Ett eget vattenland på några ynka kvm.

Vårt hektiska slit i jakten efter att få trädgården ordninställd innan sommarlovet startade gav verkligen utdelning!! För nu kan vi njuta av vårat egna lilla vattenland dagarna långa. Jag har redan hunnit visat er små glimtar ifrån allt det vi hitintills gjort men i dag bjuds det på lite fler detaljbilder ifrån poolområdet efter önskemål ifrån er alla fina.. 
 
 
Den lilla poolen har i år fyllts upp med turkosa bollhavsbollar och den lite större har berikats med en vattenrutschkana. Redan förra säsongen påbörjade jag letandet efter en liten och nätt kana som vi med enkal medel sedan skulle kunna förvandla till en fartfylld vattenrutschkana. Det svåra har varit att hitta en tillräckligt liten kana som även kan ligga plant emot poolkanten utan att riskera att riva upp den med några vassa kanter.
 
 
Men nu när jag skulle gå igenom Jollyrooms sortiment inför sommarens busdagar i samarbet med Jollypanelen så fann jag den optimala rutschkanan för våran lilla yta. Valet föll på en Little Tikes Rutschkana då dens lutning vart helt perfekt. Då vi redan har trappsteg upp till poolen valde vi nu att lyfta av dom medförljande benen på kanan och monterade sedan fast den med fyra skruvar rakt ner i trallen så att den skulle sitta fast. Vilket blev helt perfekt!! Över poolen fäste vi sedan även några färglade vimplar ifrån Ejvor för att skapa en mer lite färgglad och lekfull känsla. 
 
 
Ella och Edwin har verkligen bott i vattnet sedan vårat lilla poolområde stod klart. Vi har även valt att bara fylla upp poolen till en 1/4 del med vatten i år så att Edwin ska kunna busa fritt där i tillsammans med Ella. Så att vi sedan även kan tömma ut poolvattnet på kvällskvisten och återanväda vattnet till att vattna blommorna med. För i den lite större poolen sitter det en avtapplingsplugg som man i sin tur sedan kan fästa vattenslangen på för en lättare tömmning. Dom dagar då vi sett att det ska bli fint väder i flera dagar på rad har vi dock valt att hälla i lite klor i poolen. Vi brukar köra på färdiga påsar i från byggvarhuset då dessa håller i upp till en vecka och det medföljer även ph stickor med påsarna så att man dagligen kan kontrollera ph värdet.
 
 
När det kommer till frågor som att hålla smutsen borta i övrigt så använder vi oss av en vanlig hederlig poolhåv från Bestway med ett medföljande damsugarmunstycke. Munstycket fäster man också med fördel på vattenslangen för på sådant sätt få upp trycket och smutsen sugs sedan in ifrån botten och hamnar direkt i den lilla påsen. Efter att poolen är dammsugen och klar sedan tömmer man bara ut allt diverse blad och annat skräp som flutig in ifrån ovan i rabbatterna. Så får även växterna lite extra skydd ifrån solens starka strålar. Under hela denna veckan har vi i stort sätt bott här ute i vattenlandet. Badat, hoppat studsmatta, lekt i kiosken och vilat under tipi täletet i skuggan när solen har lyst för starkt. Magiskt är bara förnamnet!!
 
Foto: Rustaupp.
 
Att få plats med så här pass många olika lekmoment på en gårdsyta på under 25-30kvm att roa sig med har allt krävt lite planering. Det var därför som vi valde en nergrävd studsmatta till barnen och även skapade en egen liten lekstuga av dom redan befintliga lösningarna här hemma. Genom att förvandla köksfönstret till en lekfull kiosk. Jag ska visa er lite nyare bilder ifrån piratskeppet framöver och lite andra vinklar ifrån lekplatsen uppe på baksidan. I den sandlådan som jag dessutom stod brud i för snart 2år sedan nu. För under nästa vecka har vi bröllopsdag. Tiden går fort när man har roligt. Puss/ Isabella.

En sockerfri men ack så god liten piggelin!!

Jag skulle beställa en kvällsglass i Sköldmarks - kiosken men det var ingen som ville jobba där inne ikväll. För resten av familjen skulle tydligen se på film. Så jag gick in och hämtade mig en sockerfri men ack så god liten piggelin i stället. Precis som sina stora syskon så vaknar Emil alltid upp med ett stort leende och det riktigt strålar om vårat lilla mirakel så fort han slår upp ögonen..
 
 
Emil sover dock fortfarande extremt mycket och långa stunder på dagarna. Men han har lyckats finna sin egen lilla tid tillsammans med oss på kvällarna efter att dom andra två busungarna har somat. För så fort vi lyckats få Edwin till att somna så vaknar Emil upp och sjunger. Det kommer så otroligt mycket små söta läten ut ur hans lilla mun nu och att försöka greppa tag i saker och ting medvetet har han också börjat med. Vilket känns rätt ordentligt när han greppar tag i vårat hår utan förvaring.
 
 
Lilleman vänder sig även ifrån mage till rygg nu mer ofta och har kommit på att ju fortare han gör det desto bättre. För att ligga ner en längre stund på mage är tydligen inte en hit. För vips säger det bara så ligger han där på rygg igen och tokler emot oss. Vilket är så otroligt mysigt!! Tidigare i dag så satt jag och kolla lite i Ellas och Edwins steg för steg böcker för att se efter i vilken ålder som dom vände på sig. I Båda deras böcker så stod det att dom gjorde det strax efter att dom fyllde 3månader vilket var rätt så tidigt.
 
Foto: Isabella, Rustaupp.se - Barnkläder ifrån My little bandit.

Medans Emil tydligen hade desto mer bråttom. För han började redan för några veckor sedan nu och först nästa vecka blir han tre månader. Det är underbart att se sina små utveklas och att följa deras framsteg är så nervkittlande. Men samtidigt önskar man i bland att dom bara stod still i utvecklingen för en stund så att man hinner med själv. Vardagen börjar även kännas riktigt bra och allt stöd som jag hitintills motagit ifrån min pyskolog har verkligen varit guld värt. Att kunna njuta av alla dom här små stunderna nu tillsammans med mina små känns som en stor revenge efter alla tuffa år som varit. Ordspråket tredje gången gillt har verkligen slagit in för oss. I skrivandes stund så ligger nu alla våra tre små mirakel och sover, vi ska snart även göra det samma. Puss//Isabella.
 
 
 

Bumblebee i morfars garage..

Igår var vi som sagt var på besök hemma hos min pappa och Anette som flyttat några mil söder ut ifrån oss. Barnen var så exalterade över att få åka dit och Martin lika så. För vi hade inte varit hemma hos dom tidigare och var därav väldigt nyfikna på huset. Huset var beläget i ett jättemysigt område med massor av hästhagar runt omkring. Man skulle kunna tro att jag ska visa er lite bilder ifrån denna lantliga idyll nu men så är inte fallet. För innanför deras dörrar möts man av något helt annat. Edwin han knappt komma inför dörren innan utbrast "Waoow, waoow coolt!!" Han fick nämligen syn på pappas motorcyklar direkt och blev helt till sig av lycka..
 
Foto: Martin - (klicka på bilderna för större format.)
 
Pappa har nämligen byggt upp en hel motorcykelmonter på källarplanet där han i lung i ro kan bygga vidare på sina hojar. Han har även byggt upp flera olika barsektioner i rummet och varje motorcykel stod uppradade på sina alldels egna podier. För Edwin som tycks ha ärft morfars och sin pappas intresse för motordrivna fordon så vart ju detta nu rena himmelriket. Den cykeln som föll honom mest i smaken var en gul Bumblebee som pappa håller på att restaurerar just nu. Ella i sin tur hade bara ögonen för Kiddo som är deras busiga hund. Så medans Edwin och Martin beundrade cyklarna så busade dom i stället på ute i trädgården. Ifrån bottenvåningen lede sedan en spiraltrappa upp till övervåningen och den inhängnade trädgården. Huset var upprustat med två sovrum, ett stort vardagsrum med kök och med en jättevacker kakelugn. Nästa gång som vi åker dit får jag passa på att ta med mig kameran. Puss//Isabella
 
 
 
 

Helgen hoppade förbi..

Hoppas att ni haft en fin helg och midsommar!? Här hemma har vi haft några busiga dagar tillsammans med min syster. Rosanna kom förbi oss på midsommarafton och hela denna dagen hoppade sedan i stort sätt förbi. Vi passade nämligen på att blåsa upp hoppborgen redan under förmiddagen och lekte sedan Bumbibjörnarna där inne både stora som små..
 
 
Tanken var först att vi skulle ta en promenad ner till trädgårdsföreningens årliga midsommarfirande men då himlen såg så pass mörk ut var varken barnen eller vi sugna på det. Så vi stannade i stället hemma hela dagen hoppandes i hoppborgen, spelade spel och busade runt med barnens alla uteleksaker. Edwin var så uppe i varv att han till och med valde att hoppa över sin middagslur. Så lagom tills middagen var färdig sedan sov han som en stock i soffan med hundarna tätt intill sig men till slut vaknade han till liv igen. Kvällen avslutades sedan med lite grillat och en stor sallad till i vanlig ordning. 
 
 
Rosanna åkte sedan hem efter middagen och dom små tog sig ett kvällsdopp i poolen innan det var dags för dom att hoppa ner i säng. Efter att dom hade somnat sedan satte jag och Martin oss ute på altanen med en kopp kaffe och njöt av tysnaden. Resten av helgen har vi sedan mestandels spenderat ute på restande fot. Vägarna har varit tomma på bilar och hela området har ekat tyst. Då vi själva inte har druckit alkolhol på midsommarafton sedan barnen föddes så var vi nu desto piggare än vad våra grannar var.
 
 
För att visa lite hänsyn till dom som ville passa på att sova ut och slippa höra på vårat fågelkvitter passade vi istället på att åka förbi Martins mamma och pappa på lite mat. Barnen passade även på att dekorera om ute i deras lekstuga. Ella hade plockat med sig massor av ny leksaksmat till lekstugan så hon och Edwin hade fullt upp där inne tillsammans med farfar. Medans dom busade på passade Emil på att sova en stund i farmors famn.
 
Foto: Isabella, Rustaupp.se
 
Under söndagen sedan så packade vi in oss i bilen igen för att åka i väg hem till min pappa för lite kvalitetstid. Vi hade aldrig varit hemma hos dom i deras nya hus först nu. Så det var riktigt spännande att se hur han och Anette bodde. Vi han dock inte ens in genom dörren innan Edwin utbrast "Waoow, Collt, Waoow!!" Jag hade tyvärr glömt både min mobil och kamera hemma så några bilder på vad det var som fashinerade Edwin så pass mycket kan jag tyvärr inte visa er just nu. Men Martin han ta lite bilder med sin mobil. Så jag ska visa er lite glimtar ifrån pappas hus under veckan sedan. Puss/ Isa
 
 
 

En midsommarnatts dröm..

Det blir ingen Midsommarafton utan en stor gräddtårta med massor av jordgubbar på!! Det har därför blivit en liten tradition här hemma att vi tillsammans med barnen dansar ihop en tårta så här dagen innan midsommarafton. Detta för att det ska hinna bli så där saftigt och helt fantastsikt god som en tårata bara kan bli så där dagen efter...
 
 
Att baka egna tårtbottnar må även vara en dans i sig och gräddas ju på ett kick. Men i år orkade vi fatiskt inte baka några egna. Så det blev en tårata tills i morgon skapad av köpe-bottnar denna gången varvade med grädde, sylt och mosad banan. Vilket kommer att bli minst lika gott det!! Då det blev lite tårtfyllnad över passade vi på att garnera några rulltårtsbitar också för att kunna smygstarta festligheterna redan i kväll. 
 
 
Självaste misdsommarafton brukar vi dock inte fira på något specillt sätt. Utan vi ger oss ner till sjön tillsammans med familjen så att barnen får dansa lite, gå på ponnyridingen och fiska fiskdam i lotteridelen som trädgårdssföreningen så traditionsenligt annordnat. Vilket brukar uppskattas hos våra små. Förra året ville Ella dock gå hem redan efter 10min då hon blivit för stor för detta stojande enligt henne själv. 
 
Foto: Isabella, Rustaupp.se
 
Så vi får se om hon har mer tålomod i år så att i alla fall Edwin får chansen att känna efter vad han vill göra. Den minsta lilla mannen kommer garanterat att sova i bärselen under tiden. Det är en sak som är säkert i alla fall. Restan får bli så som det blir. Utan krav och måsten. Mobilfritt kommer det dock att bli då det är en av våra ack så viktiga traditioner. Så jag passar på att önska er alla fina en trevlig midsommar och fin helg redan nu!! Kör försiktigt, busa med måtta och va rädda om er!! Puss//Isabella
 
 

Ordning och reda pengar på..

I bland sommnar man ifrån alla måsten!! Gårdagskvällen blev inte så effektiv som vi hade tänkt oss. Då både jag och Martin somnade i soffan efter fotbollen. Så någon inhandling av mat och andra nödvändigheter inför morgondagen han vi inte med att uträtta. Idag har vi där med varit dessto mer effektiva här hemma och det råder teamwork på högsta nivå. Medans Ella och Martin är i väg och handlar det sista inför morgondagens midsommarfirande och hämtar ut nya Jollyroom beställningen med dom restade Skip hop produkterna så sköter jag och smågrabbarna tvätten här hemma..  
 
 
Edwin är verkligen en hejare på att hjälpa till med dom vardagliga sysslorna. Så länge allt görs på lek och den biten briljerar jag själv på. Så vi är ett sylvasst team han och jag när vi väl sätter i gång. Dagen till ära så passade vi även på att testa lite av alla dom braiga produkterna ifrån Loppis blogbag med sommartema som vi hämtade ut tidigare under veckan och tur var väll det. För tack vare att vi somnade ifrån allt igår så hade vi annars inte haft en droppe sköljmedel eller tvättmedel kvar här hemma nu och inget hade därmed blivit gjort idag heller. 
 
 
För i sommarpåsen nu fanns det nämligen en flaska med Sköljmedel från Softlan med en underbar doft av mandarin och vanilj samt flytande Tvättmedel ifrån Grumme. När Edwin fick syn på Sommarpåsen vart han dock inte lika intresserad av att forsätta hjälpa med med tvätten. Så jag fick nu tömma det sista i tvättkorgarna själv. Han i sin tur klättrade nu i stället upp på tvättbänken med påsen i högsta hugg och började nyfiket att plocka ut innehållet på bänken. Ja i alla fall tills han fick syn på The Swedish One smoothie ifrån Ella's Kitchen som låg där i. För den öppnade han nu upp på direkten och sög i sig varenda liten droppe. Efter att den var uppdrucken så fick han syn på det resterande innehållet med en Tandbordste från Jordan, Lip Balm läppbalsam ifrån Burt's Bees, Aroma Sensations Melon Crush Duschkräm från Family Fresh. Han ville självklart nu att vi skulle öppna upp allting med en sådan tur hade dock inte Buswin. För Lip Balm läppbalsamet och Melon Crush Duschkrämen tänker jag behålla för mig själv. För min egen plan är att avsätta lite tid för mig själv ikväll. Så att jag kan ta ett bad i lugn och ro, hinna ladda upp med lite ny energi inför morgondagens busdag. 
 
Foto: Isabella, Rustaupp.se
 
Under tiden som jag gör det tänkte jag även överlämna en liten överaskning till mina små. Då det även medföljde en Dvd film Alvin & Gänget från Fox Paramount Pictures i Loppis sommarpåse nu. Så denna sommarpåse ifrån Loppi gick verkligen hem för både stora som små!! Så nu väntar vi bara på att resten av familjen ska komma hem. Så att vi sedan kan börja baka tårtan inför morgondagens midsommarfirande. Edwin tycks dock nästan ha givit upp hoppet om att dom ska komma hem snart. För i skrivandes stund så står han hopplöst lutad emot tvättmaskinen och bara suckar. Det är inte lätt att vara liten alla gånger. Men den som längtar efter något gott längtar aldrig för längre. Tålamod, tålamod, tålamod.. Puss//Isabella
 
 
 
 

Plaskande lektillfällen.

Det hör inte till vanligheten att vi längtar efter regn och rusk här hemma men när värmen har varit så här intensiv så har vi inte kunnat hjälpa det. I helgen som var for det där av ett extra stort glädjerus igenom våra kroppar när vi tittade ut genom fönstret. För nu kom det där efterlängtade regnet och luften blev genast så mycket klarare och friskare. Jag han knappt ställa upp ytterdörren på glänt i söndags innan både Ella och Edwin hoppat in i deras regnkläder och stod lekklara ute på trallen. Att leka ute en jummen sommardag när det regnar kan ju vara det bästa som finns..
 
 
Detta blev nu första gången som dom fick möjlighet till att inviga vattenbanan medans det regnade. Så jag förstår verkligen deras ivrighet till att få börja plaska runt där ute nu. Jag hade också tänkt att gå ut för att göra dom sällskap men Emil vaknade i samma stund upp. Så Martin fick hjälpa barnen med att sätta på vattnet och bygga i hop dom sista delarna på banan igen. Men han fick dock vara på sin vakt för Edwin började självklart genast att spola vatten rakt emot honom. 
 
 
Ella i sin tur satte sig ner vid slussen och började pyssla lite på egen hand. Hon pumpade upp vattnet i slusstationen för fulla muggar och ropade sedan på Edwin för att hjälpa henne med att öppna upp portarna så att vattnet kunde rinna vidare. Edwin hjälpte henne lite snabbt och fick sedan den lysande iden till att skvätta ner sig själv med vattenslangen och skrattade gott när vattnet snuddade vid hans näsa. Själv satte jag mig ner ute i soffan en stund efter att Emil hade ätit klart. Då fick så klart Edwin även den lysande iden att han skulle skvätta ner mig med vatten. Sagt och gjort.  
 
 
Men jag hade inte varit smart nog att sätta på mig några egna rengkläder som kunde skydda mig ifrån honom. Så hela jag blev dygnsur nu och jag såg nog mer ut som en dränkt katt skulle jag tro. För Ella kunde inte hålla sig för skratt när hon fick syn på mig. Men skratta bäst som skratta sist. För kort där efter var det hennes tur att få smaka på Edwins bus. Speciellt blöt det blev hon dock inte då båda deras funktionsett ifrån Didriksons verkligen står emot allt. Jag beställde nya set till dom båda redan tidigt i våras för att vara på den säkra sidan att vi skulle stå väl rustade för den svenska sommaren. 
 
 
Edwin fick som ni kan se ett blått sett medans Ella för omväxlingsskull ville ha ett rosa/rött denna säsongen. Det var för att byxorna tydligen skulle matcha hennes fleecejacka och gummistövlar. Ett klockrent val om jag får säga det själv för den hallonröda färgen var verkligen superfin!! Även min egen garderob skulle må bra av ett nytt regnställ så vi får se vilken färg det kan tänkas bli på det framöver. Som det ser ut nu så kommer det att regna igen redan lagom tills helgen. Men är det midsommar så är det och regnet hör ju liksom till dom svenskatradtionerna vid det här laget.
 
 
Foto: Rustaupp. 
 
Om en liten stund så ska vi göra precis så som många andra och smita i väg för att handla det sista inför midsommarafton och morgondagens bakning. För det det blir ingen midsommarafton här hemma utan gräddtårta så är det bara. Innan vi ger oss i väg ska vi bara städa av ute på framidan en snabbis och lägga in några nya kuddar i skeppet. För piratskeppet står ju redan färdigmålad och klar här ute nu och jag är så nöjd med nya looken som den fått. Vattenbanan i sin tur står nu återigen inpackad ute i förrådet. För när man har en så här begränsad gårdsyta som vi har får vi göra en lite rokad med leksakerna mellan varven. Men det har sin charm det med. För när dom sedan åker fram igen så uppskattas dom dessto mer av dom små. Puss//Isabella
 

Morgonkaffet direkt utanför köksfönstret.

Att utnyttja alla hemmets små vår till max är något som jag själv känner att jag briljerar på. Men i bland stöter även jag på hinder och har svårt att få ihop alla våra ider. Som nu tidigare i våras när jag stötte på hinder och insåg i sista sekunden att lekstugan som vi skulle ha beställt inte fick plats. När man även har hunnit lovat sin förstfödda juvel att nästa vecka så kommer lekstugan och då ska vi ha en pysseldag bara du och jag. När jag sedan inte kunde hålla mitt ord. Ja då föll även min egen värld i bitar för en stund. Men kort där efter tändes den där kreavtiva lampan återigen i inne mitt huvud..
 
 
Jag fick då iden att vi skulle skapa en kiosk och lekfull miljö av den rekvesitan som vi redan hade här hemma. Sagt och gjort! För 30min senare så stod Cirkus Sköldmarks egna kiosk öppen. Allt som behövdes för förvandla min ide till verklighet var: Ett öppningsbart köksfönster, en mdf-skiva, skoltavelfärg, en krita, fyra skruv och lite fantasi!! Vi rotade fram en spillbit mdf ifrån förrådet och rollade den sedan med tre lager färg. Efter att färgen hade torkat var det bara att skuva fast den utanför vårat ena köksfönster. Vipps så var våran egen lilla cirkuskiosk öppen!! Sedan den dagen har kiosken använts flitit av både stora och små här hemma. Ella har mestadels arbetat inne i kiosken och lagt beslag på chefsrollen direkt. 

 
Edwin i sin tur har vuxit flera centimeter då han kan cykla själv till kiosken nu på sin nya cykel utan våran tillsyn. Vilket inte är illa för en snart 2åring. Att kiosken sedan är belägen knappt en halvmeter ifrån våran ytterdörr det spelar ingen större roll i hans lilla värld. Så den aktiviteten får han gärna fortsätta att göra även framöver. Martin i sin tur han spelar sig själv. En grining gammal gubbe som suktar efter kaffe och gnäller på dom långa glassköerna allt för ofta. Som ni kan se så har vi sedan den byggdagen även hunnit berikat kiosken med lite nytt i leksaksväg till både ute som inne. Detta för att jag tyckte att det saknades något över fönstret. Så när jag sedan fick se att Alice & Fox bokstäverna fanns inne på lager igen så kunde jag inte hålla fingrarna borta.
 

Foto: Isabella, Rustaupp.se
 
Nu mera har vi där med en egen K I O S K skylt på husfasaden, dom satte verkligen pricket över i:et här ute. Dessa lampor är dock inte rekomenderade för utomhusbruk. Men då vi inte har planer på att ha dom tända med batterierna i utan istället var ute efter den där rätta kiosk looken. Så valde vi nu att bara använda oss av bokstävernas plåtramar till denna ide och plockade där av bort batteri insattsen innefrån bokstäverna. Orginal lbokstäverna tänds och släks annars med hjälp av en liten knapp på sidan och leed lamporna drivs med hjälp av batterier. Våra tre små mirakel har även varsin E - bokstav inne i sina respektive barnrum som dom använder dagligen som nattlampor. För trots att dessa lampor drivs med hjälp av batterier så lyser dom riktigt starkt och fint. Puss//Isabella
 
 

Svalkande oas.

Idag har det varit helt underbart varmt och kidsen har badat hela dagen. Martin i sin tur har varit i väg för att lämna in bilen på service så att dom kan laga våran AC då den självklart valt att ge upp lagom nu tills värmen anlände. Förhoppningsvis så får vi hem bilen under morgondagen vilket vi hoppas på. För i helgen har vi planer på att besöka Kolmården tillsammans med farbror Mackan och min syster.. 
 
 
Vi skulle ha åkt dit redan förra helgen men då bergodhalbanan inte hade haft priemiär än så bestämde karlarna att vi skulle vänta med besöket. Grabbarna är nämligen taggade till tusen för att inviga den nya bergodhalbanan Wildfire. Själv så stannar jag nog hellre kvar nere på marken tillsammans med barnen och besöker Bamses värld under tiden som karlarna skriker sig hesa i åkatraktionen.

 
Efter lunchen idag så passade Ella på att leta redan på hennes och Edwins safrikläder. För dom måste hon bara ha på sig nu när vi ska besöka alla djuren. "För med lite tur kanske dom tror att jag jobbar där och då får jag ju kanske även möjlighet till att mata girafferna." Hennes plan låter lysande men vi får se hur bra den kommer att vara irl. När hon sedan hade letat klart så kom hon ner till mig och små grabbarna ute i skuggan. Det blev dock full rulle direkt då Edwin och hon promt skulle bada igen så jag fick inte mycket annat gjort än att titta till dom ute vid poolen
 
 
Medans Edwin sedan skulle sova middag passade jag dock på att torka rent och ställde i ordning det sista här ute. Ella i sin tur passade då på att skriva ner några rader i sin Upplevelsebok. Om hur hon tyckte att det var på våran familjetripp förra helgen. Vad som var roligast och även hur jobbig Edwin varit. För den busungen var verkligen all over the place den dagen. Vilket han även varit under resten av den här veckan. Så när han sover middag får man verkligen passa på att ladda upp med nytt tålamod. I dag var jag själv dock för rastlös för vila så att piffa lite ute på altanen i lugn och ro gav mig tillräckligt med ny energi.
 
 
Nytt här ute för i år är en ny plastmatta till altangolvet. Som är designad av samma underbara tjej som designat våra andra tre mattor till poolhörnan, myshörnan uppe på baksidan samt in till Ellasrum. Lina johansson är verkligen min stora idol när det kommer till grafiska mönster och lite längre fram i sommar har vi även planer på att åka förbi hennes studio då den ligger i närheten av där vi bor. Det mötet ser jag verkligen fram emot för dom bilderna som jag hunnit se inne på Insta ifrån hennes studio ser helt magiska ut precis som hennes design.
 
 
Foto: Rustaupp.
 
Om en liten stund så ska jag ge mig ut på framsidan igen för att plocka i hop den virvelvind av leksaker som barnen spridit ut under dagen. För i kväll efter att dom somnat vill jag inte se en endaste fotboll eller vattenpistol. För då nalkas det i stället en mysig kväll för två under markisen. Med lite tända ljus, varma plädar och massor av kaffe. Jag passar därför på att önska er alla fina en trevlig kväll redan nu. Puss//Isabella
 
 
 
 

Invigning av sommarlovet på Aquaria.

Dagarna har gått i ett ännu snabbare tempo än vanligt här hemma sedan sommarlovet kickade igång. Vi har njutit till fullo av det fina vädret och barnen har spenderat mer tid i poolenän uppe på torra land. Troligtvis så blev Ella och Edwin lite väl inspiraerade efter förra veckans familjetrip då vi besökte Aquarias vattenmuseum. För efter det besöket så har dom trivts som fisken i vattnet. Efter Ellas skolavslutnig så åkte nämligen in till djurgården för en heldag..
 
 
Ella och Edwin fick ju även varsitt eget Uppleveselkort i förra veckan. Vilket dom nu stolt och ivrigt ville passa på att inviga. Jag själv höll dock på att glömma bort korten och kom inte på dom förens vi nästan var framme i stan. Men som tur är så hade Ella stenkoll på korten och sa till mig att jag inte behövde oroa mig för dom. "För våra kort tar jag själv ansvar över och håller reda på. Så du kan släppa den biten mamma och hålla koll på pappa som kör bilen i stället." Vilket jag tackar för!! Med Upplevsekorten får man nämligen hela 40% rabatt på sin familjeupplevser så att glömma korten hemma hade inte varit så ekonomiskt för oss nu. Är du själv nyfiken på att läsa mer om Upplevsekortet och alla andra rabatter så finner du mer information HÄR.
 
 
Väl framme på Aquaria sprang Ella och Edwin direkt in till regnskogen och sedan vidare in till hajarna. Ella som besökt museeet vid ett flertal tillfällen under tidigare år tillsammans med oss kände sig nu som hemma och började visa Edwin runt. För hans del så var ju allt så nytt och spännande då detta blev hans första besök i högre ålder. För sista han var där med oss hängde han med i bärselen och sov sig igenom hela besöket, precis så som Emil nu gjorde. När Edwin fick syn på hajarna så blev hans ögon stora som tefat och han tyckte att dom var så coola. Barnen kröp även in i tunneln av glas och satt båda två som förstenade en längre stund medans fiskarna simmade över och under dom. Efter att ha gått igenom hela muset blev dock Edwin lite väl trött av alla nya intryck och hans trotsåldersfasoner kickades sedan snabbt igång. Så nu var det god tid för en matpaus.
 
Foto: Rustaupp - samt bilder via: Aquaria.se
 
Men lagom tills att vi skulle äta lunch inne på Aquaraias cafe så började han nu gallskrika och spela teater. Jag och Martin blev så förvånade över våran sprattlande lilla fisk som nu låg ner mitt på cafegolvet att vi inte visste vad vi skulle göra. Så här hade han inte gjort tidigare och vi skämdes verkligen då alla andra besökares blickar nu var riktade på oss. Jag hade god lust att säga hej hej det är vi som är Cirkus Sköldmark vad äter ni för gott!? Men i stället så fick vi nu springa efter Edwin som promt skulle ner in till hajarnas akvarium igen. Så fort han fick syn på dom stora fiskarna så blev han knäpptyst och som förstenad igen. Vid detta laget var vi andra dock så pass hungriga att det blev till att lyfta upp Edwin i famnen och slita honom loss ifrån akvariet. För annars hade vi aldrig kommit därifrån. Lilleman somnade sedan som en sten i bilen och vi fick avnjuta lunchen i lung och ro. Slutet gott allting gott. Puss/Isabella
 
 
 

Inte missat en dag i skolan på ett helt år.

Vissa stunder är väl värda att belöna och lyfta lite extra!! Vi har precis haft en sådan dag här hemma. Ella har ju varit helt fantastiskt duktig och inte missat en enda skoldag på två hela terminer. Under skolavslutningen idag fick hon där med mottaga ett diplom ifrån sin fröken där dom lyft denna händelse lite extra. För Ella är den enda eleven på hela skolan som inte haft en enda sjukfrånvaro eller bortfall av skoltimme under året som gått. Vilket både hon och vi är otroligt stolta över!! Hon har även cyklat till skolan varje dag och varit väldigt aktiv i skolans hälsoprojekt..
 
 
Där barnen och lärarna har haft rörelse och aktiva val i vardagen som en viktigt punkt på agendan. Barnen har fått rört på sig extra mycket och fått tagit eget ansvar över hur dom själva kan vara mer miljösmarta i sin vardag. Samt fått se och känna skillnaden i både ork och på den koncentrationsmässiga biten genom att röra på sig lite extra varje dag. Ett projekt som jag tycker är helt fantastiskt bra och så viktigt att man planterar i dom små så tidigt som möjligt. Så att det blir en naturlig del av uppväxten för alla barn. Ellas cykelhar därmed används så pass flitigt under året nu att den tillslut gick sönder i dagarna. Detta kom ju som en chock för henne nu när sommarlovet även var på ingång.
 
 
Ella har varit så ledsen över att cykeln hade gått sönder fram tills till i dag då vi överraska henne med en ny ifrån Jollyroom som belöning för hennes bragder under året som nu gått. När hon fick syn på den nya cykeln trodde hon först inte att det var sant. Är den till Edwin mamma för han har ju ingen egen cykel!? Men varför har ni köpt en så stor till honom för!? Hon gick sedan fram och tittade närmare på den. Åå den har flera växar, handbroms och värsta coola styret utbrast hon. En sådan här cykel önskar ju jag mig. Suprice!! Den är din utbrast sedan Martin och Ella skrek rakt ut av lycka och blev nog även lite rörd. För hon snörpte åt munnen så där försiktigt men ändå bestämt som bara hon kan göra när känslorna tar överhanden.
 
Foto: Rustaupp
 
Nu höll även jag på att börja gråta av alla hormoner och av att se hennes lycka. Någon som dock inte var lika glad var Edwin som stod bredvid med händerna i luften och sa: "men men Edwin då!?" Den lilla manen blev dock inte lottlös. För vi har faktiskt beställt en 12 tums cykel till honom med nu lagom tills han fyller två år i juli. Men redan i dag så fick han mota en egen liten överraskningen då Martin monterade hans tidigare trehjuling med flak som vi haft underlagd ute i förrådet fram tills att han skulle växa till sig lite mer. Nu när han är lång nog att nå ner till pedalerna kunde vi inte hålla oss längre. Så lyckan blev total även i Lillemans ögon. Om en liten stund ska dom få inviga sina nya cyklar och vi vuxna ska ta oss en kaffe. Sedan nalkas det lite sommarlovsplanering för oss och kidsen i sin tur ska bums i säng. Puss//Isa
 
 

Ett vakande öga.

Medans min förstfödda juvel går sin näst sista dag i skolan så lagar lillebror i ordning en stor sommarbuffé uppe på sitt rum. Den minsta av våra tre som i vanliga fall bara får hänga med i bärselen sitter nu i stället parkerad bredvid storebror och kollar nyfiket på. För igår packade vi upp Emils nya babysitter ifrån Petite Cherie så nu kan även han vara med i leken på hans eget lilla vis. Mitt hjärta svämmar verkligen över av alla känslor när jag ser hur Edwin försöker kommunicera med Emil..
 
 
Han räcker fram både köksleksaker och kramdjur till honom innan han sedan återgår till köksleken. Där emellan så avger Emil i sin tur små jollrande skrik och viftar runt med armarna så att han får babysittern i lätt gungning. Dom är verkligen helt magiska tillsammans och all den oro som jag hade innan om att Edwin skulle känna konkurrens efter att lillebror var född är som bortblåst nu. Edwin har dock verkligen hoppat in i storebrorsrollen då han gärna springer i väg för att hämta nappen till Emil eller ropar högt på pappa när Emil skriker. Han markerar även redan nu för lillebror vad han inte får leka med och pekar på sin duplolåda och säger aj aj farligt!! Innan han plockar åt sig några bitar och börjar bygga.
 
 
Emil tycks även uppskatta babysittern lika mycket som resten av familjen. För jag har aldrig förr hört så pass mycket olika läten i från honom som nu. Jag själv fick nu även två fria händer helt plötsligt och kunde nu sätta mig ner på golvet tillsammans med Edwin för att bygga lite. Detta moment höll dock i knappt fem minuter för sen tyckte Edwin att vi hade lekt klart för idag och började plocka i hop alla sina klossar för att sedan stänga lådan. Så det var bara att resa på sig igen och följa med honom ner. Edwin var dock så pass trött nu att han somnade till en stund i soffan. Medans han sov så gott passade jag och Martin på att börja montera upp Ellas sommarpresent på två hjul. Som vi ska överlämna inom kort.
 
 Foto: Rustaupp.
 
Lagom tills att vi blev klara med det så hade klockan blivit så pass mycket att det var dags att hämta hem Ella ifrån skolan. Om en liten stund ska hon och jag ge oss i väg ut på stan för att inhandla en ny bikini och skor till henens kommande skolavslutning. Jag tror bestämt att vi även ska busa det till det lite och stanna förbi kafét innan vi beger oss hem igen sedan. För det ryktas om att det även är fotboll på tv i kväll som Martin ska se och då flyr dessa två töser fältet. Önskar er alla fina en trevlig kväll och en lyckad skolavslutning i veckan!! Puss//Isabella

Pausbox.

Vi har tagit en liten paus ifrån teknikens under och försökt att stressa ner. På dagarna har vi badat, spelat spel och tagit det hyffsat lungt!! Att inte låta klockan styra över oss har även hjälp till att bromsat upp tiden en smula. Vilket både min kropp själ behövde efter förra veckans panikattacker. Martin har stått för middagarna under dessa dagar och barnen för energiöverskottet. Själv har jag stått för efterrätten och veckans lilla familjeöverraskning. Då jag fått möjligheten att testa Pausbox tjänster..
 
 
Pausbox är en prenumerationstjänst där du får hem en box med ett internationellt utbud av ekologiska, veganska, naturliga, GMO-fria eller glutenfria mellanmål varje månad. Varje box som vi fick hem nu hade en upptryckt och personlig insida med våra respektive namn på som även bildade små personliga citat. Vilket framför allt Ella tyckte var supercoolt!! Lådorna var helt fullproppade med godheter men trots det mumsade barnen upp allt ihop under en kväll. Vi som hade tänkt ha dessa som mellanmål under resten av månaden. Men då barnen gillade innehållet så pass mycket han vi inte mer än blinka innan dom tömt lådorna. Min och Martins box var även fullproppad med rotfrukts chips, dryck, nötter, bars och mycket mer. Perfekt efter träningen och som kvällssnacks till tven. 
 
 
Jag personligen gillade allt i boxarna förutom rödbetschipsen då dom inte riktigt föll mig i smaken, dock till Martins stora glädje. För då fick han en möjlighet till att mumsa i sig dom också. Vilket han var värd för jag i min tur roffade åt mig hans fruktbars när han inte såg. Då dom verkligen var helt galet goda och dessutom relativt kalorisnåla!! Det ska bli spännande att se vad som döljer sig i nästa månads boxar. Det roliga med pausboxen är nämligen att man inte riktigt vet om vad dom kommer att innehålla nästa månad då det är lite hemligt tills bara någon vecka innan. Då man kan ta en smytitt inne på hemsidan i fall att man vill. Vi kommer dock låta det förbli en liten överaskning tills vi öppnar upp dom. Men denna gången ska vi försöka att vara snabbare än barnen så att dom inte mumsar i sig allt på en gång. 
 
Foto: Rustaupp - I samarbet med Pausbox och Baradesign.se.
 
Något som även kommer att gå snabbare under den här veckan är tiden. För under denna vecka har vi massor att stå i inför Ellas kommande skolavslutning och sommarfester på skolan. Vi väntar även in en ny stor Jollyroom leverans inför sommarens alla kommande lektillfällen för både stora som små. Några speciella planer inför sommarlovet har vi dock inte gjort upp. Utan det blir lite till att ta dagarna lite så som dom kommer. Jag har dock redan hunnit lovat Ella att vi ska campa ute i trädgården och bygga en stor koja till henne och Edwin under plommonträdet. Hon i sin tur har lovat att hon ska måla mina naglar rosa, lära Edwin att stå på huvud och göra rastaflätor i pappas hår. Jag vet dock inte om vi ser fram emot dessa moment lika mycket som henne. Men sommarlovet ja det ser vi alla fem fram emot!! Puss//Isabella
 

Upplevelsekort för barnfamiljer!!

Minns ni förra året när jag skrev om Kit4kids fantastiska affärside som vi testade vid våran resa ner till Egypten? Samt hur avundsjuk jag var över att jag själv inte kommit på den lysande iden!? Nu har tjejerna gjort det igen!! Men med denna gången handlar det om att möjlighetgöra att så många barnfamiljer som möjligt ska få råd till att kunna göra spännande utflyfkter tillsammans i sommar. Då dom nu lanserar en helt unik upplevelsebok för hela familjen. Boken heter UPPLEV MED NILO” och i denna har dom samlat 16 av Sveriges roligaste familjeupplevelser till fantastiskt rabbaterade priser!! 
 
 
Med boken medföljer ett upplevelsekort som ger bokinnehavaren upp till 50% rabatt på alla upplevelser som man finner i boken! Exempel på upplevelser är: Kolmårdens djurpark, SF Bio, Skansen, Gröna Lund, Aquaria Vattenmuseum,TomTits Experiment, Skara Sommarland, Furuviksparken och många fler! På så vis kan ni "gå 2 - betala för 1" på t.ex. SF Bios knattebio, ha 50% rabatt på entréavgiften på Gröna lund, 20% rabatt på Kolmårdens entréavgift och 50% rabatt på Polismuseét. Det bästa av allt är att det gäller ett helt år - flera gånger om även på samma upplevelse! Boken inkl.upplevelsekortet kostar endast 199 SEK! Det innebär att det räcker att bara besöka t.ex. Kolmårdens djurpark och SF Bios Knattebio för att få igen pengarna för boken. När en upplevelse sedan är genomförd kan barnet själv fylla i när man var där, med vem, samt vad man tyckte var roligast. På så vis blir boken även en minnesbok att spara livet ut
 
Foto: Rustaupp - I samarbete med upplevmednilo.
 
Jag brinner verkligen lite extra för den här boken. Då jag vet om hur jobbigt det kan vara som förälder att inte ha råd att ta med sig barnen på sådanna här för oss stora äventyr under sommarlovet. Det känns även extra kul att få överaska mina små med en varsin egen bok. Då sommarlovet även kickas i gång under nästa vecka här hemma. Ella kommer ju att växa flera decimeter av stolthet när hon får syn på boken med det medföljande uppleveleskortet i. Då detta blir hennes första kort att få ta eget ansvar för. Jag talade även med min mamma om upplevelseboken via telefon idag och hon utbrast snabbt: "Varför fanns inte den när ni var små!?" För med fem syskon som vi är hade vi inte alltid råd att åka i väg på dessa typer av familjenöjen. Men hade kortet funnits då så hade även vi haft råd. Det är därför som jag vill passa på nu att lyfta boken lite extra här inne. Så att fler barnfamiljer får upp ögonen för hur mycket man kan spara med denna bok. Kan detta bli årest bästa sommargåva tro!? På upplevmednilo.com finner ni alla återförsäljare samt mer info om erbjudandena. Puss//Isabella
 
 
 

Aquafärgad nyhet till lillebror.

Nu när Emil börjar bli så pass stabil i nacken är det inte allt för långt kvar tills att han kommer kunna sitta med vid matbordet. För att vara helgaderade inför den stunden har vi redan nu införskaffat oss en Bumbo och en ny matstol till honom. Det blev en aquafärgad nyhet i från BABY BJÖRNS senaste kollektion. För det är klart att även han ska få sitta färgglatt precis som resten av familjen när det är dags. 
 
 
Babybjörn Matstolen har ett omslutande, svängt ryggstöd och ett justerbart bord som gör att dom små ska sitta upprätt och bekvämt. Det öppningsbara bordet fungerar även som låsbygel vilket gör att barnet inte ska kunna resa sig eller tippa stolen bakåt. Detta känns verkligen betryggande för oss. För blir Emil hälften så vild och nyfiken som Edwin är så kommer stolens funktioner att underlätta massor i våran vardag. Vi valde även stolen på grund av att jag läst att den ska vara väldigt smidig att fälla ihop för att kunna ställas undan eller tas med vid behov. Vilket vi oftast måste göra när vi ska besöka min mamma eller Martins föräldrar. Så på sådant sätt fick vi nu även två stolar i ett.
 
Foto: Rustaupp
 
Torts att stolen är så fin så önskar jag att Emil kommer att ta god tid på sig innan han växer i den. För jag vill ha min lilla plutt liten en stund till. Det räcker gott och väl med att Edwin ska lära sig att gå på pottan inom kort. Han har redan börjat att visa intresse för den så det ska bli spännande att se hur det kommer att gå med potträningen. Om en liten stund nu så nalkas det även ett bvc besök för båda våra små. Så vi kommer bli påminnda om hur fort dom vuxit nu oavsett om vill inse det eller inte. Puss//Isabella

Fotograferingen gick lysande.

Gårdagen flöt på riktigt bra här hemma och fotograferingen gick lysande. Tjejerna anlände redan efter frukost och stannade kvar lagom tills det var dags för mellis. När dom gjorde entré så möttes dom av en springande och glad Edwin som hade sin frukostskål med flingor i famnen. Han skulle självklart även dela med sig av flingorna som en liten välkomstpresent. Hundarna i sin tur började nu skälla som bara den och var inte lika gästvänliga. Efter att vi svept en kopp kaffe tillsammans körde dom sedan på och började fotografera hemmets alla små vrår och Edwin sprang nyfiket efter..
 
 
När alla rum sedan var förevigade på bild så var dags att åka i väg för att hämta hem Ella inför familjefotograferingen. För detta moment ville hon inte missa den här gången. Medans Martin for i väg för att hämta hem henne passade jag på att svara på lite frågor om hemmet och amma en numera nyvaken Emil. Lagom tills att Martin och Ella var tillbaka här hemma igen så var även vi färdiga med diverse lunchrutiner och familjebilderna kunde sedan snabbt knäppas av. Ella ville även visa upp sina favoritsaker i sitt rum och visa tjejerna hur lekplatsen på bakisdan används. Så hon for snabbt upp för trappen medans vi andra plockande i hop alla saker på nedervåningen. 
 
 
Efter att dessa lekmoment var klara och vi hunnit prata lite mer med Petra och Frida så var det dags för dom att bege sig hemåt till deras egna familjer. Det var verkligen jättetrevligt att träffa dom igen då det var hela 5år sedan sist. Resten av kvällen spenderade sedan barnen ute i trädgården. Edwin plaskade runt med sina båtar i vattenlandet medans Ella hoppade studsmatta. Eftersom att barnen roade sig själva så pass bra nu så passade vi vuxna på att ta en kopp kaffe och pratade ihop oss lite om veckan som kommer. För nästa vecka så går Ella på sommarlov och vi har beställt en liten överraskning till henne för att fira att hon inte missat en enda dag i skolan på två hela terminer.
 
Foto: Rustaupp
 
Så under den här veckan så ska vi försöka bli klara med alla andra vardagsbestyr här hemma så att hela familjen sedan kan gå på sommarlov tillsammans i några veckor utan måsten. För om vi så ska stå där ute och hoppa i vattenpölar hela sommaren så ska vi göra det tillsammans. Jag har en sådan ångest över att tiden går så fort att jag får panik emellanåt. Emil är snart ingen liten bebis längre och om bara några veckor fyller Edwin i sin tur 2år och Ella börjar ettan i höst. Det enda botmedlet för att lindra dessa panikkänslor som jag känner just nu är tid tillsammans. Detta låter kanske rätt komiskt då vi borde ha hur mycket tid som hels tillsammans nu när vi båda två är hemma med barnen. Men då vi valde att lägga den sista energin på att få huset klart innan sommarlovet så har dagarna gått i ett ännu fortare tempo fram tills nu. Så att få gå på ledigheten nu på riktigt ska bli helt magiskt för både stora som små!! Puss/Isabella
 

RSS 2.0