Att vara öppet sårbar läker sår..

Jag känner att det är dags att skriva av sig lite om allt annat som sker samtidigt här hemma emellan bus och mys. För nu har det gått några veckor sedan jag sökte hjälp för min gravitetsdepression. Det tog rätt lång tid att få komma på möte och få påbörja en utredning. Men när jag väl fick tid så kom alla remisser in samtidigt och sedan dess har jag sprungit på fler läkarbesök och möten än vad det finns dagar på en vecka. Specialistmödravården har verkligen varit toppen för mig och i väntan på mitt kommande aurorasamtal där vi ska tala mer ingående om rädslorna inför förlossningen så har jag fått fantastisk hjälp av pyskologen. Vi har talat väldigt mycket om förlossningsrädslan, ångest, press på sig själv och onödigt höga krav som jag automatiskt satt på mig efter att Edwin föddes. Jag har återigen fått en större inblick i vad jag själv kan påverka och förlikat mig med det faktum att jag inte kommer kunna ta kontroll över allt som sker i vardagen..
 
 
Jag styr inte över mina känslor och är i viss mån även lite överkänslig eller som pyskologen sa: "Du har ett för stort hjärta Isabella och måste tänka mer på dig själv än alla andra i din omgivning!! Att pausa en stund och säga nej inte just nu. Det är en mening som du behöver använda dig utav oftare i vardagen!!" Det har hon rätt i såklart men det som låter så enkelt kan även vara så svårt att genomföra, men jag jobbar på det. Martin och jag fortsätter även att kämpa på tillsammans med att bli ännu mer synkade och samkörda här hemma. Tillsammans har vi bockat av punkt efter punkt på checklistan inför bebis ankomst. Pratat massor och hjälpt varandra med att försöka varva ner ibland. Det har varit en otrolig tuff tid även för Martin som fått sett mig må så här dåligt och skifta i humör ifrån dag till dag. Så nu när han ser att jag börjat blomma igen och inte längre har lika många taggar utåt så har det börjat att lysa om honom igen också. Då mår även jag ännu bättre av för han är verkligen mitt allt!!  
 
 
Snart drar dock vårdkarusellen igång igen då vi har massor av nya läkarbesök inbokade. Men nu tycker till och med läkaren att vården får rycka i handbromsen lite. Då det behöver dras ner på antalet möten fram tills förlossningen så att jag hinner med att återhämta mig också. För just nu är det fem olika enheter som rycker i mig samtidigt och alla vill hjälpa oss. Jag är jättetacksam för det men det ligger även något i det min läkare säger. Att lite lugn och ro emellan varven även är en viktigt del i denna läkningsprocess. En avlastande bit och ett lugnande besked i dessa frågor fick vi mottaga redan idag efter tillväxtkontrollen av bebis. Hans vikt hade nämligen gått upp lite nu till 1790gram i v34. Vilket innebär att han tycks må bra där inne i magen fast att han fortsätter att ligger långt under medelkurvan. Nu kommer vi dock inte att behöva gå på fler ultraljud innan förlossningen utan man kommer i stället sätta in tätare mvc kontroller. Det tackar vi för!!
 
Foto: Rustaupp
 
Den här vecka ska vi försöka att lägga fokuset på annat än läkarbesök. Då Ella har sitt första riktiga sportlov och det ska bli så mysigt att ha hela familjen samlad här hemma igen ifrån morgon till kväll. Ella och jag har redan planerat in att vi ska ligga ner på varsin sida soffan och pyssla lite inför påskens nya kalastema som vi ska ha tillsammans med Jollyroom lite längre fram i vår. Detta är verkligen något som jag behöver just nu!! Att få säga hej till dom bitarna i livet för en stund som jag saknat under gravideteten och som jag annars mår så bra utav att få ta mig ann. Genom att få planera lite nya roligheter igen, klippa och klistra tillsammans med Ella och bara få vara mitt kreativa gamla jag igen för en stund kommer att göra mig gott!! På kvällen ska jag sedan sova inne i Ellas rum så att vi får lite mer tid tillsammans bara hon och jag. Det behöver vi båda två!! Jag och Martin ska även försöka skapa lite mer tid för varandra under denna vecka. För i år är det hela 15år sedan just under sportlovsveckan som vi träffade varandra för första gången. Det är kärlek i kubik det!! Puss//Isabella
 
 
 

Lika nervös som Madicken inför sin första..

Min stora juvel ska åka iväg på sin första skolutflykt inom kort och är så förväntansfull!! Hon kom hemspringande här om dagen och skrek vet du vad!? Vet du vad!? Vi ska åka på skolutflykt, äta matsäck och det ska bli så roligt!! Japp min dotter var lika lyrisk som Madicken var i Astrid Lingrens filmer. Underbara unge!! Så nu blir det snart till att leta reda på matlådor, steka pannkakor och packa om ryggsäcken..
 
 
Jag måste även sätta mig ner för att skriva en liten kärlekshälsning på en lapp till Ella som jag kan lägga ner i hennes matlåda precis så som mamma alltid gjorde till mig. För trots att vi är fem syskon i min familj och hade utflykter var och varannan dag med skolan så skrev mamma alltid en liten lapp år efter år. I mitt hjärta blev den biten så mycket mer speciell och spännande än självaste matsäcken. Vad skulle det stå på lappen denna gången tro!?
 
Foto: Rustaupp
 
Till en början minns jag att fröken fick hjälpa mig att läsa upp vad mamma skrivit. Men efter bara några utflykter hade jag lärt mig att läsa mammas små rader själv. Ella har ju precis lärt sig att läsa så det känns som ett jättebra tillfälle till att introducera denna traditionen i min tur nu för henne. Jag måste bara försöka få tag i en fungerande penna. I det här huset äts dom nämligen upp som godis!! Sen ska det allt packas matsäck för fullt hus och drickas lite kaffe. Detta är nog lika nervöst och spännande även för mig som för Ella om jag känner efter. Puss//Isabella
 
 

Tävla och Vinn ett presentkort på 3 000kr..

 
 
Kollage: Rustaupp - i samarbete med Jollyroom.
 
Det börjar bli god tid att Rustaupp vårgarderoben!! Tillsammans med Jollyroom kickar vi nu igång en helt fantastisk ny tävling!! För nu har du chansen att vinna ett Jollyroom - presentkort på hela "3 000kr" att fritt spendera på dina egna faschionfavoriter!! Mer info om hur du gör för att delta i tävlingen hittar du inne på mitt instagramkonto @isa_rustaupp. Lycka till alla fina!! Puss//Isabella
 
 

Tagit över sagostunden..

När min stora juvel läser godnattsaga för lillebror... Ja, då smälter hjärtat och man inser snabbt hur lyckligt lottade dom är som har varandra. Trots att det är fem år emellan dom så har dom sitt eget speciella band till varandra redan ifrån start. Ella har alltid varit jätte överbeskyddande och mån om Edwin. Nu har Buswin även blivit så pass stor att han med gester och små enstaka ord själv även kan visa sin storastyster hur mycket hon betyder för honom. Ella hinner nämligen knappt igenom dörren nu för tiden innan han springer fram emot henne och kramar henne så hårt han bara kan..
 
 
På kvällarna har det dock varit desto mer bråk emellan dom om allt och inget när tröttheten kickar igång. Men dom senaste kvällarna har allt blivit annorlunda här hemma då Ella velat tagit över läsningen av godnattsagan. Så i nästan en timmes tid sitter han trollbunden!! I dessa stunder kan jag inte låta bli att stanna upp och bara njuta av synen. Igår kväll stod jag som förstenad i dörröppningen och tittade på mina två mirakel. Känslorna sköljde även snabbt över mig. Jag tackar verkligen högre makter för att ivf finns och att vi inte gav upp kampen för då hade dessa två inte haft varandra idag. Snart har dom även ett till litet mirakel att kramas och bråkas med. Det är verkligen helt magiskt!! Idag var vi även på ny tillväxtkontroll av bebis och han följer nu sin egen lilla kurva. Vilket känns så bra!!
 
Foto: Rustaupp.
 
 
 
 

Turkosa toner till den mellersta i vår..

Innan helgen visade jag er lite nya bilder ifrån Fröken bus vårgarderob så nu tänkte jag visa er lite utvalda favoriter till Edwin. Medans Ella kör på pastelliga puderosa toner i vår så kontrar Edwin för ovanlighetens skull upp det hela med turkosa och ljusgråa toner. Jag föll direkt för en Aque Sea färgad tröja ifrån märket Minymo när jag letade kläder till Edwin. Han är så otroligt fin i den nyansen och denna tröja hade även ett tufft tryck framtill vilket vart ett plus i Lillemans ögon. För sedan Edwin fick öppna upp sitt paket har han gått runt och klappat på trycket flera gånger om redan..
 
 
Jag beställde även ett par rockiga jeans till honom, en stickad gråmelerad kofta med dragkedja och en mjukisdress ifrån samma märke. Edwin kommer precis så som Ella även att få en ny vårjacka, skor och lite andra kläder i sitt påskägg om några veckor. När jag ändå var i farten med att beställa nya kläder till barnen så passade jag även på att inhandla lite nytt till bebis och några matchande plagg till alla mina tre skatter. Jag brukar normalt sätt inte syskonmatcha mina barns kläder då jag gillar att mixa och matcha efter deras egna personligheter. Men i bland händer det att jag hittar samma tyg på både byxa, tröja och onsie men som ändå har det där lilla extra. Då kan jag bara inte låta bli.
 
 
Foto: Rustaupp - Kläder av märket Minymo via Jollyroom.
 
Lite senare ska jag även beställa det sista i klädväg till mig själv för att bocka av dom sista punkterna på checklistan inför förlossningen och tiden därefter. Jag har nämligen en förmåga att alltid skjuta upp det som rör mig själv in i det sista medans det går på ett ögonblick att fixa allt annat. Detta är så typiskt mig och kanske känner du även själv igen dig!? Men nu ska det bli av och i veckan har vi även en ny tid inbokad för nytt tillväxtultraljud. Med lite tur så blir det sista ultraljudet som görs nu innan förlossningen. Men allt hänger på om lillebrors kurva inte dalat ännu mer. Så nu håller vi tummarna stenhårt för bra provsvar!! Puss//Isabella
 
 
 

Pac-Man knäckepizzan du bara måste testa!!

När Ella kom hem med egentillverkade små Pac-Man pärlade spöken i veckan slog det mig direkt att vi skulle ha en nostalgikväll i helgen och en historialektion under matlagningen. Sagt och gjort!! Medans barnen laddade upp för spelkväll och nya matkassepyssel inne i köket passade Martin på att berätta om hur tvspelen såg ut på våran tid. Genom att på ett pedagogiskt vis leka lite med kvällens mat och förvandla knäckepizzan till en hungrig Pac-Man. Så här såg det ut hemma hos oss i helgen.. 
 
 
Pac-Man är ett av världens mest berömda datorspel, och har kallats ett av de första. Spelet blev genast en stor succé när det dök upp i början av 80-talet i japan. Ett labyrintspel där spelaren styr titelkaraktären en gul cirkel med mun som äter piller och bonussaker, i form av olika slags frukter. Fyra spökliknande monster följer efter Pac-Man i labyrinten för att försöka äta upp honom.
 
 
Monstren är alltid i färgerna rött, blått, rosa och orange, och heter Blinky, Inky, Pinky och Clyde. Både stora och små skrattade gott medans Martin var mitt uppe i sitt förklarande. I vårat eget tema under kvällen var det nu i stället Ella och Edwin som fick ta över rollen och äta upp dom små pizzorna en efter en. För er som inte testat på att göra knäckepizzor än säger jag bara, gör det!! Det är verkligen rena barnleken och helt fantastiskt gott.
 
 
Foto: Rustaupp -   I samarbete med Icas matkasse.
 
Lägg bara knäckebröden på plåtar med bakplåtspapper. Bred sedan ut tacosås/tomatsås över knäckebröden och garnera med köttfärs eller annat favorittillbehör. Strö sedan bara på osten och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter på 225˚C. Sen är det bara att skäraupp eller klippa pizzan i bitar och servera. Detta blev en lika stor favorit här hemma i mina barns ögon som Pac-man var för min älskade man förr i tiden. Puss//Isabella
 
 
 
 
 

Tävla & Vinn färglad design..

Kollage: Rustaupp - i samarbete med Deal52.nu
 
Nu kickar vi igång en ny helt fantastisk tävling tillsammans med Deal52.nu!! För nu har du chansen att vinna ett  presentkort på hela "2 500kr" att fritt spendera på dina egna designfavoriter!! Mer info om hur du gör för att delta i tävlingen hittar du inne på mitt instagramkonto @isa_rustaupp. Tävlingen pågår fram till den 25/2. Lycka till alla fina!! Puss//Isabella
 
 
 

Barnsäkra upp i köket.

Helgen står för dörren och barnen har redan börjat röja loss inne i köket. Edwin har rivit ut allt han kommer åt i kökslådorna medans frökenbus har kafferep under köksbordet. Det vore nog bra att ta en tur förbi Ikea inom kort för att införskaffa barnspärrar till lådorna. Men just nu är det så mycket läkarbesök och andra måsten som tar upp våran tid på dagarna att den biten tyvärr får väntas med ett tag. Så vi får fortsätta att springa marathon emellan rummen för att hålla koll på vad Buswin sysselsätter sig med..
 
Foto: Rustaupp.
 
Idag kommer även farbror Mackan över på den traditionsenliga fredagsmiddagen och Ella har en extra plan inför kvällen. Vi ska näligen tillsammans laga i hop en smarrig knäckepizza med recept ifrån Icasmatkasse denna vecka. Efter middagen står sedan en spelkväll på schemat och Martin har i sin tur redan plockat fram alla brädspel ur gömmorna så som AlfapetDen försvunna diamanten, Med andra ord, ska vi slå vad, Othello, Tjuv och polis mlf. Teven kommer att få förbli avstängd och det ska tändas upp ljus i massor. Trevlig kväll och helg alla fina!! Puss//ISabella
 

Pasteller och blommigt i vår.

Det börjar bli dags att Rustaupp vårgarderoberna och lägga upp vinterns jackor på vinden. Dom mörka och lite murrigare färgerna får nu ge vika och göra plats åt pudriga pasteller & blommiga mönster. Redan förra veckan så började vi gå igenom barnens garderober för att se vad dom kunde tänkas behöva nu till våren. Ella som hittills har klarat sig bra på stl 122/128 i över två år hade nu vuxit så pass mycket på längden att det blev till att komplettera upp med en helt ny uppsättning kläder i en större storleken. Men det gick ju självklart inte bra med vilka nya kläder som helst då mamma inte hade någon talan längre..
 
 
För nu skulle frökenbus allt välja färger och mönster själv!! Alla Ellas önskemål på stil, färger och klädmodeller fann vi under klädmärket Hust & Claire. Överst på frökens önskelista stod klänningen Print Cute Peach som är en cool klänning i oversize modell med lång ärm, dekorativa dragkedjor ner till och print framtill med nitar och strasstenar. Till det kompletterade vi även upp med några mjuka tröjor i grått, pastell och jeans blått. En spets tunika med ett fint A-format fall klickades också ner tillsammans med ett par blommiga byxor.
 
Foto: Rustaupp.
 
Igår så åkte Martin och Ella iväg för att hämta ut Jollyroom paketet med alla nya kläder. Hon var så stolt och glad!! Jag blev själv väldigt positivt överaskad när jag fick syn på kläderna för nyanserna var verkligen pudriga och så sockersöta. Det Ella inte visste var att jag även beställt en ny vårjacka, skor och lite fler tröjor till henne för att göra garderoben komplett. Dessa kommer hon dock att få se först om några veckor när påskägget ska öppnas. Det gäller att vara ute i god tid med dom små överraskningarna för man vet ju aldrig när lille bror väljer att komma ut. Puss//Isabella 
 
 
 
 

Checklista inför förlossningen - så många olika val..

Det finns så många val och babyprodukter att välja emellan ute på marknaden idag. Själv är jag som ni vet väldigt svag för grafiska mönster så när det går att kombinera mönster och bra att ha saker i vardagen på detta sätt blir jag extra glad. Som nu när vi hittat det perfekta lilla skötbordet till bebisen ifrån Petite Chérie i ett härlig checkboard grey mönstrat tyg. Då ler jag så där extra stort. För är det en hörna som vi ser och vistas extra mycket på under dagarna så är det just våran skötbordsdel inne i badrummet och ännu mer lär det ju bli nu framöver..
 
 
Inför bebisens ankomst har vi därför valt att lägga ner lite extra kärlek på denna lilla hörna genom en light makeower. Jag har därför dekorerat upp våra gamla slitna Ikea backar med nya svarta dekorer. En babymobil hänger nu även uppe, fler hyllor har satts upp på väggen och under bänken har nya förvaringslösningar skapats. Blöjor, våtservetter och andra bra att ha saker inför bebisens första tid har även kommit upp på sin plats. Så nu känns badrummet som nytt och det doftar även supergott i rummet tack vare den nya blöjhinken som stänger inne den annars mindre goda odören ifrån dom små!!!
 
 Foto: Rustaupp
 
En efter en har alla måsten och förberedelser nu checkats av. BB - väskan är redan färdigpackad, sängen monterad och små nya kläder ligger ihopvikta på hög inne i garderoberna. Jag har även hunnit med att uppgradera barnens vårgarderober med jättemycket fint. Ella hade vuxit hela två storlekar nu under vintern så nya kläder var ett måste. Även Edwin fick sig en hel del nytt vilket jag tänkte passa på att visa er under morgondagen. Men sen kommer vi till dom här mindre roliga men ack så viktiga inköpen. För min del nästan livsviktigt att ha hemma efter förlossningen och som inte får glömmas bort att inhandlas. Nämligen dessa:Alvedon, Ipren, Bekväma trosor, AmningskuddeAmningsinlägg, Amnings bh och lypsyl. Men dom punkterna ska jag ta tag i nästa vecka. För än så länge har vi lite tid kvar att fixa med sista. Puss//Isabella 

Lekande lätt i köket..

Idag har Ella fått stått för kökskonsterna efter egen begäran och bjudit in resten av familjen på en fartfylld middag. Lika fartfyllt som temat var för kvällen så var även maten att röra ihop. Utav Icas fem olika recept i förra veckans familjekasse så hade Ella nämligen valt ut hennes favorit och det var den hon lagade till nu idag. Vilket var pasta med bresaola och parikasås toppat med ruccola och massor av bus!!
 
 
Detta behöver du ha hemma för att laga maten som Ella tillagade idag.
Tagliatelle pasta, en rödlök,  1 tsk olja, 250g fryst bönmix (funkar ärven klockrent utan), 130 g paprikacrème, 1 dl mjölk salt och peppar samt bresaola och ruccola till garnering. Här hemma har barnen blivit som galna i ruccola den senaste tiden och vi har det numera på precis allt. Den kryddiga smaken och dom små gröna bladen livar verkligen upp vilken vardagstallrik som helst.
 
 
 
     Så här gör du!
  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i olja i en stekpanna. 
  3. Sänk värmen och rör i bönmixen. Låt den tina och bli varm. Rör ner paprikakräm och mjölk och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda pastan med paprikasåsen och servera med bresaola och rucola.
 Foto: Rustaupp - I samarbete med Icas matkasse och Jollyroom.
 
Efter maten stannade barnen kvar vid köksbordet och busade loss en stund till medans vi andra två även hann få i oss lite kaffe. Sen bar det av ut på baksidan för att bränna bort den sista energin i barnens egna lilla lekpark. När trollen har somnat ska vi sedan sätta oss ner för att göra upp planer inför det kommande sportlovet. Något pulkarace ser det tyvärr inte ut att kunna bli då snön bara ligger fläckvis kvar här utanför på marken. Men desto mer pyssel och mysiga små promenader lär det bli i stället. Jag har även hunnit med att beställa en stor överraskning för både liten som stor och den tänkte jag även avtäcka lagom tills lovet drar igång. Puss//ISabella
 

Fikagenrep inför kvällens Melloparty!!

Jag vill börja med att tacka er alla fina som skrivit, mailat och smsat under veckan efter att mitt förra blogginlägg publicerades. För mig blev det en väldigt överaskande respons. Då detta som sagt var har varit en del av våran vardag under en så lång tid nu. Det gör även ont att läsa att det är så många av er som erfarit eller är mitt uppe i en liknade situation som vi har varit i och delvis även är kvar i. Ensam är som sagt var inte alltid stark men genom att ta en dag i taget och hjälpas åt att peppa varandra framåt kommer vi tillsammans att gå hur långt som helst!!
 
 
Men vardagen måste som sagt var få fortsätta att rulla på i sin takt det tror jag är nyckeln till det mesta här i livet. Det är även extra viktigt för oss nu att fortsätta med att ta oss ann små projekt och skapa nya roliga tillfällen tillsammans som familj för att orka kämpa vidare med allt annat. I dag är en sådan dag då vi egentligeten bara tagit det lugnt här hemma. Martin har dock fixa och donat lite inne badrummet medans barnen har bosatt sig inne i Edwins rum. Det har nämligen laddats upp inför kvällens nya deltävling i Melodifestivalen. Tillsammans med våra nya virkade små vänner har det busats, fikats och spelats gitarr för fulla muggar.
 
 
Fikat blev dock helt sockerfritt nu på dagen då vi sparar på krutet inför kvällen. Ella är så taggad inför Mellon medans jag själv inte är lika positiv idag som jag var inför förra veckans Mellostart. Myskvällen ser jag verkligen fram emot men låtarna kan jag gärna vara utan. Förra veckans bidrag var nämligen ingen hit i mina öron och jag varken jublade eller kände för att "bada naken på Sergels torg" efteråt. Så vi får hoppas på att det bjuds på bättre låtar idag. Men tvkvällen kommer oavsett att räddas upp av QX galan efter mellon. För det är världens bästa gala om ni frågar mig!!
 
Foto: Rustaupp
 
Trots att det kommer finnas massor av kul att titta på ikväll så ska vi ändå försöka att lägga oss i tid. För i morgon ska min lilla mamma firas in då hon fyller år på måndag. Min far fyller sedan även år på onsdag så mycket kalasande kommer det bli. Men redan nu ska vi ge oss i väg på en snabb biltur för att inhandla lite kina mat och sedan blir det till att hoppa in i pyjamasarna. Hoppas att ni får en trevlig kväll alla fina!!
Puss//Isabella
 

Att ta kontroll över graviditets depressionen.

Det råder väldigt mycket tankar och förberedelser i mitt huvud. Mycket tack vare den hemläxa som jag fått av pyskologen att tänka lite extra på. Jag känner att jag börjat få kontroll på graviditets desperationen nu och samtidigt jobbar vi febrilt för att undvika att den inte ska bli värre efter förlossningen. Ett steg i rätt riktning för att undvika det är att redan nu planera in tid för återhämtning både innan och efter förlossningen. Detta innebär att jag och Martin måste vara mer samkörda än någonsin förr. Vi måste även börja att boa in oss lite tidigare än vanligt för att få polletten att trilla ner helt över det faktum att vi snart har ett till litet mirakel i våran famn. Vilket tycks vara svårt för vissa i våran omgivning att förstå sig på. Utåt sett ses vi som en sprudlande och kreativ familj som är så fantastiska mot varandra. Det är vi också och kärleken emellan oss råder det inget tvivel på här hemma. Att vi även gör otroligt mycket pyssel och har mysiga stunder tillsammans som familj är också en sanningsenlig bild av vårat liv. Men det finns även djupare sidor som pågår parallellt med detta i vuxenlivet..
 
 
I vårat fall var vi ju så inställda på att detta kommer att ta minst 3-5år, innan och om vi lyckas bli gravida igen. Så i våras när Ivf behandlingen fick pausas (då jag blev så pass sjuk av överstimuleringen i våras) ställde vi båda två in oss på att denna resa kommer att bli betydligt längre än vi befarat. Jag kände mig efter det misslyckandet inte alls redo för att fortsätta med behandlingarna efter sommaren. Utan var inställd på att ta en paus och landa lite innan dom nya försöken påbörjades igen. Att lära mig att lyssna på min kropp har tagit många år och allt för många missfall har vi gått igenom på vägen hit. Efter varje missfall har man byggt upp en högre och högre försvarsmur runt om kring sig. Våran mur hann bli rätt hög under åren tack vare dom 18st missfall vi tragiskt nog fick gå igenom i jakten på dom mirakelbarn vi har idag. Så när vi nu mirakulöst nog lyckades bli gravida utav oss själva under sommaren kunde vi knappt tro att det var sant. För detta skulle ju inte vara möjligt för oss!! Lyckan, lättnaden och tårar blandandes i en stor känslomässig kompott. Men sen så kom nya störtblödningar, kräkningar i 30 hela veckor, tillväxthämning av bebis och vårdkarusellen som återigen nu blev en del av våran vardag.
 
När man är så här mitt inne mellan hopp och förtvivlan ligger en depression inte långt borta. Att våga vara lycklig och tro på att detta kommer att gå bra när man hela tiden stöter på nya komplikationer och är livrädd över att förlora det lilla mirakel som gror där inuti mig har inte varit lätt att hittat en balans på. Då sätter man automatiskt upp den där berömda försvars muren igen för att orka med att kämpa vidare. Men trots det så fann den mig som sagt till slut, den där depression. Men jag tänkte inte låta den vinna så jag sökte hjälp direkt denna gången. Efter att Ella föddes gick jag ju också in en depression men då tack vare amningsproblem och med Edwin efter att förlossningen gått på för fort. Det var först nu efter det senaste ultraljudet och beskedet att lillebrors tillväxthämning inte är livshotande längre som gjort att jag känt mig lugn för första gången under denna graviditet. Ett lugn som jag väntat så länge på att få känna!! Tårar, känslor och lättnad i alla dess former har sedan dess sköljt över mig.
 
 
I praktiken har man ju nio månader på sig att förbereda sig inför förlossningen och det faktum att man väntar ett litet mirakel. Nio månader av tid att förebereda sig både mentalt och psykiskt på vad som komma skall. I vårat fall har vi nu knappt åtta veckor kvar till att försöka finna samma lugn och försöka få alla känslor att falla på plats som man annars har dessa nio månader av tid till att göra detta på. Det är därför så viktigt för oss nu att vi stressar ner. Att bara hålla om varandra på kvällarna och klappa på min lilla mage med ett nytt lugn inne i bröstet kommer att påskynda denna läknings process jättemycket. Att även ta hjälp av våran omgivning och läkare i den mån som vi kan få nu är jätteviktig för oss. För familjelivet och vardagen måste få rulla på sin takt. Alla dom sista frågorna och orosmomenten som kvarstår innan förlossningen drar igång måste även försökas att suddas ut och finna sina svar på. Hur ska vi göra framöver för att slippa risken med att föda hemma ifall att det går lika snabbt som med Edwin!? Med ett förlopp på under 17min sedan första känningen/blödningen när jag väntade honom tills att han var född inne på sjukhuset var så omtumlande för oss. Jag hann aldrig riktigt förstå att han var född och tiden efter var mer chockartad än vad jag någonsin hade kunnat företsälla mig. Det tog nästan tre månader innan jag förstod att han var ute och här för att stanna.
 
Hade Martin inte varit hemma med oss under denna första tid efter förlossningen så hade vårat liv kunnat sätt så annorlunda ut idag. För tack vare att Martin var hemma fick jag nu mer tid till att smälta allt på. Jag är dock så otroligt tacksam över att min kropp inte sköt upp denna bearbetning ännu lägre utan att det tillslut bara blev tre otroligt tuffa månader och inte ännu längre tid som gick förlorad. För när man inte kan finna det där magiska bandet direkt med sitt nyfödda barn och knyta ann till det så faller ens hjärtat i tusen bitar. Jag hann under denna perioden klandra mig själv så otroligt mycket och kände mig så värdelös som mamma. Det kändes som att kärleken inte räckte till och jag var så förtvivlad över mitt liv. Här hade vi gått och längtat, kämpat och krigat på i flera år för att skapa vårat andra mirakel och så fick jag inte känna mig lycklig. Hur kunde jag inte känna mig lycklig när allt gått så bra ändå!? Skulden som man känner är obeskrivbar men vi lyckades tillslut sudda ut overklighetskänslan genom att ge oss själva tid. Inför denna nya tid som snart trebarnsföräldrar har vi därmed återigen nu planerat in så att Martin kommer kunna vara hemma tillsammans med oss en längre tid efter förlossningen. Allt för att ge oss och hela våran lilla familj nytt spelrum och möjligheter till att vara så förberedda som möjligt.
 
foto: Rustaupp
 
Det är dock många frågor som fortfarande gror inom oss som vi måste försöka att finna svar på innan det är dags. En av alla dessa frågor har med en eventuell ingångsättning att göra. Är en igångsättning bättre än att låta tiden utvisa hur fort denna nya förlossningen kan komma att gå!? Vilket beslut är bäst att ta för oss och lilla miraklet där inne i magen!? Hur känner jag egentligen inför den kommande amningen sedan, att börja med eventuella antidepressiva mediciner efter förlossningen och alla förberedelser innan dess. Alla dessa frågor och många fler ville nu min pyskolog att jag skulle tänka på inför lillebrors ankomst. I dom bästa av världar så har vi nu fått erfarit för mycket bakslag och tuffa tider att resten av denna gravidetet och tiden efter kommer att få bli som i en saga. Helt underbar och så fantastisk utan några nya problem!! Men med facit i hand så är det inte så livet fungerar för oss. Men med all den kärleken, envisheten och drivet som vi har i den här familjen så kan vi ändå försöka att skapa våran egen saga. Så vi kommer fortsätta att göra mycket knäppa och busiga saker här hemma för att få tiden att gå. För genom att fortsätta att busa, pyssla loss och bara vara tillsammans som familj är den bästa medicinen som finns. Dock så kommer jag att försöka tala lite mer öppet om det jag känner även framöver här inne igen. Men allt har som sagt var sin tid och just nu tar vi en dag i taget.. Puss//Isabella
 
 
 

Det allra finaste man har sätter man på bordet..

När jag var liten sa alltid min farmor till mig: ”Det finaste man har Isabella det sätter man på borde.” Sedan lyfte hon upp oss barnbarn på bordet och sa att nu är bordet perfekt!! Det var något speciellt med dom stunderna och dom orden för mig. Redan förra året så här lagom tills Alla hjärtans dag så gjorde jag precis så som min farmor gjorde. Men jag lät i stället trycka upp två krukor till mig själv och till mina närmaste i Alla hjärtans dags present, med motiv på mina egna små blomsterknoppar. I dag när vårkänslorna spirade här hemma passade jag på att satte upp dom på bordet och fyllde upp krukorna med vårens blommor. Så nu möts vi av dubbelt så mycket leende här hemma..
 
 
Gårdagen bjöd också upp till nya leenden!! För efter ultraljudskontrollen fick vi mota det fantastiska beskedet att mini kommer att få vara kvar där inne i magen ett stund till. För nu ser hans lilla viktkurva mer stabil ut. Han ligger fortfarande på en rätt stor tillväxthämning och fortsätter att snudda på det understa strecket. Men nu kan läkarna se att han följer sin egen lilla viktkurva och det är helt fantastiska besked. Vikten nu i vecka 32 är uppskattad till nästan 1405gram. Om han ligger kvar där inne tiden ut och om flödet inte blir sämre så beräknas han väga emellan 2.7-3kg vid födseln. Vilket är lika mycket som hans stora syskon vägt
 
Foto: Rustaupp.
 
Detta besked kom som en stor lättnad för jag har varit så orolig för alla risker som en ingångsättning så här pass lång tid innan kan medföra. Under veckan har jag även nya möten inbokade med psykologen och det ska bli skönt att få ventilera med någon utomstående om allt som hänt den sista tiden. Jag ska även försöka att skriva ner lite av alla tankar som folierar i mitt huvud just nu och berätta lite mer i detalj här inne på bloggen om vad vi fått genomgått den sista tiden.. Puss/Isabella
 
 
 
 

Kuddkrig och mellofeber..

Efter en jättemysig gårdagskväll är vi nu uppfyllda med både ny energi och nya blåmärken ifrån sparkande små barnfötter. Ella somnade först av oss alla fyra vilket även betydde att det tog några extra timmar för oss andra tre att somna in. Trots att jag hade beställt nya madrasser, täcken och påslakan ifrån Jollyroom inför mellokvällen så var det ändå som att sova på en pytterliten bostadsyta. Ellas armar och ben låg nämligen kors och tvärs över hela sängen. Men det kan jag ta för det hör inte till vanligheterna att barnen får dela säng med oss, så därför blev gårdagskvällen även extra speciell för dom små..
 
 
Medans resten av familjen drog igång denna söndag med att starta ett nytt kuddkrig passade jag själv på att smyga upp en våning för att ta tag i planeringen inför nästa vecka. För det är inte bara nytt ultraljud och tillväxt kontroll som ska genomföras utan jag ska även träffa läkaren uppe på pyskosomatiska enheten för att gå igenom alla tankar inför förlossningen. Vi har blivit garanterade plats på sjukhuset redan nu inför den kommande förlossningen vilket känns som en stor lättnad. Men det är mycket andra aspekter som vi behöver diskutera och tänka på innan dess. Hur vi ställer oss till en igångsättning i förtid, sjukhusvistelsen efteråt och vilken hjälp vi kan tänkas behöva. 
 
 
Hitintills har jag och Martin hunnit pratat igenom det mesta men vi har inte bestämt oss för hur vi ska göra än. Antingen får allt bara ske så som det kommer med risk att Lilleman kommer att födas hemma. Eller så blir det ett mer planerat förlopp. För mig hänger allt på hur dom kommande tillväxtultraljuden kommer att se ut. För växer liten till sig är chanserna stora för ett snabbt men ändå naturligt förlossningsförlopp. Vilket jag verkligen håller tummarna hårt för. Efter att jag suttit ner och skrivit ner alla tankar uppe vid Edwins skrivbord så hade även klockan hunnit rusat i väg. För nu var det snabba bud för att hinna göra i ordning Ella bus inför kvällen.
 
Foto: Rustaupp - Barnkläder ifrån Geggamoja.
 
Ella ska nämligen iväg in till stan med moster sin för att kvittera in sin födelsedagspresent ifrån henne. Dom ska gå och se Snövit och även träffa Yohio efter föreställningen. Ni kan ju bara gissa hur förväntansfull och lycklig Ella är över den överraskningen. Det är nästan så att hon åkt på Mello - feber!! Medans hon är i väg så ska vi andra bara ta det lugnt här hemma, återställa hemmets alla små vrår och inte göra många knop efter det. För i bland behöver man ju göra just ingenting för att hinna ladda upp med nya krafter. Puss//Isabella

Laddar upp inför mellon..

Idag är det ingen vanlig dag här hemma för i kväll startar Melodifestival till Ellas stora glädje. För henne är detta höjdpunkten på hela året!! Enligt tradition ska vi idag fira in denna kväll på vårat eget lilla sätt. För när Melodifestivalen drar igång på tv brukar vi nämligen bära ner madrasserna och sova nere i vardagsrummet, poppa popcorn och bara mysa. Ella tycker att det är så otroligt mysigt när vi gör så här och extra roligt skulle det bli nu i kväll då även Edwin skulle få vara med och sjunga loss framöver teven. Ivrig och förväntansfull som hon var i morse vaknade Ella självklart även på tok för tidigt så det blir en lång väntan fram tills att allt drar igång..
 
 
Efter frukosten passade Martin på att dansa loss med damsugaren så att allt är skinande rent och fint tills ikväll. Själv kunde jag inte hjälpa till så mycket då jag är beordrad sängläge igen nu efter veckans nya kontroller. Mina värden är dock rätt så bra men min viktkurva står stil och det gör Lillemans också där inne i magen. Jag har även fått utökade mediciner och tid för nytt ultraljud på måndag. Så fram tills dess får jag dansa med i mitt eget tempo. Jag ser därför även fram emot den här myskvällen lite extra mycket idag. För när man inte kan springa runt och busa tillsammans med dom små kan man kramas desto mer och kanske även starta ett och annat kuddkrig i mellopauserna.
 
 
Medans jag tagit det lugn så har Ella redan sprungit upp och ner ett hundratals gånger ifrån övervåningen med både täcken och kuddar. Dom har även hunnit med att leka kurragömma och skrämt slag på mig ett hundratals gånger när dom hoppat fram ifrån varje liten tänkbar vrå i huset. Medans busandet fortsätter så sover nu Edwin i sin tur middag. Om en liten stund ska vi dock hjälpas åt att bädda i ordning inne i vardagsrumet inför kvällen. Vi ska även åka iväg till Ica en snabbis för att inhandla lite lördagsmys. Sen blir det till att hoppa in i myskläderna och bara vara. Så speciellt mycket glitter och glamour blir det inte här hemma ikväll men desto mysigare kommer vi att ha tillsammans. 
 
Foto: Rustaupp
 
Men under dom närmaste veckorna framöver kommer det även att bjudas in till en lite mer glammig mello tillvaro även här hemma. För tillsammans med Jollyroom och deras Jollymello - kampanj kommer vi att bjuda på mellofeber deluxe. Med massor av tips, erbjudanden och nya tävlingar inne på mitt instagram som jag slår vad om att ni inte vill missa!! Nu när den lilla hemligheten är avslöjad så vill jag passa på att ta tillfället i akt och önska er alla fina en trevlig kväll och låt bästa bidrag vinna!! Puss//Isabella
 
 
 

Tävla och Vinn ett fullpackat Twistshake paket..

Kollage: Rustaupp - i samarbete med Twistshake.
 
Årets andra tävling är nu full gång här inne på Rustaupp!! Denna gången har du chansen att vinna ett fullpackat Twistshake - paket!! Vinstpaketet innehållande: Fem stycken valfria flaskor, pulvervehåller samt super-mixernät!! Allt som behövs för att göra matningen så lätt och smidig som möjligt!! Mer info om hur du gör för att delta i tävlingen hittar du inne på mitt instagramkonto @isa_rustaupp.Tävlingen pågår fram till den 11/2. Lycka till alla fina!! Puss//Isabella
 
 
 
 

RSS 2.0