Labyrint av leksaker - här finner du tipsen och vägen ut..

När tv serien Labyrint visas på vita dukten här hemma stannar tiden upp!! Mina barn och man sitter nämligen fastslajmade framför tv:en och myser då. Martin är nog till och med mer inlevelsefull än barnen. Han följer med i rörelserna, hoppen och blundar lite lätt så fort Taurus närmar sig. För er som inte vet vad Labyrint är så är det ett tävlingsprogram för barn som utspelar sig i en fantasivärld. Tre barn tävlar i varje program mot Daidalos och hans skapelser i labyrintvärlden. Barnen ska samla livspuckar och klara sig ifrån att bli slajmade. Lite som jakten på den röda rubinen som gick på tv när jag själv var mindre. Ren nostalgi, minns ni!!??
 
 
Medans familjen nu kollade på veckans avsnitt av Labyrint på svt-play passade jag själv på att gå igenom min egen leksaks labyrint inne i köket. Januari månad är en riktig kalasmånad då massor av kompisar och vänners barn fyller år samtidigt. Våran egen tjej går även och fyller sju år i helgen. Ella kommer att få en pysselbok i födelsedagspresent där hon kan följa med i Labyrintspelets alla uppdrag och massor av färgglada pennor som hjälp till att kunna lösa alla mysterier med. Ett pennställ och bra förvaring till alla gem, papper och skrivbordstillbehör får hon också. Då Ella är väldigt noga med att allt ska ha sin alldeles egna plats uppe sitt rum vet jag redan om att denna kommer att bli en succé.
 
 
Till detta får hon även ett Labyrintspel och ett eget litet slimelab för att kunna skapa sin egen slimevärld. Att utforska och testa nya experiment är något som hon har stort intresse i nu. Lite fler legoförvaringslådor har också införskaffats då hon ville ha egna lådor på sitt rum så att Edwin inte kan bryta sig in och ta hennes saker. En skateboard står även högt upp på hennes födelsedagslista och det är en av dom önskningarna som faktiskt kommer att slå in år. Januari och februari är som sagt var dom två månaderna med flest kalas och trixande timmar på hela året för oss. Det är även den roligaste tiden för är det något som vi gillar att ta oss ann som familj så är det just kalas.
 
Foto: Rustaupp.
 
När Ella fyller år kommer det att bjuds in till rymdparty här hemma. Hela köket ska genomgå en förvandling och göras om till ett stort rymdskepp. Födelsedagsbarnet ska som vanligt få skapa sig en egen liten fantasivärld med lite pysselhjälp av resten av familjen. Med hjälp av självlysande ballonger, sträckfilm och stjärnor i massor kommer hela himlen att få flytta in i vårat lilla kök. Igår skapade frökenbus massor av färglada planeter till att dekorera kökstaket med. Det är alltid lika kul att se hennes fantasi och skaparglädje blomstra. Även Martin och farbor Mackan har gått all in för det här kalaset. Vi kan säga som så att det är något med temat som fått dom till att nästan träda in i "the dark side". Martins mantra dom senaste timmarna har bestått av tre ord: "Im your father". Det ska bli intressant att se hur detta kommer att sluta. Jag kommer att hålla er uppdaterade med pysseltips och kalas fixande bilder under resans gång. Puss//Isabella
 
 
 
 
 
ELLAS ÖNSKELISTA SER SLIMEGRÖN OCH SJÄLVLYSANDE UT I ÅR!!
 
Kollage: Rustaupp
 
 
Här kommer våra bästa tips - för barnen som älskar tv serien Labyrint, slime och skaparglädje.
1. Sands Alive Startset Självlysande. Bygg om och skulptera om och om igen. Setet innehåller 450 gram sand och är antibaktriell. Sanden är även lätt att städa upp och går att användas om och om igen då den inte torkar ut. Den här fräcka sanden är självlysnade i mörkret och består av naturliga ämnen. I förpackningen medföjer även en häftig UV-penna som du kan skriva hemliga medddelanden med i sanden. För att se extra bra medföljer ett par coola glasögon som du kan sätta på dig samt skrapverktyg och geometriska formar. Ett roligt set där ditt barn får utveckla sin kreativitet och skapande sida!
 
2. Martinex Pysselbok Labyrint är en rolig pysselbok med 52 sidor med spännande och kul pyssel. Tillsammans med Daidalos och hans robotar får du klura, måla, leta ord, finn fem fel och pyssla loss. 
 
3. Alga Science Slime Lab är ett paket med massor av slime som du kan hitta på experiment med. I Slime Lab finns det tillräckligt med Slime för att göra 8 riktigt slemmiga projekt. Med Alga Science Slime Lab lär sig barnen att använda enkel utrustning, testa egna idéer, göra observationer och därefter dra grundläggande slutsatser.
 
4. Martinex Barnspel Labyrint är ett roligt spel att spela tillsammans med dina kompisar. Spelet bjuder på fyra utmaningar, då din uppgift är att samla livspuckar. Detta skojiga spel går ut på att undvika slajmiga Taurus i labyrinten, ta dig över slajmsjön, para ihop korten i minnesspelet och var snabbast i byggutmaningen. Den spelaren som har flest livspuckar i behåll efter utmaningen vinner spelet!
 
5. Inred med roliga Lego-detaljer! En förvaringsbox utformad som en lego-kloss med åtta knoppar på ovansidan. Lego förvaring kan man inte få för mycket av. Passar alla åldrar och skapar oändliga förvaringsmöjligheter!!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux