Loch Ness soppa - på sjöjungfruvis!!

Idag har vi haft en lekfull Loch Ness lunch här hemma för både stora och små. Att få mina barn att äta soppa är en konst då dom oftast ratar allt som har med flytande föda att göra. Men idag skapade vi en ny trend och dom har aldrig förr ätit så mycket till lunch. Allt som krävdes var lite extra fantasi och skaparglädje. Det bjöds på vilda små krabbtomater, sjöjungfrustjärtar, bläckfiskdipp som avnjöts tillsammans med en varm Loch Ness - soppa!! Lekande lätt men ack så gott och speciellt en kall vinterdag som denna. Då soppan blev en sådan succé tänkte jag bjuda er på receptet...
 
 
Ingridienser till Loch Ness - soppa 4 portioner.
1 purjolök, 2 bakpotatisar,1 dl hackad gul lök, 1 msk olivolja, 1 l vatten, 2 1/2 grönsaksbuljongtärningar, 1 1/2 dl vispgrädde, 2 1/2 dl mjölk, salt och peppar, 1/2 kruka persilja
 
Ingridienser Sjöjungfrurulle med krabbtomater och bläckfiskdipp.
1 gurka, 7 mjuka tunnbröd, 125 g färskost vitlök och örter, Tomater, Hjärtsallad,Tandpetare, Dekorations ögon, Gräddfil, Paprika
 
 
Så här tillagar du soppan!!
  1. Ansa och skiva purjolöken. Skala potatisen och skär den i 2-3 cm stora tärningar.
  2. Fräs purjolöken och löken i olivolja i en kastrull och tillsätt potatisen. Häll i vatten och buljongtärningar och koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.
  3. Tillsätt grädde och mjölk. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Värm soppan och smaksätt med salt och peppar.
  4. Hacka persiljan och strö ut över soppan.
 
Foto: Rustaupp - I samarbete med Icas matkasse och brickan finner ni hos floryd.se
 
Så här gör du sjöjungfrustjärtar av Tunnbrödsrulle med krabbtomter: 
Skär gurkan i stavar. Dela tumbrödet mitt i tu och bred färskosten på bröden, rulla in gurkan och avsluta med två skivor sallad som fenor på sjöjungfrurullarna. Krabbtomaterna skapar du enkelt genom att skära en tomat mitt i tu och sedan fästa två delade tomatskivor som krabbklor på tomaten med hjälp av tandpetare. Dekorera sedan mitten av tomaten med två tandpetare med två dekorationsögon. Servera dessa tillbehören sedan till soppan som toppas med persilja för att få till den rätta sjögräskänslan. Låt sedan Nessie soppsleven dyka upp i mitten av kastrullen, barnen kommer garanterat att skratta glatt. Smaklig måltid alla fina!! Puss//Isabella

Kommentarer
Postat av: Julia Müller-Sandvik

Persilja och purjolök är det godaste jag vet. Det kan ju bara inte bli fel :D

2015-11-21 @ 17:34:44
URL: http://juliamullersandvik.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden













paxlux