Ett eget vattenland på några ynka kvm.

Vårt hektiska slit i jakten efter att få trädgården ordninställd innan sommarlovet startade gav verkligen utdelning!! För nu kan vi njuta av vårat egna lilla vattenland dagarna långa. Jag har redan hunnit visat er små glimtar ifrån allt det vi hitintills gjort men i dag bjuds det på lite fler detaljbilder ifrån poolområdet efter önskemål ifrån er alla fina.. 
 
 
Den lilla poolen har i år fyllts upp med turkosa bollhavsbollar och den lite större har berikats med en vattenrutschkana. Redan förra säsongen påbörjade jag letandet efter en liten och nätt kana som vi med enkal medel sedan skulle kunna förvandla till en fartfylld vattenrutschkana. Det svåra har varit att hitta en tillräckligt liten kana som även kan ligga plant emot poolkanten utan att riskera att riva upp den med några vassa kanter.
 
 
Men nu när jag skulle gå igenom Jollyrooms sortiment inför sommarens busdagar i samarbet med Jollypanelen så fann jag den optimala rutschkanan för våran lilla yta. Valet föll på en Little Tikes Rutschkana då dens lutning vart helt perfekt. Då vi redan har trappsteg upp till poolen valde vi nu att lyfta av dom medförljande benen på kanan och monterade sedan fast den med fyra skruvar rakt ner i trallen så att den skulle sitta fast. Vilket blev helt perfekt!! Över poolen fäste vi sedan även några färglade vimplar ifrån Ejvor för att skapa en mer lite färgglad och lekfull känsla. 
 
 
Ella och Edwin har verkligen bott i vattnet sedan vårat lilla poolområde stod klart. Vi har även valt att bara fylla upp poolen till en 1/4 del med vatten i år så att Edwin ska kunna busa fritt där i tillsammans med Ella. Så att vi sedan även kan tömma ut poolvattnet på kvällskvisten och återanväda vattnet till att vattna blommorna med. För i den lite större poolen sitter det en avtapplingsplugg som man i sin tur sedan kan fästa vattenslangen på för en lättare tömmning. Dom dagar då vi sett att det ska bli fint väder i flera dagar på rad har vi dock valt att hälla i lite klor i poolen. Vi brukar köra på färdiga påsar i från byggvarhuset då dessa håller i upp till en vecka och det medföljer även ph stickor med påsarna så att man dagligen kan kontrollera ph värdet.
 
 
När det kommer till frågor som att hålla smutsen borta i övrigt så använder vi oss av en vanlig hederlig poolhåv från Bestway med ett medföljande damsugarmunstycke. Munstycket fäster man också med fördel på vattenslangen för på sådant sätt få upp trycket och smutsen sugs sedan in ifrån botten och hamnar direkt i den lilla påsen. Efter att poolen är dammsugen och klar sedan tömmer man bara ut allt diverse blad och annat skräp som flutig in ifrån ovan i rabbatterna. Så får även växterna lite extra skydd ifrån solens starka strålar. Under hela denna veckan har vi i stort sätt bott här ute i vattenlandet. Badat, hoppat studsmatta, lekt i kiosken och vilat under tipi täletet i skuggan när solen har lyst för starkt. Magiskt är bara förnamnet!!
 
Foto: Rustaupp.
 
Att få plats med så här pass många olika lekmoment på en gårdsyta på under 25-30kvm att roa sig med har allt krävt lite planering. Det var därför som vi valde en nergrävd studsmatta till barnen och även skapade en egen liten lekstuga av dom redan befintliga lösningarna här hemma. Genom att förvandla köksfönstret till en lekfull kiosk. Jag ska visa er lite nyare bilder ifrån piratskeppet framöver och lite andra vinklar ifrån lekplatsen uppe på baksidan. I den sandlådan som jag dessutom stod brud i för snart 2år sedan nu. För under nästa vecka har vi bröllopsdag. Tiden går fort när man har roligt. Puss/ Isabella.

Kommentarer
Postat av: Inez

Åh, ni har det så himla fint!! Vill också ha det precis sådär! :D

2016-06-30 @ 14:16:58
URL: http://mazraegangall.se
Postat av: Jossan

Helt perfekt storlek på poolen ju! :) Vilken dröm!

2016-06-30 @ 14:37:29
URL: http://xenomorphs.se
Postat av: s p i n d e l t j e j e n

Men åhhh grymt!!! :D

2016-06-30 @ 19:08:37
URL: http://www.spindeltjejen.se
Postat av: Amanda Jona [SPONTAN]

Men åh så bra det blev! Alla barns (+min, haha!) dröm ju!

2016-06-30 @ 22:05:35
URL: http://spontan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux