Att bygga ett barnrum i klädkammaren..

Det är god tid att visa er lite fler bilder ifrån Ellas nya rum. Vi rev ut klädkammaren redan för några veckor sedan och på loppet av två dagar skapade vi sedan ett mysigt litet krypin till henne efter hennes egna önskemål. Ella ville ha en våningssäng, skrivbord och plats för alla sina leksaker. Detta löste vi genom att återanvända så mycket av det byggmaterialet som vi redan hade här hemma. Hennes förra säng byggdes därav om och med hjälp av en gammal Ikea Kura säng och mdf skivor platsbyggde vi sedan Ellas nya drömsäng. Då rummet bara är 2x3m så gällde det att tänka till lite extra för att skapa en så bra planlösning som möjligt..
 
 
I från Ellas säng löper sedan en gammal expedit hylla med lådinsatser som vi sedan svetsade samman med två konsoller och lite mer mdf för att skapa hennes nya skrivbord. På väggen ovanför skrivbordet monterade vi upp en stringhylla. Där uppe ryms alla hennes pysselmatrial, leksaker och böcker. Rummet saknar tyvärr fönster för närvarande men en bygglovsansökan ska lämnas in inom kort så med lite tur kommer det att sitta två fina fönster på väggen (där hennes superhjälteposters för närvarande sitter) lagom till våren. Då hela rummet tidigare var fullsmockat med kläder var vi även tvungna att lösa den förvaringsbiten. Ellas kläder fick plats bakom dörrarna i Expedithyllan medans resten av familjens kläder förvaras i det andra nybygget inne i vårat nya sovrum.
 
 

Under sängen finns det även gott om förvaringsmöjligheter för maskeradkläder, dockor och lite större former av leksaker. Tanken var från början att vi skulle ha skippat våningsängsbygget och i stället köra på en loftsäng. Men efter att Ella envisades om att hon gärna ville ha två sängar så fick det nu bli så. Underdelen av sängen fungerar dagtid som en soffa och på kvällarna framöver ska den sedan även få fungera som tv-hörna. I den övre delen av sängen sover Ella just nu. Det är inte bara utformningen av sängen som hon älskar i sitt nya rum utan även det faktum att hon nu slipper bädda sin egen säng. För med min egen begränsade längd är jag nämligen för kort i rocken och för klumpig för att kunna klättra upp på stegen och kontrollera den frågan.
 
Foto: Rustaupp.
 
Ella har i dagsläget inte fått något nytt till rummet förut om en ny matta. Men innan helgen anlände som sagt var ett stor paket med både textiler, förvaring, leksaker och inredningsdetaljer till hennes rum. Det får bli lite av en tidig julklapp till henne. Hon har själv fått välja ut tre nya sett med sängkläder, nattlampor, och nya kuddfodral. Då fröken hade lika svårt att enas om färgvalet som jag själv brukar ha blev det därav tre olika uppsättningar och stilar. En gul/grå lite mer harmonisk färgskala, en grafisk svart/vit och en lite mer färgglad. Så nu kommer både hon och jag att kunna trixa om där inne efter humör och behov. Det är helt otroligt egentligen att vi lyckats få in så mycket bra förvaring på denna lilla yta och ändå bibehålla känslan av rymd!! Puss/Isabella 

Kommentarer
Postat av: Amanda

Guuud vad fint!! :)

2015-09-15 @ 16:44:23
URL: http://https://amandasstil.wordpress.com
Postat av: Bintu Malm Fraser

Men gud så fint! Va ni är duktiga! Älskar sängen och tavlorna extra mycket :)

2015-09-15 @ 18:39:12
URL: http://bintan.blogg.se/
Postat av: Sandra

Underbart!! ❤❤❤

2015-09-16 @ 09:52:47
Postat av: Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

så fint

2015-09-16 @ 20:26:29
Postat av: Anonym

så fint

2015-09-16 @ 20:26:35
Postat av: Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

så fint

2015-09-16 @ 20:26:52
URL: http://domkallarmighannes.com
Postat av: maja

vilken fin säng. vart har ni köpt lådorna under?

2015-10-07 @ 07:17:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux