Dåld förvaring i sovrummet - lösninge på allt!!

God morgon alla fina!! Idag tänkte jag bjuda er på en lite större glimt inifrån vårat nya sovrum och Ellas förra husrum. När Frökenbus flyttade in i klädkammaren var vi även tvungna att komma på en bra lösning för alla våra kläder som inte längre kunde förvaras där inne. Vi valde därför att bygga upp en garderobslösning med hjälp av Ikeas bestå skåp runt om sängen. Detta bygge var även en av dom största anledningarna till varför rokaden av rummen påbörjades ifrån första början. Ja förutom det faktum att vi ville att även mini skulle få ett eget rum till nästa år när miraklet väljer att titta ut. Inne i vårat förra sovrum gick det nämligen inte att påbörja bygget av denna förvaringslösning som vi ville ha. Då mellanrummet mellan väggen och fönstret där inne var alldeles för grunt så skåpen skulle i sådant fall ha gått ut över det ena fönstret. Jag ock Martin ville även få lite avskildsamhet ifrån barnen och inte bo helt omringat av barnrum. Så att flytta in i rummet längst bort vart nu ett solklart val för oss..
 
 
I samma veva som vi påbörjade rokaden släppte även Ikea sin nya Bestå serie med nya skåpsluckor med 3d effekt. Så vi valde att varva Ikeas släta vita luckor med varannan lucka vid namn Djupviken som hade den här häftiga strukturen som vi båda två gillade skarpt. Våran förra säng som vi inhandlade i höstas fick dessvärre nu inte plats i det nya sovrummet då den var 180cm så en ny 140 säng inhandlades. Större säng än så behöver vi faktisk inte ha då vårat sovrum är en helig plats där små busande ben ändå inte ska vistas och dela på ytan. Tyvärr var det svårt att hitta en snygg sänggavel med detta enkla mått så det slutade med en klassisk malm gavel med två stora sänglådor in under sängen i samma serie. Vi var lite kluvna över hur vi ville göra med stilen i övrigt här inne. Skulle vi satsa på färglada väggar? Eller kanske en mönstrad vägg även här inne!?
 
 
Valet föll till slut på att vi i stort sett återskapade hela den förra stilen och flyttade bara över textilerna samt inredningsdetaljerna. För varför ändra på något som vi redan gillar och blir glada utav? Jag beställde dock en stor ny virkad hund av märket LittlePhant ifrån Jolly då jag kände att vi behövde en ny maskot som kan bringa lite extra tur för oss under dessa resterande graviditets veckorna framöver. I övrigt så har det inte blivit några mer inköp. Jo, sängborden fick förresten ge vika mot två lite mindre svarta varianter som vi fyndade på blocket. Dessa två ska dock lackeras om i någon knallig och frisk färg framöver. Då sovrummet nu är över 1m kortare i bredd än vårat förra kunde vi heller inte ha sängen centrerad i rummet för då skulle den slå emot dörren. Men efter att ha sovit i sängen intryckt emot den ena väggen i någon vecka nu så måste jag säga att det är riktigt mysigt!! Just nu brottas vi till och med om vem som ska få sova innerst om kvällarna.
 
 Foto: Rustaupp.
 
Vi är båda två riktigt nöjda med sovrummet och alla kläder fick även plats. Nyckel till ett fungerande vardagsliv för oss är ordning och reda, nu har var sak sin egen lilla plats. Det finns till och med yta kvar i några av skåpen och det hade vi verkligen inte räknat med att ha. När mini väl är född så kommer vi alla tre få dela sovrum i några månader och det är exakt så att en liten vagga kan få plats på golvet bredvid sängen. Men precis som med våra andra två små juveler så ska även mini få sova i ett eget rum så fort det bara går. Det är ett vinnande koncept i våra ögon som vi inte vill tumma på. Nu har vi i alla fall skapat oss möjligheten till att kunna bo kvar i huset ett tag till framöver tackvare denna rokaden och det är en fantastisk känsla. Att vi dessutom har lycktas förvandla en 3a till en 5a sedan vi flyttade in på dessa ynka 85kvm fördelat på två plan är helt fantastiskt!! Allt går verkligen om man vill!! Puss/ Isabella

 

Kommentarer
Postat av: Tina

Åh vad FINT gumman! Du är så duktig! Du kan få komma ner till oss nu när vi flyttar och hjälpa oss! Hoppas Du mår bra vännen! Var rädd om dig! Puss och kram!

2015-09-16 @ 08:13:33
URL: http://familjenrosmer.blogspot.se
Postat av: Anna Holm

Snyggt! och jag gillar verkligen sängborden! ^^

2015-09-16 @ 09:23:53
URL: http://annamlholm.se/
Postat av: Patricia

SÅ himla snyggt!! OCH praktiskt!

2015-09-16 @ 16:48:56
URL: http://patriciajeppsson.wordpress.com
Postat av: Sandra

Underbart fint!! ❤❤

2015-09-16 @ 18:34:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux