Wildfire en brindande adrelintur!!

Efter att vi njutit av den fantastiska utsikten och kunchen gick vi vidare för att spana in djuren och WILDFIRE som Martin och farbror Mackan hade laddat massor inför. Wildfire även är rankad som topp - 10 i L.A Times sammanställning över världens 16 häftigaste nya attraktioner för 2016. Vågar du åka den?
 
 
Redan när vi kom upp i gläntan och fick syn på den brindande facklan i solkenets ljus så började adrenalinet att kicka igång. Vid första anblicken såg den inte allt för skräckinjagande ut men ju närmare man kom desto mer började känslorna att blomma. Grabbarna bestämde sig dock för att nalla lite av dunderhonungen och sedan ställa sig i kön upp till berg och dalbanan
 
 
Wilfdire är en av världens snabbaste berg och dalbanor i trä som förväntas sätta flera rekord inom berg och dalbanebranschen: näst högst, tredje snabbaste, femte längsta och näst flest inversioner (när du åker upp och ner). Och det är i jämförelse med banor i hela världen. Vilket är rätt så coolt!
 
 
Med en topphastighet på 115 km/h, tre inversioner (dvs när du åker uppochner), en fallvinkel på 83 grader och höjdskillnad på 57 meter kommer den två minuter långa åkturen bjuda på en hisnande adrenalinkick utmed Bråvikens bergssluttningar med hela 12 tillfällen av total tyngdlöshet. Vilket Martin och Mackan kan skriva under på! Då dom även fick sina platser längst fram i vagnen.  
 
Foto: Isabella. 
 
Dom var rätt så stolta efteråt över att ha överlevt färden och det tog nog närmare 20min innan Martins adrenalin hade återgått sin normala nivå igen. Ellas och Edwins hade dock gått upp nu då dom också ville få åka något. Så vi begav oss sedan ner till den lite mindre berg och dalbanan Delfinexpressen. Innan vi sedan gick ner till delfinariet och sedan vidare till safriparken..
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux