Att sväva in över rovdjuren.

Vi var bra nyfikna på att få ta del av denna nya och världsunika Safaritur som Kolmården erbjuder sina besökare innan det var dags för oss att börja röra oss hemmåt igen. Man kan säga att vi sparade en av dom bästa och mest fantastiska upplevelserna för barnen till sist. För detta var verkligen något utöver det dom hitills hade varit med om.. 
 
 
Vi fick hoppa in i en egen gondol rätt så fort och den tog oss sedan vidare på en 30min svävande resa över savannen. Barnen var så fashinerade över utsikten och över alla djuren att dom knappt sa ett ljud under färden. Det pekades desto mer och sades: "Titta där och titta där!!"   
 
 

Själv satt jag krampaktigt dom första 10 minuterna och höll i mig i reglingen. Min höjdskräck lindrades dock rätt så fort för även jag blev helt trollbunden av alla magnefika djur som vi sakta seglade förbi. Jag förstår verkligen varför Safarin är så omtalad och att den är en unik attraktion som saknar motstycke bland världens alla djurparker. 

 

 

Det var verkligen fantastiskt att få uppleva närheten till vilda djur så här tätt in på oss. För man svävar nästan viktlöst fram ut över landskapet och så nära samtliga djur att man nästan kan vidröra dom. Nedanför dig breder samtidigt savannen ut sig och nervositeten inför att sväva in över rovdjurens territorier byggs samtidigt upp innom en. Ungefär här så började det även att blåsa lite och gondolen gungade till. Jag lade snabbt ner kameran medans vi sakta fortsatte att sväva ut över lejonen.

 
 

Jag hade nu fullt upp med att pussa på Edwin så att han fortsätte att sitta ner i gondolen, så några riktigt skarpa bilder på dom fick jag dock inte till. Vilket inte gjorde så mycket då dom låg i en klunga och vilade uppe på hustaket och sin tur pussades med sina egna små ugnar. Efter att turen sedan var över för denna gången gick vi vidare mot utgången och bilen. På vägen hemmåt igen gick vi förbi Noshörningarna, Aporna, Elefanterna och kamelerna innan vi tillslut kom fram till den stora lekplatsen i bakkanten av Bamses värld.

 

Foto: Isabella
 
Barnen hade fortfarande massor av spring kvar i benen så dom ville leka där en stund till.Tyvärr var klockan så pass mycket nu och vi vuxna var bra trötta i benen efter 8 timmars busande så vi fortsatte raka vägen till bilen. Vi tycker att vi hann se och uppleva massor under våran vistelse på Kolmården. Bamses värld vart Edwins favorit, Ellas waow - känsla fick hon uppleva vid Wildkids medans gubbarna tyckte att Wildfire var top notch. Själv tyckte jag väldigt mycket om Safarituren och helheten av denna magiska lilla utflykt. Det kommer garanterat att bli en tripp till Kolmården även nästa år. Men då blir det två hela dagar och minst en övernattning på Vildmarkshotellet. För en dag blir nästan för kort när man har så här roligt. Har du också besökt parken i sommar!? Puss/ Isabella

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux