Projekt vasatan - styling av barnrum.

Dags att visa upp lite fler bilder ifrån Projekt-Vasastan som jag tagit mig ann med hjälp av rekvisita ifrån Jolyroom i samband med att Jollypanelen lanserades. Tillsammans med Lintons mamma har vi stylat, inrett, fotograferat en massa och jag har inspekterat allt jobb dom gjort. Redan i våras drog projektet igång och jisses vad dom har kämpat med både bygge, målning och tapetsering. Tre stycken Barnum har inretts och anpassas till tre stycken helt olika små individer och åldrar. Det känns så fantastiskt kul att få arbeta som konsult och sidekick till detta projekt utan att behöva hålla i varken sticksåg eller pensel själv. Idag ska ni få ta del av lite fler bilder ifrån den yngsta sonens rum..
 
 
Väggarna var gula här inne ifrån början men har nu fått sig en ljusgrå/blå fin nyans och en lekfull tapet ifrån Mr Perswall vid namn Village. Tapeten öppnade upp hela rummet och skänker numera både nytt liv och lekfullhet till rummet. Barnrummet har en helt fantastisk yta att kunna leka på. Med dom stora fönsterna och med en takhöjd på över 3,5m badar rummet i ljus!! I ett så här stort rum behövdes det även en stor matta för att dämpa ljudet av alla små springande fötter. Valet föll på en ljusgrå Tangier ifrån Classiccollektions sortiment och du hittar den inne hos Folkhemmet i en mängd olika storlekar, utförande och färgsättningar.
 
 
Då rummet är så pass stort ville vi inte bygga så mycket mer på höjden utan satsade i stället på lägre barnmöbler med ett bord och stolar av märket Alice & Fox. En gungstol, och två karmstolar med lite högre rygg blev den optimala lösningen för lilla Linton. Här kommer han kunna sitta och leka med sina leksaker länge. Möblerna är även anpassade för att hålla i flera år framöver i takt med att Linton växer. Bordets höjd möjliggör att både små som stora ben får gott om benutrymme. Vi beställde även en supersöt giraff, förvaringspåsar i tyg ifrån Tellkiddo och stapelbara lådor ur Alice & Fox serien till rummen. Framöver kommer även ett Tipitält för mysiga sagostunder att kompletteras upp samt lite andra små detaljer för att kunna skapa ytterligare en lekstation inne i rummet iform av ett lekök/hemvrå.
 
 
På rummets ena långsida har en stor vit byrå placerats med gott om plats för alla barnkläder. Över byrån har ett sett med runda kubhyllor satts upp. Den runda formen bryter av på ett stilrent sätt samtidigt som dom adderar lite mer lekfullhet. Att blanda former och färgskalor som går i ton med varande skapar en lugn och harmonisk bas. Dom gula accentfärgerna på leksaker och små detaljerna i hyllorna livar upp mot den kallare färgskalan på väggarna. Att låta leksaker, böcker och barnens favoritföremål få stå för färgmixen är ett optimalt sett till att lätt kunna förvandla rummets känsla. Med stängd förvaring skapas även ett lättstädat och lungnare intryck i rummet.
 
Foto: Isabella - rustaupp.
 
Som ni kan se på bilderna gapar rummet fortfarande tomt på sina små håll. Men det är ett medvetete val som vi har gjort. Då detta är Lintons första rum så ska rummet även få fyllas på med nya leksaker i sinom tid allt efter han växer in i rummet. Att fylla upp ett rum till brädden ifrån start är inget som jag själv rekommenderar att göra. Satsa i stället på en bas och fyll på med möbler, leksaker och detaljer i takt med att ditt barn utvecklar sin egen personlighet och intressen. Det må vara fantastiskt kul att inreda ett barnrum men glöm inte att det är barnet själv som ska vistas i rummet mestadels av tiden och i den här låga åldern vistas dom små oftast där du själv befinner dig och roas lätt av det där lilla. Puss/Isabella
 
 
 
 

Sätt färg på hösten med torra och lätta fötter..

Solen lyser och vi firar in hösten med gula toner!! Så här års när vi går mot lite mörkare tider är vi i behov av ännu mer färg i våran omgivning här hemma för att må bra. Barnen tycks ha ärvt mitt färgintresse men dom har även lärt mig att tycka mer om vissa kulörer den sista tiden efter deras egna val. Gult är en av dessa färger som krupit sig allt närmare inpå mitt hjärta. Ella har haft en gul fas rätt så länge nu och hennes förra favoritfärg rosa och turkost har därmed hamnat på en delad andra plats tillsammans med dom gröna tonerna. Nu till hösten var det även dags att välja nya stövlar till henne då hennes fötter vuxit i rekordfart under sommaren. Inte helt otippat så blev det ett par nya gula Crocs stövlar!!
 
 
Även jag själv slog till på ett par gula Crocs till denna hösten då mina gravida små fötter var i stort behov av ett par fjäderlätta stövlar för att orka jäkta med i barnens tempo. Jag fått väldigt många frågor om varför vi just valt att satsa på crocs stövlar år efter år!? Svaret på den frågan är rätt kort och enkelt: För att dom är så fantastiskt bekväma, lätta att hoppa i och ur samt att alla färgsättningar som dom finns i kan pigga upp vilken trött småbarnsfamilj som helst!! Handtaget gör stövlarna extra lätta att få på. Stövlarna är även helt formgjutna, finns i flera färger och har en vattentät struktur som håller pölhoppande fötter mysiga och torra. Stövlarna är dämpande vilket ger bra komfort för både stora som små. Att dom även fått bäst i test i flera år i rad är inget som förvånar mig.
 
 
Vi har nog lyckats samla på oss i stort sätt alla färgkombinationer som finns att få tag på i Handle it Rain Boots stövlarna under årens lopp. Stövlarna ser fortfarande som nya ut trots att dom använts i stort sätt dagligen genom åren vilket är ett plus. I förra veckan anlände även den nyaste av Crocs kulörerna här hemma som är av en fyllig grön färg. Dessa är i mina ögon så mycket snyggare än dom limegröna då dom är lite kallare i sin nyans och därför passar extra bra rent trendmässigt för denna höst. Mina och Martins nya vinterskor anlände även i samma leverans men hur dom ser ut ska jag visa er i ett senare tillfälle.
 
Foto: Isabella
 
Den här veckan har det i övrigt varit rätt så tyst ifrån mig. Anledningen till det är att tiden inte riktigt räcker till. Martin har gått och blivit sjuk, har där med övertagit stafettpinnen med feber och hosta. Själv har äntligen börjat kunna kontrolera mitt gravidillamående en smula och just nu laddar vi inför det nya ultraljudet som kommer äga rum på fredag. Det har även varit fullt rulle på barnen och Ella har även fått hem sin första läxa, växte väll ca en meter av den uppenbarelsen. Så nu är det fullt fokus på alfabetet och ljudning av bokstäver. Med min egen dyslexi är det ungefär så här långt jag själv kommer kunna hjälpa henne med skrivläxorna. Sån tur att hennes pappa är desstå vassare i dessa frågor och att jag i stället briljerar i matematikens underbara värld. I dag ska jag även försöka hinna visa er lite fler av dom där omtalade bilderna ifrån Vasastan som det skjutits på allt för länge nu. Puss// Isabella
 
 
 
 

Folkhemmet har en särskild plats i mitt hjärta!!

Det minsta av våra tre barnum här hemma tillhör nu Edwin. Trots den lilla ytan på 185x250cm så rymmer detta rummet massor!! I helgen har även rummet berikats med en massa nya fina sker och en nya matta. Ni minns kanske den superfina mattan vid namn Tangier ifrån Classic-Collection som jag använde mig utav vid stylingen i Projektvastan tidigare i somras? Ja den mattan hann hela familjen förälska sig i och jag har sedan dess sökt efter den med ljus och lykta då den blivit så otroligt populär och sålt slut direkt hos alla återförsäljare. Men med fantastisk hjälp ifrån Folkhemmets engagerade och fantastiska personal fick vi tillslut hjälp med att hitta våran drömmatta och fann den i deras butik inne i Heron City..
 
 
Nu ligger mattan här hemma utrullad på Edwins golv och jag kan inte sluta le när jag ser på den!! Mattan är  handvävd i finaste ull och helt slät i sitt utförande vilket både vi och dammsugaren älskar. Den finns i mängder av olika färgsättningar och storlekar men just denna ljusgråa är min absoluta favorit!! Du hittar alla färgsättningar här. Tack vare fönstrets placering i Edwins rum behövdes det verkligen en ljusare matta där inne för att ta tillvara på så mycket ljus som möjligt. Den ljusgråa färgen i Tanger mattan matchar även jättefint mot väggfärgen och alla vita detaljer där inne. Barnen tycks vara minst lika glada som vi vuxna över den nya mattan för under dom senaste dagarna har dom båda två varit i Edwins rum nästan varje dag.
 
 
 
Edwin har byggt med klossar och Ella har pysslat lite vid hans skrivbord medans jag bara har gått runt och njutit av vyn här hemma. Buswin fick även låna Ellas nya frostklänning under lekdagen idag. Det riktigt lös om hela honom när han snurrade runt där inne i rummet och jag kunde inte hålla mig ifrån att knäppa av en masa nya fina bilder på barnen medans dom busadeEfter lunchen gick vi sedan ut till lekparken en stund för att samla in lite löv. Ella hade önskemål på att skapa en hösttavla av nerfallna löv. Till hennes besvikelse fanns det dock inte så mycket stora fina löv där ute på marken. Så någon tavla skapades det inte men vi passade i stället på att fika lite och byggde ett stort kuddhav i mitten av gräsmattan. Där ute satt vi sedan tills att det var dags för middag.
 
Foto: Isabella
 
I skrivande stund sitter jag och går igenom bilderna ifrån den tidigare fotograferingen inne i Vasastan och skissar lite på det sista som ska beställas för att färdigställa det sista barnrummet i det projektet. Så med lite medvind hinner jag klart med all planering under kvällen så att jag även kan visa er alla fina bilder ifrån barnrummen här inne på bloggen under veckan. I övrigt har det inte hänt så mycket mer här hemma utan vardagen rullar på utav sig själv. Vi har gått in i graviditets vecka 12 och snart är den där magiska 13 veckors gränsen nådd och jag håller tummarna stenhårt för att illamåendet försvinner i samma veva som oron kommer att minskas. Redan på fredag är dags för första besöket på mödravården för den här gången och jag tror att allt kommer att kännas mer verkligt efter inskrivningen.
 
 
 
 

Förändra med texstiler - Gult och grått i barnrummet.

Dagen började strålande med knallblå himmel och strålande sol. Efter att Ella slutade skolan begav vi oss direkt hem för att flytta om lite i hennes nya rum. Hon har verkligen sett fram emot detta moment och klämt, känt på hennes nya påslakan flera ggr redan. Övertalningsprocessen ifrån hennes sida på när vi kunde byta ut hennes sängkläder och ställa i ordning dom nya produkterna inne i hennes rum började självklart redan samma dag som leveransen anlände. Sedan dess har vi blivit överrösta av argument på varför vi ska bädda i ordning direkt."Dom är så mjuka och lena!! Jag lovar att sova hela dagen i morgon om vi byter till dom nya nu!! Jag blir glad av den gula färgen och inte vill ni väll att jag ska vara ledsen fram tills ni byter dom!? Så i dag när det äntligen fanns lite extra energi över bestämde vi oss för att ta tag i saken..
 
 
Det har nog aldrig förr gått så här fort att bädda rent i sängarna. Ella for fram som ett yrväder inne i rummet och hade jag vetat om att hon skulle slutföra detta projekt i stort sett helt själv hade vi faktisk gjord detta lite tidigare. När Ella fick välja sina nya textiler, belysning och inredningsdetaljer så valde hon färgerna gult och grått!! Molnpåslakanet ifrån Färg och Form serien vart ett av dom valen hon gjorde. Även ett gult bäddsett ifrån Majvillan beställdes och ett kuddfodral ifrån Fine Little day. I förvaringsväg beställde vi några pappersboxar av märket Alice & Fox tillsammans med matchande väskor. En kaninlampa och en rosa fluglampa klickades också hem.
 
 
Batmanförvaringen ifrån Tellkiddo hade Ella redan hemma ifrån sitt förra rum och den passade även utmärkt här inne. En vit Legolåda kompletterades det även upp med och sen var stilen fixad!! Den mörkgråa väggfärgen tillsammans med dom ljusgråa och gula tonerna adderade både lugn och harmoni till hennes rum. Ella lös verkligen som en solstråle när rummet var klart. Under morgondagen ska vi även ta oss en tur till Zetas-trädgård för att inhandla lite nya växter. Jag hoppas bara på att dom vill överleva här hemma utan dagsljuset i rummet. Det är ju trots allt en gammal klädkammare så vi får väll köpa hederliga gamla klassiska garderobsblommor om inte annat.. 
 
Foto: Rustaupp 
 
Vi är verkligen supernöjda på alla sett och vis med Ellas nya rum men ett fönster eller två hade som sagt var inte suttit helt fel att ha. I veckan ska vi börja skissa den biten och ringa upp föreningen för att förbereda det sista innan bygglovsansökan kan skickas in. Rummet känns inte så mörkt trots bristen på dagsljus då vi investerat i riktigt bra ljuskällor hit in men ett fönster vore ändå trevligt. Ella skulle då ha utsikt ut mot lekplatsen och alla färger där ute skulle bli som en stor tavla på väggen. Jag ser redan framför mig hur fint det kommer att bli. Om en liten stund nu så kommer Martin hem ifrån jobbet och sedan nalkas det en lugn kväll för våran del. Jag är så otroligt trött under denna graviditetens början nu att det är riktigt svårt att hålla mig vaken på kvällarna. Kanske måste jag investera ett par lysande gula sängkläder även till vårat sovrum så att jag piggnar till lite. Puss//Isabella 
 
 
 
 FIXA STILEN
 Kollage: Rustaupp.
 
Majvillan Bäddset Juniorsäng Körsbärsdalen - Pris: 725kr.
Färg & Form Bäddset Junirosäng Moln - Pris: 549kr.
Leklyckan Kanin lampa - Pris: 499kr.
Leklyckan lampa flugsvamp rosa - Pris: 369kr.
Alice & Fox Pappbox Rund 3-pack - Pris: 139kr
Alice & Fox Pappväska 3-pack  - Pris: 139kr
 Fine Little Day Kuddfodral Gran 48x48cm - Pris: 299kr.
 

Dåld förvaring i sovrummet - lösninge på allt!!

God morgon alla fina!! Idag tänkte jag bjuda er på en lite större glimt inifrån vårat nya sovrum och Ellas förra husrum. När Frökenbus flyttade in i klädkammaren var vi även tvungna att komma på en bra lösning för alla våra kläder som inte längre kunde förvaras där inne. Vi valde därför att bygga upp en garderobslösning med hjälp av Ikeas bestå skåp runt om sängen. Detta bygge var även en av dom största anledningarna till varför rokaden av rummen påbörjades ifrån första början. Ja förutom det faktum att vi ville att även mini skulle få ett eget rum till nästa år när miraklet väljer att titta ut. Inne i vårat förra sovrum gick det nämligen inte att påbörja bygget av denna förvaringslösning som vi ville ha. Då mellanrummet mellan väggen och fönstret där inne var alldeles för grunt så skåpen skulle i sådant fall ha gått ut över det ena fönstret. Jag ock Martin ville även få lite avskildsamhet ifrån barnen och inte bo helt omringat av barnrum. Så att flytta in i rummet längst bort vart nu ett solklart val för oss..
 
 
I samma veva som vi påbörjade rokaden släppte även Ikea sin nya Bestå serie med nya skåpsluckor med 3d effekt. Så vi valde att varva Ikeas släta vita luckor med varannan lucka vid namn Djupviken som hade den här häftiga strukturen som vi båda två gillade skarpt. Våran förra säng som vi inhandlade i höstas fick dessvärre nu inte plats i det nya sovrummet då den var 180cm så en ny 140 säng inhandlades. Större säng än så behöver vi faktisk inte ha då vårat sovrum är en helig plats där små busande ben ändå inte ska vistas och dela på ytan. Tyvärr var det svårt att hitta en snygg sänggavel med detta enkla mått så det slutade med en klassisk malm gavel med två stora sänglådor in under sängen i samma serie. Vi var lite kluvna över hur vi ville göra med stilen i övrigt här inne. Skulle vi satsa på färglada väggar? Eller kanske en mönstrad vägg även här inne!?
 
 
Valet föll till slut på att vi i stort sett återskapade hela den förra stilen och flyttade bara över textilerna samt inredningsdetaljerna. För varför ändra på något som vi redan gillar och blir glada utav? Jag beställde dock en stor ny virkad hund av märket LittlePhant ifrån Jolly då jag kände att vi behövde en ny maskot som kan bringa lite extra tur för oss under dessa resterande graviditets veckorna framöver. I övrigt så har det inte blivit några mer inköp. Jo, sängborden fick förresten ge vika mot två lite mindre svarta varianter som vi fyndade på blocket. Dessa två ska dock lackeras om i någon knallig och frisk färg framöver. Då sovrummet nu är över 1m kortare i bredd än vårat förra kunde vi heller inte ha sängen centrerad i rummet för då skulle den slå emot dörren. Men efter att ha sovit i sängen intryckt emot den ena väggen i någon vecka nu så måste jag säga att det är riktigt mysigt!! Just nu brottas vi till och med om vem som ska få sova innerst om kvällarna.
 
 Foto: Rustaupp.
 
Vi är båda två riktigt nöjda med sovrummet och alla kläder fick även plats. Nyckel till ett fungerande vardagsliv för oss är ordning och reda, nu har var sak sin egen lilla plats. Det finns till och med yta kvar i några av skåpen och det hade vi verkligen inte räknat med att ha. När mini väl är född så kommer vi alla tre få dela sovrum i några månader och det är exakt så att en liten vagga kan få plats på golvet bredvid sängen. Men precis som med våra andra två små juveler så ska även mini få sova i ett eget rum så fort det bara går. Det är ett vinnande koncept i våra ögon som vi inte vill tumma på. Nu har vi i alla fall skapat oss möjligheten till att kunna bo kvar i huset ett tag till framöver tackvare denna rokaden och det är en fantastisk känsla. Att vi dessutom har lycktas förvandla en 3a till en 5a sedan vi flyttade in på dessa ynka 85kvm fördelat på två plan är helt fantastiskt!! Allt går verkligen om man vill!! Puss/ Isabella

 

Att bygga ett barnrum i klädkammaren..

Det är god tid att visa er lite fler bilder ifrån Ellas nya rum. Vi rev ut klädkammaren redan för några veckor sedan och på loppet av två dagar skapade vi sedan ett mysigt litet krypin till henne efter hennes egna önskemål. Ella ville ha en våningssäng, skrivbord och plats för alla sina leksaker. Detta löste vi genom att återanvända så mycket av det byggmaterialet som vi redan hade här hemma. Hennes förra säng byggdes därav om och med hjälp av en gammal Ikea Kura säng och mdf skivor platsbyggde vi sedan Ellas nya drömsäng. Då rummet bara är 2x3m så gällde det att tänka till lite extra för att skapa en så bra planlösning som möjligt..
 
 
I från Ellas säng löper sedan en gammal expedit hylla med lådinsatser som vi sedan svetsade samman med två konsoller och lite mer mdf för att skapa hennes nya skrivbord. På väggen ovanför skrivbordet monterade vi upp en stringhylla. Där uppe ryms alla hennes pysselmatrial, leksaker och böcker. Rummet saknar tyvärr fönster för närvarande men en bygglovsansökan ska lämnas in inom kort så med lite tur kommer det att sitta två fina fönster på väggen (där hennes superhjälteposters för närvarande sitter) lagom till våren. Då hela rummet tidigare var fullsmockat med kläder var vi även tvungna att lösa den förvaringsbiten. Ellas kläder fick plats bakom dörrarna i Expedithyllan medans resten av familjens kläder förvaras i det andra nybygget inne i vårat nya sovrum.
 
 

Under sängen finns det även gott om förvaringsmöjligheter för maskeradkläder, dockor och lite större former av leksaker. Tanken var från början att vi skulle ha skippat våningsängsbygget och i stället köra på en loftsäng. Men efter att Ella envisades om att hon gärna ville ha två sängar så fick det nu bli så. Underdelen av sängen fungerar dagtid som en soffa och på kvällarna framöver ska den sedan även få fungera som tv-hörna. I den övre delen av sängen sover Ella just nu. Det är inte bara utformningen av sängen som hon älskar i sitt nya rum utan även det faktum att hon nu slipper bädda sin egen säng. För med min egen begränsade längd är jag nämligen för kort i rocken och för klumpig för att kunna klättra upp på stegen och kontrollera den frågan.
 
Foto: Rustaupp.
 
Ella har i dagsläget inte fått något nytt till rummet förut om en ny matta. Men innan helgen anlände som sagt var ett stor paket med både textiler, förvaring, leksaker och inredningsdetaljer till hennes rum. Det får bli lite av en tidig julklapp till henne. Hon har själv fått välja ut tre nya sett med sängkläder, nattlampor, och nya kuddfodral. Då fröken hade lika svårt att enas om färgvalet som jag själv brukar ha blev det därav tre olika uppsättningar och stilar. En gul/grå lite mer harmonisk färgskala, en grafisk svart/vit och en lite mer färgglad. Så nu kommer både hon och jag att kunna trixa om där inne efter humör och behov. Det är helt otroligt egentligen att vi lyckats få in så mycket bra förvaring på denna lilla yta och ändå bibehålla känslan av rymd!! Puss/Isabella 

När mamma har blivit pinsam..

Jag vill börja med att tacka er alla fina för era peppande kommentarer både här inne och på Instagram under veckan som gått. Det blev ett rätt så känsloladdat och öppet inlägg som tillslut blev nerskrivet om den nya graviditeten. När det varit så mycket oro och tuffa dagar är det befriande att skriva av sig sina tankar och dränera känslorna lite här inne för att kunna ladda upp med ny energi igen. Nu känns allt så mycket bättre och vi har sluppit stött på fler blödningar under helgen. I stället har vi kunnat fokusera på familjen till fullo och trixat lite med barnens rum. I fredags anlände en jätteleverans ifrån Jolly med texstiler, leksaker och inredningsdetaljer för både stora och små. Ellas rum har blivit så gott som klart och även lekrummet har börjat att ställas i ordning.
 
 
Medans vi fixade och donade här hemma under lördagen passade Ella på att ge sig i väg på kalas för att fira in hennes bästis som nyligen fyllt år. Det bjöds in till Monster High party och Ella hade beställt en dagbok med passande tema som hon sedan gav bort till födelsedagsbarnet. Dagboken var större än vad jag hade trott och fodralet var mjukt som en stor kudde med dragkedja på ena sidan för att kunna gömma sina hemligheter i den. Med dagboken medföljde det även ett skrivblock, penna och lite andra bra att ha saker. När vi skulle slå in paketet upptäckte vi även att kudden kunde sjunga. Trycker man på näsan så spelades det upp massa olika sånger ifrån Monster Higt vilket skrämde slag på mig medans den fick Ella till att börja tokskratta!!
 
Vi fick reda på i sista sekunden att det även var fritt fram till att klä ut sig till sin egen Monster High favorit. Hade jag vetat om detta tidigare så hade jag passat på att beställt denna dress till Ella. Men vi hittade tillslut hennes diskoklänning i en av leksaksgömmorna och den passade klockrent till temat. Ella blev jättenöjd med sin outfit och i håret fick hon även en slinga med blått och rosa hår. När frökenbus var redo för att gå iväg till kalaset så fick varken jag eller Martin följa med henne.
 
"Nej jag vill gå själv hon bor ju bara mitt emot!! Sluta ni är pinsamma jag går själv nu hej då!!"
Nog för att det är nära och att Ella går fram och tillbaka mellan sin bästis och vårat hus flera gånger om dagen men sen när blev vi pinsamma!!?? Sorry babe det är bara att vänja dig med morsan och farsan för du slipper inte undan så lätt. Men låt det gå för den här gången!! Medans Ella var i väg fortsatte jag och Martin med att göra klart det sista i hennes rum. Jag ska visa er fler bilder ifrån rummet inom kort..
 

I dag har vi annars spenderat förmiddagen med att organisera inne i vårat förra sovrum. Ella har hoppat runt som en studsande kanin på sängen medans Edwin har varit på kaninjakt och lyckats lägga beslag på min nya kaninlampa. I en annan del av rummet hänger en annan liten kanin i taket och svävar runt på ett fluffigt vitt moln. Detta rum ska bli Edwins rum framöver men just nu fungerar det mestadels som en förvaringsyta. Detta vill vi nu försöka ändra på och tanken är att rummet ska få agera allrum och lekrum fram tills att Edwin ska överta det. Den stora sängen som i skrivandes stund tar upp halva golvytan där inne ska få flytta till baka till sina ägare i Vasastan så fort dom kommit hem från deras Usa resa. Vi ska istället ha en soffa där med matchande bord, stolar och dold förvaring för kläder etc. Men redan nu börjar det att se ut som ett rum här inne igen.
 
 Foto: Rustaupp
 
När jag la min senaste order ifrån Jolly passade jag även på att beställa lite nya saker till vårat sovrum och Edwin ska även få sig en ny säng!! Dessvärre hade posten lyckat glömma ett av paketen på terminalen i fredags så vi har därför inte kunnat montera i hop den nya sängen då bara gavlarna har hunnit anlända. Men förhoppningsvis får vi det momentet fixat och klart innan mitten av veckan. Nu nalkas det snart lunch här hemma och sen kommer min mamma hit för en snabbkaffe då hon har spenderat dagen på Ikea. Så nu gäller det att hinna ställa iordning det sista här hemma innan hon anländer. Puss på er alla fina och hopps att ni har haft en bra helg!! Puss//Isabella

Mirakel kan ske - gravida utan hjälp av ivf!!

En hel månad har nästan gått! Det var en omtumlande tid här hemma som har blandats med både gamla och nya projekt kantat med sjukdomar, skolstar och härliga besked. Efter att vårat Legobygge färdigställdes hoppade vi snabbt över till att inta slutklämmen i projkvasastan!! Ett inredningsprojekt som jag med hjälp av Jollyroom tagit mig ann redan i våras där tre stycken barnrum succesivt har byggts upp, inretts och stylats till tre stycken fantastiska barn i olika åldrar. Ni har redan fått tagit del av små glimtar ifrån projektet inne på instagram men under hösten nu så ska ni få en större inblick och mer detaljerad inforation och tips ifrån projektet även här inne på bloggen. I samma veva som slutfasen inleddes i Vasastan fick vi även motta ett fantastiskt livsbesked då jag och Martin lyckats blivit gravida utan hjälp av Ivf-en...
 
 
Ni som följt oss en tid vet redan om alla svårigheter och starka motvindar som vi fått stå emot i dessa livsfrågor. Vi påbörjade en ny Ivf behandling redan i våras och fick ut helt fantastiskt fina ägg av bästa möjliga kvalitet. Men det blev inget återinförande innan sommaruppehållet drog igång då jag blev så kraftigt överstimulerad av behandlingen och så pass sjuk. Vi hade därför inget annat val än att avbryta behandlingen och vänta tills i höst när kliniken öppnade igen. Vi beslutade då för att försöka njuta av sommaren till fullo och av varandra, det gjorde vi verkligen. Men för ca:6-7 veckor sedan nu fick jag dock en hemsk virusinfektion som gjorde mig helt slut med både lunginflammation, öroninflammation och bihåleinflammation. All ork var som bortblåst och sommaren fick inte det där magiska slutet som vi hade hoppats på. Veckan därpå började Ella skolan och vardagskarusellen rullade på. Jag började nu även att känna mig ännu tröttare och fick för mig att ta ett graviditets test. Till våran stora förvåning lös det GRAVID med stora bokstäver på testet. Ja det stod till och med gravid på Finska och gravid på alla dom resterande tester som vi hann med att förbruka efter det.

Vi bokade tid på kliniken för ett ultraljud och var så otroligt nervösa över att hjärtat inte skulle slå. Men det gjorde det och "Mini" mådde så bra där inne. Jag som normalt sett inte får någon ägglossning tack vare min grova pco kunde inte tro att detta var sant!! Läkarna var lika förvånade som oss men miraklet fanns ju där inne och hjärtat blinkade så fint emot oss på ultraljudsskärmen. Läkaren berättade att vi under denna tidpunkten skulle vara i vecka 6+4 men då jag visste om att jag haft en blödning i början av juli fick vi inte riktigt ihop det med tiden och fostret kändes därav för litet för sin tid. Detta fenomen har vi varit med om tidigare och inte fått erfarit några positiva erfarenheter utav. Jag vågade därför inte bli riktigt glad över beskedet och vi fick en ny tid för en tillväxtkontroll om 2veckor. Under den här tiden passade vi på att göra en rockad mellan barnrummen här hemma och gjorde allt i våran makt för att slippa tänka på graviditeten. Ella fick ett nytt rum inne i våran gamla klädkammare och vi tog över hennes förra rum och skapade samtidigt ett stort allrum i vårat förra sovrum. Renoveringen blev så mycket bättre än vad vi hade kunnat föreställt oss och under tiden som vi höll på att fixa i ordning det sista där inne så blev jag olägligt nog sjuk igen.
 
Jag blev aldrig helt frisk ifrån den tidigare förkylningen men efter att ha varit sjuk i över fem veckor var rastlösheten för stor och det fick jag nu sota för. En ny öroninflammation blossade upp och nya besök till vårdcentralen var ett faktum. Jag blev nu sjukskriven i över 2veckor och beordrad vila. Så det var bara att lyssna på vad läkaren hade sagt och försöka sova bort tiden. Så dom senaste två veckorna har jag varit som en klubbad säl och inte gjort många knop här hemma. Tiden har stått helt still och jag har känt mig helt handlingsförlamad. Martin har varit en riktigt klippa och tagit hand om barnen och pysslat om mig dag som natt. Den här sommaren hade redan fått oss att blomstra starkare än någonsin som par igen men nu var det som att vi hade spolat fram bandet 30-40år. För medans jag nu låg där i sängen med nedsatt hörsel (tackvare öroninflammationen), med rinnande snuva och hosta i från helvetet i hans famn så var allt bara så otroligt mysigt. Martin klappade mig och på magen och påminde mig gång på gång om att detta kommer att gå bra älskling!! Trots att jag har varit så sjuk och huset har varit fullt av spring på dagarna med busande ungar så har vi ändå fått extra tid för varandra. Jag började tillslut att mjukna lite och själv tro på att den här graviditeten kan nog ändå komma att gå bra!! 
 
 
Det har varit så mycket känslor i omlopp sedan beskedet att jag helt enkelt inte vågat ta till mig det hela. Allt gick ju så otroligt lätt på något sätt, för fort och jag kände mig rent av otacksam. Här har vi lycktas blivit gravida utan hjälp av Ivf:en och av oss själva men ändå kunde jag inte vara glad. Var är fel på mig!?? Jag har känt sådan ångest och varit så kluven. Är jag redo för det här!? Hur ska jag klara detta om det går åt helvete!? Kommer jag och Martin lyckas behålla den kärlek som vi har nu om det sker!? Det har varit så mycket tankar och hela min kropp har varit i försvarställning. Det är svårt att förklara med ord men detta gick för lätt på något sätt och när jag inte vågade känna mig glad så ökade skuldkänslorna i mig. Jag har dock varit väldigt öppen med hur jag känner för Martin och vi har pratat massor, till långt in på nätterna. Vi har fått kämpa nog älskling detta var meningen har han sagt till mig gång på gång. Han har så rätt!! Vi har verkligen kämpat nog och jag vill verkligen inte vara med om ytterligare ett missfall det räcker gott och väl med våra redan avverkade 18st. Jag hade bara sett framför mig en kamp på 2-3 år innan vi skulle lyckas få vårat tredje mirakel. Men nu kommer det att skilja 1år och 8månader mellan Edwin och Mini. Jag har ju alltid drömt att få barnen tätt men när det tillslut tog över 5år från att Ella föddes och ytterligare 5år tills att Edwin kom till världen så hade jag ju aldrig vågat drömma om att detta skulle kunna slå in nu. Men så nu i helgen fick jag se det där som jag inte ville se, massor av blod på pappret!!
 
Jag försvann in i min egen lilla värld efter den synen i fredags och tårarna kunde inte hejdas. Martin försökte trösta mig med att detta kommer gå bra oroa dig inte älskling. Men i den stunden förvandlades all den kärleken och respekten jag kände för honom till ren skär ilska. Martin berättade även att han hade tänkt åka iväg med en kompis för att titta på en motorcykel under lördagsförmiddagen. Christines man Danne i från Karlsborg skulle komma upp till Stockholm under helgen för att köpa en ny cykel och ville ha sällskap. Jag som precis kommit ut ifrån badrummet med blod överallt trodde att han fått hjärnsläpp!! Ser du inte vad som håller på att ske skrek jag på honom!! Mitt hjärta föll i bitar och jag ville inte ens att han skulle ta på mig efter det. Allt som vi bestämt att vi inte skulle göra mot varandra om detta skulle gå åt helvete denna gången gjorde jag nu mot honom. Jag ville inte höra hans tröstande ord för i mitt huvud är allt redan kört. Jag gapade och skrek på honom hela kvällen och var till och med så känslokall att jag bad honom att sova i gästrummet under natten. Han menade ju inget illa och tyckte att vårat liv skulle rulla på som vanligt. Det hade vi ju båda två bestämt men jag klarade inte av att följa den planen. Hela natten låg jag och grät och tyckte synd om mig själv och fick ångest över att jag inte varit glad över denna graviditeten. Kände skuld över detta och som att detta gick åt helvete nu tack vare det.
 
 
Dagen där på hade jag lugnat ner mig lite och Martin undrade återigen om vi inte skulle åka in till sjukhuset!? Jag orkade inte med att sitta på gynakuten igen och då vi redan hade tid för ultraljud på måndag kändes det bättre att vänta. Efter alla våra missfall så vet jag om att dom inte kan göra någonting utan att tiden får utvisa hur detta kommer att gå. Blödningarna fortsatte sedan under hela helgen och vid varje toalett besök försvann det mer och mer hopp. I går kväll var jag så nervös och knäckt att jag inte kunde somna. Jag låg vaken hela natten och bara våndades över dagens kontroll. Hur skulle jag reagera, skulle jag orka ha med mig Edwin och Martin in i rummet!? Eller skulle jag genomföra kontrollen själv!? Tankarna gick runt, runt, runt i mitt huvud även under morgonen och under hela bilresan mot kliniken. När vi väl hade parkerat bilen och stod i hissen på väg upp till avdelningen drog Martin mig intill sig. Detta kommer att gå bra älskling!! Men jag såg rädslan i hans blick och samma stund förvandlades jag till ett stenansikte igen. Nu var jag redo, masken var på och jag var färdig för att ta emot domen. Martin och Edwin fick följa med in på rummet och jag hoppade direkt upp i stolen medans jag samtidigt berättade för läkaren om blödningen och att vi ville få detta avklarat snabbt. Redan efter någon sekund med ultraljudet så säger våran läkare:
 
"Ja det har ju hänt massor sedan sist!! Här kan se hur fint allt ser ut!! Oj vad det vuxit på fint och hjärtat pickar ju på för fullt!! Här kan ni se huvudet, ryggen och rumpan. Ja vi får nog även flytta fram er 3-4dagar. För nu ser man så tydligt och bra så!!" 
 
What!??? Mini lever och min kropp hade alltså lurat mig totalt!! Det fanns inget tecken på någon blödning inne i livmodern och allt såg strålande ut. Martin skrek rakt ut: Ja, jag sa ju det!! och för första gången vart jag riktigt lycklig över att han hade rätt!! Mina händer skakade nu som ett asplöv och jag blev så ställd. Efter att ha samlat oss en stund satte vi oss nu ner vid skrivbordet för att tala om hur vi nu ska gå till väga. Vilken mödravårdcentral vi skulle kontakta för inskrivningssamtal och hur vi skulle göra med alla dom fina embryona som vi hade kvar i frysen!? Det vart lite kontraster att så tätt inpå behöva ta ställning till vad vi ville göra i den frågan. Vi hade ju redan förbrukat 2/3 delar av behandlingen tack vare operationen i våras och ägguttaget så någon full återbetalning för våran kvarvarande behandling skulle vi ju inte få det visste vi redan om. Läkaren sa att om vi väljer att frysförvara äggen i 5år så behöver dom inte kasseras nu och på sådant sätt har vi en insättning innestående om vi vill försöka med syskon till i framtiden. Det alternativet kändes så mycket bättre!! För vem vet vad vi vill göra och känner för i framtiden!? Så vi valde att spara våra ägg och i samma sekund som vi tog det beslutet infanns det ett lugn inom mig. Vi hade nu avslutat ett kapitel och börjat skrivit på ett nytt!!
 
Foto: Isabella
 
I bilen på vägen hem var vi nästan tvungna att stanna bilen vid ett flertal gånger för vi var så glada över dagens besked att vi bara ville skrika rakt ut!! Men vi hade ju en ny tid att passa då Ella snart slutade skolan och behövde bli upphämtad så att stanna det hade vi inte tid för nu. När vi kom hem igen sprang vi bara in för att lämna ultraljudsbilden och dricka lite vatten, for sedan iväg för att hämta hem Ella ifrån skolan. Väl hemma igen han vi inte ens innanför dörren innan Ella råkade få syn på ultraljudsbilden som låg kvar högt uppe på hyllan. Det gick inte att undanhålla denna hemlighet längre för hon utbrast fort:
 
"- Varför har ni inte sagt något!? Ni kan inte lura mig för det där är inte Edwin eller jag. Har ni varit på sjukhuset idag!?? Wop, wop...  Jag ska bli dubbelstorasyster!! Haha och Griswin storebror!!"
 
Just nu sitter vi inne vid köksbordet, njuter av nuet, dagens fantastiskt besked och våra fina barn som ska få ett syskon lagom tills vitsipporna börjar blomma i vår. Mitt hjärta slår volter av alla känslor som jag känner och jag inser att jag måste sluta skriva nu innan jag blir för sentimental. En sak som är säker är dock att tven kommer att få vara avstängd i kväll för den här frun ska krama om sin man och bara vara. Inte ens mitt bultande öra eller feber kan komma att förstöra denna fantastiska kväll!! Puss//Isabella
 
 
 

RSS 2.0