Always be yourselfe unless you can be..

Första advent idag men hitintills har inte mycket till juldekorationer kommit upp här hemma. Jag är själv inte så såld i juldekorationer, tomtar, glitter och krimkrams. Efter över 15år innom handels så är jag nämligen van att planera juluppbyggnaden och plocka fram första tomtarna redan efter efter midsommar. Detta har gjort mig lite mätt på julen genom åren och vi har därför väldigt sparsamt med pynt här hemma. I stället för att fylla upp hemmet med tomtar brukar vi lägga stort fokus på belysning. Led lampor med vitt och naturligt sken är inte bara dekorativt så här års utan även livsviktigt för oss här hemma för att hålla humöret uppe i dessa mörka dagar. Nytt här hemma för i år är att vi blivit en till i familjen med simfenor emellan tårna..

 
Så medans björnen har gått i ide och flyttat ner till det andra badrummet så har vi i stället fått sällskap av pingvinen Pingu på övervåningen. Han håller nu mera koll på resten av familjen så att alla gör det dom ska vid tandborstningen. Ella har även julpyntat sitt rum idag som desto mer färglatt och glittrigt. Fröken bus har tagit fram sin bordsgran, julkulor och massor av glitter. Hela rummet är nu fyllt med dekorationer och ser mer ut som ett ispalats taget ifrån en scen i filmen frost. Det blev rätt fint och hon är så nöjd med sina skapelser. Så länge inte hela hemmet ser likadant ut som hennes glittriga rum så får hon helt fria händer till att skapa vad hon vill. Det är ju trots allt Ellas rum och där inne råder det även hennes regler. Så ska det även få förbli!!
 
 
 I går ramade vi även in våran familjs stora motto i form av en ny poster med texten:  "ALWAYS BE YORSELF UNLESS YOU CAN BE BATMAN. THEN ALWAYS BE BATMANT." Vi är alla helt sålda på superhjältar och då badrummet använts lika flitigt som vardagsrummet kunde den nya postern inte få en bättre plats. Badrummet är den sista platsen som vi besöker innan vi går och lägger oss och den första vi platsen vi ser på morgonen. Sedan barnen föddes har badrummet även blivit våran tillflyktszon när vi vill vara i fred. Själv gjorde jag ett tappart försök till att smita undan en stund under fredags kvällen för att ta mig ett bad i lugn och ro. Men det slutade med att en översocial dotter satte sig på toaletten 2min efter att jag krypit ner i badet. Ella passade även på att berätta hela veckans resume för mig. 
 
 
Foto: Rustaupp.
 
När hon väl var klar byttes hon snabbt ut av Martin och Edwin som skulle byta blöja. Så min egen illution om ett varmt bad i lugn och ro förvandlades snabbt till en berättelse av doftspel. Under lördagen åkte sedan Ella hem till hennes moster för pyjamasparty. Det dröjde då inte länge innan Edwin också försvann bort på sitt håll här hemma. Vi fann honom till sist inne i badrummet där han satt och lekte med lego. Även stora som små behöver få vara själva en stund det är tydligt det!! Puss//ISabella
 
 

Staden som aldrig sover..

Igår visade jag er dom sista bilder ifrån barnrummen inne i Vasatan. Idag har jag dock spenderat större delen av dagen i ett av våra tre egna barnrum här hemma. Edwin har busat på för fullt medans jag har vilat och Martin målat det sista på den nya bokstavslampan i jätteformat som vi skapade för någon vecka sedan. Ella i sin tur har varit på skolan fram tills lunch men hoppade direkt in i leken så fort hon kom hem. En annan liten vilding som busat hela dagen är Mini som sparkats och röjt runt inne i min mage. Han är mer vild än tam redan nu så valet av namn kommer nog att passa den lilla krabaten klockrent trots allt..
 
 
På ultraljudet förra veckan var Mini så pass vild att barnmorskan vart tvungen till att boka in oss på en ny tid redan nu på tisdag. Hon han dock se att det är liten Emil som döljer sig där inne. Han var dock även lite väl liten så vi kommer att få gå på tätare tillväxtkontroller även denna gången. Oddsen tycks dock bli bättre och bättre efter varje barn för Emil var inte alls lika liten som sina sykon var under samma period. Men han ligger ändå under gränsvärdet så därför vill läkarna sätta in fler kontroller. Det känndes rätt tufft när det besked kom men nu efter några dagar har jag landat och förlikat mig med att det så här det kommer se ut för oss framöver. Nu känns allt dock så mycket mer verkligt och jag försöker verkligen att njuta av varje liten sekund.. 
 
 
I baland är det svårt att släppa på alla känslor och förlika sig med det faktumet att jag troligtvis kommer att förbli sängliggandes fram tills förlossningen. Extra svårt känns det nu när Edwin fortfarande är så pass liten och när jag inte kan leka med honom och sköta vardagen själv med barnen. Den biten tar enormt på mitt pyske att känna sig så här begränsad igen får mig att tappa fotfästet stundtals. Idag har det dock varit en jättefin dag där jag inte kräkts allt för mycket eller haft några blödningar. Så jag har därför kunnat spendera massor av tid tillsammans med dom små och har blivit serverad både luftkaffe, bakverk och sniglar innifrån det nya lekrummet. Som pricken över i:et har även solens strålar ljusat upp både rum och humör på stora som små.
 
Foto: Rustaupp - Edwins onsie är ifrån Mylittlebandit.
 
Om en liten stund nalkas det middag här hemma och sedan blir det biokväll med mina små älsklingar på Gårdsvägens egen vitaduk nere i vardagsrummet. En kväll utan måsten och kramar i massor har jag längtat efter hela veckan så det ska bli så mysigt att bara få vara. I skrivandes stund har dock dom små intagit dushen så nu råder det vattenkrig deluxe där nere. Jag tror jag ska göra dom sällskap en stund. Så passsar på att önska er alla fina en riktigt bra kväll och helg redan nu. Puss// Isabella

Ett litet tonårsrum i färg - Projekt Vasastan.

Jag har redan hunnit visa er bilder ifrån två av barnrummen i Vasastan som jag tagit mig ann tillsammans med Jollyroom, Mr perswall och frun i Projekt-Vasastan. Tre stycken Barnum har inretts och anpassas till tre stycken helt olika små individer och åldrar. HÄR kan ni se en tillbakaglimt ifrån lilla Lintons pastellfärgade rum och HÄR hittar ni bilderna ifrån Alvins coola stadsrum. I dag ska jag visa er lite bilder ifrån den äldsta sonens Melwins nya rum. Där graffittimålningar och lekfulla detaljer står i fokus..

 
Melwin befinner sig i den lilla tonårsfasen och ville ha ett färglatt rum med plats för alla sina byggsatser. Ett rum med wowkänsla men som samtidgt var lättstädat för att städa ingår inte i hans favorit sysslor. Smart och praktisk förvaring var därför ett måste i detta rum!! Då det även är det minst av det tre barnrummen var det extra viktigt att utnyttja varje liten yta på bästa sätt. En stor säng med rymliga förvaringslådor för kläder och lite större leksaker blev därav prio ett. För att få in mycket färg och öka upp wowkänslan i rummet beställde vi en färglad grafittitapet ifrån Mr perswall. Tapeten berikade inte bara rummet med massor av färg utan skapade även ett nytt djup i rummet.
 
 
På motsatt vägg placerades en expedithylla ifrån Ikea med sluten förvaring för ett mer städat intryck. Lådorna sväljer även massor av lego och leksaker, det bästa av allt är att dom lättstädade. På den vita garderoben brevid klistrade Becca i sin tur sedan upp några dekorfönster för att skapa ett lite mer lekfullt siluett. En vägghylla skruvades även upp där legoförvaringen hittade sin självklara plats. Ett skrivbord och fler förvaringsfickor med gröna siffror på monterades även upp på rummets kortsida. Så nu fick Melwin även en egen plats att kunan sitta ner och rita samt läsa sina läxor på. Vi beställde även en tuff saccosäck ifrån Rut och Greta till rummet för att skapa en extra sittplats för Melwins kompisar och tv-spelslirande timmar framför tv:en.
 
Foto: Rustaupp - i samarbete med Jollyroom och Mr perswall.
 
Att välja det minsta rummet till den äldsta av dessa tre barn var en självklarhet redan vid planeringstarten av Projeketet. Varför då tänker nog många utav er nu!? Jo för ju större barnen är ju mindre fria golvytor behöver dom. För mestadels vill dom bara ha ett eget kryp in där man kan hänga med polarna och kolla på tv. Ett skrivbord att kunna pyssla vid och gärna ett stort hänglås på dörren så inga små syskon kan komma in. Mindre ytor betyder även desto mindre att städa och hålla ordning på, vilket uppskattas av både stora och små. Vi lyckades uppfylla alla Melwins önskemål med detta rum. Men något hänglås på dörren, det fick han dock inte igenom. Puss//Isabella.

En hel stad i barnrummet - Projekt Vasastan.

Dags att visa upp lite fler bilder ifrån Projekt-Vasastan som jag tagit mig ann med hjälp av rekvisita ifrån Jolyroom i samband med att Jollypanelen lanserades. Tre stycken Barnum har inretts och anpassas till tre stycken helt olika små individer och åldrar. Det känns så fantastiskt kul att få arbeta som konsult och sidekick till detta projekt utan att behöva hålla i varken sticksåg eller pensel själv. Idag ska ni få ta del av lite fler bilder ifrån projektet och mellansonen Alvins rum. Vill ni ser fler bilder ifrån det första barnrummet så hittar ni det HÄR..

 
Alvin stora dröm var att få ett stadsrum, med plats för alla hans leksaker och med ett stort skrivbord där han kan sitta ostört och bygga med lego. Han ville även ha en våningsäng och en slänggunga i rummet där han klättra och svinga sig fram. Hans mamma som är en kreativ fröken utan dess like hade i sin stur drömt om att få skapa egendesignade husgarderober till Alvin efter inspiration ifrån våra egna garderobsbyggen inne i Ellas rum. Alvin och Ella har nämligen följt varandra sedan dom bara vara några veckor gamla, alltid lekt och busat tillsamanns. Nu när Alvin skulle få ett större rum kunde hans mamma inte vänta längre med bygget. Hon skapade kort därefter helt fantstiska garderober med en spegelbild ifrån vasastans alla former och mönster på hustaken. Ja till och med ErikssonGlobe fick vara med på ett hörn..
 
 
Jag i min tur har stått för placeringen av möbler och skött inköpsdelen i detta projekt. För mig är det dom roligaste bitarna att ta mig an då jag brinner för siffror i alla dess former. Jag har även en förmåga att bara kunna träda in i ett rum för att efter ett ögonblick se en tydlig plan framför mig på hur möblerna ska stå för att få ut maximalt med förvaring och fria ytor i ett rum. I detta rummet var det inte riktigt lika självklart dock. För med den enorma takhöjden, stora fönsterpartier och med hänsyn till Alvins alla önskemål blev det till att tänka till både en och två gånger. Slutresultat blev dock bättre än förväntat!! Under fönstret placerade vi två stycken skrivbord som rymmer allt. Praktiska måleriredskap mixades med legoförvaringsklossar och färglada detaljer. 
 
 
Under våningssängen placerades en knallig rosa saccosäck ifrån Jollyrrom tillsammans Alvins favoritböcker. Våningsängen inhandlade hans mamma på Ikea tillsammans med tvförvaringen. Över tvföravaringen byggde vi upp en fotovägg där Alvins egna små konstverk och favorit print ska placeras innom kort. Tack vare rummets otroliga höjd kan även en vuxen står raklång och hoppa jämnfota uppe i våningsängsens överdel. Det är verkligen en svindlade och nervkittlande känsla att se ner över rummet ifrån denna höjd. I ett stadsrum behövs ju även stor matta med det rätta temat och vad passar då inte bättre än att välja en matta med ett Sergeltorgs inspirerat mönster!?
 

  Foto: Rustaupp  -  i smarbete med Jollyroom.
 
Alla ni som bor eller besökt storstaden är nog väl medvetna om den fartfylda trafiken och bristen av parkeringsplatser som finns i stan. För att råda bot på detta beställdes det en ny cykel till Alvin så att han kan svischa fram genom rummet och ute på gatorna. Detta rummet skiljer sig rejält ifrån stilen inne i lillebror Lintons rum. Men det är även den biten som är så fantstisk. För båda två har nu fått sina drömrum och önskemål uppfyllda. Lite senare idag ska jag även visa er det tredje och sista barnrummet i från den äldsta sonens Melwins rum. Så bered er på en färgschock och massor av ny inspiration!! Puss//Isabella 

Att kolla kön eller inte!?!?

Snart är det dags för nytt ultraljud för oss. Att göra ett ultraljud ska ju upplevas som spännande, fantastiskt och helt sagolikt. Men för oss har det mestadels inneburit känslor av ångest, oro och vad kan nu ha gått fel!? Med Ella gjorde vi mer ultraljud än mödravårdsbesök för kolla att hon gick upp i vikt så som hon skulle och med Edwin blev det minst lika många gjorda. Med Mini nu har vi redan fått genomgått en massa nya också tack vare alla blödningar och mitt otroliga illamående som gjort att jag inte har gått upp någonting under denna gravidet och nu har vi redan passerat halvlek..
 
 
Då vi inte har haft så positiva erfarenheter av att få genomgå en ultraljudsundersökning så hoppas vi av hela våra hjärtan på att detta kommande ultraljud ska få vända den trenden till det bättre. Vi har funderat mycket på om vi ska kolla efter vad det är för kön på bebisen eller om vi ska låta det få förbli en hemlighet en stund till. Mina egna känslor och tankar har vandrat fram och tillbaka i den här frågan. Men med den stormiga start som vi fått erfara även denna gången så har jag nu beslutat mig för att vi kommer att kolla efter även denna gången. Martin har velat veta redan ifrån början så han är bara glad över att jag nu äntligen har bestämt mig.
 
 
För mig har det varit lättare att knyta an till den lilla där inne efter att jag fått veta vad är för liten filur, speciellt när det varit som stormigast. Känslorna har på något sätt blivit starkare efter att jag fått reda på det och allt har blivit mer verkligt!! För oss har det avslöjandet aldrig förstört någon förlossningsupplevelse sedan på något sätt. Utan det härliga med att ha vetat innan är att könet på bebisen inte har fått blivit den största nyheten under förlossningen. Det känns för mig som att vi skulle gå miste om den lyckan som infinner sig när man får redan på det om vi väntade. För när barnet väl är ute sedan och ligger där i din famn struntar man fullständigt i vad det är för kissredskap som bebisen har där nere emellan benen.
 
Foto: Rustaupp - Barnkläder ifrån Liandlo.
 
För oss handlar det denna gången även om att kunna förbereda oss lite på det liv som komma skall rent psykiskt. Ella är minst lika nyfiken som Martin, mig och valmöjligheterna av olika namn har redan börjats att bunkras upp på hög. När det kommer till kläder och färger är alla kulörer könsneutrala i våra ögon. Både Edwin och Ella har haft kläder ifrån hela regnbågens färgskala och så kommer det att förbli även i framtiden här hemma. Om någon dag är det som sagt dags för Rul och jag kommer då att vara i vecka 20-21. Vi valde en sen tid för kontrollen för att hinna andas emellan varvaren. Med några dagars andrum till utan nya komplikationer så tror jag starkt på att vi kommer få njuta av denna kontroll för första gången i den här omgången. Uppdatering i denna frågan kommer framöver. Puss//Isabella

Loch Ness soppa - på sjöjungfruvis!!

