Compactliving med fria ytor..

Jag är så nöjd med att vi valt att införa mobilfria dagar här hemma under helgerna så att ingen av oss blir distraherad i onödan. Då tiden med barnen är ovärdelig för oss. Men den går samtidigt så fort och våran minsta är snart inte så liten längre. Emil vill sitta upp allt mer nu och det har därförr blivit dags att byta hans säng. Vi har varit extremt nöjda med Bedside cribben ifrån Troll under dom här månaderna som gått. Då den inte tar upp så mycket plats. Med våra begränsade ytor här hemma så försöker vi ju ständigt att spara på varje liten millimeter.. 
 

 
Nu när Emil börjat att sitta upp vart det dock dags att byta ut hans säng mot en ny ifrån BabyDan. Vårat sovrum är ju så pass litet att en större säng av spjälsängsmodell tyvärr inte får plats där inne. Men varför byter vi då nu ut hans  Bedside cribben ifrån Troll om vi är så nöjda med den? Jo, för att sängen ifrån Troll är suverän när barnet är riktigt litet och man vill kunna fälla ner ena kortsidan på sängen. Vilket möjliggör att man kan ligga extra nära sin lilla juvel på natten utan att behöva oroa sig för att rulla på barnet i sömnen. Så under dom första bebis månaderna är sängen verkligen helt fantastisk!!
 
 
Nackdelen med den sängen är dock att det inte går att sänka botten när barnet växer. Sängen från BabyDan går det i stället att ställas in botten på i hela sex stycken olika höjder. Men den har till skillnad ifrån Troll sängen en fast kortsida som måste lyftas av helt för att kunna användas som Bedside cribb. Vilket i sin tur inte uppfyllde våra behov här hemma när Emil var nyfödd. Då vi inte kunde ha sängen placerad på det sättet under dagtid. Den är dock helt suverän nu när Emil är lite större och vuxit ur den andra då denna nya säng fungerar mer som en spjälsäng i miniatyr.
 
Foto: Isabella
 
Man kan kort och gått summera det med att dessa två sängar kompletterar varandra. Gemensamt har dom dock att båda sängarna är nästintill lika höga och nätta i sitt utförande vilket passar oss perfekt!! För att förhöja nyhets känslan har vi även köpt hem en ny madrass, ett nytt täcke och kudde samt nya fina sängkläder till både honom och Edwin ifrån Färg och Form. Dom är ju bara helt underbara och så fantastiskt mjuka. Puss/Isabella
 
 

Vi laddar upp inför..

Barnen är nu hämtade, insamlade och allt står nu klart inför helgen. Så nu laddar vi upp inför en mysig familjekväll med lite musik, kuddkrig och popcornsmulor i håret. Det ska bli så otroligt mysigt att få bunkra upp med massor av täcken och kuddar, bara försöka vara efter en lång vecka..
 
 
Farbor Mackan kommer även över om liten stund. Ungarna har nämligen tjatat och längtat hela veckan efter att få busa runt med honom. I väntan på att Mackan ska anlända så håller familjen på att laddar upp på sitt eget lilla sätt. Edwin vänder i vanlig ordning upp och ner på hela vardagsrummet.
 
Foto: Isabella.
 
Innan jag själv tar kväll ska jag bara gå upp och slå in ett stort babypaket som jag beställt via Jollyroom till min gudsons kommande lillasyster. För nu är det inte alls långt kvar tills Beccas lillan tös beräknas titta ut. Tiden rusar som sagt var verkligen iväg just nu och det gäller att lägga in en extra växel för att hinna med allt. Men för att orka hålla tempot uppe så måste man ju även hinna vila lite. Så den här helgens kommande lugn är verkligen välbehövlig för både stora som små. Puss/Isa
 
 

Designbubbla.

Att inreda med rätt form av belysning är inte det lättaste och har varit rena rama mörkret för oss!! Det har verkligen varit helt otroligt klurigt att hitta ljuskällor som passar in med resten av designen här hemma. Ända sedan vi flyttade in i radhuset så har vi varit på jakt efter stilrena och praktiska lampor. Nu så här 6år senare har vi funnit dom!!
 
 
Ni som följt mig genom åren här inne vet ju om hur mycket jag tycker om våra kalasfat och smyckesträd i från Koizol. Om jag inte missminner mig totalt är det orange fatet även vårat första gemensama inköp till radhuset i färg. Kanske var det fatat även nyckeln och inköpsporten till att vi idag har så mycket färg i övrigt här hemma? För när vi flyttade in hade vi ju bara svart, vitt och orange som accentfärg. På den tiden hade jag även stenkoll på alla trender och nyheter ute i butikerna.
 
 
 
Men nu så här mitt inne i bebisbubblan och trebarnslogistiken har den stenkollen nästintills försvunnit. Så jag hade helt missat att Koizol även gjort helt underbara lampor. Tills för bara några veckor sedan när jag snubblade över dom inne på Baradesign.se. Vi beställde kort därefter tre stycken vita och två limegröna taklampor till hemmets små vrår. Både jag och Martin är så nöjda med det inköpet och över att vi även fann större och mindre  A+ klotlampor ifrån Vita till våra armaturer där inne. 
 
Foto: Rustaupp 
 
Så nu lyser även vardagsrums lampan så där ljust och fint igen utan att blända oss. Vilket känns riktigt lyxigt. För jag vet inte hur många gånger som vi lycktas köpa hem på tok för starka eller för svaga lampor till den öppna lampskärmen. Men dessa var verkligen helt perfekta och utlovar extra lång brinntid också vilket känns riktigt bra. I kväll kommer vi dock att släcka lamporna lite tidigare än vanligt här hemma då vi alla fem är i stort behov av sömn efter en lång dag. Så jag passar på att säga god natt till er alla fina redan nu!! Puss/Isa
 

Dyslexi - jag hittade hellre på sagorna!!

I höst kommer vi satsa ännu mer på avslappnande lässtunder här hemma. En av anledningarna till det är att jag själv vill öva mer på att läsa högt för mina små ljuveler. Jag har nämligen kommit till det stadiet i livet att jag inte vill känna mig begränsad längre och framförallt inte på grund av min dyslexi. För jag har redan begränsat mig själv i så många olika samanhang i genom åren bara för att jag har varit rädd för att göra bort mig. Men nu är det slut med det för den här mamman ska öva..

 
Jag har alltid haft svårt för läsförståelsen och för att stava. För något år sedan bestämde jag mig för att gå en utredning och få svar på frågan som jag alltid ställt till mig själv. Har jag varit lat igenom mina skolår när det kommer till läs och skriv delen eller kan jag ha dyslexi precis så som min pappa!? När jag gick i skolan var allt med bokstavskombinationen och diagnoser så pass nytt. Att skriva långa texter, noveller och fantasifulla sagor har dock alltid gjort trots mina kråkfötter. Men när det kom till att läsa böcker så tog det tvärstop. Sedan Ella föddes så har jag dock läst desto mer men inte så pass mycket som jag velat. 
 

Jag hittade hellre på sagorna för henne medans hon i sin tur fick bläddra fritt i sagoböckerna. Men sen förra året när Ella började skolan så kom den biten ikapp mig. Nu kunde jag inte hitta på egna sagor för henne längre i samma utsträckning som förr. För nu skulle ju hon börja lästräna i skolan och läxorna skulle ju även snart droppa ner. Hur fasiken skulle jag klara av den biten med att hjälpa henne!? När jag själv inte kan!? Jag bollade snabbt över det ansvaret till Martin. Under samma månad som Ella sedan började i skolan bokade jag även tid för den där dylsexiutredningen. För om det nu var dyslexi jag har så måste det ju finans hjälpmedel att få tillgång till så som datorprogam etc. När jag sedan gick ut där ifrån så stod det "DYSLEXI" på pappret med stora bokstäver och en lång sammanställning av utredningen som jag dock inte orkade läsa.
 
Foto: Isabella 
 
Men jag minns att jag kände en sådan lättnad efter det beskedet. Den uppenbarelsen kickade nu igång ett nytt driv i mig. Jag skulle minsan allt lära mig att läsa högt för mina barn på riktigt nu. I ett års tid har jag därmed övat massor och även tränat upp min stressförmåga. Då jag lärt mig att så länge jag är lugn och tar tid på mig så flyter högläsningen och stavningen på rätt så bra. Ju mer jag har läst desto mer ord har jag även börjat att memorera. Martin rättar dock alla mina bloggtexter fortfarande. Jag har även själv börjat att hittat felen i mina texter innan han rättat dom. Vilket är riktigt stort för mig! För att fira in alla framsteg har vi i dagarna införskaffat en massa nya sagoböcker. Så nu har vi massor att läsa ikapp. Några av böckerna har redan hunnit kommit upp hyllorna och resten ska innom kort få flytta upp på hyllorna inne i vardagsrummet. Puss/Isabella
 
 

Lyckats göra en Madicken..

Under dom senaste dagarna har min egna lilla Rapunzel vuxit en decimeter av stolthet. Börjat första klass, tagit hål i öronen och klippt av hälften av sitt långa hår. Medans Edwin har spunnit vidare på en annan saga och lyckats göra en Madicken genom att pilla in en stor pärla i näsan. Vilket resulterade i några timmar på akuten och en rosa flodhäst i plast rikare..
 
 
Så onsdagen spenderade vi på olika håll. Ella i skolan, Martin på akuten med grabbarna och jag själv var ute på språng med min syster i några timmar innan samtalet ifrån Martin kom. Edwin hade nämligen passat på att smitit upp på Ellas rum medans hon var i skolan och tagit fram hennes pärlor. Han kom sedan ner och pekade på näsan. Mycket riktigt så hade han lyckats stoppa in den så pass långt att det inte gick att suga ut den för egen maskin. Så Akuten blev nästa anhalt och efter lite magi lyckades doktorn få ut den.
 
 
Pärlan fick Edwin sedan lägga ner i en burk tillsammans med ett hundratals andra som doktorn lyckats plockat ut på andra busungar under året som gått. Under middagen hemma sedan hade vi tre glada barn som på deras eget lilla vis babblade på i ett om dagens olika bravader. Emil i sin tur har nämligen börjat med små egna hyss genom att räcka ut tungan och lipa åt pappa för att kort därefter skratta högt i flera minuter. Det ser så roligt ut att man själv inte kan hålla sig för skratt.
 
 Foto: Isabella
 
Vi vuxna har annars inte hunnit med så mycket annat än att försökt hållit jämna steg med dom små. Farbror Mackan har dock hängt med oss i några kvällar, Morfar har varit över på middag, Becca och familjen kom även över på en snabbkaffe och bus i fredags. Lördagskvällen spenderade vi dock själva och helt utslagna i soffan efter en hektiskt vecka. Under dagen idag fick vi besök igen här hemma av Martins föräldrar på lite fika. I skrivandes stund håller Martin på att bunkra upp med täcken och kuddar i soffan för en mysig filmkväll för två. Vilket känns som en perfekt avslutning på denna helg. Puss/Isabella.

Längtat så efter att få nya läxor..

I går hade Ella upprop i skolan och hösterminen är därmed igång. Hon var så glad över att få träffa alla sina vänner igen och hon har längtat så efter att få nya läxor. Ja ni läste rätt!! Våran prinsessa är nämligen inne i en fas nu när allt är nytt och spännande, frågorna är många!! Hon vill lära sig allt men har inte riktigt hittat det där tålamodet än till att förstår att allt tar sin tid..
 
 
Idag efter skolan så ville hon inte ens prata med oss. Utan hon gick raka vägen upp på sitt rum och bytte om till hennes Rapunzel kläder. Sen satte hon sig ner vid skrivbordet med sitt nya Pennfodral, färgpennor och docka för att göra egna läxor. När vi frågade henne vad som var fel!? Svarade hon snabbt och små surt "att hon får ju inga nya läxor först nästa vecka. Vad ska jag då göra!? Jag har redan skrivit ut min räknebok och nu har jag inget att göra."
 
 
Jag tyckte faktisk lite synd om Ella. För vi har talat så mycket om just det här med läxor och att hon inte får sätta sådan press på sig själv. Vi har även talat med hennes fröken och sagt att det är helt okej om Ella vill läsa mer och skriva svårare kurser under skoltid. Men vi har sagt ifrån när det gäller att ge henne nya läxor utöver det som redan ingår i hennes kurser. Konstigt kanske några av er tycker nu!? Det är väll jättebra att hon vill lära sig!? Ja det är det verkligen men man får heller inte glömma bort att ett barn inte behöver ha något att göra jämt.
 
Foto: Isabella. 
 
Vi vill nämligen att Ella ska få vara kreativ och få vara barn så länge hon kan. Använda hennes fantasi och inte stressa fram i genom livet. Allt har sin tid och läxor kommer hon att få tids nog och mer än vad hon kommer tycka om. För att bryta hennes fokus frågade jag nu om hon inte ville följa med mig till frisören i stället. För min egna lilla Rapunzel har inte varit hos frissan på länge och hennes hår snuddar snart vid rumpan. Det ville hon så klart. Så hon hoppade i sina favorit jeans och greppade tag i jackan sen drog vi i väg. Puss/Isabella
 

Nicke nyfiken - nya räddningen..

Favoritboken i Sagohyllan är utan tvekan Nicke Nyfiken i Edwins ögon. Den lilla nyfikna apan har lyckats trollbinda honom totalt. Boken "Nicke Nyfiken hittar en kaninunge" och "Ljudboken med Nicke" vill han gärna höra om och om igen. Hela familjen kan den redan utan utantill vid det här laget så läsningen går nu mera på ren rutin. Men ni ska inte tro att det går att hitta på några egna små textrader ibland. För då säger Edwin ifrån på direkt och vi får sedan börja om igen..
 
 
Böckerna är så använda att dom börjat falla isär. Men som tur var hittade jag en nyutgåva av samma gamla klassiker och även lite andra små Nicke Nyfiken - saker: LjudbokGossedjur, NappBok och Målarbok inne hos Jollyroom när jag gick igenom höstens nyheter. Den mjuka och nyfikna lilla gossedjursapan kommer garanterat att få följa med Edwin överallt. Den är ju bara så söt!!
 
Foto: Isabella - I samarbete med Jollyroom.
 
 
 

Utspridda över hela huset.

Shoppingturen tillsammans med Ella igår var så mysig! Vi passade även på att ta en kvällsfika ute på stan bara hon och jag. På vägen hem hämtade vi även ut Ellas Nya kläder som vi beställde i samband med att Edwin valde ut sin första egna väska. Så nu är alla barnens garderober uppgraderade inför hösten vilket känns så skönt. Det märks att fröken bus har blivit stor och vuxit massor under sommaren. Men hon tycks även ha kommit in i en liten för tidig tonårsfas. För just nu ligger hennes kläder utspridda över hela huset. Så medans hon plockar iordning ska jag själv börja packa upp resten av beställningen..
 
 
En turkos gymnastikpåse stod högst upp på inköpslistan då hennes förra hade gått hål i. I Ellas skola har dom gymnastik tre ggr i veckan och hon är därmed i behov av en stor gymnastikpåse som rymmer allt. Dom flesta andra som vi tittat på har varit på tok för små. Hon behöver även ha en ryggsäck till fritids och en som ska användas till och från skolan. Självklart blev det därav även en turkos ny väska ifrån Quiksilver samt en marinblå då det var tvungen att matcha hennes vinterjacka sedan.
 
 
Som ni hör har jag inte så mycket att säga till om utan får i stället bara stå för begräsningarna av summor. Så att pengarna inte skenar i väg allt för mycket. Som tur är har vi lyckats sälja bort mycket av Ellas urvuxna kläder och även sparat en massa som grabbarna förhoppningsvis ska kunna ärva framöver. I paketet nu så låg det även nya trosor och strumpor för det kan vi aldrig få för mycket utav här hemma då torktumlaren aldrig tycks bli mätt på dom.  

Foto: Isabella
 
Ella fick även välja några nya par jeans och en tjockare tröja. Då hon var så nöjd med hennes förra par ljusa jeans ifrån Name it så blev det nu även två par nya i en lite mörkare färg. Dom kommer bli så fina till hennes nya skor och nya skinjacka. Jackan är jag själv riktigt avis på då den var så cool!! Den kommer garanterat att användas flitigt av Ella. Hon har dock hotat med att hon ska låsa in den i sitt skåp så att jag inte råkar låna den. Ja hade jag bara kommit i den så att den legat farligt till. Puss/Isabella
 

Lyckan när man får välja sin första väska!!

Att få välja en egen väska, paraply och tillbehör inför höstens alla skogsutflykter var så stort för Edwin. Vi bunkrade upp med täcken, kuddar och varm choklad i soffan. Sen visade jag honom lite olika sorters väskor och han fick peka på den som han tyckte mest om. Han var så med på noterna och pekade gång på gång ut samma väska. I går när vi hämtade ut hans paket på Tempo vart lyckan total!!
 
Foto: Isabella - I samarbete med Skiphop.
 
 
 
 

Sommaren är snart slut..

Om bara någon daga så börjar höstterminen igen. Sommarlovet är därmed snart slut och vardagen ska få sig en nystart igen. För många familjer känns det oftast tungt att semestern nu är slut och att vi går emot mörkare tider igen. Men så känner inte vi här hemma. För hösten är en av mina absoluta favoritårstider, ja om man bortser ifrån regnet då förståss..
 
 
För hösten är inte bara full av färger och frisk luft som gör mig glad. Utan att även få återgå till lite mer fastare rutiner i vardagen igen känns lite som en befrielse och semester i sig. Rutiner är nämligen extremt viktiga för mig att få ha då jag är en planeringsmänniska ända ut i fingerspetsarna. Men den här sommaren har tiden som trebarnsföräldrar gått i ett sådant fort tempo att vi blivit tvungna att ta dagarna lite mer så som dom har kommit. Vilket har varit en stor utmaning i sig och även inneburit bra träning för mig.
 
 
Men visst har den här sommaren även gått lite väl fort och det mesta regnade bort. Under dom finaste av dagar så vart jag ju även sjuk och vi spenderade mycket av tiden här hemma. Det har dock inte gått någon nöd på våra små då dom haft fullt upp ändå med badande, gungande, hoppande och busande timmar ute på framsidan och baksidan. Vilket även var våran plan när vi byggde ut och renoverade upp trädgården redan tidigt i våras. Nu till hösten så ska även Emil och Edwin få testa på hur det känns att besöka öppnaförskolan. Vilket både jag och Martin tror kommer bli en succe, speciellt för Edwin. 
 
Foto: Isabella 
 
Ella i sin tur börjar första klass och är så ivrig över att få träffa sin fröken och alla klasskompisar igen. Hon har redan börjat att packa i ordning hennes nya väska med regnkläder, stövlar, pennor och block inför skolstarten. I dagarna ska vi även ge oss ut på den årliga shoppingdagen bara hon och jag. Då vi går på cafe, shoppar höstkläder och ny skolväska etc. Vilket ska bli så otroligt mysigt!! Men redan om liten stund så ska vi försöka samla in alla busungarna för att hämta ut ordern med grabbarnas nya väskor och kläder. Edwin har nämligen också fått välja en egen väska med matchande tillbehör till denna säsongen och han är så stolt över den. Vilket är så kul att se!! Puss/Isabella
 
 
 
 

Retroaktiv uppdatering i pappersform.

Jag har varit dålig på att uppdatera mediarkivet här inne på bloggen under dom senaste åren. Förr fanns det desto mer tid för att sitta framför datorn och lägga upp lite bilder men nu för tiden med tre kids i huset är det inte alltid så lätt att hinna med den biten. Jag blev dock påmind om detta förra veckan nu när barnen och vi sorterade dokumentlådorna inne i Edwins rum och plockade ner några av dom reportagen som hittills har tryckts ifrån hemmets små vrår. Dom tyckte att det var så kul att få se bilderna..
 
Foto: Isabella, rustaupp.se
 
Tyvärr har jag inte lyckats få tag på papperskopior av allt som gjorts den sista tiden men mycket går ju att hitta på nätet idag som tur är. Men hela förmiddagen har vi tillsammans nu suttit och sorterat alla tidningar. Så lite senare i dag ska jag försöka att digitalisera dom också. Så att barnen har lite att kolla tillbaka på i framtiden. Det är ju även så bra att man kan uppdatera bloggen bakåt i tiden. Vill ni se mer om det så finner ni alla inläggen HÄR.

Ellas rum nya mattan

En utav dom nya grafiska mattorna som jag beställt ifrån Lina Johansson till altanen har fått flygit in i Ellas rum. När Martin kom hem med mattorna för några veckor sedan och Ella fick syn på den sa hon direkt att dom färgerna skulle vara jättefina uppe i hennes rum.. 
 
 
 
Vilket vi redan hade tänkt på, då en av mattorna var beställda dit in. Men den informationen berättade vi inte för Ella. Utan i stället sa vi till henne att om du går upp och städar i ordningen där uppe så ska vi tänka på saken en stund. Swish sa det bara så var hon redan uppe i trappen och mattan lika så. Ella hade så rätt i att Multi mattans färger skulle komma till sin fulla rätt här inne
 
 
För den smälter verkligen in perfekt med alla hennes leksaker, posters och pastellfärgade inredningsdetaljer. Inte nog med att färgmatchningen blev sagolikt fin för nu känns även hela rummet så mycket större och ljusare trorts att vi fortfarande saknar fönster här inne. Som pricken över i:et så har Ellas rum nog aldrig förr varit så här städat och fint!! 
 
 
Foto: Rustaupp
 
Nu är det bara resten av huset kvar att ta tag i. För det ser ut som att en tornado har flugit fram. Vi har nämligen tagit bort grinden i trappen. Då Edwin inte nöjde sig med att bara klättra ur spjälsängen utan även bemästrar konsten att klättra över grinden nu också. Vilket betyder att det nu är fritt fram för honom att springa upp och ner för trappen och samtidigt riva ut allt som kommer i hans väg. Så medans resten av familjen har varit i väg och handlat så har jag själv insförskaffat fler praktiska förvarings lösningar och förvaringsboxar till hela hemmet små vrår. Så förhopningsvis får vi ordning på allt ikväll. Nu vill jag bara få alla måsten ur värden så att vi får njuta av dom kommande dagarna utan en massa fixande och får mer tid över till roligare saker. Den här helgen sa ju bara swish. Puss/Isabella.
 

När jag går i mina glittriga skor..

Efter några dagars semester och mysiga familjeturer så är vi nu tillbaka på hemmaplan igen. Borta bra men hemma bäst!! Medans smågrabbarna nu sover middag i sina egna små sängar så passar vi andra på att rensa ut lite i garderobena inför nya bloppisomgångar. För ungarna har vuxit så att det knakar under sommaren och är nu i behov av lite nytt. Edwin har skjutit i väg på längden och Ellas fötter i hennes tur har har vuxit med nästan två storlekar..
 
 
Men som tur var har jag haft stenkoll på Jolly-rean denna sommaren och hållt ögonen öppna efter nya skor till henne. Dom nya skorna ifrån Hummel är vårat absoluta bästa reakap och jag klickade ju hem hela fem par nya skor till Ella i olika storlekar och färger. Vilket jag inte har ångrar en sekund!! Vanligtvis så brukar jag vara lite för snål för att beställa just vita skor. Då dom inte är vita speciellt länge i det här huset.
 
 
Men dom vita skorna var vid beställningstillfället även nedsatta med nästan halva priset. Så det blev ett par sådanna också. Då Ella inte är så förtjust i skor som har snörning så är dom här skorna rena drömmen. Då dessa har tre kardborrband för snabb och enkel påtagning. En funktion som är väldigt viktig för Ella som vill att allt ska fort. Tålamod och tidskrävande projekt är inte riktigt hennes grej för tillfället.
 
Foto: Rustaupp.
 
Det känns verkligen jätteskönt att kunna börja bocka av punkt efter punkt på inköpslistan. Nu ska vi bara försöka hitta en lätt skinjacka eller lite tuffare typ av höstjacka till henne också. Så det lutar åt en myskväll framför datorn nu i stället med täcken, kuddar och några koppar te. Vilket mina egna fötter tackar för. Då dom är bra slut efter allt spring denna vecka!! Puss//Isabella
 
 

Att sväva in över rovdjuren.

Vi var bra nyfikna på att få ta del av denna nya och världsunika Safaritur som Kolmården erbjuder sina besökare innan det var dags för oss att börja röra oss hemmåt igen. Man kan säga att vi sparade en av dom bästa och mest fantastiska upplevelserna för barnen till sist. För detta var verkligen något utöver det dom hitills hade varit med om.. 
 
 
Vi fick hoppa in i en egen gondol rätt så fort och den tog oss sedan vidare på en 30min svävande resa över savannen. Barnen var så fashinerade över utsikten och över alla djuren att dom knappt sa ett ljud under färden. Det pekades desto mer och sades: "Titta där och titta där!!"   
 
 

Själv satt jag krampaktigt dom första 10 minuterna och höll i mig i reglingen. Min höjdskräck lindrades dock rätt så fort för även jag blev helt trollbunden av alla magnefika djur som vi sakta seglade förbi. Jag förstår verkligen varför Safarin är så omtalad och att den är en unik attraktion som saknar motstycke bland världens alla djurparker. 

 

 

Det var verkligen fantastiskt att få uppleva närheten till vilda djur så här tätt in på oss. För man svävar nästan viktlöst fram ut över landskapet och så nära samtliga djur att man nästan kan vidröra dom. Nedanför dig breder samtidigt savannen ut sig och nervositeten inför att sväva in över rovdjurens territorier byggs samtidigt upp innom en. Ungefär här så började det även att blåsa lite och gondolen gungade till. Jag lade snabbt ner kameran medans vi sakta fortsatte att sväva ut över lejonen.

 
 

Jag hade nu fullt upp med att pussa på Edwin så att han fortsätte att sitta ner i gondolen, så några riktigt skarpa bilder på dom fick jag dock inte till. Vilket inte gjorde så mycket då dom låg i en klunga och vilade uppe på hustaket och sin tur pussades med sina egna små ugnar. Efter att turen sedan var över för denna gången gick vi vidare mot utgången och bilen. På vägen hemmåt igen gick vi förbi Noshörningarna, Aporna, Elefanterna och kamelerna innan vi tillslut kom fram till den stora lekplatsen i bakkanten av Bamses värld.

 

Foto: Isabella
 
Barnen hade fortfarande massor av spring kvar i benen så dom ville leka där en stund till.Tyvärr var klockan så pass mycket nu och vi vuxna var bra trötta i benen efter 8 timmars busande så vi fortsatte raka vägen till bilen. Vi tycker att vi hann se och uppleva massor under våran vistelse på Kolmården. Bamses värld vart Edwins favorit, Ellas waow - känsla fick hon uppleva vid Wildkids medans gubbarna tyckte att Wildfire var top notch. Själv tyckte jag väldigt mycket om Safarituren och helheten av denna magiska lilla utflykt. Det kommer garanterat att bli en tripp till Kolmården även nästa år. Men då blir det två hela dagar och minst en övernattning på Vildmarkshotellet. För en dag blir nästan för kort när man har så här roligt. Har du också besökt parken i sommar!? Puss/ Isabella

 


Wildfire en brindande adrelintur!!

Efter att vi njutit av den fantastiska utsikten och kunchen gick vi vidare för att spana in djuren och WILDFIRE som Martin och farbror Mackan hade laddat massor inför. Wildfire även är rankad som topp - 10 i L.A Times sammanställning över världens 16 häftigaste nya attraktioner för 2016. Vågar du åka den?
 
 
Redan när vi kom upp i gläntan och fick syn på den brindande facklan i solkenets ljus så började adrenalinet att kicka igång. Vid första anblicken såg den inte allt för skräckinjagande ut men ju närmare man kom desto mer började känslorna att blomma. Grabbarna bestämde sig dock för att nalla lite av dunderhonungen och sedan ställa sig i kön upp till berg och dalbanan
 
 
Wilfdire är en av världens snabbaste berg och dalbanor i trä som förväntas sätta flera rekord inom berg och dalbanebranschen: näst högst, tredje snabbaste, femte längsta och näst flest inversioner (när du åker upp och ner). Och det är i jämförelse med banor i hela världen. Vilket är rätt så coolt!
 
 
Med en topphastighet på 115 km/h, tre inversioner (dvs när du åker uppochner), en fallvinkel på 83 grader och höjdskillnad på 57 meter kommer den två minuter långa åkturen bjuda på en hisnande adrenalinkick utmed Bråvikens bergssluttningar med hela 12 tillfällen av total tyngdlöshet. Vilket Martin och Mackan kan skriva under på! Då dom även fick sina platser längst fram i vagnen.  
 
Foto: Isabella. 
 
Dom var rätt så stolta efteråt över att ha överlevt färden och det tog nog närmare 20min innan Martins adrenalin hade återgått sin normala nivå igen. Ellas och Edwins hade dock gått upp nu då dom också ville få åka något. Så vi begav oss sedan ner till den lite mindre berg och dalbanan Delfinexpressen. Innan vi sedan gick ner till delfinariet och sedan vidare till safriparken..
 

Wildkids spelar in!!

Efter att vi besökt Bamses magiska värld gick vi vidare in i parken för att hitta en mysig plats att äta våran matsäck på. Efter att ha loggat in på appen och tagit en extra titt på kartan bestämde vi oss snabbt för att gå med raska steg mot utkiksberget nere vid Kolmårdens kyrka. Det vi inte visste var att detta var samma plats som svt spelade in sina Wildkids avsnitt på. Vilket fick Ella att jubla och hon sprang iväg i raketfart mot murarna..
 
 
Ella är nämligen helt tokig i Wildkids och har läntat så tills att det börjar igen. När vi var där nu så höll dom på att bygga upp allt inför en ny inspelningssäsong. Det var riktigt häftigt att få gå runt där och se hennes lycka. Hon for fram som ett yrväder och var så lycklig. Hon ropade på Martin och Edwin, dom kom snabbt springades efter henne och ut på bron för att spana in utsikten.
 

 
"WildKids är det spännande äventyrsprogrammet för barn där två lag, Björnarna och Lejonen, tävlar mot varandra i olika lagkamper för att försöka vinna fler medlemmar till sitt lag. De två lagen, som består av tjejer och killar i åldern 10-12 år, kan också genom prisjakter vinna priser som godis eller biobesök."
 
 
 
Det lag som förlorar en prisjakt måste genomföra "safaritjänst", något som ofta innebär att hjälpa till med någon arbetsuppgift på djurparken. Vad är det då de tävlar om i slutänden? Jo, det stora slutpriset är en resa till Afrika. Vill ni läsa mer om Wildkids så finner ni info HÄR."
 
 
Efter att hela familjen hade njutit av utsikten så kröp även jag ålandes över bron och fram till mina små älsklingar. För på senare år har jag gått och blivit skakig i benen av höga höjder. Men rädslor är ju till för att övervinnas så det var till att ta ett djupt andetag och krypa fram till räcket. Och det var så värt det!! Jisses säger jag bara vilken fantastisk vy. 
 
Foto: Isabella
 
Vi gick sedan tillbaka över bron och ner för backen till picnickbänkarna. Där packade vi sedan upp våran matsäck med kycklingsallad, färskt bröd och frukt. Det var så otroligt lungt och mysigt här. Nog för att Kolmården har har ett brett utbud av olika resturangen, kiosker och varierande matställen. Men att få packa sin egen matsäck tillsammans med barnen och sedan få avnjuta den på en så här vacker plats var helt oslagbart!! Puss/Isabella
 

Småköping staden där Bamse bor.

Vi bjuda på lite fler bilder ifrån våran familjedag på Kolmården och vi börjar med Bamses magiska sagovärld. Där kan man träffa Bamse och hans vänner, åka karuseller och se på teaterföreställning med barnens favoritkaraktärer. Med inspiration ifrån filmerna och serietidningarna om Bamse så har man låtit bygga upp flera små hus i verklig storlek där man även kan gå in för att se hur Bamses och hans vänner bor..
 
För att komma in i Småköping, staden där Bamse bor så går vi in igenom ett stort valv som ska se ut som om den är uthuggen ur en stubbe. Väl igenom porten möttes vi av ett högt berg och uppe på toppen var Farmors hus beläget. Intill Farmors hus bjöds det in till plaskande och vattenlek. Med en fontän som sprutar vatten med hjälp av ett litet knapptryck. Där barnen även kunde svalka sig en stund. 
 

 
Idag var det dock lite väl kyligt i luften så något plaskande blev det inte för oss men Ella var dock bara tvungen till att trycka in knappen med texten: "TRYCK INTE HÄR" skrivet med stora röda bokstäver. När hon tryckte in knappen så började fontänerna att stiga. Intill vattenhålet finner man Victoriaskeppet.
 
 
En gungande och skrattkittlande åkaktraktion som fick både stora och små att skratta glatt. Även Edwin fick åka denna i vuxet sällskap så han vart ju mer än överlycklig. Martin i sin tur blev dock lite sjösjuk och gnällde en stund över att det snurrade i huvudet efter färden. Pappa börjar bli gamal helt enkelt.
 
 
Han är även lite som Skalman och tycks ha en inbyggd klocka inför skalet. För kort efter att vi anlände till Bamses värld så ringde mat och kaffe klockan i Martin. Barnen höll dock inte med om det dom ville fortsätta att utforska alla små hus och spännande karuseller
 
 
Martin fick därmed vänta en stund till och i stället gick färden vidare till Skalmans bilar och Skalmans svävande luftballonger. Farbror Mackan hoppade snabbt in i en av ballongerna och svävade i väg en stund medans Edwin i sin tur bara hade siktet inställt mot Skalmans hus och fartfyllda bilar
 
 
Dunderhonungsburkarna var en annan fartfylld åkaktraktion som låg belägen bara ett stenkast bort. Emellan träden och längst med stigarna ner till dom olika karusellerna fanns det även massor av spännande små saker för dom små att utforska. Med snurrande rebusplank, klätterställningar och väl disponerade ytor fulla med nya lektillfällen och hus att kunna gå in i.

 
Medans resten av familjen fortsatte att testa dom resternade åkatraktionerna i Bamses värld så tog jag själv en liten prommenad med vagnen ner till den lilla staden för att inhandla lite dunderhonung i Katta - Los godisbutik. Där man kunde fylla upp sin egen dunderburk med smågodis för några guldpengar.
 
 
 
Runt det lilla torget med Bamsestatyn i mitten finns serveringen Farmors Kök med ekologiska pannkakor och köttbullar på menyn, Pingos Café som säljer glass och munkar, Brummelisas leksaksbutik och Krösus Sorks lyckohjul. Jag blev väldigt imponerad över hur detaljerade alla byggnader var. Vart man än vände sig så fastnade lätt blicken kvar på något nytt.
 
Foto: Isabella
 
 
Tack vare att Bamses värld även var så pass stort och ytorna så väldisponerade märke vi knappt av alla dom andra besökarna. Vilket gjorde våran helhetsupplevsel så mycket bättre. Kolmården har verkligen lyckats med att hitta den rätta Bamse - feelingen. För varken stora eller små hade brottom här ifrån. Om vi inte hade åkt hit över en dag som vi gjorde hade vi nog kunnat stanna kvar i denna magiska värld hela dagen. Men nu var det dags att gå vidare in i parken.. Puss/Isabella

Kolmården ett energigivande lyckopiller för hela familjen!!

Kolmårdens djurpark är med sin yta på 1,75 kvm Nordens största djurpark och räknas också som en av de största i världen. Med uppemot 700 000 besökare varje sommar är Kolmården en av Sveriges största semesterdestinationer med eget resorthotell, delfinshow, flera berg och dalbanor och temaparken Bamses Värld som är fullspäckad med upplevelser för både stora som små. Tidigare i veckan var det nu äntligen dags för oss att åka dit!!
 
 
Vi väckte upp barnen redan innan solen hade gått upp och packade in oss i bilen för en familjetripp tillsammans med farbror Mackan till Kolmården. Vi vuxna hade sett fram emot denna dagen lika mycket som dom små. För detta var dagen då även vi skulle få leka loss lite och väcka barnasinnet till liv igen. Vi anlände till Kolmården strax efter att dom hade öppnat och parkeringen var redan full med bilar. Vi lyckades till slut hitta en plats inte långt ifrån ingången och sedan var det bara att mäckla oss ut ur bilen. Ungarna sprang sedan direkt till biljettluckan med sina Upplev med Nilo kort för att köpa sina billjetter. 
 
 
Tack vare rabbattkorten och det kvitto som vi fick vid Aquaria besöket tidigare i sommras gick hela kalaset för 2st vuxna och 3st barn på 903kr allt som allt. Dessutom så gick våra minsta två in grattis, vilket plonboken blev extra lycklig över. Då man kan anväda rabattkorten obegränsat antal ggr per person och år så fick även farbror Mackan låna ett av våra kort. Ella lämnade snabbt ifrån sig hennes eget kort till Mackan och log stolt när kassörskan drog det en andra gång. Mackan log även han då han tjänade över en hundralapp på den kortdragningen. "Det blir en extra kopp kaffe det" sa han innan vi gick vidare och upp för den branta backen mot vargarnas boning
 
 
Edwin blev helt lyrisk när han fick syn på vargarna och var så fashinerad. Själv kunde jag knappt andas efter första backen och stygnen på magen stramade även till ordentligt av den turen. Jag blev rädd för att jag tagit mig vatten över huvdet nu då det inte gått så långt tid sedan operationen ägde rum. Men efter lite vila och några djupa andetag så kändes det bättre igen. Vi gick sedan vidare emot Lodjuren innan Ella fick syn på skylten som ledde oss vidare in till Bamses magiska värld.
 
Foto: Isabella.
 
Nog var det magiskt där inne!! Rena paradiset för både stora som små och så genomtänkt placerat. Mitt emellan alla träden bredde hela Bamses värld ut sig i olika nivåer och ettapper. Med karuseller, sagohus, teater, en ministad och massa mer. Jag tog så mycket fina bilder ifrån våran visstelse här inne på Kolmården att jag kommer dela upp bildregnet i flera olika delar här inne på bloggen. Så är du nyfiken på att se mer av denna fantastiska park och vilka fler familjeupplevser den har att bjuda på, så är det bara att kika in här inne igen om liten stund. Puss/Isabella.

Potträning ska vara kul!!

Det finns många varianter av blöjavvänjning eller pottillvänjning. Nätet kryllar med tips och riktlinjer på hur man bör göra och inte. När bör man börja och hur vet jag om mitt barn är redo!? Frågorna kan vara många. Vissa föräldrar låter sina barn vara blöjfria under vissa perioder när de är mycket små och för vissa fungerar det bra. Men oftast dröjer det till 2-3 års ålder innan barnet visar eget intresse för att sitta på toa eller potta och därefter blir blöjfritt. Då det redan finns så många tips och fakta om just blöjavänjning så har jag inte som avsikt att skriva något nytt långt inlägg om detta ämne nu. Utan i stället berätta lite kort hur jag själv ser på det hela..
 
 
Det viktiga är att inte göra någon stor sak av pottgåendet och att inse att alla barn är olika. Här hemma har vi alldrig lagt någon stor tygnd i dessa frågor utan låtit pottan och toaletten bara vara en del av vardagen och låtit det förbli just vad det är. Vilket vill säga bara ett naturligt behov. När Ella var liten fick vi höra av BVC så många ggr. Är det inte dags att potträna snart!? Som nybliven mamma tyckte jag själv att det var otroligt pressande att alltid känna och tänka på om jag gjorde rätt!? Vi läste på en massa och tillslut blev vi mer förvirrade och stressade än kloka på kupen.
 
 
Vi hade alltid haft en potta tillgänglig för henne inne i badrummet men hon visade aldrig något större intresse för den. Men sen när Ella var runt 2,5år så frågade vi henne om hon ville sova i trosor i stället för blöja en natt!? Det ville hon och sedan den dagen har det inte hänt en endaste olycka. Hon var helt enkelt redo och kände sig trygg. Nu är vi inne i samma fas med Edwin fast lite tidigare än med Ella. För precis så som Ella så har han också alltid haft tillgång till både potta och toaletten ifrån start. Den har alltid funnits där inne på golvet i badrummet så pottan har blivit en naturlig pjäs för honom. 
 
Foto: Isabella - i samarbete med  Babybjörn.
 
Men nu har han självmant börjat att intressera sig lite mer för den. Han sätter sig gärna där en extra gång och försöker kissa eller bajsa. Hitintills har det lyckats någon enstaka gång och han exprimenterar fortfarande, vilket är rätt roligt att iakta. I veckan nu så gick han dock steget längre och tyckte att även hundarna behövde använda pottan också. Så han och Ella skapade en egen liten pottskola ute på altanen. Jag har nog inte skrattat så mycket på länge som jag gjorde just då när jag fick syn på dom. Det ska som sagt var vara kul att potträna och kul det hade dom garanterat. På tal om något annat roligt så är det snart dags att visa er lite bilder ifrån veckans Kolmården turné. Vi lever fortfarande på ruset efter den fantstiska dagen!! Hoppas att ni haft en minst lika fin vecka! Puss//Isabella.
 

Det trendigaste lilla biet denna sommaren!!

Den här sommaren har vi varit väldigt förskonade mot bin, hummlor och getingar här hemma. Tills för någon vecka sedan då det blev en ordentlig getingbomb i trädgården. När det blir så här mycket getingar och fjläderfän flyr jag oftast bort snabbare än vinden. Då jag är väldigt alergisk mot dessa små randiga och stickande små varelser. Men sen finns det ju även små bin som även jag själv tål och har svårt att hålla mig borta ifrån. Titta bara på dessa små godigar ifrån Skip hop..
 
 
Skip hops alla barnatiklar och väskor är ju bara så otroligt söta och finns i mängder av olika motiv. Ella har ugglorna här hemma sedan tidigare och inför skolstarten har vi även kompletterat upp med ett nytt paraply, termos och matlådor till henne. Edwin har i sin tur fått välja ut sin första egen lilla kollektion. Vilken liten sötnos som han valde ska jag visa er lite senare när paketet anlänt. 
 
 
Den kollektionen som ni kan se här uppe på bilderna är Emils urval inför hösten. Martin fick nämligen välja ut lite nya artiklar till honom i samarbete med Jollypanelen redan tidigare i sommras. Emil må vara lite för liten för dessa sötnosar nu men tiden går ju så fort så snart har han vuxit ikapp dom. Då vi rör på oss rätt så mycket i skog och mark och även åker i väg på väldigt mycket dagsutflykter så kommer alla nya tillbehör att användas lika flitigt som ett bi. Precis så som skötväskan som vi alltid har hängades på syskonvagnen.
 
Foto: Isabella - I samarbete med Skip hop.
 
Här ser ni några av våra Höstfavoriter: 
1. Väska Bi,   2. Paraply,   3. Matlåda,   4. Flaska,   5. Badleksak,
6. Kabinväska litet Bi   7. Bokstav Alice & Fox,  8. Stol    9. Lego förvaring vit,   10. Bollhavsbollar.
 
 

Lata dagar för stora och små..

Vi har tagit en liten minisemester här hemma i en vecka och försökt att komma ikapp med allt inför hösten. Det gäller att passa på medans sommarens varmadagar fortfarande finns kvar. På dagarna har ungarna busat runt i diverse parklekar och vattenhål. Vi har även varit iväg på lite dagsutflykter tillsammans med farbror Mackan. Martin har visat Ella har hur man metar ifrån en brygga på bästa sätt. Vilket resulterade i två stycken 7cm stora abborrar som sedan släpptes ut i det fria igen.. 
 
 
På kvällarna har vi lagt upp en ny gemensam planering av både nya samt gamla projekt och kommande inköp inför skolstarten. Så nu är vi snart i fas. Höstkläderna är beställda, sammarbetsförslagen inför hösten är genomgångna och hemmets små vrår börjar även sakta men säkert att se ut som ett hem igen. Längtan efter fasta rutiner och vardagens egen lilla karusell börjar även att bli skrämmande stor. För trots att det är mysigt med poolbad, glasstunder, och sandiga små fötter så ska det bli riktigt skönt med lite mer handfasta vardagsrutiner igen. 
 
 
Just nu går vi lite varandra på nerverna här hemma då vi har lite för starka viljor alla fem. Så både stora som små skulle må bra av ett litet brejk och lite andrum. I veckan ska vi därmed försöka att rymma hemifrån på lite olika håll en stund. Ella ska träffa en kompis i några timmar, jag ska i väg för att ta bort stygnen, ta en fika med en vännina och även shoppa lite utan alla barnen i släptåg efter mig och Martin i tur ska försöka hinna träna lite.
 
Foto: Isabella.
 
I slutet av veckan har vi sedan en stor lekdag inbokad tillsammans med morfar och innan dess ska vi även åka i väg ut mot Norrköping för ett efterlängtat besök på Kolmården tillsammans med farbror Mackan. Vilket både stora som små ser fram emot. Redan om liten stund ska jag dock själv få lite extra andrum. Då Martin ska ta med sig barnen för att åka i väg och storhandla lite. Vilket verkligen uppskattas efter en sömnlös natt. Att få ta semester ifrån semestern om så bara för en liten stund är så välbehövligt emellanåt.. Puss/Isabella.
 

Piratkalaset - Dukningen..

Idag tänkte jag bjuda er på lite fler helhetsbilder ifrån barnkalaset. Jag har redan hunnit visa er hur ni själva kan skapa lekfulla Bläckfiskballonger på bara några få minuter och hur du skapar en cool Krokodiltårta på ett kick. Har du missat dom tipsen så kika in under dessa två länkar BLÄCKFISK och KROKODIL för att få en liten tillbakablick..
 
 
 
När vi planerade inför Edwins första egna barnkalas nu så var det lite annat att tänka på och ta hänsyn till än när vi brukar planera kalas till Ella. Då Edwin är så pass mycket mindre var det nu väldigt viktigt för oss att lek och fantasi fick stå i fokus. Mer än vad vi ska äta och vilka temalekar vi skulle ha. Vi ville även passa på att skapa ett kalas utomhus nu när vi kan då Edwin fyller år i Juli månad. Vi är annars så vana med att vi oftast måste planera för kalas inomhus då Ella i sin tur fyller år mitt i vintern.
 
 
Frågor som vi ville ta hänsyn till nu var: Vad tycker Edwin mest om att leka med!? Hur skapar vi en dag full av spänning av magi på ett kick!? Vilka aktiviteter passar bäst för hans ålder? Vad ska vi bjuda på?
Då Edwin är väldigt fascinerad av allt som har med vatten att göra valde vi att montera upp hans AQUAPLAY bana runt kalasbordet. På sådant sätt fick vi in både roliga aktiviteter och svalkande lekar i ett. Hans NYA SKEPP fick även bli en del av huvudattraktionen och själva utgångspunkten till kalastemat. Men hur skulle vi kunna duka upp för kalaset här ute nu utan att behöva köpa nya möbler?
  

 
Det var då jag fick idén att vi skulle skapa ett bord likt en planka ifrån SKEPPET. För det blir ju inget riktigt piratkalas utan en "gå på plankan" lek i det hela. Sagt och gjort!! En MDF - skiva och ett vinkeljärn senare så stod den nya landgången klar. Här uppe placerade vi sedan Små GULDFÄRGADE TALLRIKAR med jättesöta DÖSKALLE HINKAR på. I hinkarna placerade vi sedan MUGGAR, SERVETTER och skedar. Så efter att barnen hade fikat klart kunde dom sedan ta med sig en varsin hink och börja plaska runt i VATTENBANANSANDLEKSAKERNA fick även barnen sedan ta med sig hem i stället för en godispåse.
 
 
Runt landgången placerade vi sedan ut några kuddar så att dom små skulle ha något mjukt att sitta på under fikastunden. För att göra det hela lite mer festligt borrade vi även ett litet hål i plankan och fäste två heliumballonger där i. En SVART och en GULDFÄRGAD BALLONG fick det bli. SKEPPET fylldes även upp med Edwins alla BOLLHAVSBOLLAR och dom söta små BLÄCKFISKARNA fick kravla sig in lite var stans. På staketet häftade vi även fast några vita papperstallrikar som vi klippt till med hjälp av bara en sax och skapat sylvassa hajtänder utav. Hajmunnarna blev riktigt verklighetstrogna och satte pricken över i:et.
 
 
Detta kalas blev även så gott som sockerfritt förutom några enstaka godishalsband som vi hade gömt inne i SKATTKISTAN tillsammans med KIKAREN, KOMPASSEN och alla andra små SKATTER. Efter att dom små kalasgästerna hade fikat klart och allt var bortdukat ifrån landgången fyllde vi även upp poolen. Kidsen blev ju helt sjövilda när dom fick bada och plaska runt ibland alla DELFINER och SPÄCKHUGGARE. Under tiden som dom badade spelades även några låtar ifrån filmen "den lilla sjöjungfrun" upp med musiken "Havet är djupt. Nere på botten där är det toppen. Lyssna och njut!!"
 
Foto: Isabella - I samarbete med Jollyroom.se
 
Dagen blev verkligen helt otroligt mysig full av spring och bus. På kvällen efter att gästerna hade gått hem sedan passade även jag och Martin på att hoppa ner i poolen tillsammans med våra små. Vilket blev en helt perfekt avslutning på en fantastisk dag. Men varken Ella eller Edwin verkade speciellt trötta efter det. Så dom hoppade efter badet i sina PIRATKLÄDER och fortsatte leken en stund till. När det väl blev dags för sängen sedan så somnade dom dock ovaggade. Puss/ Isabella
 
 
 

Så skapar du havets stora fasa på 5min.

Här kommer nu en enkel gör det själv beskrivning på hur du går till väga för att skapa dina egna små vilda och BUSIGA BLÄCKFISKBALLONGER på ett kick. Allt som du behöver ha hemma för att skapa dessa svävande och vilda små blötdjur är: Prickiga ballongervita ballonger till ögonen, avlånga ballonger till armarna och benen, samt en svart penna till detaljerna..  
 
 
Så här gör du för att skapa en bläckfisk  i fyra steg på 5 - 10min: 
1. Blås upp fyra stycken avlånga ballonger och lämna lite utrymme kvar i toppen på ballongerna innan du försiktigt gör en liten knut på dom.Ta sedan tag i mitten av dom fyra avlånga ballongerna och vrid dom omlott över varandra. Dett moment är lite nervkittlande för både stora som små då man oftast är rädd för att ballongerna ska spricka. Men dom tål mer än vad man tror. 
 
2. När detta moment är klart blåser ni sedan upp två stycken vita ballonger till hälften med luft. Dessa kommer sedan att fungera som ögon på bläckfisken. När du blåst upp dom vita ballongerna och gjort en knut på dom tar du sedan och blåser upp den sista prickiga ballongen. Gör även en knut på denna. 
 
 
3. Sedan tar du bara tag i den pricka ballongen och fäster den på mitten av dom avlånga ballongerna tillsammans med dom två vita ballongerna framför. Inget snöre behövs till detta moment då man vrider dom avlånga ballongerna runt dom runda lite lätt och på sådant sätt sitter dom även fast.
 
4. För att sätta pricken över i:et tar du nu fram den svarta pennan och målar två runda cirklar på dom vita ballongerna. Vipps så har eran lilla bläckfisk fått sig två ögon. Innan du avslutar pysselstunden tar du tag i dom avlånga ballongerna igen och vrider benen lite åt olika håll för ett mer lekfullt utseende. Klart!!
 
Foto: Isabella - I samarbete med Jollyroom.
 
Till Edwins kalas nu så skapade vi både lila, gröna och turkosa små bläckfiskar. Vi placerade dom sedan ute på trallen och i bollhavet. När vinden sedan greppade tag i dom lite lätt så såg det ut som att dom dansade över altangolvet med sina åtta slingriga ben. Vilket lockade både stora som små till skratt!! Under morgondagen ska jag även visa er hur ni kan skapa dekorativa hajtänder på ett kick av vanliga papperstallrikar samt hur kalasdukningen såg ut i sin helhet. Puss//Isabella

Bläckfiskarna som livar upp kalaset!!

Efter att vi hade grattat Edwin med paket och pannkakstårta till frukost hjälptes vi tillsammans åt att dekorera upp trädgården inför hans kalas. Lilleman är precis som dom flesta barn helt tokig i ballonger. Vad passar då inte bättre till ett barnkalas med piratema än att skapa några busiga bläckfiskar!? 
 
 Foto: Isabella - I samarbete med Jollyroom.
 
Allt som du behöver ha hemma för att skapa dessa svävande och vilda små blötdjur är: 
1.  Prickiga ballonger till att skapa huvudet.   2. Vita ballonger till att skapa ögonen.   
3. Avlånga ballonger till att skapa armarna och benen.  4. En svart penna för att skapa detaljerna.  
 
 

RSS 2.0