Invigning av sommarlovet på Aquaria.

Dagarna har gått i ett ännu snabbare tempo än vanligt här hemma sedan sommarlovet kickade igång. Vi har njutit till fullo av det fina vädret och barnen har spenderat mer tid i poolenän uppe på torra land. Troligtvis så blev Ella och Edwin lite väl inspiraerade efter förra veckans familjetrip då vi besökte Aquarias vattenmuseum. För efter det besöket så har dom trivts som fisken i vattnet. Efter Ellas skolavslutnig så åkte nämligen in till djurgården för en heldag..
 
 
Ella och Edwin fick ju även varsitt eget Uppleveselkort i förra veckan. Vilket dom nu stolt och ivrigt ville passa på att inviga. Jag själv höll dock på att glömma bort korten och kom inte på dom förens vi nästan var framme i stan. Men som tur är så hade Ella stenkoll på korten och sa till mig att jag inte behövde oroa mig för dom. "För våra kort tar jag själv ansvar över och håller reda på. Så du kan släppa den biten mamma och hålla koll på pappa som kör bilen i stället." Vilket jag tackar för!! Med Upplevsekorten får man nämligen hela 40% rabatt på sin familjeupplevser så att glömma korten hemma hade inte varit så ekonomiskt för oss nu. Är du själv nyfiken på att läsa mer om Upplevsekortet och alla andra rabatter så finner du mer information HÄR.
 
 
Väl framme på Aquaria sprang Ella och Edwin direkt in till regnskogen och sedan vidare in till hajarna. Ella som besökt museeet vid ett flertal tillfällen under tidigare år tillsammans med oss kände sig nu som hemma och började visa Edwin runt. För hans del så var ju allt så nytt och spännande då detta blev hans första besök i högre ålder. För sista han var där med oss hängde han med i bärselen och sov sig igenom hela besöket, precis så som Emil nu gjorde. När Edwin fick syn på hajarna så blev hans ögon stora som tefat och han tyckte att dom var så coola. Barnen kröp även in i tunneln av glas och satt båda två som förstenade en längre stund medans fiskarna simmade över och under dom. Efter att ha gått igenom hela muset blev dock Edwin lite väl trött av alla nya intryck och hans trotsåldersfasoner kickades sedan snabbt igång. Så nu var det god tid för en matpaus.
 
Foto: Rustaupp - samt bilder via: Aquaria.se
 
Men lagom tills att vi skulle äta lunch inne på Aquaraias cafe så började han nu gallskrika och spela teater. Jag och Martin blev så förvånade över våran sprattlande lilla fisk som nu låg ner mitt på cafegolvet att vi inte visste vad vi skulle göra. Så här hade han inte gjort tidigare och vi skämdes verkligen då alla andra besökares blickar nu var riktade på oss. Jag hade god lust att säga hej hej det är vi som är Cirkus Sköldmark vad äter ni för gott!? Men i stället så fick vi nu springa efter Edwin som promt skulle ner in till hajarnas akvarium igen. Så fort han fick syn på dom stora fiskarna så blev han knäpptyst och som förstenad igen. Vid detta laget var vi andra dock så pass hungriga att det blev till att lyfta upp Edwin i famnen och slita honom loss ifrån akvariet. För annars hade vi aldrig kommit därifrån. Lilleman somnade sedan som en sten i bilen och vi fick avnjuta lunchen i lung och ro. Slutet gott allting gott. Puss/Isabella
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jossan

Vilken mysig start på lovet! :)

2016-06-14 @ 16:30:37
URL: http://xenomorphs.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux