Edwins födelsedag, morgonen.

Dagen innan jag blev riktigt sjuk och fick åka in med ambulans till sjukhuset för akut operation så var stämningen desto gladare och festligare här hemma. För då var det ju ingen vanlig dag utan det var ju då Edwins 2årsdag. Jag är så otroligt tacksam över att min kropp väntade med att spela mig ett spratt tills dagen därpå så att jag fick vara med och fira våran älskade lilla priat på hans stora dag.. 
 
 
Vi smög upp och gratulerade honom extra tidigt den morgonen bara för att vara på den säkra sidan att vi skulle hinna sjunga för honom innan han vaknade upp av sig själv. Våran plan om att ligga steget före lyckades för när vi kom upp för trappen drömmde han fortfarande sött. Eller så hade han lyssant på sin storasyster råd ifrån kvällen innan och bara lossades sova nu!? 
 
 
 
För det tog knappt 2min efter att vi hade gått in i rummet innan han skrek "Ååå Waoow paket!! Mina!!" Så nog var han allt bra medveten om vad det var för dag trots allt!! Edwin blev så otroligt glad för sina små bilar och övriga små paket att han kort där efter hoppade upp ur sängen. Han fick dock bara leka en liten stund innan det var dags för pannkaksfrukost nere i köket!! Ljusen på tårtan skulle ju han även få blåsa ut helt själv för första gången, så han fick minst sagt brottom ner.
 
Foto: Rustaupp.
 
Efter frukosten hjälpdes vi sedan åt med att dekorera upp trädgården inför det stora piratkalaset som jag fått glädjen att kunna skapa i samarbet med Jollyroom. Dagen blev otroligt lyckad och jag är så glad över att vi valde att bara köra på en stor tårta till fikat i år och i stället satsa mer krut och energi på vilda lekar tillsammans med våra små. För det är ju just dom stunderna som man minns sedan. Inte vad man stoppade i sig. Jag hann som vanligt även knäppa av en massa bilder ifrån kalaset som jag tänkte visa er alla fina inom kort. Puss//Isabella
 
 
 

Jag föll plötsligt ihop och det blev en akutoperation..

Som många av er redan uppmärksammat så har våran vardag gått in ett lite lungnare och gråare tempo. Anledningen till det har att göra med att jag legat inlagd på sjukhus i en nästa en vecka. För dagen efter Edwins 2årsdag föll jag helt plötsligt ihop med helt galna buksmärtor. Jag är extremt smärttålig men detta var något i hästväg som jag aldrig tidigare hede känt och jag fick ren panik. Buken svällde kort därefter upp som en ballong och jag kunde inte längre kontrolera smärtan, skrek rakt ut. Martin vart så orolig för mig och ringde upp ambulansen direkt. Du måste åka in nu sa han till mig. Sluta spela stark något är ju riktigt fel. Jag ringer nu!! Det sista jag mins ifrån den stunden är att jag rullas ut på en bår och sedan in i ambulansen..
 
 
Väl framme på Huddingesjukhus blev jag sedan relativt fort uppflyttad till KAVA som är deras kirurgiska akutvårdsavdelning. Där dom sedan konstaterade att jag åkt på ett gallstens anfall utan dess like och att gallblåsan även var så pass kraftigt inflamerad att den behövdes opereras bort. Men först var läkarna tvungna att få kontroll på inflamationen så dropp, antibiotika och diverse smärtlindrande mediciner sattes in. Jag fick något morfinliknade preparat för smärtan men den bet inte på mig. Jag försökte bita i hop men tillslut så gick det inte längre och sköterskan kom in med två nya sprutor. Sen blev det svart igen och jag sov i stort sätt bort hela den natten och dagen därefter. När jag väl var vaken så grät jag bara som en otröstlig liten bebis. För längtan hem efter barnen och Martin var nu även så pass stor att jag gick in i någon sort bubbla. Jag kunde inte göra annat än att gråta och försöka sova bort tiden. Som tur är fick Martin komma och hälsa på mig några timmar per dag men jag var inte till så mycket sällskap då jag fortfarande hade så otroligt ont. Jag ville heller inte att Ella och Edwin skulle se mig ha så här ont så dom fick stanna hemma med farmor, moster och farbror Mackan under dom stunderna som Martin och Emil kom dit för att besöka mig. 
 
 
Tre dagar senare var det dags för operationen och jag var så nervös då jag aldrig hade blivit sövd förut. Jag han dock inte tänka så mycket på det då allt gick så fort. Jag rullades ner till operationssalen redan under tisdagsmorgonen och kort därefter blev allt bokstavligt talat helt svart. Fem timmar senare vaknade jag upp igen och möttes av en sköterska som berättade att allt hade gått bra. Jag var dock inte så motaglig för den informationen just då utan tittade bara runt om kring mig efter min familj. Vart var dom någonstans och vart sjutton var jag någonstans!? En halvtimme senare var jag fullt vaken, något illamående men medveten igen och rullades därefter upp på mitt rum. Jag var nog lite mer groggy än vad jag först ville erkänna då jag snabbt där efter somnade in en stund till. Några timmar senare så kom Martin och Emil till sjukhuset för att hälsa på mig. Jag var först lite ledsen över att dom inte var där när jag vaknade upp. Men läkarna hade sagt till Martin att jag inte skulle vakna först runt fem snåret på eftermiddagen. Men i själva verket vaknade jag upp redan innan klockan hade hunnit slagit tre. Medans dom var där så kom även läkaren in och berättade lite mer om hur operationen hade gått och sa att jag skulle få åka hem redan under morgondagen. 
 

 
Det var även först då som jag reflekterade över att jag hade ett stor förband på navel, två små på sidorna och ett lite högre upp på magen. Det stramade lite över stygnen men den där otroliga smärtan som jag tidigare hade känt var nu som bortblåst och så även inflamationen, gallstenarna och gallblåsan ifrån i min kropp. Lättnaden över att snart få komma hem igen fyllde mig med massor av ny energi. Ja i alla fall tills natten kom då jag bröt i hop igen och inte alls kände mig redo för att åka hem. Smärtlindringen efter operationen hade nämligen släppt och jag hela kroppen kändes överkörd. Axlarna värkte efter gasen som hade sprutas in under operationen och magen var lika svullen igen som att jag vore gravid. Sköterskorna kom in för att titta till mig flera ggr under kvällen men när jag blir så här sårbar och känner mig så pass ensam är jag inte anträffbar. Utan jag biter då bara ihop och säger att allt är bra fast att det egentligen inte är det. Detta resulterade därför i att jag låg där och hade ondare än vad jag hade behövt ha. Klockan hade även blivit så pass mycket nu att det var dags för nattskiftet att ta över. En av dom sköterskorna som arbetade under natten hete Magnus. 
 
 
En helt  fantastisk människa som både jag och Martin fick en speciell kontakt med redan vid första mötet. Han var så otroligt lugn och bra på sitt jobb. Han såg nämligen rakt igenom mig när jag försökte bita ihop och när jag sa att allt är lugnt och att han kunde gå vidare till nästa patient. För då lyssnade han inte på mitt svammel utan stannade ändå kvar en extra liten stund för att försäkra sig om att jag inte skulle må sämre. Precis så gjorde han även denna kvällen nu när jag inte kunde sova. Jag ringde dock på klockan denna natten och bad om en sömntablett och mer smärtlindring då jag bara ville få somna. Men Magnus frågade mig nu i stället om jag inte ville ta en liten morgonpromenad ute i koridoren tillsammans med honom och en annan av patienterna på avdelningen. Jag trodde först att han skämtade för jag kunde ju knappt vända mig ifrån höger till vänster i sängen innan stygnen på magen kändes som att dom skulle spricka sönder. Han försäkrade mig dock om att stygnen inte kommer att gå upp utan att det bara känns så. Två alvedon och en ipren senare så var jag uppe och gick ute i koridoren tillsammans med dom andra. Den frihetskänslan var verkligen helt fantastisk att få känna!!
 
Foto: Isabella.
 
Dagen därpå kände jag mig därför tillräckligt stark för att åka hem igen. Martin och alla barnen kom sedan till sjukhuset för att hämta hem mig. Sedan dess har vi tagit en dag i taget här hemma. Försökt att njuta av dom små stunderna och pratat massor. För trots att denna lilla operation som jag gjort är så pass vanlig och ofarlig så satte hela scenariet ett stort avtryck på hela familjen. Jag som heller aldrig har varit i från Martin eller barnen mer en bara några timmar innan detta hände fick mig en tankeställare och prövning om något. Vi har nog även vuxit några centimerter efter detta och skalat av oss några lager skinn båda två. För jag har lärt mig att det inte är så bra att vara tjockhudad i alla lägen. Att bita ihop är inte alltid den bästa lösningen och att visa sig sårbar gör en inte svag utan starkare. Nu så här en vecka efter operationen så börjar vardagen även att hitta tillbaks igen. Vi försöker dock att ta vara på tiden mer nu än innan och kramas lite extra. Igår var vi även iväg på en liten promenad till Aspudsparken för lite parklek. Det stramar fortfarande rätt så bra över magen och jag har fortfarande svårt att böja mig ner. Men det börjar sakta men säkert att kännas rätt så bra igen trots allt. Puss/Isabella
 
 

See you later alligator!!

Det har blivit lite tyst ifrån mig sedan Edwins stora dag och inom kort så ska jag berätta lite mer om vad som skett. Men först vill jag passa på att visa er lite bilder på Edwins födelsedagstårta. Den har redan hunnit blivit en populär snackis inne på mitt ig konto under veckan som gått och tusen tack för alla era fina ord!! Ni har också efterfrågat fler bilder och en gör det själv beskrivning. Så här kommer den nu..
 
 
Allt som behövs för att skapa alligator/drak tårtan är: Rulltårta ca 2st färdigköpta, 2st Sempers djungel dessert burkar, ca 3st bananer, 5dl grädde, gul och grön karamellfärg. Oreos kakor. Smågodis i form av skumbananer, nobless, nonstop samt små vita marshmallows.
 

 
Så här skapar du tårtan:
1. Skär några skivor med rulltårta och lägg upp formen som du önskar skapa på en bricka.
2. Bred sedan på önskad fyllning. I vårat fall blev det Sempers djungel dessert mixat med mosad banan och på en bädd av hallonfyllda rulltårtsskivor.
3. Färga och vispa upp grädden. Spritsa sedan grädden runt om hela tårtan samt på hela toppen.
 
 
Dekorera:
1. Dekorera tårtan med Nobels choklad till ryggrad,
2. Skumbananer till klor.
3. Marshmallows som klipps mitt i tu och används sedan till att skapa alligatorns vassa tänder. Till ögonen använder man med fördel två stycken delade oreos kakor med gula nonstop till pupillerna.
 
Foto: Isabella, rustaupp.se
 
Denna tårta räcker till ca 12 personer. Vill man göra den större så bygger man med fördel på ytterligare ett lager med rulltårtsskivor innan grädden. Svårare en så är det inte. Det är bara fantasin som sätter gränserna!! Puss/ Isabella
 

Det är ingen vanlig dag för det är Edwins 2års dag..

Våran lilla solstråle som berikat våra liv med så mycket mer kärlek, skratt och nytt tålamod fyller 2år idag!! Som förälder är dagar som dessa när ens barn fyller år så otroligt känsloladdade. Alla ni som träffat Edwin eller som följt våran resa i kampen dit. Hejat på honom medans han kämpande på inne i min mage och har följt hans två första levnadsår vet om vilken otrolig solstråle han är. Men han har också en vilja av stål som jag beundrar något enorm samtidigt som den envisheten han besitter får mig smått tokig..
 
 
Under det här året som har gått har det hänt så mycket och han har vuxit så fort. Han har lärt sig massor och är väldigt före i sin utveckling när det kommer till motorikens alla regler. Att hoppa jämnfota på studsmattan, att själv göra fart på gungan, ta på sig sin tröja själv, hålla andan under vattnet. Blåsa stora såpbubblor, bygga jättestora torn, hur man skakar rumpan på bästa sätt när man dansar drakdansen samtidigt som man klappar händerna och stampar takten. Hur man går balansgång på stolar och hur man gör för att klättra upp på dom högsta av hyllor i storasysters rum för att sedan tjuvlåna hennes dockor är några av dom sakerna som Edwin bemästrar med bravur.
 
 
Den största idolen under detta året som har gått är utan tvekan Ella, Nicke nyfiken och Bolli bompa draken. Då han springer efter sin storasyster som en svans och vill göra allt så som hon gör. Men när det kommer till att vila och ta det lungt så finns det inget som får honom att slappna av lika mycket som en saga om Nicke eller några avsnitt ur filmerna och självklart med sin trogna lilla vän till hundis i famnen. Edwin talar dock inte mycket än men förstår allt vi säger sedan flera månader tillbaka. Han skrattar dock desto mer och skriker desto högre när vi själva inte alltid förstår vad det är han vill. 
 
Foto: Isabella - Tipitält, studdsmatta och skeppet finner ni hos Jollyroom.
 
Han har under året även gått från att vara minst i huset till att bli storebror och är så mån om sin lillebror. Edwin har en förmåga att läsa av alla dom där små signalerna som vi själva kan missa i vardagens alla bestyr. Vipps säger det bara så har han fått lillebror till att tystna eller kikna av skratt. Världens finaste lilla Gladwin har vi allt. I dag ska vi fira honom med en lekdag tillsammans med farmor och farfar, mostrar och kusiner. Men först ska vi smyga in och sjunga för honom. För lilleman sover än. Så det verkar som att Ellas taktik i gårkväll vart riktigt lyckad!! Puss//Isabella
 
 

Du ska ligga kvar i sängen och låtsas sova.

Vi har pysslat med det sista inför morgondagens barnkalas och födelsedagsfriande små timmar här hemma. Nu hoppas vi bara på att det blir fint väder så att piratkalaset blir lika fantastiskt som på en solig söderhavs ö och att vi slipper sitta inträngda innomhus som små skeppsråttor..
 
 
Vi har även hjälpts åt med att sortera lite inne i Edwins rum och göra plats för lite av dom nya leksakerna ifrån Skip hop. Ella har blivit en riktig flitig medarbetare när det kommer till frågor som organisering. Så hon fick hjälpa till med att flytta om lite i hyllorna och det blev riktigt fint. Även Emils små nya babyleksaker och instrument fick vara med på ett litet hörn. Den mjuka gosiga Katten och Elefanten är ju bara så söta!
 
 
Dom små färglada hinkarna som jag beställt in till badrummet tyckte Edwin att han skulle få ha över sin säng. I varje hink placerade han sedan en napp. På sängen hängdes hans nya väska upp och allt var nu fixat inför morgondagen även här inne. Men säg den ordning som varar länge!? För det tog väll knappt 30 min innan alla leksaker återigen låg utspridda över hela golvet. Edwin hade även hunnit gjort ett stilfullt hop ner i sin nya förvaringskorg och Ella i sin tur hade bäddat ner sig i hans säng. När jag frågade vad dom gjorde för något fick jag till svars att dom övar inför i morgon. 
 
Foto: Rustaupp - I samarbet med Skip hop och Jollyroom.
 
Ella visade nämligen Edwin nu hur han skulle göra i morgon bitti. "Du ska ligga kvar i sängen så här och låtsas sova. Det kan kännas som en evighet jag vet, men när vi sedan kommer in för att väcka dig så kommer vi sjunga och du kommer sedan att få presenter och blåsa ut två ljus på din tårta. Det kommer bli jätteroligt!!" Edwin tittade sedan bara på Ella och mig som om vi vore knäppa. Men han svarade oss "Ja ja paket, ROLIGT!!" Hur det kommer att gå det får vi se i morgon. Puss/Isabella 
 

 


Mysfaktor i hemmet som är svår att slå!

Vi fick hemlevererade två stycken vita sittpuffar i äkta skinn ifrån Marocko design i dagarna. Puffen är tillverkad för hand i Marocko och är av mycket hög kvalitet. Den bidrar med en mjukhet och mysfaktor i hemmet som är svår att slå. Det bästa med allt är att dessa möbler bara blir finare och finare med åren, håller i flera generationer framöver..

 
Dessa puffar säljs både med och utan stoppning. Med måttet på Ca 55 cm i diameter och med en höjd på runt 35cm. Vi valde att få puffarna hemlevererade utan stoppning och fyllde sedan upp dom med tygtrassel då jag redan hade en massa sådan hemma. Men man kan med fördel även fylla upp dom med tidningspapper eller gamla kläder eller sovtäcken. När jag var liten hade mina föräldrar liknande puffar i vårat vardagsrum och jag minns så väl hur kul jag och mina syskon hade med dessa. 
 
 
Vi byggde massor av kojor och tränade balansen uppe på dom. Vilket kanske inte uppskattades av min mor dock. Här hemma ska puffarna få anvädas fritt av både stora som små. I dagsläget står dom uppradrade inne i vardagsrummet men tanken är att dom ska få flytta upp till barnens spel och hobbyrum framöver. Tillsammans med en ny grafisk matta och lite andra små detaljer kommer det att bli riktigt fint där upp!!
 
Foto: Isabella - I samarbete med marockodesign.se
 
I skrivandes stund så sitter Ella och Edwin uppe på varsin puff och spelar spel runt vardagsrumsbordet. Martin i sin tur håller på att förbereda allt inför morgondagens parkleksbesök med Emil sovandes på bröstet i bärselen. Själv försöker jag att samala energi till att ta tag i storstädningen. Hyllorna ska dammas av och böcker ska sorteras upp. För vi håller på med en liten mini rokad här nere emellan badstunderna. Puss/Isabella.

Skåpet som rymmer en hel elefant.

Sommarlovet må bjuda in till underbara dagar ute men i den här värmen och under dom varmaste timmarna på dagen försöker vi att hålla oss inne. Att lyckas få Edwin att förstå och acceptera det är inte det lättaste dock. Men i dag har det gått förvånansvärt bra. Detta kan dock ha att göra med att vi pysslat lite tillsammans uppe på hans rum bara han och jag en stund. Edwin har nämligen fått hjälpa till att monterat hans bilvägsdekorer uppe på sitt skåp..
 
 
För under gårdagskvällen monterade vi bort bordsbenen ifrån skåpet så att det nu hamnade mer i hans nivå. Den här sidan av rummet har hitills stått relativt orörd i väntan på att han skulle växa in i det. Vi brukar alltid göra så att vi lämnar vissa ytor fria i rummen när vi inreder barnrum. Så att dom små kan vara med och skapa nya lekfulla miljöer tillsammans med oss under tiden som dom växer. Detta moment inbjöd nu till massor av nya lektillfällen här inne och hans garage åkte kort därefter upp på bänken. Dom färglada bilarna i trä fick han av mormor när han döptes. Trots att dom fått varit med om både fartfyllda lekar och flugit ner för trappen ett antal ggr så håller dom fortfarande. Det är därför som jag nästan alltid satsar på träleksaker till mina små.
 
 
Även Edwins garage är tillverkat av trä och har så många roliga funktioner. Trots garagets nätta storlek så finns det gott om yta till att parkera bilarna på. Med fantasins hjälp så kan man även laga dom i bilverkstan och sedan polera dom rena i medföljande biltvättsdelen på bottenplanet. Edwin har tre stycken olika garage i varierande storlekar här hemma. Men det är detta garage som utan tvekan används mest. Han är även väldigt förtjust i sina små plåtbilar av märke Alexgarage som Jollyroom säljer. Lagom tills helgen nu när Edwin fyller år så kommer han även att få lite nytt i fordonsväg.
 

Foto: Isabella, Rustaupp.se
 
Ella vill nämligen ge honom några nya bilar som låter. Något som hon också vill ge lillebror i present är en ny sagobok som hon kan få läsa tillsammans med honom. Det är så mysigt att se henne så engagerad nu när hon själv kan läsa sagorna för Edwin. Kvällasläsningen har därmed blivit deras egna lilla tid och det är även den enda stunden på hela dagen som båda två sitter helt still här hemma. I övrigt så har vi inte gjort så mycket annat idag. Vi har mestadels bara passerat ut och in emellan trädgården och skuggan. Hoppas att ni också har haft en fin dag!? Puss//Isabella

Alice i underlandet och schackturneringen..

Efter fukosten så började huset även att fyllas upp med släkt och vänner som kommit förbi för att fira min födelsedag. Nu på senare år tycker jag till skillnad ifrån förr att det är rätt så mysigt att fylla år och att fira födelsedagar då det blir ett extra tillfälle att kunna träffa alla nära och kära på..
 
 
Någon ork för något stor temakalas och sju sorters kakor orkade jag dock inte med att sätta i hop detta år. Det räckte gott och väl med alla andra teman som vi hunnit sätta ihop under året som gott. Men kaffe i massor och en stor gräddtårta bjöds det i alla fall på till fikat. Barnen badade en massa och busande runt som bara den medans vi andra hann med att prata lite i lugn och ro.
 
 
Efter att alla hade åkt hem sedan så bjöd kvällen upp till en fantasifull färgfest ute på baksidan och min födelsedag kunde inte ha fått ett mysigare avslut. Ella hade som sagt radat upp alla schackpjäser ute på trallen redan i morse och efter att dom minsta små prinsarna hade somnat kunde spelet börja. Martin vågade dock inte utmana mig i schack då han vet om hur duktig jag är. Så han passade i stället på att lära Ella alla konstens regler så att hon sedan kunde utmana mig en riktig match.
 
 
Ella förstod snabbt hur spelet fungerade och Martins pjäser började kort därefter att dansa ut ur spelplanen en efter en. Martin blev dock bara rödare och rödare i ansiktet och var snart lika röd som den virkade elefanten på bilden här ovan. Själv satt jag i soffan och log stort åt att han nu höll på att förlora mot Ella. Martin är vanligtvis inte en dålig förlorare men denna gången blev det nog lite för mycket för honom. Då han insåg sig slagen gick han nämligen snabbt in och ner för trappen för att göra lite mer kaffe. 
 

 
Ella blev så klart jätteglad över att hon vunnit över pappa och skrattade åt hans gester när han kom ut till oss igen. Fröken bus ville så klart även utmana mig nu också på en runda men då klockan hunnit blivit rätt så mycket så var det nu även dags för henne att krypa till sängs. Jag och Martin satt sedan uppe en stund till och drak lite mer kaffe och googlade runt lite på nya kamerahus. 
 
Foto: Isabella, Rustaupp.se
 
För efter 8år nu så har min gamla canon 1000d blivit allt för gammal och skulle ha behövts gått i pension för länge sen. Tanken var att införskaffa en Canon 6d redan för tre år sedan men det inköpet fick läggas på hyllan i förmån för att kunna bekosta dom då pågånde Ivf- behandlingarna. Nu när familjen blivit komplett och ekonomin även hamnat på banan igen känns det väldigt lyxigt att kunna klicka hem den nya kameran. Jag hade så klart velat beställa tre nya objektiv men det fick räcka med ett nytt till och börja med. Så om 3-4 arbetsdagar beräknas den nya utrustningen anlända. Vilket jag verkligen ser så fram emot!! Puss/Isa

Cirkuslivet en trappa upp.

Idag började vi dagen med en mysig födelsedagsfrukost uppe på baksidan. Efter frukosten passade jag även på att ta lite nyare bilder ifrån denna delen av vårat hem då den stått lite i skymundan. Vi bor ju i ett suterängradhus så den svarta soffdelen, poolområdet, studsmattan och barnens kioskdel är ju belägen på markplanet nere vid entren. Medans man finner denna lilla plats bara någon meter ifrån vårat och barnens sovrum på övervåningen..
 
 
Det är ju även här som barnens lekplats och vårat lilla wonderland är uppbyggt. Så medans barnen busar på i deras lilla lekland så kan jag, Martin och Emil njuta av lugnet i denna lilla hörna tillsammans med våra virkade små vänner. Saccosäckarna ifrån Little phant fick nämligen följa med oss och barnen ut idag, vilket dom ser ut att uppskatta. För några år sedan byggde vi även upp en provisorisk skärmvägg här uppe som sedan målades vit. Våran Bostadsrättsförening hade nämligen bestämt att alla staketen snart skulle rivas och att nya skulle sättas upp. Så vi gjorde därav en lightrenovering när vi byggde denna väggen samt passade på att måla om insidan av staketet i lekplatsen lila och målade även om stenarna till regnbågsbron. Tur var väll det för nu så här snart 4år senare så har inga nya staket byggts upp. 
 
 
Nytt här ute för i år är en ny plastmatta till altangolvet. Som är designad av samma underbara tjej som designat våra andra tre mattor till poolhörnan samt in till Ellas rum. Lina johansson är verkligen min stora idol när det kommer till grafiska mönster och hennes mattor livar upp vilket golv som helst. Våran trall här ute på baksidan har inte sett så rolig ut efter att takgubbarna var här för några veckor sedan nu och spolade rent taken. För efter deras besök så låg i stället all den mossa och guck på altangolvet i stället. Men som tur är så döljer den nya fina mattan dom skavankerna. Stringhyllan som vi satte upp här ute för flera år sedan nu håller även fortfarande. Vilket jag är så nöjd och glad över. Men jag undarar hur dom hade sett ut om vi inte hade sprayat om dom med rostskyddsfärg innan monteringen!?
 
Foto: Isabella, Rustaupp.se 
 
I kväll så har jag hört rykten om att det även nalkas schackturnering här ute. För Ella har redan börjat att ställa upp alla pjäserna på altangolvet medans Edwin leker på ute i sandlådan med sina sandleksaker. Martin i sin tur håller på att göra dipps uppe på rutschekanan och Emil och hunderna sitter nedanför och kollar på. Det ser riktigt roligt ut måste jag säga. Men jag fick absolut inte ta några bilder på det så ni får nöja er med denna lilla glimt tyvärr. Själv så sitter jag med datorn i famnen och laddar upp med lite ny energi innan släkt och vänner kommer förbi oss på lite tårta. För i dag blir den här tanten ett år äldre. Puss/Isa
 

Här hemma frågar inte barnen om glassbilen utan sopbilen.

I dagarna kom som sagt var mormor förbi på fika och för att hinna busa lite. Nästa vecka åker nämligen min mor min till Norge på blöjsafari. Nej inte riktigt så kul ska hon ha men hon åker dit på en miniweekend med en vännina. Och passa samtidigt på att köpa med sig lite blöjor hem till oss. Då blöjor fortfarande är extremt billigt där i jämförelsevis med här hemma. Under tiden som mormor är där så hinner Edwin gå och fylla 2år. Så vi passade på att fira honom lite i förskott nu när hon ändå var här..

 
Edwin blev så glad när han fick syn på mormor att han inte ens reflekterade över att hon hade paket med sig till honom. Några kramar senare vart det dock full fart på honom och presentpappret riktigt flög runt i luften medans han öppnade dom. I paketen låg det en massa nya sagoböcker med knappar och olika läten. Lilleman riktigt skrek till av glädje när han fick syn på boken med en stor traktor på. För traktorer, lastbilar, bilar, motorcyklar och framför allt sopbilar är den största innegrejen i Edwins värld. 
 
 
Så ni kan ju bara gissa hur glad han blev när han sedan öppnade upp det största paketet och fick syn på sin alldels egna sopbil . Mamma hade beställt den via mig ifrån Jollyroom redan tidigare i sommras för att vara på den säkra sidan att sopbilen inte skulle hinna ta slut. Då hon vet om hur lycklig Edwin blir när han får se bilen köra in på våran uppfart. Varje tisdag så står han närmligen klistrad emot förnstret för att spana på dom. Nu har han en egen att leka med. "Min sopbil" gick han sedan runt och skrek där ute på altanen om och om igen. "Min bara min!!" 
 
 
Både jag och mammma blev lite smått tårögda när vi hörde honom. Innan våran maskara började rinna allt för mycket så bad jag mamma att ta med sig barnen ner på gräsmatan så att jag kunde få hinna knäppa av några snabba gruppbilder på dom. Sagt och gjort! Jag tog säkert ett hundratal bilder på tre minuters tid men lilla Emil ville då inte le på en enda bild. Han som alltid är så glad annars blev nog lite rädd för kameran. Tre minuter var som sagt var den tiden som jag fick på mig. 
 
 
För Edwin hade inte alls tid för att sitta still. Han ville ju få fortsätta leka med sin sopbil. Edwin satte sig sedan på studsmattan och fortsatte leken medans Emil fick sitta brevid i sin Bumbo stol. Han i sin tur hade bara ögonen på en sak, sina fötter. För dom är det roligaste han vet just nu. Men lilleman fick då inte sitta länge där i. För mormor skulle ju även hinna pussas med honom innan hon skulle åka hem igen.
 

 
Foto: Isabella.
 
Efter att mormor sedan hade åkt hem så gick Edwin ut i skeppet och satte sig med sin nya bok i högsta hugg. Sedan dess så har den där boken tutat och låtit i ett här hemma medans sopbilen har åkt fram och tillbaka över vardagsrumsgolvet med diverse sopor. För med lastbilen medföljde det även en gul liten soptunna som man kunde fästa på lasbilens ena sida. Med hjälp av liten spak kunde Edwin sedan tömma sporna i bilen och köra vidare. Precis som med en riktigt bil. Under tiden som han lekte så åkte även glassbilen förbi ute på gatan. Men den brydde han sig inte alls om. För det var ju ingen sopbil! ♥
 

Fem ingredienser är allt som behövs..

Det bjöds på små ugglor till fikat igår när mormor kom förbi. Men vi hade inte så mycket hemma att bjuda på tyvärr. Så det fick bli en liten snabb lösning. Allt som behövdes för att göra vardagen lite mer festlig var några skivor rulltårta, grädde, oreos och non stop godis..
 
 
Vi skar bara upp rulltårtorna i lagom tjocka bitar och la upp dom på ett fat. Sedan vispade vi upp lite grädde och färgade grädden i fyra nyanser med hjälp av lite hushållsfärg. Detta moment gör vi alltid efter att grädden vispats upp för att få till en mer exakt färgnyans. Medans Edwin och Ella sedan bredde ut ett lager grädde så öppnade jag upp Oreospaketet och skruvade försiktgt av översidan. 
 
 
För dessa använde vi sedan som ögon när vi skulle dekorera upp bakelserna till små ugglor. När alla kakor var delade så fick barnen sedan sätta dit två stycken på bakelserna. På kakorna placerades sedan två stycken non stop godisar dit för att skapa ugglornas små pupiller. Då det inte gick åt så många godisar till dekoreringen nu så passade barnen även på att roffa åt sig det som blev över.
 
 
Mitt mellan ugglans numera stora ögon trycktes sedan en rosa non stop godis ner på tvären. Vipps så hade uggllorna fått en näbb och var därmed klara för att flyga ut på fikabordet. Det behöver som sagt var inte vara svårt att göra vardagen lite mer festlig. Detta lilla pysselmomnet tog oss knappt 10min.
 
 
Foto: Isabella, Rustaupp.se
 
När allt var klart sedan så satte vi oss tillsammans med mamma ute på altanen för att fika. Edwin fick även öppna upp lite födelsedagspresenter ifrån mormor då hon inte är hemma i Sverige närsta vecka när han egentligen fyller år. Edwin blev så otroligt glad över sina presenter och har busat runt hela dagen med dom. Vad det var för någonting som han fick tänkte jag visa er i morgon. Puss//Isabella
 

Svensk sommar..

Att få bada naken ute i spöregnet är nog ändå ett av dom bästa sommarminnerna för mig. Så igår när vi hade min fina kusin Ellinore, hennes mamma och Ellis egen son William på besök över dagen fick nu även våra små uppleva det samma. Det gäller att ta till vara på dom där små stunderna och lyckan blev total..
 
 
Det är alltid lika mysigt att ha min kusins fina familj över och jag är så otroligt tacksam över att dessa godingar finns i vårat liv. Jag är dock rent ut sagt urusel på att höra av mig och styra upp enkla träffar. Men dom är desto mer underbara på det sättet och så spontana, vilket vi älskar. Det känns även så kul att se William, Ella och Edwin leka då dom är mer som kusiner än sysslingar. 
 
 
Barnen busade och badade massor under dagen trots att regnet öste ner. Medans dom badade satt vi vuxna och kollade till dom under markisen, drack kaffe och mös med Emil som varit ovanligt pigg och vaken idag. Senare under dagen efter att min kusin och hennes familj hade åkt hem så kröp solen fram igen samtidigt som det dundrade till utanför oss. Vi trodde först att det var åskan som slog ner. Men kort där efter så såg vi en glimt av någon som vi kände igen. 
 
 Foto: Isabella.
 
Det var min far som kom in åkandes på motorcykeln med musiken poppandes på hög volym. Detta vart ju så klart pricken över i:et för Edwin  som tycker att morfar har den colaste motorcykeln i stan. Pappa stannade bara till en liten stund då han hade vägarna förbi oss. Men han stanande dock tillräckligt länge för att hinna dela en glass med barnen och busa runt lite. Min stora lilla gosunge somnade sedan i soffan som en sten med hundis i högsta hugg. ♥
 

Se upp alla landkrabbor..

När den här bilden togs så skulle jag bara hämta ner den minsta av våra tre små pirater, sedan seglade vi i väg på nya fartfyllda äventyr. Vi smygstartarde nämligen födelsedagsveckorna här hemma under helgen. Med en lekdag i ren Saltkråkan - anda för att fira in Edwins kommande 2års dag. För i år vill vi ge honom en lekdag i födelsedagspresent. Ni vet en sådan där dag som Tjorven och de andra barnen på Saltkråkan hade. När dom fick en lekdag av Farbror Melker och delade upp sig i två sjörövargäng för att sedan kämpa om önskestenen Mysak!?
 
 
Då just den filmen är en av Edwins största favoriter så föll det sig naturligt att hämta lite inspiration ifrån den nu. För trots att vi kan ses som extremt påhittiga och kreativa här hemma så tryter även våra egna ider ibland. Då är det bra att man kan hämta lite ny inspiration ifrån Astrid Lindgrens alla gamla mästeverk. Vi busade därav nu runt på vårat eget lilla skepp, hade vattenkrig med vattenpistolerna, blåste såpbubblor i massor och drack sockerdricka under trädet ute på framisdan. 
 
 
Tanken var att vi även skulle ta en promenad ner till vattnet under kvällen sedan för att fiska lite. Då barnen fick var sin ny flytväst och fiskespö i dagarna. Men Edwin vart så trött efter dagen att det i stället blev till att kolla på en film tillsammans och dippa lite grönsaker. Vilket blev en toppenbra avslutningen på en fantastisk dag. Under dom resterande dagarna som har varit har vi sedan låtit mobilerna fått förblivit avstängda. 
 
Foto: Isabella, Rustaupp.se 

Vi har inte gjort något speciellt egentligen på dagarna utan mestadels bara tagit dagen så som den har kommit. Varit i väg för lite bus i olika parker, testat vilken rutscekanan som är snabbast på leklandet inne på Heron city och börjat att förbereda lite smått inför Edwins piratkalas för släkt och vänner som går av stapeln nästa helg. Martin har därav grävt runt lite i skattkammaren inne i förrådet för att se efter vad vi ska anväda oss utav för lekfulla detaljer till den dagen. Späckhuggaren är redan uppblåst och ligger nu som en strandad val ute på gräsmattan i väntan på att få dyka ner i poolen. Puss/Isabella

I was made for loving you!!

I dagarna har vi haft bröllopsdag här hemma och det bjöds på överaskningar ifrån både stora som små. Ella hade lagt ner stor tid på att rita två bröllopsporträtt till oss som hon valde att överaska med redan under morgonen. Se så fina vi är..

 
Edwin var ju inte mindre kreativ han så hans ritplatta åkte fram och visst ser man allt att det är vi även på den bilden!? Jag själv fick även en möjlighet till att överaska Martin lite. Då jag passat på att beställa nya vigselringar till oss redan i vintras. Tanken var att jag skulle ha lämnat över den lilla asken under sportlovet när vi firade 15år som par. Men då jag var höggravid med Emil valde jag därför att att vänta med överlämningen tills mina fingrar återfått sin normala storlek igen. Så att även jag själv skulle kunna ha en ring på fingret igen. Vid den nya beställningen nu så fick även barnen vara med och välja ut ett nytt läderarmband till Martin och han blev så glad.
 
 
Vi gör kanske helt tvärtom vad många andra gör när det kommer till valet av ringar. Då vi inte satsar på några dyra utan istället valt att förnya våra ringar med jämna mellanrum. Den här gången föll valet på två stycken vackra ringar ifrån Sahara Silver designade av Lovisa Wester med texten "I WAS MADE FOR LOVING YOU" ingraverat på ringens utsida. Våra nya ringar tillhör Sahara Rocks kollektionen och den är så "vi" rakt igenom. Jag har samarbetat med Sahara sedan tidigare efter att ha sett hennes stilrena design inne hos gyldfynd och varit helt såld sedan dess. 
 
Foto: Isabella - I samarbet med saharasilver.se.
 
Det är även något specillt för mig att förnya ringarna på detta sättet. Då det även känns som att vi får en nystart vid förnyandet. Ringen som jag fick som symbol av Martin under vigselceremonin kommer jag dock alltid att ha ett extra gott öga för. Han hade nämligen precis så som i Sunes sommar stått vid en tuggummiautomat i flera timmar för att få tag i den perfekta ringen till mig. Det är kärlek för mig!! Puss//Isabella

När alla är samlade...

I helgen hade vi som sagt finfrämmande här hemma då hela gänget var samlade igen. Barnaskaran har ju även vuxit lite sedan förra sommaren och det är så kul att kunna följa deras utvekling på nära håll. Jag och Becca har ju hängt i hop sedan skoltiden och trots att vi gått åt lite olika håll emellanåt när livet och vardagen kommit emellan, så har vi alltid haft varandra i både vått och tort. Nu i helgen så fick vi äntligen till en familjeträff och det blev fullt ös med massor av spring..
 


Precis som mellan Alvin och Ella så skiljer det bara 6månader mellan Edwin och Linton. Denna sommaren har smågrabbarna vuxit ikapp varandra lite mer på lekplanet och börjar även att närma sig sina större syskon med stormsteg. För just nu handlar allt i deras värld om att försöka göra likadant som Ella och Alvin gör. Under helgens lekdag vart det verkligen full rulle på dom små och det verkligen lös bus i deras ögon. 
 
 
Edwin fick för sig att kasta ut bollhavsbollarna ur den lilla poolen. Efter varje kast så skrek han till av lycka och spände sedan musklerna. Detta såg så pass roligt ut att Alvin och Ella inte kunde hålla sig för skratt. Då blev det så klart ännu roligare att kasta ut bollarna och tillslut var hela altanen full av dom. Linton i sin tur tyckte dock att bollarna skulle vara kvar i poolen så han gick runt och samlade in dom en efter en medans Edwin fortsatte att kasta. Detta eveighetsgöra roade sedan dom små i flera timmar. 
 
 
Tillslut fick vi vuxna dock gå in och bryta leken då det snart var dags för middag uppe på baksidan. Så medans Alvin och Ella tog sig ett sista dopp följde dom små med oss upp till övervåningen. Dom började busa runt direkt och klättrade snabbt upp på bordet för att se efter vad grannarna hade för sig på andra sidan staketet. Där uppe stod dom sedan en bra stund och pratade, pekade och smed nya planer. Efter en stund så kom även Alvin och Ella uppspringandes och leken tog snabbt en mer fartfylld vändning. 
 
 
Alvin sprang runt och lekte hinnderbana och flög från sten till sten igenom lekparken medans Ella räknade antalet sekunder som loppet tog. Under tiden som dom sprang runt bosatte sig Linton i skeppet. Där i satt han sedan som förstenad och styrde skeppet som värsta sjökaptenen. Han släppte inte ratten många ggr men då och då reste han sig upp och skrek några ord innan han sedan fortsatte. Det var samma läten om och om igen ifrån den lilla piraten så jag antar att han varnade oss andra för krokodiler och andra faror som kunde lura i vattnet.
 
 
Linton han säkerligen korsa oceanen flera gånger om innan det tillslut var dags att fiska upp den där sprattlande lilla krokodilen till kompis och köra över honom till fastlandet i gåvagnen. Väl framme på den andra sidan sedan så började dom små att leka följa john och gick sedan ifrån sten till sten precis så som våra lite större klätterapor gjorde. Kort därefter ropade dock Martin och Micke att maten var klar så det blev nu till att samla in alla vildingar och sätta sig till bords.
 
 
Edwin och Linton fick sitta på första parket vid Alice & Fox bordet. Jag tror även att dom kände sig lite stora när dom satt där för så bra som Edwin åt har han inte ätit på länge. Det var gubbarna som stod för tillagningen av middagen denna kvällen och dom hade grillat kycklingfiler med sparris och klyftpoatis. Till detta blev det även en stor sallad och lite tsatsiki. Vid denna tidpunkten vaknade även Emil till. Han hade sovit under hela denna tiden som dom andra små hade busat runt på och missat hela kvällen. Men han hade tydligen massor att berätta trots detta då han jollrade och skrattade på som bara den. 
 
Foto: Isabella, Rustaupp.se
 
Det blev verkligen en supermysig dag och jag hoppas på att vi hinner få till fler sådanna här dagar innan sommaren är slut. Redan om liten stund så nalkas det dock middag här ute igen tillsammans med mina små. För i skrivandes stund så håller Martin och barnen på att duka upp kinamaten och sedan blir det ett kvällsdop tillsammans innan dom små ska sova för natten. Idag har vi även bröllopsdag så efter att dom små har somnat blir det några koppar kaffe och några extra kyssar ute på altanen för våran del. Vilket kan behövas efter en hektisk dag. Hoppas att ni också får en mysig kväll!! Puss/Isabella
 
 

Marvel Hero looken.

Sommaren må knappt ha börjat i mångas ögon men här hemma planeras det för fullt inför hösten. Redan i förra veckan så påbörjade jag uppgraderingen av nya barnkläder och skor till kidsen. Då det gäller att passa på att fylla upp höstgarderoberna medans rean är i full gång. Jag han med att fynda massor av fint och här kommer en liten glimt ifrån Ellas favoritoutfit med Marvel hero tema..
 
 
Många nya T-shirts ifrån Name it klickades hem. Men den absoluta favoriten i Ellas nya garderob är den otroligt härliga och mjuka Bright White T-shirten med Captain America motiv. T-shirten är enfärgad baktill och har en klassisk O-halslinning. Till denna valde hon även fyra par nya jeans med slim fit-modell ifrån samma märke. Jeansen har en sliten look och justerbar midja för extra bra passform samt små tindrande rosa kristaller på den ena bakfickan. Så ni kan ju bara gissa hur lycklig Ella blev.
 
 
Dom nya skorna ifrån Hummel är vårat absoluta bästa fynd då Jollyroom hade prisänkt dessa modeller med upp till 40% rabatt. Då Ella inte är så förtjust i skor som har snörning så är skorna ifrån Hummel rena drömmen. Då dom här har tre kardborrband för enkel påtagning. Skorna har både mesh och skinndetaljer samt ett turkost mönster som gör dom extra snygga.
 
Foto: Isabella, Rustaupp.se 
 
Skons höga skaft och kraftiga sula gör dom även tidlösa i sin design. Vilket jag även använt som argument och förklaring till Martin nu. Då det slutade med att jag klickad hem hela fyra par nya skor i olika färger och storlekar. Tanken var ju dock att jag bara skulle beställa ett par nya skor till Ella men är det nästan halva priset så gäller det ju att passa på!! Eller vad säger du!? Puss//Isa
 
 
 

Smälta helgens alla intryck.

Ny vecka idag och vi försöker smälta helgens alla intryck. För denna helgen har verkligen varit helt underbar!! I fredags böjade vi ju dagen med att uträtta lite ärenden och nödvändiga måsten så som läkarbesök för min egen del bland annat. Därefter åkte vi iväg till Aspuddens 4h gård för att sedan avrunda eftermiddagen med dopp i Vippans parklek. På kvällen kom sedan farbror Mackan över och vi satt sedan ute på baksidan och pratade långt in på småtimmarna ..
 
 
Lördagen bjöd sedan upp till en massor av nya lektillfällen då Lova och Ella busade på här hemma större delen av dagen och kvällen. Sessan skulle även ha sovit över här men hon fick en sådan otrolig hemlängtan precis innnan läggdags så det slutade med att hon sov hemma i stället. Ella passade då på att se en film med oss efter att Edwin hade somnat, vilket vart riktigt mysigt. Efter att även Ella hade somnat så satte jag och Martin oss ute på altanen tillsammans med Emil. Lilleman var nu i ett esse och jollrade på som bara den. Dom här små stunderna på kvällarna då vi har våran magiska lilla egentid är verkligen som balsam för själen. För hans små läten och leenden får verkligen våra hjärtan att smälta.
 
Söndagen bjöd dock upp till lite mindre galada toner då Ella och Edwin var i luven på varandra hela förmiddagen. Dom han med att tjivas mer denna morgonen än vad p-lisorna skulle ha hunnit med att dela ut p-böter inne i city. Så vi behövde en paus i från hemmets små vrår och komma ifrån en stund hela familjen för att sedan kunna ladda upp med ny energi och nytt tålamod. Eller rättare sagt så behövde dom få springa av sig ordentligt och göra av med all överskottsenergi. Så vi åkte i väg till Leklandet tillsammans med en kompis till Ella. Tjejerna hade saknat varandra massor och inte hunnit träffas sedan skolavslutningen så dom hade mycket att prata om och ta igen nu. 
 
 
Edwin i sin tur var helt vild på leklandet och var verkligen överallt. Emil fick hänga med i bärselen på pappas bröst medans jag nu fick möjligheten till att busa runt själv med Edwin. Med det var knappt så att jag hann med att springa efter honom där inne ibland alla klätterställningar och rutschkanor. Det var verkligen riktigt kul att se honom i sitt ess där inne. Detta var nämligen första gången för honom som han nådde upp och kunde vara med å leka. Lilleman vart dock så slut att han somnade ovaggad i vagnen efter lunchen. Vilket resulterade i att jag och Martin kunde sätta oss ner för att avnjuta en kopp kaffe i lugn och ro medans tjejerna fortsatte att busa. 
 
Väl hemma igen sedan så fick vi besök av Becca och barnen för lite mer bus. Ungarna han med att både bada i poolen, busa loss inne i lekköket och utföra diverse cirkuskonster ute på baksidan. Det var verkligen så roligt att träffa dom alla igen då det var en stund sedan sist nu. Linton har ju varit sjuk mycket sedan sommarlovet började och Alvin i sin tur har varit i väg på ett spännande sommarlovsläger på Parkens Zoo i Eskilstuna med sin större bror. Men nu äntligen var alla friska och samlade hemma igen så då gällde det att passa på att ses en stund innan semesteraktiviterna fortsätter för oss båda på olika håll igen. Jag ska visa er fler bilder ifårn gårdagskvällen lite längre fram i veckan sedan. För vi han även med att knäppa av massor av fina bilder ifrån kvällen. 
 
Foto: Rustaupp.
 
Även denna dag har börjat lika livfullt. Ella har varit i väg på en liten utflykt tillsammans med Lova och besökt Hågelbys 4h gård medans vi andra har gått runt i pyjamasen här hemma och storstädat hemmets alla små vrår. Men nu lagom tills mellis så är huset skinande rent och ungarna samlade här hemma igen. Smågrabbarna ska snart sova sin eftermiddagslur och jag ska passa på att ta lite nya bilder på kidsens nya höstgarderober och Martin ska åka iväg för att handla lite. För hur mysigt och underbart sommaren än må vara så kommer hösten att vara här fortare än man kan tro. Så det gäller att passa på att uppgradera med kläder och allt som kan tänkas behövas inför skolstarten redan nu medans sommarean pågår. Puss/Isa.
 
 

Skepp och hoj!!

Skepp o'hoj, medans barnen sover middag här hemma passar jag på att ladda upp några fler bilder på piratskeppet som jag visat er en liten glimt utav inne på instagram i förra veckan. Eller rättare sagt Edwins skepp då det är en tidig 2års present till honom..
 
 
Så här såg Woodlii båten ifrån Jollyroom ut före målningen. Jag fick även in en hel del frågor om skeppet och här kommer nu alla svaren: Skeppet kommer i ca 11st nummrerade delar och byggdes ihop på under en halvtimme. Målningen av skeppet tog dock lite längre tid. Men det var det värt!!
 
 
I det översta trappsteget på skeppet finns det även en öppningsbar lucka som rymmer massor av leksaker eller fantasifulla skatter. Skeppet är ca 2m långt och 95cm brett. Ifrån trappens/sittdelens nedersta steg ut till fören så är den ca 130cm lång. Vilket även ökar upp skeppets användningsområden. Skeppet säljes dock som en sandlåda inne på hemsidan och det medföljer även en svart markduk till det användningsområdet. Så skeppet står inte utan botten! 
 
 
En röd ratt, röd flagga samt livbojo medföljer också. Vi har dock valt att kompletera upp med en piratflagga till den svarta färgen och även givit båten lite extra liv genom att berika den med turkosa dekorer ifrån paxlux.se. Men man kan t.ex även använda skeppet i ett barnrum som ett bollhav eller varför inte som en cool liten barnsäng!? För en barnmadrass skulle få plats där i med goda marginaler. Det är verkligen bara fantasin som sätter gränserna till vad skeppet kan användas till!!  
 
Foto: Isabella, Rustaupp.se
 
Vårat skepp kommer att få sin självklara plats ute på framsidan innan det sedan kommer segla vidare och lägga till upp vid lekplatsen på baksidan. För om några få veckor nalkas det nämligen ett livat barnkalas här hemma med pirattema då Edwin fyller år. Det kommer att bjudas in till en lekdag i full Saltråkan anda precis som när farbro Melker bjuder in till en lekdag på skeppet Albertina i Astrid Lindgrens sagoklassiker. En dag som både stora och små ser fram emot!! Puss/ Isabella.
 
 

En heldag i Aspudden.

Den här veckan har verkligen swishat förbi ett rasande tempo och vi har trixat både ute som inne emellan bad och pysselstunderna. I dag inledde vi dock morgonen med ett läkarbesök för min egen del. Jag skulle förnya lite recept och lämna blodprover för att mäta halten av sköldkörtelhormonerna T3 och T4 samt det reglerande hormonet TSH. Då jag haft Hypotyreos i många år nu men aldrig riktigt lyckats få till en bra nivå på levaxinen. Efter graviditenen nu så har kroppen inte riktigt hunnit med så dosen har blivit för stor nu i stället.. 
 
 
Just nu vill huvudet mer en kroppen och känslan av att nästan känna sig utbränd när man samtidigt mår topp är rätt så svår att förklara. Så under en tid framöver nu kommer jag att behöva gå på tätare kontroller så att vi får ordning på värdena och medicineringen igen. Jag ska även påbörja en ny utredning för att få kontroll över min OCD. Vi påbörjade en kbt behandling för några månader sedan som fick pausas under graviditeten men nu ska vi äntligen sätta i gång med samtalen igen. 
 

 
Efter läkarbesöket åkte den här envisa fårskallen iväg med resten av sin fina lilla familj till Aspudden för en heldag. Där barnen fick klappa djuren och springa runt i parken. Edwin vart helt förälskad i dom hoppande små kaninerna och ville gå in till dom hur många ggr som helst. Dom hade renoverat upp parken sedan vi var här sist och hela den gamla lekparken var riven. En helt ny och superfin lekmiljö hade dom nu byggt upp på gräsplätten bredvid  plaskadammen. Ni kan se en liten glimt av den nya parkleken på dom små bilderna här under sedan. Klicka bara på bilden så kommer den upp i ett större format. 
 

Foto: Rustaupp
 
Då det var rätt så behagligt väder ute i dag så var även djuren ute. Så hagarna var fulla av både hästar, får, getter och små söta grisar. Aspuddens 4h gård är verkligen väl värt ett besök om ni inte redan har varit här!? Den fina minigolfbanan som även ligger belägen på området får ju även oss vuxna att förvandlas till barn på nytt igen. I dag var det dock så mycket folk som spelade där inne samtidigt att vi valde att avstå rundan. Men kanske blir det en tripp hit i helgen igen. Om en liten stund nalkas det dock spelkväll tillsammans med dom små och sen blir det en tidig kväll i säng. Då vi är helt slut efter dagen bravader. Önskar er alla fina en trevlig fredagkväll!! Puss/Isa
 
 
 

RSS 2.0