Kolmården ett energigivande lyckopiller för hela familjen!!

Kolmårdens djurpark är med sin yta på 1,75 kvm Nordens största djurpark och räknas också som en av de största i världen. Med uppemot 700 000 besökare varje sommar är Kolmården en av Sveriges största semesterdestinationer med eget resorthotell, delfinshow, flera berg och dalbanor och temaparken Bamses Värld som är fullspäckad med upplevelser för både stora som små. Tidigare i veckan var det nu äntligen dags för oss att åka dit!!
 
 
Vi väckte upp barnen redan innan solen hade gått upp och packade in oss i bilen för en familjetripp tillsammans med farbror Mackan till Kolmården. Vi vuxna hade sett fram emot denna dagen lika mycket som dom små. För detta var dagen då även vi skulle få leka loss lite och väcka barnasinnet till liv igen. Vi anlände till Kolmården strax efter att dom hade öppnat och parkeringen var redan full med bilar. Vi lyckades till slut hitta en plats inte långt ifrån ingången och sedan var det bara att mäckla oss ut ur bilen. Ungarna sprang sedan direkt till biljettluckan med sina Upplev med Nilo kort för att köpa sina billjetter. 
 
 
Tack vare rabbattkorten och det kvitto som vi fick vid Aquaria besöket tidigare i sommras gick hela kalaset för 2st vuxna och 3st barn på 903kr allt som allt. Dessutom så gick våra minsta två in grattis, vilket plonboken blev extra lycklig över. Då man kan anväda rabattkorten obegränsat antal ggr per person och år så fick även farbror Mackan låna ett av våra kort. Ella lämnade snabbt ifrån sig hennes eget kort till Mackan och log stolt när kassörskan drog det en andra gång. Mackan log även han då han tjänade över en hundralapp på den kortdragningen. "Det blir en extra kopp kaffe det" sa han innan vi gick vidare och upp för den branta backen mot vargarnas boning
 
 
Edwin blev helt lyrisk när han fick syn på vargarna och var så fashinerad. Själv kunde jag knappt andas efter första backen och stygnen på magen stramade även till ordentligt av den turen. Jag blev rädd för att jag tagit mig vatten över huvdet nu då det inte gått så långt tid sedan operationen ägde rum. Men efter lite vila och några djupa andetag så kändes det bättre igen. Vi gick sedan vidare emot Lodjuren innan Ella fick syn på skylten som ledde oss vidare in till Bamses magiska värld.
 
Foto: Isabella.
 
Nog var det magiskt där inne!! Rena paradiset för både stora som små och så genomtänkt placerat. Mitt emellan alla träden bredde hela Bamses värld ut sig i olika nivåer och ettapper. Med karuseller, sagohus, teater, en ministad och massa mer. Jag tog så mycket fina bilder ifrån våran visstelse här inne på Kolmården att jag kommer dela upp bildregnet i flera olika delar här inne på bloggen. Så är du nyfiken på att se mer av denna fantastiska park och vilka fler familjeupplevser den har att bjuda på, så är det bara att kika in här inne igen om liten stund. Puss/Isabella.

Kommentarer
Postat av: Lisa

Åh, så mysigt med Kolmården! :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux