Att kolla kön eller inte!?!?

Snart är det dags för nytt ultraljud för oss. Att göra ett ultraljud ska ju upplevas som spännande, fantastiskt och helt sagolikt. Men för oss har det mestadels inneburit känslor av ångest, oro och vad kan nu ha gått fel!? Med Ella gjorde vi mer ultraljud än mödravårdsbesök för kolla att hon gick upp i vikt så som hon skulle och med Edwin blev det minst lika många gjorda. Med Mini nu har vi redan fått genomgått en massa nya också tack vare alla blödningar och mitt otroliga illamående som gjort att jag inte har gått upp någonting under denna gravidet och nu har vi redan passerat halvlek..
 
 
Då vi inte har haft så positiva erfarenheter av att få genomgå en ultraljudsundersökning så hoppas vi av hela våra hjärtan på att detta kommande ultraljud ska få vända den trenden till det bättre. Vi har funderat mycket på om vi ska kolla efter vad det är för kön på bebisen eller om vi ska låta det få förbli en hemlighet en stund till. Mina egna känslor och tankar har vandrat fram och tillbaka i den här frågan. Men med den stormiga start som vi fått erfara även denna gången så har jag nu beslutat mig för att vi kommer att kolla efter även denna gången. Martin har velat veta redan ifrån början så han är bara glad över att jag nu äntligen har bestämt mig.
 
 
För mig har det varit lättare att knyta an till den lilla där inne efter att jag fått veta vad är för liten filur, speciellt när det varit som stormigast. Känslorna har på något sätt blivit starkare efter att jag fått reda på det och allt har blivit mer verkligt!! För oss har det avslöjandet aldrig förstört någon förlossningsupplevelse sedan på något sätt. Utan det härliga med att ha vetat innan är att könet på bebisen inte har fått blivit den största nyheten under förlossningen. Det känns för mig som att vi skulle gå miste om den lyckan som infinner sig när man får redan på det om vi väntade. För när barnet väl är ute sedan och ligger där i din famn struntar man fullständigt i vad det är för kissredskap som bebisen har där nere emellan benen.
 
Foto: Rustaupp - Barnkläder ifrån Liandlo.
 
För oss handlar det denna gången även om att kunna förbereda oss lite på det liv som komma skall rent psykiskt. Ella är minst lika nyfiken som Martin, mig och valmöjligheterna av olika namn har redan börjats att bunkras upp på hög. När det kommer till kläder och färger är alla kulörer könsneutrala i våra ögon. Både Edwin och Ella har haft kläder ifrån hela regnbågens färgskala och så kommer det att förbli även i framtiden här hemma. Om någon dag är det som sagt dags för Rul och jag kommer då att vara i vecka 20-21. Vi valde en sen tid för kontrollen för att hinna andas emellan varvaren. Med några dagars andrum till utan nya komplikationer så tror jag starkt på att vi kommer få njuta av denna kontroll för första gången i den här omgången. Uppdatering i denna frågan kommer framöver. Puss//Isabella

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux