Premiär och rabarberpaj.

Nu är det snart sommar och det känns av i hela kroppen. Vi tog en tur hem till Martins föräldrar för att hänga upp den nya syskongungan i helgen. Tanken var att vi skulle ha haft den ute på våran baksida tillsammans med Edwins babygunga med tyvärr klarade inte vårat träds små grenar av vikten på tre busiga barn och deras lite allt för busiga pappa. Någon gungställning får vi tyvärr inte plats med på gården annars hade vi kunnat hängt upp den där i. Tur i oturen kanske kan man säga för nu får alla kusiner istället ytterligare ett roligt moment att kunna leka med hemma hos farmor och farfar när dom är där och hälsar på i sommar. Dom har nämligen ett jättestort ekträd på deras baksida och där ute passade nya gungan in perfekt..
 
 
Ella ville inte lämna gungan för en sekund och hon låg där ute i timmar, njöt av solens varma strålar. Enda tills farmor ropade att nu är det dags för fika, vilket fröken bus inte kunde stå emot. Eva hade bakat årets första rabarberpaj med vanilsås och glass till. Det riktigt doftade sommar i hela huset och att kunna sitta ute och fika igen utan att frysa kändes så lyxigt. Vi han dock inet mer än att plocka bort allt ifrån bordet innan både farmor, farfar och barnen var spårlöst försvunna. Jag satte snabbt på mig skorna och gick ut i trädgården för att se vart dom tagit vägen.
 
 
Jag behövde inte gå speciellt långt för vart tror ni att jag fann dom, om inte sittandes på gungan. Man kan säga att den blev mer än en succè för både stora och små. Edwin ville inte sluta gunga och skrattade så att han fick tårar i ögonen. Hans ljusa stämma smittar så lätt av sig så plötsligt låg vi alla fem dubbelvikta av skratt på gräsmattan. Efter en stund hade farmor blivit lätt sjösjuk av allt gungande men Edwin och Ella ville gunga ännu mera så dom fick fortsätta att busa på själva en liten stund till.  
 
 
 
Ut kommer sedan Martin i full fart mot gungan. Nu är det min tur utbrast han och stämningen dog totalt. Jisses så sur Ella blev när hon fick höra att pappa ville gunga en stund. Martin var desto gladare och förvandlades till en cirkus akrobrat för en stund och fort gick det i svängarna. Ella fortsatte att sura och ju surare hon blev dessto mer gungade Martin bara för att retas med henne. Men skratta bäst som skratta sist!!!
 
      
Foto: Rustaupp - Gunga ifrån Hörby bruk via jollyroom.
 
För efter allt gungande blev Martin bara mer och mer vit i ansiktet. Men gunga mer och fortare nu då pappa skriker Ella. Kom igen nu pappa skrattar hon mot honom. Nej nu får någon hjälpa mig att stanna jag börjar må lite illa säger Martin. Ellla fortsätter att skratta allt hon kan och nu börjar även Edwin att tokskratta, farmor lika så och kort därefter vi andra också. Någon som dock inte skrattade speciellt mycket mer under den här dagen var dock Martin. Han blev allt riktigt sjösjuk av allt gungande!! Men ska man vara med i leken så får man allt leken tåla. Puss//Isabella

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux