Jungel av barnvagnar - Nu är den här!!

När det kommer till dom praktiska bitarna med att bli en till i familjen så gäller det för oss att vara ute i god tid. Då vi haft väldigt mycket komplikationer under dom andra två graviditeterna har vi lärt oss att inhandla det vi behöver ha redan månaderna innan födseln. Då det annars slutat med att vi har fått gjort dessa inköp flera månader efter att barnet annars fötts. Jag har varit beordrar sängläge under i stort sätt hela gravideten med både Ella och Edwin. Stressen som då blev av att inte ha tid på sig för att inhandla det nödvändigaste vill jag inte vara med om igen. Därför har vi redan beställt en barnvagn till Mini, säng, skötväska och babyskydd. Sådana där små detaljer så som kläder och skötbord etc kan vi alltid köpa senare. Men vi har även en del kläder kvar ifrån Edwin som Mini kommer kunna ha så det känns inte så bråttom. Valet av barnvagn har dock varit desto svårare och av en viktigare prioritering för oss nu att lösa..
 
 
Till Ella hade vi som sagt var aldrig någon vagn då hon gick så tidigt precis så som Edwin också har gjort. Med Edwin har vi dock aktivt använt sulkyn ifrån Petite Cherie då den har varit så smidig att ha med sig när han inte orkat gå runt på egna ben. Det har även underlättat något extremt med att ha en vagn denna gången då vardagen krävt det nu. Ella ska lämnas och hämtas på skolan, det är lite långt för Edwin att orka gå hela den sträckan själv. Allt oftare har han även somnat i vagnen under eftermiddagspromenaderna. Så att vara utan vagn framöver nu kan jag inte tänka mig att vara. Så här i efterhand förstår jag knappt att vi inte hade behov för någon vagn med Ella. Men tiderna förändrats och vi bor ju även annorlunda nu tillskillnad ifrån när hon föddes. Att hitta en vagn som passar vardagens alla situationer nu har varit så svårt. Vi har varit så delade i valet av att införskaffa oss en syskonvagn eller en Duovagn till Mini. Edwin kommer ju vara på gränsen till för liten för att klara sig utan vagn men då Martin kommer att vara hemma tillsammans med oss under det första halvåret så föll valet tillslut på en Britax Go Duovagn med sittbräda till Edwin ifrån Jollyroom.
 
 
Britax Go med Travelsystem är det paket som vi tillslut valt att beställa. Med barnvagnen Britax Go och tillhörande liggdel och babyskyddet Britax Baby Safe Plus SHR II som kan fästas direkt på barnvagnen via medföljande adaptrar. Britax Go Barnvagn är utrustad med många praktiska funktioner för att kunna anpassas efter förare. Som sittvagn kan vagnen användas från 6 månader upp till cirka 3 år, max 17 kg. Vagnen kan även användas från 0 månader med Britax Go liggkorg eller Britax Baby-Safe babyskydd. Britax Baby Safe Plus SHR II har fått bäst i test av Råd och Rön samt av Forbrukerportalen.no. Babyskyddet är en säker bilbarnstol med fempunktssele, mjukt vadderat huvudstöd och sidoskydd. Huvudstödet samt selen kan ställas in i olika höjdlägen, babyskyddet är godkänd enl. ECE R 44/04.
 
Foto: Rustaupp
 
Vagnen verkar nätt och rymlig på samma gång och den stilrena designen tilltalade mig även lite extra. Vi valde en helsvart vagn med svart chassi och kompletterade även upp med alla tillbehör till så som terränghjul, regnskydd, åkpåse, babyskydd, adapter och stå/sitt bräda. Vagnen är utformad med punkteringsfria hjul med låg vikt. Framhjulen är lås och svängbara. Sitsen är stor och rymlig med en sittbredd på 32 cm. Ryggstödet är justerbart med ett enkelt handtryck. Britax Go har reflekterande säkerhetsband och reflexer. Liggdelen är mjukt vadderad på insidan och har en fuktabsorberande madrass. Utrustad med praktiska förvaringsfickor och bärhandtag. Suffletten har ventilationsfönster och hela klädseln är avtagbar och kan tvättas vilket är ett måste i den här familjen. För mig kommer det att bli en helt ny upplevelse att äga min första nya Duo vagn. Det känns som att vi inte hade kunnat göra ett bättre val av vagn och sittbrädan till Edwin kommer att underlätta massor i vardagen. Nu när vagnen står här hemma och väntar på Mini kommer vi dock att längta ännu mer efter det lilla miraklet. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!! Puss//Isabella

Kommentarer
Postat av: Mirre

Men vilken fin =D

2015-11-03 @ 22:33:05
URL: http://myflowergirl.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux