Här hemma frågar inte barnen om glassbilen utan sopbilen.

I dagarna kom som sagt var mormor förbi på fika och för att hinna busa lite. Nästa vecka åker nämligen min mor min till Norge på blöjsafari. Nej inte riktigt så kul ska hon ha men hon åker dit på en miniweekend med en vännina. Och passa samtidigt på att köpa med sig lite blöjor hem till oss. Då blöjor fortfarande är extremt billigt där i jämförelsevis med här hemma. Under tiden som mormor är där så hinner Edwin gå och fylla 2år. Så vi passade på att fira honom lite i förskott nu när hon ändå var här..

 
Edwin blev så glad när han fick syn på mormor att han inte ens reflekterade över att hon hade paket med sig till honom. Några kramar senare vart det dock full fart på honom och presentpappret riktigt flög runt i luften medans han öppnade dom. I paketen låg det en massa nya sagoböcker med knappar och olika läten. Lilleman riktigt skrek till av glädje när han fick syn på boken med en stor traktor på. För traktorer, lastbilar, bilar, motorcyklar och framför allt sopbilar är den största innegrejen i Edwins värld. 
 
 
Så ni kan ju bara gissa hur glad han blev när han sedan öppnade upp det största paketet och fick syn på sin alldels egna sopbil . Mamma hade beställt den via mig ifrån Jollyroom redan tidigare i sommras för att vara på den säkra sidan att sopbilen inte skulle hinna ta slut. Då hon vet om hur lycklig Edwin blir när han får se bilen köra in på våran uppfart. Varje tisdag så står han närmligen klistrad emot förnstret för att spana på dom. Nu har han en egen att leka med. "Min sopbil" gick han sedan runt och skrek där ute på altanen om och om igen. "Min bara min!!" 
 
 
Både jag och mammma blev lite smått tårögda när vi hörde honom. Innan våran maskara började rinna allt för mycket så bad jag mamma att ta med sig barnen ner på gräsmatan så att jag kunde få hinna knäppa av några snabba gruppbilder på dom. Sagt och gjort! Jag tog säkert ett hundratal bilder på tre minuters tid men lilla Emil ville då inte le på en enda bild. Han som alltid är så glad annars blev nog lite rädd för kameran. Tre minuter var som sagt var den tiden som jag fick på mig. 
 
 
För Edwin hade inte alls tid för att sitta still. Han ville ju få fortsätta leka med sin sopbil. Edwin satte sig sedan på studsmattan och fortsatte leken medans Emil fick sitta brevid i sin Bumbo stol. Han i sin tur hade bara ögonen på en sak, sina fötter. För dom är det roligaste han vet just nu. Men lilleman fick då inte sitta länge där i. För mormor skulle ju även hinna pussas med honom innan hon skulle åka hem igen.
 

 
Foto: Isabella.
 
Efter att mormor sedan hade åkt hem så gick Edwin ut i skeppet och satte sig med sin nya bok i högsta hugg. Sedan dess så har den där boken tutat och låtit i ett här hemma medans sopbilen har åkt fram och tillbaka över vardagsrumsgolvet med diverse sopor. För med lastbilen medföljde det även en gul liten soptunna som man kunde fästa på lasbilens ena sida. Med hjälp av liten spak kunde Edwin sedan tömma sporna i bilen och köra vidare. Precis som med en riktigt bil. Under tiden som han lekte så åkte även glassbilen förbi ute på gatan. Men den brydde han sig inte alls om. För det var ju ingen sopbil! ♥
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux