Always be yourselfe unless you can be..

Första advent idag men hitintills har inte mycket till juldekorationer kommit upp här hemma. Jag är själv inte så såld i juldekorationer, tomtar, glitter och krimkrams. Efter över 15år innom handels så är jag nämligen van att planera juluppbyggnaden och plocka fram första tomtarna redan efter efter midsommar. Detta har gjort mig lite mätt på julen genom åren och vi har därför väldigt sparsamt med pynt här hemma. I stället för att fylla upp hemmet med tomtar brukar vi lägga stort fokus på belysning. Led lampor med vitt och naturligt sken är inte bara dekorativt så här års utan även livsviktigt för oss här hemma för att hålla humöret uppe i dessa mörka dagar. Nytt här hemma för i år är att vi blivit en till i familjen med simfenor emellan tårna..

 
Så medans björnen har gått i ide och flyttat ner till det andra badrummet så har vi i stället fått sällskap av pingvinen Pingu på övervåningen. Han håller nu mera koll på resten av familjen så att alla gör det dom ska vid tandborstningen. Ella har även julpyntat sitt rum idag som desto mer färglatt och glittrigt. Fröken bus har tagit fram sin bordsgran, julkulor och massor av glitter. Hela rummet är nu fyllt med dekorationer och ser mer ut som ett ispalats taget ifrån en scen i filmen frost. Det blev rätt fint och hon är så nöjd med sina skapelser. Så länge inte hela hemmet ser likadant ut som hennes glittriga rum så får hon helt fria händer till att skapa vad hon vill. Det är ju trots allt Ellas rum och där inne råder det även hennes regler. Så ska det även få förbli!!
 
 
 I går ramade vi även in våran familjs stora motto i form av en ny poster med texten:  "ALWAYS BE YORSELF UNLESS YOU CAN BE BATMAN. THEN ALWAYS BE BATMANT." Vi är alla helt sålda på superhjältar och då badrummet använts lika flitigt som vardagsrummet kunde den nya postern inte få en bättre plats. Badrummet är den sista platsen som vi besöker innan vi går och lägger oss och den första vi platsen vi ser på morgonen. Sedan barnen föddes har badrummet även blivit våran tillflyktszon när vi vill vara i fred. Själv gjorde jag ett tappart försök till att smita undan en stund under fredags kvällen för att ta mig ett bad i lugn och ro. Men det slutade med att en översocial dotter satte sig på toaletten 2min efter att jag krypit ner i badet. Ella passade även på att berätta hela veckans resume för mig. 
 
 
Foto: Rustaupp.
 
När hon väl var klar byttes hon snabbt ut av Martin och Edwin som skulle byta blöja. Så min egen illution om ett varmt bad i lugn och ro förvandlades snabbt till en berättelse av doftspel. Under lördagen åkte sedan Ella hem till hennes moster för pyjamasparty. Det dröjde då inte länge innan Edwin också försvann bort på sitt håll här hemma. Vi fann honom till sist inne i badrummet där han satt och lekte med lego. Även stora som små behöver få vara själva en stund det är tydligt det!! Puss//ISabella
 
 

Kommentarer
Postat av: Embla Sofia - Fotograf och blivande mamma

Vilken härlig inspo :)

2015-11-28 @ 23:02:46
URL: http://emblasofia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux