Så många bokstäver men ändå så svårt att finna dom rätta orden..

Det har verkligen varit händelserika veckor för mig och Martin. Jag hade som avsikt att börja skriva mer öppet här inne igen om våran nya livsresa men det blev inte riktigt så. Det finns så mycket känslor, tankar och drömmar som jag vill kunna börja dela med mig utav här inne på bloggen igen. Men så fort jag sätter mig ner framför dator så får jag total skrivkramp. Allt har blivit så mycket lättare att korta ner i bara några rader inne på instagram i stället. Men i ibland räcker inte dom få raderna till och det är därför som jag fortfarnade vill kunna skriva mer fördjupade texter här inne också. Jag borde ha jättemycket att skriva egentligen efter lördagens besked och avbrutna behandling..
 

 
Men när jag väl stannar upp så som nu och ska börja skriva känner jag snabbt att det inte finns så mycket mer att berätta. Vilket kanske är ett gott tecken!? Trots att våran längtan efter ett tredje litet mirakel är starkare än någonsin så är även vi det!! Både jag och Martin känner oss så otroligt samkörda och lättade på något konstigt vis. Nu kommer vi att få en sommar utan hormoner, oro och ligga stilla i sängen hela dagarna. Nu leker livet på våra villkor igen och det är en otrolig känsla som infinner sig i kroppen när man inte längre känner sig orolig längre!! Vi vet om att det kommer gå toppenbra för oss i höst när ivf karusellen drar igång igen för oddsen har aldrig förr varit så här bra. Frysen är full med toppenembryos och nu ska vi satsa på att bli fulla av ny energi också. 
 
 
Några som redan har energi i överflöd är dom här två!! Ella och Edwin är så fulla med bus och kreativitet att det inte kommer ta speciellt långt tid för oss att laddas med densamma, då deras skratt verkligen smittar av sig! Den här helgen har det verkligen skrattats jättemycket emellan värkarna och buksmärtorna. Ella och Martin har fått invigit sina nya uteleksaker, jag har i min tur fått möjligheten att recencera en massa nya fina produker till hemmet. Ni kommer kunna läsa mer om det senare veckan och även kunna ta del av en massa nya spännade tävlingar, så håll ögonen öppna.
 
 Foto: Rustaupp.
 
 
Nu nalkas det snart en kopp te tillsammans med Ella och Martin. Vi ska passa på att se på en film eller två tillsammans då jag ändå inte kan göra annat än att ligga ner och vila i soffan. Martin blir hemma i morgon och på tisdag också då jag fortfarande inte får röra mig för mycket. Min läkarare sa att jag kunde må så här i allt ifrån en vecka - till flera veckor. Men tack vare att behandlingen nu har avbrutits kommer jag inte kunna bli sjukare i alla fall. Jag är inte lika öm som förra veckan men hela buken är i stället nu jätteuppsväld och fylld med vätska. Jag hoppas verkligen att hormonerna går ut snabbt ur kroppen nu så att jag slipper det här eländet. Puss//Isabella
 
 
 

Premiär och rabarberpaj.

Nu är det snart sommar och det känns av i hela kroppen. Vi tog en tur hem till Martins föräldrar för att hänga upp den nya syskongungan i helgen. Tanken var att vi skulle ha haft den ute på våran baksida tillsammans med Edwins babygunga med tyvärr klarade inte vårat träds små grenar av vikten på tre busiga barn och deras lite allt för busiga pappa. Någon gungställning får vi tyvärr inte plats med på gården annars hade vi kunnat hängt upp den där i. Tur i oturen kanske kan man säga för nu får alla kusiner istället ytterligare ett roligt moment att kunna leka med hemma hos farmor och farfar när dom är där och hälsar på i sommar. Dom har nämligen ett jättestort ekträd på deras baksida och där ute passade nya gungan in perfekt..
 
 
Ella ville inte lämna gungan för en sekund och hon låg där ute i timmar, njöt av solens varma strålar. Enda tills farmor ropade att nu är det dags för fika, vilket fröken bus inte kunde stå emot. Eva hade bakat årets första rabarberpaj med vanilsås och glass till. Det riktigt doftade sommar i hela huset och att kunna sitta ute och fika igen utan att frysa kändes så lyxigt. Vi han dock inet mer än att plocka bort allt ifrån bordet innan både farmor, farfar och barnen var spårlöst försvunna. Jag satte snabbt på mig skorna och gick ut i trädgården för att se vart dom tagit vägen.
 
 
Jag behövde inte gå speciellt långt för vart tror ni att jag fann dom, om inte sittandes på gungan. Man kan säga att den blev mer än en succè för både stora och små. Edwin ville inte sluta gunga och skrattade så att han fick tårar i ögonen. Hans ljusa stämma smittar så lätt av sig så plötsligt låg vi alla fem dubbelvikta av skratt på gräsmattan. Efter en stund hade farmor blivit lätt sjösjuk av allt gungande men Edwin och Ella ville gunga ännu mera så dom fick fortsätta att busa på själva en liten stund till.  
 
 
 
Ut kommer sedan Martin i full fart mot gungan. Nu är det min tur utbrast han och stämningen dog totalt. Jisses så sur Ella blev när hon fick höra att pappa ville gunga en stund. Martin var desto gladare och förvandlades till en cirkus akrobrat för en stund och fort gick det i svängarna. Ella fortsatte att sura och ju surare hon blev dessto mer gungade Martin bara för att retas med henne. Men skratta bäst som skratta sist!!!
 
      
Foto: Rustaupp - Gunga ifrån Hörby bruk via jollyroom.
 
För efter allt gungande blev Martin bara mer och mer vit i ansiktet. Men gunga mer och fortare nu då pappa skriker Ella. Kom igen nu pappa skrattar hon mot honom. Nej nu får någon hjälpa mig att stanna jag börjar må lite illa säger Martin. Ellla fortsätter att skratta allt hon kan och nu börjar även Edwin att tokskratta, farmor lika så och kort därefter vi andra också. Någon som dock inte skrattade speciellt mycket mer under den här dagen var dock Martin. Han blev allt riktigt sjösjuk av allt gungande!! Men ska man vara med i leken så får man allt leken tåla. Puss//Isabella

 

Målning av pallkragar och plateringslådor.

Vi har länge velat göra en uppfräschning av våran lilla planteringsplätt utanför brevlådan. Hitills har det slutat med att vi lagt ut en massa täckbark år efter år och bara blundat för oredan. Själv har jag även långt ifrån gröna fingrar så blommor tycks inte vilja överleva mer än någon dag i min omvårdnad. Ella däremot är som Flora själv och blommorna tycks älska henne. Så när hon föreslog att vi skulle sätta ut planteringslådor där ute som bara hon skulle ta hand om, fanns det ingen tvekan. Redan dagen därpå kom Martin hem med två stycken pallkragar ifrån jobbet. Sen var det bara att börja måla..
 

Då vi bor i en bostadsrättsförening så är det inte så tacksamt att måla om saker i starka färger. Vi fick därmed nöja oss med att måla om pallgragarna med några vändor svart färg. Innan målningen maskerades dom kromade ytorna för dessa ville jag behålla i sitt orginalutförande. Efter att färgen hade torkat ställes lådorna ut på sin plats och under dom lades en markduk ut för att hindra ogräs att växa upp. Den stora pallkragen och lilla placerads sedan på varandra framför förrådet. Vi byggde sedan en botten av lite spillvirke och plastade insidan med en bit pressening innan jorden fylldes upp och blommor planterades.  
 
Foto: Rustaupp
 
Det blev även några spillbitar över ifrån konstgräsmattan på baksidan så dom återanvände vi nu för att täcka markduken. På högersidan lade vi ut ett lager med täckbark och på den markbädden lade vi sedan några stora stenar. Ella vill självklart även hänga upp sina fina nya krukor i samma serie som skottkärran ifrån Lekhallen så lagom tills nästa helg ska vi bygga en ny spalje för det ändamålet. Solcellslamporna ska även letas fram ur förrådets gömmor och några smulltronplantor ska även få flytta in i dom nya blommlådorna. Det blev ett rätt så bra och fint projekt trots allt och det enda vi behövde inhandla var två säckar med jord. Puss//Isabella

Gungande glädje - Jollyroom flyttar ut.

Trädgårds fixandet har börjat på allvar här hemma på Gårdsvägen. Vi har iordningställt barnens lekplats och målat om både staketet och rutschkanan. I vintras passade nämligen Ella på att riva bort alla dekorer som vi hade satt upp som i en hämdauktion mot oss då hon inte ville vara ute och leka. Med dekorerna lossnade även färg och allt så nu till våren blev det till att slipa av och måla om allt. Medans Martin slipade passade barnen på att bygga en lekstuga av Jollyroom kartongen som Edwins nya Hörby bruk babygunga kom i.
 
 
 
Ellas gamla pinnstolsgunga hade nämligen gjort sitt och börjat att vittra sönder efter alla års busande. Så nu när en ny gunga skulle sättas upp föll valet oavkortat på den turkosa. Vi hade en röd babygunga av samma märke redan när Ella var liten men då vi inte trodde attt vi skulle lyckas få fler barn så sålde vi tyvärr den. Edwin har dock inte fått provat gungan riktigt än då vi även måste byta ut repen som den gamla gungan satt uppe i. Men lagom tills nästa helg så blir det gungpremiär här hemma och jag kan garantera att han kommer att kikna av skratt!!
 
 
Foto: Rustaupp. 
 
Något som vi dock har hunnit med att iordningställa förutom målandet av rutschkanan är att lägga in en stor konstgräsmatta in under den. Det var dock lite trixigt att få in den där under då hela mattans undersida är täckt av gummi för att tåla att ligga ute år efter år. Ella har tjatat på oss i flera år att hon vill ha en lekstuga men då våran tomt inte är så pass stor så får man kompromissa. Nu har hon istället fått en två i ett lösning och hon vart mer än nöjd när vi väl blev klara. Jag har så mycket nytagna bilder att visa er alla fina ifrån vårat trädgårdsarbete men då min dator krachat så får dom bilderna vänta tyvärr. Martin har dock lovat mig att han ska försöka att hjälpa mig med att flytta över alla bilder ifrån den gamla till den nya ikväll. Så önska oss lycka till!! Puss//Isabella
 

RSS 2.0