Nyss så mötte jag en krokodil..

Allsången på skansen må inte ha startat än. Men här hemma övas det på nya ord och barnvisor flera gånger om dagen just nu emellan busandet, blöjbytena och amningstillfällena. Trebarnskaoset som alla varnade oss för och som skulle bli så jobbigt har fortfarande inte kommit i kapp oss. Utan dagarna har rullat på rätt så bra och nätterna lika så utan speciellt stora förändringar. Jag har haft det lite tufft med mitt bäcken efter förlossningen då jag tydligen åkte på en bäckenförskjutning och därmed inte kunnat vara lika aktiv som jag velat. Så det har lägligt nog gjort att vi även dragit ner på tempot under dessa tre veckor som gått sedan Emil föddes..
 

Barnen har dock haft fullt upp med att busa och bygga kojor. Edwin har även förvandlats till en liten krokodil under dagarna och mer eller mindre bott i sitt cirkustält. Barnen blev nämligen överaskade med ett stort paket ifrån Leksakstanten kort efter att Emil föddes. Jag har känt fina Marie som äger och driver Boinkstore.se en längre tid och följt hennes resa som leksakstant sedan Edwin var lika liten som Emil är nu. Hon sprider alltid en sådan otrolig värme omkring sig och får en alltid att le stort med sitt stora och unika leksakssortiment, som mina små bara älskar.
 
 
Så ni kan ju bara gissa hur glada Ella och Edwin blev nu när dom överaskades med denna fina "Grattis till storasyster och storebror" gåva ifrån henne nu. Vilket även fick mitt hjärta att slå en extra handvolt i cirkus trapetsen av rördhet. Tältet är verkligen så otroligt fint med sitt färglada mönster och var även jättesmidigt att montera. Rena barnleken skulle jag nästan våga skriva ut nu då Edwin i stort sätt monterade det hela själv. Vilket är inte är dåligt jobbat för en snart blivande 2åring. Martin fick dock vara med och hjälpa honom lite när tältet skulle monteras ner innan läggdags sedan.
 
Foto: Rustaupp - Barnkläder ifrån Stylebykids.se
 
För det projektet ville inte Edwin vara lika delaktig i. Han ville mestadel bara sitta där inunder sitt tält, i sin krokodil dräkt och leka med bilarna. Japp, nästintill så harmonisk och lugn som Tjuren Ferdinand i Disneys berömda klassiker. En annan klassiker som gått och blivit ny storfilm är ju Djungelboken. Vilket jag ska gå och se tillsammans med min syster. Jag hoppas på att filmen ska vara bra!? Jag har dock bara hört positiva komentarer om den och det sägs att den är riktigt bra gjord. Oavsett så ska det bli så mysigt att få komma i väg en liten stund och få umgås lite bara hon och jag. Puss//Isabella 

Känner mig så trygg och avslappanad..

Igår blev vårat tredje lilla mirakel redan två veckor gammal vilket även betydde att vi fick hemsbesök av BVC för en ny viktkontroll av Lilleman. Sköterskan ville även passa på att tala med oss i lugn och ro om hur vi mår nu och om hur allt känns så här två veckor efter förlossningen då dom varit oroliga för min hälsa. Men jag mår fortfarande helt fantastiskt bra. Jag var verkligen beredd på det värsta efter den tuffa graviddepressionen och tidigare erfarenheter efter dom andra två förlossningarna. Men allt är så annorlunda den här gången och jag känner mig så trygg och avslappanad nu till skillnad ifrån tidigare. Emil bara sover och sover, äter och sover lite till. Vikten hade även gått rakt uppåt så nu kan vi andas ut även i dessa frågor en stund..
 
 
Han må ha superhjältekrafter och vara supersöt men han har även fått ett superhjältenamn nu. Det har varit svårt att enats om ett namn till honom. Precis som när vi valde namn till Ella och Edwin så blev den en rätt lång diskussion. Tilltalsnamnet har vi enats om relativt fort med alla tre barnen men sen kommer vi till det här med andra namn och tredje namn. Ella fick namnet Tindra i andra namn då henens lilla hjärta Tindrade till där på ultraljudsskärmen vilket fick Martin till att svimma. Elicia blev sedan hennes tredje namn. Edwin i sin tur fick namnet Rasmus i andra namn då han såg så busig ut redan vid födseln och namnet Stjärna blev hans tredje namn. Då Ella kallade honom för lilla stjärnan redan när han låg där inne i min magen.
 
Foto: Rustaupp - superhjältekläder ifrån Hannasytt.
 
Så kom vi nu till valet av namn till Emil. Efter att ha läst igenom i stort sätt alla namnsidor, namnförslag och listor med namn på nätet höll vi nästan på att ge upp. För inget namn kändes helt rätt!! Men sen en kväll när vi skulle läsa god natt sagan för barnen föll vi över namnet Aston som även betyder "ädel sten". Men det var sedan först under den sista förlossningsveckan som det tredje namnet föll sig till rätta. Det där sista namnet som ska förknippa Emil med något lite extra speciellt och valet föll på namnet Hero. För han är allt våran lilla fighter!! Så i nästa veckan ska namnvalet nu skrivas under och skickas in. Våran lilla "Emil Aston Hero". Ett bättre namn kunde du inte fått!! Nu nalkas det snart lite extra bebisgostid för mig innan liten ska sova igen. Dagarna går lite för fort just nu så det gäller att ta till vara på alla dom små stunderna med mina små superhjältar. Puss//Isabella.
 
 

Överaskning och Superhjältemat.

När vi kom hem igen ifrån BB med våran minsta lilla superhjälte möttes jag av en överraskning inne i köket. Martin och barnen hade nämligen börjat tillagat smaskiga superhjälteburgare ifrån Ica matkassen. Ella hade tillverkat små superhjältedekorationer och Edwin i sin tur hade fått uppdraget att staplat upp alla godbitar på hög innan servering. För är det något som den här lilla manen är bäst på så är det att bygga saker på höjden. Så nu fick även han hjälpa till med middagen..
 
 
Som ni kan se bjöds det på festliga fiskburgare med en härlig avokadokräm och en hint av citron. Vilket kändes som rena himmelriket efter att inte ätit något sedan vi åkte in till sjukhuset. Här hittar du receptet ifall att du också vill översaka familjen med en superhjältemiddag på ett kick. Om vi varit nöjda med familjekassen innan vi blev fem i familjen så kan ju gissa hur extremt skönt vi tycker att det är nu!? För att slippa åka i väg till dom stora varuhusen med hela familjen så här mitt inne i bebisbubblan är verkligen guld värt.
 
 
Att Martin även har tillräckligt med energi kvar för att kunna pyssla tillsammans med barnen nu när min egen ork tryter är också helt fantastiskt att se. Fantasi det har mina älsklingar verkligen gott om. När Martin hämtade ut matkassarna inne på Ica sist nu så passade han på att handla hem lite blodpudding på vägen ut. Då min läkare sagt till mig att försöka få upp järnitaget lite extra. Blodpudding i sig är inte riktigt en hit här hemma men när den serveras i superhjälteformat så som Batman med färsk frukt till. Ja då äter både stora och små massor.
 
 
Foto: Rustaupp - I samarbete med Icas matkasse.
 
Någon som också har varit  full av ny energi och skaparglädje är Ella. Hon hade nämligen i sin tur pysslat ihop små busiga hotdogs - hundar av hamburgerbröden som blivit över till henne och Edwin. Öronen skapades av ostskivor, nosen av ett russin och ögonen av små rörliga dekorationsögon. Dom vart så otroligt söta och Edwin skrattade gott när han fick syn på dom och skrek vovve vovve!! Det var nästintill synd att äta upp dessa sötnosar men barnen mumsade glatt i sig två stycken. Att leka med maten är som sagt var inte en dålig ide alla gånger. För barnen äter verkligen så mycket bättre när dom får vara lite kreativa och pyssla loss själva. Puss//Isabella.

Fullt på både BB och förlossningen..

Våran Supertrio är verkligen helt oslagbara tillsammans!! För en vecka sedan prick på dagen så Ella blev som hon själv säger: "Dubbel storasyster och lillebror Edwin blev storebror." För nu är vårat tredje lilla mirakel född. Det blev en lång väntan med uppskjutna igångsättningstider, ny oro och stress. Vi blev nämligen tvungna att ringa in till förlossningen varje morgon för att kolla om dom hade plats och en tid till att kunna ta emot oss. Det var så fullt på både BB och förlossningen att vi befarade att vi skulle bli tvungna att föda hemma ifall att allt satte igång utav sig själv. Men tillslut fick vi tid för en kontroll och vi åkte inte hem tomhämta därifrån. För Lillebror Emil kom sedan ut med en vikt på 3070 gram och är 47cm lång. Allt gick så mycket bättre än vad vi någonsin hade kunnat drömma om!!
 
 
Vi fick komma in till förlossningen på eftermiddagen den 7/4 då dom tidigare igångsättningstiderna skjutits upp (fullt på BB). Men nu var det äntligen dags för våran kontroll. Väl inne på sjukhuset hade jag redan öppen 4cm och blev uppkopplade med ctg. Någon igångsättning med tabletter, ballong eller värkstimulerande drop blev det därför inte tal om. Vi hann sedan bara med att invänta skiftbytet på förlossningen innan allt smällde till. För därefter tog förlossningsläkaren hål på hinnorna/vattnet och sen gick det verkligen undan. Lustgasen greppades tag i och swish så hade jag krystar ut lilla Emil i rena superhjältefarten.Trots att även denna förlossning gick i rekordfart så kändes allt så mycket lugnare denna gången för nu var vi på plats en timme innan allt hände. Jag kände mig som värsta superkvinnan när jag insåg att allt redan var klart!!
 
 
Då det fortfarande var fullt uppe på BB avdelningen så fick vi sedan övernatta i förlossningsrummet medans Martin i sin tur var tvungen att åka hem till våra andra två mirakel. Jag sov ingenting under den natten och kunde bara ligga där och puss på vårat lilla mirakel medans det skreks och skramlades på utanför våran dörr. Några timmar senare skrev jag sedan på egen begäran ut oss och åkte hem till resten av familjen. Jag mådde så pass bra i kroppen att det blev ett självklart val att lämna sjukhuset så fort som möjligt. Vilket läkarna dock inte var lika glada för då dom gärna hade velat haft koll på mig i minst 72 timmar efteråt. Detta för att försäkra sig om att jag inte hamnat i någon förlossningspsykos och undvika att jag kommer insjukna i en djupare depression framöver. Men då allt flöt på så smidigt vid förlossningen så ville jag nu bara hem. Hem och få krama om mina andra små och sova bredvid min älskade man.
 
Foto: Rustaupp - Barnkläder ifrån Hust & Claire och Hannasytt.
 
Väl hemma igen hittade Lilla "Emil Aston Hero" sin egen självklara plats direkt i storastysters famn. Han är så otroligt snäll, fundersam, skrynklig och helt perfekt. Ellas ögon lös upp som stjärnhimmelen så fort hon fick syn på honom medans Edwin såg rätt så fundersam ut. Vad var det där för liten docka som bara sover hela tiden och vart hade mammas mage tagit vägen!? Under veckan som gått har han sedan aktivt spanat in Emil och nu säger Edwin även glatt min lillebor och pussar sedan kort därefter på Emils fötter. Jag själv har även svårt att hålla glädjetårarna borta. För jag kan knappt förstå att vi efter alla år av kamp i dessa barnfrågor och längtan nu blivit fem i familjen. Detta är även första gången som jag inte drabbats av en hårdare depression efter förlossningen utan fått möjligheten att få känna hur den här magiska bebisbubblan kan kännas fullt ut. Livet må vara krokigt i bland men inte utan mening!! För jisses så lyckliga vi är!! Puss//Isabella 

Utan avbrott av teknikens under

Ljuset ifrån den klara vårsolen får hela hemmet att bada i ljus denna dag. Vilket även smittat av sig i nya leenden här hemma. Idag är även den sista dagen som jag kommer att skriva här inne på en stund. För nu böjar det dra ihop sig på riktigt inför bebis ankomst och det är god tid att stänga av elektroniken. För när bebis väl väljer att komma ut till världen nu är all tid och inre lugn så viktigt för oss. Jag kommer därför att pausa bloggen en stund och inläggsskrivandet inne på Instagram kommer även att bli färre i en tid framöver. Jag vill verkligen kunna njuta till fullo av vårat tredje lilla mirakel och ägna all fokus och tid på min underbara familj.
 
 
Vi ser det som en efterlängtad semester utan avbrott av teknikens under som stjäl av vårat fokus. Möjligheten till att kunna skrota runt i pyjamasen hela dagarna om vi vill och äta efterätt till frukost ska bli så underbart att kunna göra!! Redan i dag så började vi smygstarta semestern genom att ha en bakåtvänd dag. En sådan där dag när vi börjat med att läsa godnattsagan redan på morgon, borstat tänderna på direkten, äter middagen till frukost och går runt i pyjamasen fram tills eftermiddagen. Ella älskar sådana här knäppa dagar och det har blivit allt för lite av denna mysiga aktivitet under den senaste tiden.
 
 
Edwin måste dock tyckt att vi varit helt galna idag och vi lär ju även få sota för detta busande i kväll sedan när han ska sova. Då inga av hans annars vardagliga rutiner hållit samma mönster. Men den smällen är vi beredda på att ta. Edwin är nämligen inne i den fasen när skrik och tårar ligger så nära till hands om man inte får som man vill. Två års trotset är en intressant tid och jag tackar mina barn för att dom har en egen vilja. Men i bland kan det även bli för mycket av det goda. Vilket Edwin precis visat upp nya tendenser på när han blev sur för att ena legoklossen inte gick att öppna. Då utbrast han snabbt i höga tenortoner och satte sig sedan inuti leksaks förvaringen för att sura.  
 
Foto: Rustaupp - legoförvaringen finner ni hos Jollyroom.
 
Så medans han sitter kvar däri tänker jag själv ta mig en kopp kaffe nu och bara vara en stund. Men innan jag stänger av datorn och loggar ut här ifrån så vill jag passa på att önska er alla fina en mysig tid framöver. För nästa gång ni ser ett inlägg här inne på bloggen ifrån mig så är vårat tredje lilla mirakel fött och vi har då förhoppningsvis även landat i bebisruset. Vi lär då även vara lite tröttare, lite gnälligare och ännu mer lyckliga än vad vi redan är idag. Så till vi ses igen va rädda om er och njut av vårsolen så mycket ni bara kan!! Puss//Isabella

RSS 2.0