Idag har vi haft en lekfull Loch Ness lunch här hemma för både stora och små. Att få mina barn att äta soppa är en konst då dom oftast ratar allt som har med flytande föda att göra. Men idag skapade vi en ny trend och dom har aldrig förr ätit så mycket till lunch. Allt som krävdes var lite extra fantasi och skaparglädje. Det bjöds på vilda små krabbtomater, sjöjungfrustjärtar, bläckfiskdipp som avnjöts tillsammans med en varm Loch Ness - soppa!! Lekande lätt men ack så gott och speciellt en kall vinterdag som denna. Då soppan blev en sådan succé tänkte jag bjuda er på receptet...
 
 
Ingridienser till Loch Ness - soppa 4 portioner.
1 purjolök, 2 bakpotatisar,1 dl hackad gul lök, 1 msk olivolja, 1 l vatten, 2 1/2 grönsaksbuljongtärningar, 1 1/2 dl vispgrädde, 2 1/2 dl mjölk, salt och peppar, 1/2 kruka persilja
 
Ingridienser Sjöjungfrurulle med krabbtomater och bläckfiskdipp.
1 gurka, 7 mjuka tunnbröd, 125 g färskost vitlök och örter, Tomater, Hjärtsallad,Tandpetare, Dekorations ögon, Gräddfil, Paprika
 
 
Så här tillagar du soppan!!
  1. Ansa och skiva purjolöken. Skala potatisen och skär den i 2-3 cm stora tärningar.
  2. Fräs purjolöken och löken i olivolja i en kastrull och tillsätt potatisen. Häll i vatten och buljongtärningar och koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.
  3. Tillsätt grädde och mjölk. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Värm soppan och smaksätt med salt och peppar.
  4. Hacka persiljan och strö ut över soppan.
 
Foto: Rustaupp - I samarbete med Icas matkasse och brickan finner ni hos floryd.se
 
Så här gör du sjöjungfrustjärtar av Tunnbrödsrulle med krabbtomter: 
Skär gurkan i stavar. Dela tumbrödet mitt i tu och bred färskosten på bröden, rulla in gurkan och avsluta med två skivor sallad som fenor på sjöjungfrurullarna. Krabbtomaterna skapar du enkelt genom att skära en tomat mitt i tu och sedan fästa två delade tomatskivor som krabbklor på tomaten med hjälp av tandpetare. Dekorera sedan mitten av tomaten med två tandpetare med två dekorationsögon. Servera dessa tillbehören sedan till soppan som toppas med persilja för att få till den rätta sjögräskänslan. Låt sedan Nessie soppsleven dyka upp i mitten av kastrullen, barnen kommer garanterat att skratta glatt. Smaklig måltid alla fina!! Puss//Isabella

Ella vill du inte ut och leka!!??

Älskar denna mannen hela vägen till Arendal och tillbaka!! Det har varit några tuffa dagar till här hemma då jag inte har kunnat röra på mig så som jag velat med risken för nya blödningar och kraftig yrsel. Så dom senaste dagarna har jag mestadels bara kunnat legat ner i soffan. Martin har skött båda våra vardagliga sysslor och samtidigt skämt bort mig med masor av kärlek, ömhet och nya skratt i allt elände. Vilket har varit välbehövligt då jag inte blir så stabil och mår pyskiskt dåligt när jag själv inte kan busa fritt med barnen som jag vill. Jag sitter nu och går igenom veckans alla bilder som tagit här hemifrån ifrån dom senaste dagarna men inga bilder slår denna. För så här har det sett ut här hemma under helgen..
 
 
Med två rastlösa barn och en deppig fru tyckte min man att det var dags att liva upp stämningen lite. Han sprang upp på övervåningen för att hoppa in i ett par av mina gamla thigts och nålade sedan fast Ellas Frost klänning på sin egen tröja. Jag kunde inte annat än le stor när jag fick syn på honom när han kom ner springande i trappen. Kort därefter hörda jag bara hur det raslade till inne köket och jag förstod snabbt att Martin hade tagit tillfället i akt att testköra sin födelesdagspresent ett extra varv innomhus nu. Han körde ut på sin segway i hallen och ropade ner Ella ifrån övervåningen. Sedan brast han ut i körsång.
 
 
"Ella vill du inte ut och leka, åka Segway med mig? Du busar ju inte alls på som förr stäng nu våran dörr och klä på dig och kom ut till mig!! Ella vill du inte ut och leka!? De vore gott med lite sällskap nu har börjat tala med två hundar som inget förstår.. Ella vill du inte ut och leka? Jag behöver dig för mina ben har börjat skaka nu tror att jag överansträngd mig.. Vad ska vi göra nu? Ella vill du inte ut och leka, om du får välja vad vi leker?"🎵🎶
 
Foto: Rustaupp
 
Ella skrattade så mycket åt Martin att hon nästan vek sig av skratt där hon satt på hallgolvet. Edwin i sin tur förstod nog inte riktigt vad pappa höll på med men han klappade glatt händerna och jollrade med på sitt sätt i sången. Själv kunde jag inte göra annat än att skratta jag med. När showen var slut bäddade dom sedan ner sig brevid mig i soffan och kollade på Frost filmen på tven. Ella låg ner med sitt huvud mot min mage och fick känna av Minis lilla puffande sparkar mot hennes kind för första gången och hon blev så stolt. Under tiden som vi mös där inne i soffan hade Edwin i sin tur smitit ut i köket och lärt sig att öppna upp skåpluckorna. Vilket resulterade i sopor på hela golvet och ett kladdigt hår med små bakfomar i. Det som är roligt för den ena uppskattas som sagt var kankse inte alltid av den andra.. Puss//Isabella
 
 

My little pony kalset - En kaka från 80 talet del 3.

Vad är en bal på slottet utan ett slott!? När vi skulle baka inför kalsfikat utgick vi ifrån tre steg. Det skulle vara enkelt att utföra, vara lekfullt och andas 80 talets My litlle pony. Valet föll på att baka en sockerkaka med en liten bit av regnbågen innuti. En sockerkakssmet vispades ihop och efter att smeten var klar färgades den upp i fem olika mindre skålar. Smeten hälldes sedan ner i en stor bakform lager efter lager innan den skjutsades in i ugnen. Efter gräddingen dekorerades kakan upp med lite ljusrosafärgad grädde och massor av strössel. På toppen av kakan sattes fyra upp och ner vända glassstrutar dit som vi täckt med lite vit chocklad med jordgubbssmak. Som pricken över i:et satte Ella även dit fyra små tandpetare med en liten pappersvimpel som hon pysslat i hop tidigare under dagen. Så var kakan klar och redo att avnjutas..
 
 
Detta kalasande blev långt ifrån sockerfritt denna gången. Vill du ha det sockerfritt så kan man med enkla medel ro den biten i land på flera sätt. Men denna gången bjöds det på sockriga favoriter i lagom mängd i stället och bordet dukades upp med våra favoritgodisar. Godishalsband är en stor favorit som hängt med i många kalasgenerationer så även på detta kalas. Skumglassar serverades även på ett "smojs" lila färgat fat ifrån Bluebox. Några ponny hästar fick även galopera upp på faten så att barnen hade något kul att leka med under fikastunden. Bordsduken är inget mindre än två våder med presentpapper med små stjärnor på. Papperstallrikarna beställde vi här ifrån tillsammans med servetterna och takdekorationerna
 
 
För mig blev det ett extra kul och roligt pysselmoment att förverkliga detta kalastema då färgerna är så pass dova och sockersöta i jämförelsevis med vad vi annars är vana att omge oss av här hemma. När det sedan kom till momentet att skära upp paradislottet och provsmaka en bit av kakan satt alla barnen som förstenade, Martin lika så. Spänningen var olidlig!! Hur skulle en bit av regnbågen få plats inuti kakan funderade dom små över!? Tårtan skars upp och kort där efter utbrast kidsen: Åååå va coolt!! Det är ju en regnbåge där i ju. Vi trodde att ni lurades!! Jag behöver nog inte tillägga att kakan blev en succe och god det var den också. Edwin mumsade upp bit efter bit så tillslut fick vi lyfta bort kakan ifrån bordet. 
 
Foto: Rustaupp - i samarbet med Icas matkasse och Jollyroom.
 
Efter fikat sprang ungarna in i vardagsrummet för att dansa lite och spexa runt. Efter en stund blev det dock helt tyst där inne då dom hade smitit upp på Ellas rum för att forsätta att leka med Ponnyhästarna. Dom kom ner igen lagom tills att Ellas vänner skulle gå hem igen så en fullspäckad lekdag det blev det allt. Nästa gång som det bjud in till kalas här hemma är precis innan jul då Martin fyller år. Men redan idag bjöd vi honom på en stor överaskning. Han blev lyckligare än ett barn på julafton!! Jag ska visa er lite bilder ifrån hans överaskning lite senare. Nu nalkas det dock kväll här hemma och snart är det dags att läsa godnatt sagan för dom små. Trevlig kväll alla fina!! Puss//Isabella
 

En liten bit av regnbågen - My little pony kalaset del 2.

Den vanligaste frågan som jag brukar få ifrån er alla fina när jag visat upp bilder ifrån våra kalas både här inne på bloggen och på instgram är, vad bjuder man på för mat!? Det som finns hemma och är lätt att skapa är oftast mitt svar. Den klassika kalasrätten så som korv med bröd kan ju med lite fantasti se ut så HÄR. Denna gången ville Ella bjuda på spagetti och falukorv då det är hennes vänners favoriträtt. För att piffa upp henns önskan lite extra skapade vi ett pysselmoment för dom små och bjöd på "Regnbågspasta" med lite extra "Kärlek"..
 
 
Barnen fick stansa ut små hjärtan med hjälp av falukorv och peparkaksformar. Vanligtvis brukar vi steka upp korvarna precis som vanligt efter att du skärt upp, men då barnen ville äta dom råa denna gången så fick även den önskan slå in. Jag måste även erkänna att jag håller med dom om att rå falukorv är dubbelt så gott som stekt. Barnsligt enkelt kalastips men så gott!!
 
 
SÅ HÄR GÖR DU FÖR ATT FÄRGA PASTAN!!
 
1. Koka upp pastan till den är ”al dente” enligt instruktionerna på förpackningen.Medans pastan kokar kan du med fördel förbereda några plastpåsar med karamellfärg. På bilderna här ovan har vi använt fem färger (röd, gul, grön, blå och lila), men du kan använda hur många färger du vill. Lägg ca 10 droppar karamellfärg och 2 msk vatten till varje påse. 

2. När pastan har kokat klart i kastrullen tömmer du omedelbart bort allt varmt vatten och spolar pastan med kallt vatten i ett durkslag. När pastan har blivit kall nog portionerar du ut så mycket pasta som du vill färga i respektive påse. Sedan försegla du bara påsarna och skakar om dom väl så att alla färg blandas runt. Låt varje påse dra åt sig färg i minst en minut!!
 
3. När du fått fram den önskade nyansen på pastan som du vill ha, häller du ut pastan (färg för färg) i durkslaget igen och sköljer den rikligt med kallt vatten. Sedan är det bara låta vattnet rinna av. Där efter värmer du bara på pastan igen och serverar!!
 
 
Foto: Rustaupp -  I samarbet med Icas matkasse och Jollyroom.
 
I fall att du vill färga all pasta i en nyans går det minst lika bra att hälla ner karamellfärgen direkt i kastrullen efter uppkokning, se till att du rör om färgen riktigt ordentligt bara och sedan sköljer pastan rikligt efter färgningen. Smaklig måltid!! PUSS// Isabella

My little pony - Kalaset del 1.

Vi börjar med att visa er lite bilder ifrån dukningen och takdekorationerna ifrån My little pony kalset men först lite kort om hur allt började. När jag själv var mindre hade vi ofta temakalas hemma när vi fyllde år. Många av mina vänner hade Discon där deras föräldrar hyrt hela skolans gympasal, Biokvällar eller fotbollskalas tillsammans med hela klassen. Jag själv som är älst av fem syskon hade dock alla mina egna kalas hemma och mina mamma skapade alltid helt fantastiska dagar för oss. Vi hjälpes åt att planera, baka och pyssla. Vissa år hade vi temakalas med allt ifrån Krambjörna till Piratfester medans andra var upppiffade med ballonger på sin höjd. För mig vart mina kalas en del av min födelsedagsprent och något som jag längtade efter hela året!! Det var inte alltid många barn som var inbjudna till varje kalas utan vi hade i stället flera små kalas under året. Vi kunde firade in att första vitsipporna kommit, att sommaren var här eller att snön precis hade fallit. Dessa stunder och minnen är oslagabara för mig ifrån min barndom.. 
 
 
Samma traditionerna har fått gå i arv nu med mina egna barn. Vi dukar gärna upp och pysslar lite extra tillsammans men det behöver inte vara någon som fyller år för det. Precis så som nu när vi bjöd in Ellas två närmaste vänner på en My little pony lunch.Tillsammans med Ella dekorerade vi taket med honyecombs i pastelliga 80-tals toner. Under varje honyecombs satte Ella dit en partyhatt för att skapa illusioner om att det var svävande glassar över köksbordet. Vi lyfte även ner hennes miffylampa ifrån hennes rum och hänge upp den över köksbordet. Ella dekorerade sedan lampan med små fladder ponnyer. På bordet lades en rulle med presentpapper ut som bordsduk då det är ett enklt och smidigt sätt att addera färg och kalaskänsla till en billig peng. 
 
Foto: Rustaupp
 
Till bordsdukningen hade vi papperstallrikar, muggar och servetter med My little pony tryck på. Både jag och Ella är förälskade i mina gamla 80 tals ponyer. Så dom fick även vara med i bordsdukningen. Jag lyckades köpa loss några gamla My little ponny hästar ifrån en gamal klasskompis till mig veckan innan kalset. Så till min stora lycka blev min samling nu komplett. När jag var liten passade nämligen en av mina små syrror på att leka frisör med alla mina ponny hästar. Så det var inte månag hela hästar kvar i min samling. Hästarna blev en av kalasets stora höjdpunkter och tjejerna lekte med dom i timmar. Precis som när jag själv var liten så var detta kalstillfälle inte fullspäckat med lekar utan Ellas gäster fick allt själva använda sin fantasi för skapa roliga lekar och busa tillsammans. Efter en stund blev dom dock väldigt hungriga så det var god tid att sätta igång med lunchen. Vad det bjöds på för lunch ska jag visa er lite senare. Den blev minst sagt färgglad!! Puss//Isabella
 
 

 
 
SKAPA DUKNINGEN - MY LITLE PONY KALSET!!
 
 
För att skapa den bordsdukningen som vi hade behöver du följande produkter: 

När gult piggar upp!!

Att vakna upp på fel sida är ett gammalt ordspråk som verkligen stämmer bra in på våran lilla fröken här hemma för tillfället. Ella som oftast är glad som en solstråle har blivit en morgontrött filur med blodsockret i botten så där lagom tills skolan är slut. Mycket av det beror på att hon inte får gå kvar i skolan till längre än kl ett på dagarna då Edwin är hemma vilket tvingar henne till att gå hem medans dom andra barnen äter mellis. Denna vardagskrock får hennes humör att dala ner till botten på en sekund och den sista tiden har vi därför behövt tagit med oss mellis till skolan för att hinna få i henne lite ny energi ute på skolgården innan färden går hemmåt igen. Jag har full förståelse för att hon blir sur över detta då hon trivs så bra på skolan. Från och med nästa år kommer hon dock att få tillåtsels att gå på fritids i någon timme extra då skolplikten börjar på riktigt, så ni kan ju bara gissa hur mycket hon längtar tills nästa år..
 

 
Idag var en sådan humörsdag med råge då inget var kul efter skolan för fröken. Ledsen darling men du behöver ha tråkigt för att ha roligt också fick hon till svars ifrån oss. Vilket självklart resulterade i ännu surare miner!! Edwin som var desto gladare över att Ella var hemma igen hade fullt upp med att samla in alla löv ute i trädgården. Till slut fick han även med sig Ella på sin skattjakt vilket snabbt eskalerade i ett lövkrig. Det krattates upp löv i massor och sedan kastaste löven ut över hela gräsmattan igen. Vi kunde kanppt se ungarna bland alla löv då dom smälte in i omgivingen. Dom fick nya regnjackor för en stund sedan i en härlig gul färg och kamoflerades nu in i trädgårdens alla höstfärger..
 
 
Efter en stund hittade dock den lilla en pinne som tydligen var mer spännande än att hoppa runt i lövhögarna. Ella sysselsatte sig då med att gå balansgång uppe larven medans Martin fortsatte att kämpa med krattningen. Snart är det dags att plocka ner skyltarna och sommarleksakerna för i år. Snön lär ju dimpa ner ifrån himlen när som hellst så det gäller att vara ute i god tid med höststädningen. Poolen är redan bortagen ifrån framsidan fast att det tog emot att plocka in den. Vi kan ju änvända den långt in på hösten med varmvatten i och skapa oss ett eget lite spa. Men nu som gravid är det ingen större hitt så därför plockade vi in den redan för några veckor sedan i väntan på varmare tider.
 
Foto: Rustaupp - ytterkläder ifrån My little bandit.
 
Efter att kidsen tröttnat på att busa ute på baksidan gick hela familjen in igen. Martin började med maten och själv sitter jag och försöker lägga pussel på alla bilder ifrån My little pony kalset som Ella hade här hemma under höstlovet. Hon fick bjuda in två av sina närmaste vänner för en spontan lekdag med pyssel och lite mat. Nu för tiden delar vi upp dom festliga tillfällena och sprider ut dom under året för att få ut det bästa av dessa stunder. Barnen leker även så mycket bättre när det bara är några stycken åt gången och vi vuxna får även mer tid till att kunna pyssla och leka tillsammans med dom. Jag tog en hel del bilder ifrån kalaset och med lite flyt så kommer det upp lite bilder och pysseltips här inne på bloggen om en liten stund. Puss//Isabella
 

Middagstips - Minionstallrik för dom små..

Vi säger nu hejdå till frågor som: Vad blir det för mat!? Är maten klar snart pappa!? Som ni vet brinner vi för enkla pyssel och kokkonster som passar lika bra för både stora som små. Från och med i dag och en bra bit in på nästa år kommer vi även att busa tillsammans med ICAs matkasse och bjuda er alla fina på enkla upplägg, recept som förenklar vardagen betydligt. Idag bjöd Ella in till Minion-kväll inne i köket och så här såg det ut.
 
 
Ingredienser som du behöver för att skapa en kryddigt söt Minions-tallrik. 
Nötfärs ca 500gram,1msk olja,1dl vatten, en köttbuljongtärning, en burk finkrossade tomater ,1sk kakao, 1msk   oregano, 1/2 dl   tomatpuré, salt och peppar, 1 förp kokta kidneybönor, svarta oliver (utan kärnor), 1/2 gurka, 1/2 isbergssallad, 2 dl gräddfil  samt 200g tortillachips (gärna med ostsmak)
 
 
 Så här gör du:
  1. Chili: Stek färsen i oljan i en gryta. Tillsätt vatten, smulad buljongtärning, tomater, kakao, oregano och tomatpuré. Låt puttra ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Tillsätt dem i grytan och låt allt bli varmt.
  3. Tillbehör: Skär gurkan i tärningar och salladen i strimlor.  
  4. Servera grytan på en plan tallrik och låt barnen dekorera upp med tortillachips.
  5. Skär upp dom svarta oliverna i tunna skivor och lägg sedan ut dom som små ögon på tortillachipsen och fyll dom med lite gräddfil och ytterligare en liten oliv skiva som pupillen i ögat. Vipps så har du skapat en festlig Minonstallrik på ett kick redo att festa loss på, smaklig måltid!!
 
Foto: Rustaupp - I samarbete med Icas matkasse
 
Genom att vi använder oss av ICAs Familjekasse här hemma sparar vi inte bara tid och pengar utan det möjliggör även att vi kan fortsätta pyssla och laga mat tillsammans med barnen även under dom annars så gråa vardagskvällarna. För med enkla medel ska ni få följa hur våra middagar kan se ut här hemma ur en 1årings och 6årings perspektiv. Rena barnleken med andra ord som vi hoppas kan komma att inspirerar er alla fina!! Puss//Isabella

 

 


Jungel av barnvagnar - Nu är den här!!

När det kommer till dom praktiska bitarna med att bli en till i familjen så gäller det för oss att vara ute i god tid. Då vi haft väldigt mycket komplikationer under dom andra två graviditeterna har vi lärt oss att inhandla det vi behöver ha redan månaderna innan födseln. Då det annars slutat med att vi har fått gjort dessa inköp flera månader efter att barnet annars fötts. Jag har varit beordrar sängläge under i stort sätt hela gravideten med både Ella och Edwin. Stressen som då blev av att inte ha tid på sig för att inhandla det nödvändigaste vill jag inte vara med om igen. Därför har vi redan beställt en barnvagn till Mini, säng, skötväska och babyskydd. Sådana där små detaljer så som kläder och skötbord etc kan vi alltid köpa senare. Men vi har även en del kläder kvar ifrån Edwin som Mini kommer kunna ha så det känns inte så bråttom. Valet av barnvagn har dock varit desto svårare och av en viktigare prioritering för oss nu att lösa..
 
 
Till Ella hade vi som sagt var aldrig någon vagn då hon gick så tidigt precis så som Edwin också har gjort. Med Edwin har vi dock aktivt använt sulkyn ifrån Petite Cherie då den har varit så smidig att ha med sig när han inte orkat gå runt på egna ben. Det har även underlättat något extremt med att ha en vagn denna gången då vardagen krävt det nu. Ella ska lämnas och hämtas på skolan, det är lite långt för Edwin att orka gå hela den sträckan själv. Allt oftare har han även somnat i vagnen under eftermiddagspromenaderna. Så att vara utan vagn framöver nu kan jag inte tänka mig att vara. Så här i efterhand förstår jag knappt att vi inte hade behov för någon vagn med Ella. Men tiderna förändrats och vi bor ju även annorlunda nu tillskillnad ifrån när hon föddes. Att hitta en vagn som passar vardagens alla situationer nu har varit så svårt. Vi har varit så delade i valet av att införskaffa oss en syskonvagn eller en Duovagn till Mini. Edwin kommer ju vara på gränsen till för liten för att klara sig utan vagn men då Martin kommer att vara hemma tillsammans med oss under det första halvåret så föll valet tillslut på en Britax Go Duovagn med sittbräda till Edwin ifrån Jollyroom.
 
 
Britax Go med Travelsystem är det paket som vi tillslut valt att beställa. Med barnvagnen Britax Go och tillhörande liggdel och babyskyddet Britax Baby Safe Plus SHR II som kan fästas direkt på barnvagnen via medföljande adaptrar. Britax Go Barnvagn är utrustad med många praktiska funktioner för att kunna anpassas efter förare. Som sittvagn kan vagnen användas från 6 månader upp till cirka 3 år, max 17 kg. Vagnen kan även användas från 0 månader med Britax Go liggkorg eller Britax Baby-Safe babyskydd. Britax Baby Safe Plus SHR II har fått bäst i test av Råd och Rön samt av Forbrukerportalen.no. Babyskyddet är en säker bilbarnstol med fempunktssele, mjukt vadderat huvudstöd och sidoskydd. Huvudstödet samt selen kan ställas in i olika höjdlägen, babyskyddet är godkänd enl. ECE R 44/04.
 
Foto: Rustaupp
 
Vagnen verkar nätt och rymlig på samma gång och den stilrena designen tilltalade mig även lite extra. Vi valde en helsvart vagn med svart chassi och kompletterade även upp med alla tillbehör till så som terränghjul, regnskydd, åkpåse, babyskydd, adapter och stå/sitt bräda. Vagnen är utformad med punkteringsfria hjul med låg vikt. Framhjulen är lås och svängbara. Sitsen är stor och rymlig med en sittbredd på 32 cm. Ryggstödet är justerbart med ett enkelt handtryck. Britax Go har reflekterande säkerhetsband och reflexer. Liggdelen är mjukt vadderad på insidan och har en fuktabsorberande madrass. Utrustad med praktiska förvaringsfickor och bärhandtag. Suffletten har ventilationsfönster och hela klädseln är avtagbar och kan tvättas vilket är ett måste i den här familjen. För mig kommer det att bli en helt ny upplevelse att äga min första nya Duo vagn. Det känns som att vi inte hade kunnat göra ett bättre val av vagn och sittbrädan till Edwin kommer att underlätta massor i vardagen. Nu när vagnen står här hemma och väntar på Mini kommer vi dock att längta ännu mer efter det lilla miraklet. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!! Puss//Isabella

RSS 2.0