Morgonkaffet direkt utanför köksfönstret.

Att utnyttja alla hemmets små vår till max är något som jag själv känner att jag briljerar på. Men i bland stöter även jag på hinder och har svårt att få ihop alla våra ider. Som nu tidigare i våras när jag stötte på hinder och insåg i sista sekunden att lekstugan som vi skulle ha beställt inte fick plats. När man även har hunnit lovat sin förstfödda juvel att nästa vecka så kommer lekstugan och då ska vi ha en pysseldag bara du och jag. När jag sedan inte kunde hålla mitt ord. Ja då föll även min egen värld i bitar för en stund. Men kort där efter tändes den där kreavtiva lampan återigen i inne mitt huvud..
 
 
Jag fick då iden att vi skulle skapa en kiosk och lekfull miljö av den rekvesitan som vi redan hade här hemma. Sagt och gjort! För 30min senare så stod Cirkus Sköldmarks egna kiosk öppen. Allt som behövdes för förvandla min ide till verklighet var: Ett öppningsbart köksfönster, en mdf-skiva, skoltavelfärg, en krita, fyra skruv och lite fantasi!! Vi rotade fram en spillbit mdf ifrån förrådet och rollade den sedan med tre lager färg. Efter att färgen hade torkat var det bara att skuva fast den utanför vårat ena köksfönster. Vipps så var våran egen lilla cirkuskiosk öppen!! Sedan den dagen har kiosken använts flitit av både stora och små här hemma. Ella har mestadels arbetat inne i kiosken och lagt beslag på chefsrollen direkt. 

 
Edwin i sin tur har vuxit flera centimeter då han kan cykla själv till kiosken nu på sin nya cykel utan våran tillsyn. Vilket inte är illa för en snart 2åring. Att kiosken sedan är belägen knappt en halvmeter ifrån våran ytterdörr det spelar ingen större roll i hans lilla värld. Så den aktiviteten får han gärna fortsätta att göra även framöver. Martin i sin tur han spelar sig själv. En grining gammal gubbe som suktar efter kaffe och gnäller på dom långa glassköerna allt för ofta. Som ni kan se så har vi sedan den byggdagen även hunnit berikat kiosken med lite nytt i leksaksväg till både ute som inne. Detta för att jag tyckte att det saknades något över fönstret. Så när jag sedan fick se att Alice & Fox bokstäverna fanns inne på lager igen så kunde jag inte hålla fingrarna borta.
 

Foto: Isabella, Rustaupp.se
 
Nu mera har vi där med en egen K I O S K skylt på husfasaden, dom satte verkligen pricket över i:et här ute. Dessa lampor är dock inte rekomenderade för utomhusbruk. Men då vi inte har planer på att ha dom tända med batterierna i utan istället var ute efter den där rätta kiosk looken. Så valde vi nu att bara använda oss av bokstävernas plåtramar till denna ide och plockade där av bort batteri insattsen innefrån bokstäverna. Orginal lbokstäverna tänds och släks annars med hjälp av en liten knapp på sidan och leed lamporna drivs med hjälp av batterier. Våra tre små mirakel har även varsin E - bokstav inne i sina respektive barnrum som dom använder dagligen som nattlampor. För trots att dessa lampor drivs med hjälp av batterier så lyser dom riktigt starkt och fint. Puss//Isabella
 
 

Kommentarer
Postat av: meh.blo.gg

wow vilket projekt, superfint

2016-07-19 @ 11:11:23
URL: http://meh.blo.gg/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux