En grönskande pause.

Hösten är min absoluta favoritårstid, alla kategorier!! Luften är sval och frisk, vart man än vänder sig möts man av färger och nya leenden. I dag kände vi för att rymma en stund och avnjöt en tidig middag nere vid stranden. Vardagens alla måsten behövde pausas för en stund och i dag existerade verkligen bara nuet. Barnen har sprungit runt som yra höns på stranden och jagat fjärilar. Edwin har mestadels ätit sand dock och flytt fältet. Det blev en jaga Buswin lek utav det hela så speciellt lugn och stillasittande har den här kvällen inte varit, men det var också precis detta som vi behövde!!
 
 
Stranden var helt tom på folk och vi hade bara sällskap av några ankor. Det märks tydligt att högsäsongen är över och folk har annat för sig än vistas ute i det fria på kvällarna. Vi har turen att bo extremt nära grönområden som dessa med nära tillgång till vattnet mitt i bostadsidyllen. Så här års när insekterna även lyser med sin frånvaro blir utflykter av detta slag bara ännu bättre. Martin har nämligen lite utav en insektsfobi och blir lätt äcklad av alla flugor och annat som svärmar under sommaren. Så nu kunde även han njuta av kvällen utan att behöva flaxa runt med armarna som en fågel.
 
 
Ella fick i uppdrag att välja ut en picknickplats där vi sedan skulle avnjuta middagen och lite kvällsfika. Inte helt otippat så valde hon att placera sig mitt under ett träd precis som i Madicken. Edwin ville dock inte alls sitta still så det blev till att fortsätta att jaga honom över fältet. Till slut fick Ella tag i honom så att vi kunde äta lite. men någon mat skulle han självklart inte äta utan han plockade i stället gräs och pinnar tuggade på som en idisslande kossa på grönbete. Solen värmde riktigt bra denna kvällen men efter en stund så gick den i moln och kylan kröp snabbt på. Barnen hade med sig sina höstjackor så dom frös inte. Men vi vuxna tycks dock aldrig riktigt lära oss. Hoppas verkligen inte att våran klantighet i bristande val av kläder kommer göra oss sjuka igen nu. För det orkar jag inte med!!
 
 
Efter middagen passade jag och Martin på att ta det lugnt en stund på den rosa prickiga pläden medans barnen fortsatte att busa. Edwin passade även på att norpa ytterligare en kanelbulle och blicken som han gav oss när vi kom på han var oslagbar. Ella var nu rätt trött i sina ben och klättrade i stället upp i trädet för att fika lite och för att försäkra sig om att hon skulle få ha sin kanelbulle i fred ifrån Edwin. Vilket gick rätt så bra för han hade fullt upp med att försöka norpa min och Martins bulle i stället. Innan vi skulle åka hem tittade solen fram igen mellan träden och det blev ett sagolikt fin sken. Jag passade då på att ta lite familjebilder på mina tre skatter.
 
Foto: Rustaupp
 
Det är allt för sällan som jag kommer ihåg att ta foton på hela familjen nu för tiden men i dag blev det allt av. Även Martin fastnade på några bilder och dom blev så fina!! Själv står jag nu för tiden mestadels bakom kameran så speciellt mycket bilder på mig blir det inte tagna. Ella har dock desto fler bilder på mig i sin kamera då mina grimaser och knasiga miner tyck vara hennes favoritmotiv att fotografera. Det blev verkligen en jättemysig kväll på alla sätt och vis!! Men redan i morgon är vardagskarusellen i full gång igen. Ella ska till skolan, jag och Edwin ska boka tid för möten och nytt ultraljud. Nu nalkas det dock snart lite lugn och ro tillsammans med Martin nere i soffan och några avsnitt av 100 Code innan vi går och lägger oss. Det finns dock en stor risk att jag kommer somna ovaggad i soffan. Puss//Isabella
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux