Småköping staden där Bamse bor.

Vi bjuda på lite fler bilder ifrån våran familjedag på Kolmården och vi börjar med Bamses magiska sagovärld. Där kan man träffa Bamse och hans vänner, åka karuseller och se på teaterföreställning med barnens favoritkaraktärer. Med inspiration ifrån filmerna och serietidningarna om Bamse så har man låtit bygga upp flera små hus i verklig storlek där man även kan gå in för att se hur Bamses och hans vänner bor..
 
För att komma in i Småköping, staden där Bamse bor så går vi in igenom ett stort valv som ska se ut som om den är uthuggen ur en stubbe. Väl igenom porten möttes vi av ett högt berg och uppe på toppen var Farmors hus beläget. Intill Farmors hus bjöds det in till plaskande och vattenlek. Med en fontän som sprutar vatten med hjälp av ett litet knapptryck. Där barnen även kunde svalka sig en stund. 
 

 
Idag var det dock lite väl kyligt i luften så något plaskande blev det inte för oss men Ella var dock bara tvungen till att trycka in knappen med texten: "TRYCK INTE HÄR" skrivet med stora röda bokstäver. När hon tryckte in knappen så började fontänerna att stiga. Intill vattenhålet finner man Victoriaskeppet.
 
 
En gungande och skrattkittlande åkaktraktion som fick både stora och små att skratta glatt. Även Edwin fick åka denna i vuxet sällskap så han vart ju mer än överlycklig. Martin i sin tur blev dock lite sjösjuk och gnällde en stund över att det snurrade i huvudet efter färden. Pappa börjar bli gamal helt enkelt.
 
 
Han är även lite som Skalman och tycks ha en inbyggd klocka inför skalet. För kort efter att vi anlände till Bamses värld så ringde mat och kaffe klockan i Martin. Barnen höll dock inte med om det dom ville fortsätta att utforska alla små hus och spännande karuseller
 
 
Martin fick därmed vänta en stund till och i stället gick färden vidare till Skalmans bilar och Skalmans svävande luftballonger. Farbror Mackan hoppade snabbt in i en av ballongerna och svävade i väg en stund medans Edwin i sin tur bara hade siktet inställt mot Skalmans hus och fartfyllda bilar
 
 
Dunderhonungsburkarna var en annan fartfylld åkaktraktion som låg belägen bara ett stenkast bort. Emellan träden och längst med stigarna ner till dom olika karusellerna fanns det även massor av spännande små saker för dom små att utforska. Med snurrande rebusplank, klätterställningar och väl disponerade ytor fulla med nya lektillfällen och hus att kunna gå in i.

 
Medans resten av familjen fortsatte att testa dom resternade åkatraktionerna i Bamses värld så tog jag själv en liten prommenad med vagnen ner till den lilla staden för att inhandla lite dunderhonung i Katta - Los godisbutik. Där man kunde fylla upp sin egen dunderburk med smågodis för några guldpengar.
 
 
 
Runt det lilla torget med Bamsestatyn i mitten finns serveringen Farmors Kök med ekologiska pannkakor och köttbullar på menyn, Pingos Café som säljer glass och munkar, Brummelisas leksaksbutik och Krösus Sorks lyckohjul. Jag blev väldigt imponerad över hur detaljerade alla byggnader var. Vart man än vände sig så fastnade lätt blicken kvar på något nytt.
 
Foto: Isabella
 
 
Tack vare att Bamses värld även var så pass stort och ytorna så väldisponerade märke vi knappt av alla dom andra besökarna. Vilket gjorde våran helhetsupplevsel så mycket bättre. Kolmården har verkligen lyckats med att hitta den rätta Bamse - feelingen. För varken stora eller små hade brottom här ifrån. Om vi inte hade åkt hit över en dag som vi gjorde hade vi nog kunnat stanna kvar i denna magiska värld hela dagen. Men nu var det dags att gå vidare in i parken.. Puss/Isabella

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux