nya projekt tillsammans med barnen är vi riktigt duktiga på här hemma. Hitintills har det mestadels varit Martin och Ella som byggt tillsammans, men nu har även Edwin börjat få vara med!! Förra säsongen byggde vi en rampool till Ella ute på altanen och det blev en sådan stor succe att vi i år valt att bygga en i minatyr till Edwin också. Så tidigare i veckan drog bygget igång..
 
 
Edwin såg så stolt ut när han fick hoppa in i snickarkläderna och hjälpa pappa med bygget. Vi beställde en Intex barnpool i en härligt turkos färg och reglade sedan upp en ram utanpå den befintliga som sedan kläddes in med trallvirke. Intex Poolen är en klassisk rampool för de yngre barnen så den blev helt perfekt till Edwin. Poolen är stabil och väldigt enkel att montera. Den rymmer ändå hela 337 liter vatten så även vi vuxna kan vara med och leka. Den är väldigt nätt med måtten: 30 x 122 x 122 cm vilket möjliggör att den får plats även på små ytor som i vårat fall då trallen inte är allt för stor.
 
 
poolen kommer användas flitigt här hemma som både bollhav, svalka och busiga vattenlekar under sommarsäsongen valde vi att fästa den med två vinkeljärn mot staketet för att ge den snickrade ramen lite extra stabilitet. När sommar säsongen sedan är slut är det bara att lossa på vinkeljärnen och plocka bort dom två fronterna runt poolen för en smidig förvaring. Ellas ram runt sin pool har dock fått stå ute året om med undantag ifrån barnpoolen som vi lyft ut, monterat ner och vinterförvarat uppe på vinden.  
 
 
Barnen fick vara med och hjälpa till ifrån första skruven till slutet vid detta bygge. Edwin var väldigt nyfiken på skruvdragaren och skrattade varje gång som en skruv skruvades dit. Att ta sig an sådanna här projekt med en 10 månaders bebis var faktiskt rena barnleken. Det gick kanske inte lika fort att bygga med Edwins hjälp då han gärna ville vara med precis över allt. Men att lyckas färdigställa projektet på under några timmar måste jag ändå ge mer en godkännt för. Vi fick ju även en heldag med bus och lek, fika stunder och massor av nya skratt. Vilket är mer värt än all tid i världen!!
 
 
Foto: Rustaupp
 
När poolen var klar fyllde vi sedan upp den med några säckar bollhavsbollar som vi redan hade hemma ifrån Ellas gamla bollhavssäng. Sängen sålde vi bort för länge sedan men bollhavsbollarna har legat kvar ute i förrådet i väntan på att få nytt liv. Det fick dom verkligen nu för Edwin har i stort sätt bott ute i sin pool. Både han och Ella har öppnat sitt eget lilla sommarland och redan lyckats bjuda in alla grannars barn fler ggr om för vilda lekar. Puss/ Isabella
 
 

Inte nu vi leker Totoro..

Sommarlovet har börjat här hemma!! Ingen sol och ingen värme men desto mer fantasi har det bjudits hejvilt på. I dag på förmiddagen sken dock solen trots att himlen var helt svart på sina håll. Jag hade som plan att ta med mig barnen ut i trädgården en stund och samtidigt ta lite nya produktbilder till Crocs. Vi klädde på oss regnkläder, stövlar och gick ut. Det tog dock knappt en sekund innan himlen öppnade sig och regnet forsade ner. Jag ropade på Ella och bad henne att ta med sig Edwin in. Till svars fick jag: Tyvärr det går inte just nu mamma för vi leker Totoro.
 
 
Ja där fick jag snabbt tillbaka mina egen ord och tjat på att det finns inga dåliga väder utan bara dåliga kläder. I detta fallet gick det ingen som hellst nöd på barnen, för dom hade som sagt var sina nya fina regnkläder på sig så där fick jag stå helt själv under markisen medans dom busade på ute i regnet. Jag passade på att ta en kopp kaffe och när regnet sedan hade avtagit vågade även jag mig ut på altanen igen.
 
 
Barnen hade dock inte fått nog av vattenleken och regnet!! Ella passade nämligen på att vrida på vattnet i vattnetutkastaren. Edwin fick sedan en ypperlig möjlighet till att leka brandman och riktade vattenslangen rakt mot Ella. Hon var dock väldigt snabb på att plocka upp paraplyet ifrån marken och där under stod hon nu skrattandes. Ja i alla fall tills hon blev helt dyngsur då var det inte lika roligt längre. Men hennes mindre glada toner vände snabbt till gapskratt igen. Edwin lyckades nämligen kort därefter att vända vattenslangen rakt emot sig själv.
 
Foto: Rustaupp - regnkläder ifrån Didriksons och stövlar Crocs.
 
Med två numera dyngsura barn var det bara att gå in igen och byta kläder. Ella fick sedan en lysande ide och började tillverka isglass ur sina crocs formar som dom fått i sommarpresent tidigare under veckan. Hon fyllde upp dom med jordgubbar och hällde sedan över jordgubbssaft innan dom åkte in i frysen för att stelna. När glassen var klar blev det sedan till att bädda ner sig i soffan till sommarlov på tv och mumsa glass. Sådanna här dagar känns allt så perfekt. När en dag kan börja så fel och sen vända till något helt fantastiskt. Vad vore livet utan mina små. Hoppas att ni också har fått en fin start på sommarlovet!? Puss//Isabella 
 
 

Drive in bio för både stora och små..

Igår anlände Edwins nya BeSafe iZi Kid X1 i-Size bilbarnstol som vi fått möjligheten att recensera i samarbete med Besafe och Jollyroom. Vi kommer att återkomma till recensionen om några veckor men redan nu ville jag utsätta stolen för några tester utanför bilen och vad passar inte bättre än att inviga den under våran drive in biokväll i vardagsrummet. Edwin såg dock bra fundersam ut när vi placerade honom i stolen mitt på vardagsrumsgolvet och dessutom frammåtvänd vilket det är stort "aja baja" på att göra när barnen är under 4-5år. Ja, så länge dom inte sitter i ett vardagsrum och ska titta på film för första gången då är det helt okej!!
 
 
Edwin satt verkligen som gjuten i stolen och smälte in i iZi Kid X1 i-Size stolens underbara saphir-blåa färg. Med ett enhandsgrepp på stolens baksida kunde Martin snabbt göra det ännu mer bekvämt för Edwin genom att fälla stolen bakåt. Att iZi Kid X1 i-Size stolen har marknadens allra bästa ligglägen och gör att barnet kan åka bekvämt även under längre resor/filmstunder, det kan vi härmed bekräfta!!
 
 
Medans vi riggade upp med film och gjorde i ordning det sista kom Ella ner för trappen. Hon blev lika förvånad hon när hon kände popcorndoften ifrån köket och sedan fick syn på deras bilbarnstolar som stod uppraddade längst med mattkanten. Hon skrattade även högt när hon fick syn på hundarna!! För Ester och Wilma hade redan lagt sig tillrätta på deras bilkudde så nu var det bara för Ella att slå sig ner så att föreställningen kunde börja..
 
 
 Foto: Rustaupp   
 
När man är på bio så ska man ju helst sitta still, vara tyst och koncentrera sig på filmen!! Men heter man Edwin och är 10 månader gamal gör man bäst i att göra tvärtom. Han satt i stället och pratade, skrattade högljudt och matade sig själv och hundarna med popcorn i 1,5 timme. Stilla det satt han dock och det kan vi garanterat tacka Besafe och den bekväma iZi Kid X1 i-Size stolen för!! Detta med drive in bio måste vi garanterat göra om flera gånger för jisses vilken succe det blev!! Puss//isabella
 

RSS 2.0