Alice i underlandet och schackturneringen..

Efter fukosten så började huset även att fyllas upp med släkt och vänner som kommit förbi för att fira min födelsedag. Nu på senare år tycker jag till skillnad ifrån förr att det är rätt så mysigt att fylla år och att fira födelsedagar då det blir ett extra tillfälle att kunna träffa alla nära och kära på..
 
 
Någon ork för något stor temakalas och sju sorters kakor orkade jag dock inte med att sätta i hop detta år. Det räckte gott och väl med alla andra teman som vi hunnit sätta ihop under året som gott. Men kaffe i massor och en stor gräddtårta bjöds det i alla fall på till fikat. Barnen badade en massa och busande runt som bara den medans vi andra hann med att prata lite i lugn och ro.
 
 
Efter att alla hade åkt hem sedan så bjöd kvällen upp till en fantasifull färgfest ute på baksidan och min födelsedag kunde inte ha fått ett mysigare avslut. Ella hade som sagt radat upp alla schackpjäser ute på trallen redan i morse och efter att dom minsta små prinsarna hade somnat kunde spelet börja. Martin vågade dock inte utmana mig i schack då han vet om hur duktig jag är. Så han passade i stället på att lära Ella alla konstens regler så att hon sedan kunde utmana mig en riktig match.
 
 
Ella förstod snabbt hur spelet fungerade och Martins pjäser började kort därefter att dansa ut ur spelplanen en efter en. Martin blev dock bara rödare och rödare i ansiktet och var snart lika röd som den virkade elefanten på bilden här ovan. Själv satt jag i soffan och log stort åt att han nu höll på att förlora mot Ella. Martin är vanligtvis inte en dålig förlorare men denna gången blev det nog lite för mycket för honom. Då han insåg sig slagen gick han nämligen snabbt in och ner för trappen för att göra lite mer kaffe. 
 

 
Ella blev så klart jätteglad över att hon vunnit över pappa och skrattade åt hans gester när han kom ut till oss igen. Fröken bus ville så klart även utmana mig nu också på en runda men då klockan hunnit blivit rätt så mycket så var det nu även dags för henne att krypa till sängs. Jag och Martin satt sedan uppe en stund till och drak lite mer kaffe och googlade runt lite på nya kamerahus. 
 
Foto: Isabella, Rustaupp.se
 
För efter 8år nu så har min gamla canon 1000d blivit allt för gammal och skulle ha behövts gått i pension för länge sen. Tanken var att införskaffa en Canon 6d redan för tre år sedan men det inköpet fick läggas på hyllan i förmån för att kunna bekosta dom då pågånde Ivf- behandlingarna. Nu när familjen blivit komplett och ekonomin även hamnat på banan igen känns det väldigt lyxigt att kunna klicka hem den nya kameran. Jag hade så klart velat beställa tre nya objektiv men det fick räcka med ett nytt till och börja med. Så om 3-4 arbetsdagar beräknas den nya utrustningen anlända. Vilket jag verkligen ser så fram emot!! Puss/Isa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux