Larvar oss ute på baksidan..

I morgon kommer min mor på besök för två hela påskdagar fulla med mys och bus. Då det även har utlovats sol och lite bättre väder så tänkte vi försöka börja damma av alla utemöbler på baksidan. Barens lekplats behöver krattas iordning och vinterns smuts ska där med även spolas bort. Det positiva med denna milda vinter är att vi har kunnat låtit larven, skyltarna och alla små detaljer få stå kvar ute i lekparken. Det kommer därför inte att bli så kämpigt att få baksidan till att skina som regnbågen igen nu. Så här såg det ut på baksidan förra säsongen..
 
 
Larven blev förra årets stora hit här hemma. Både Ella och Edwin tyckte att den var så rolig och söt. För min egen del bjöd larven in till ett nytt lugn för mig. Jag hade länge varit på jakt efter den sista lekfulla detaljen till att kunna knyta samman vårat lilla Wonderland med. Som ni vet är jag ju barnsligt intresserad av Disneys alla filmklassiker och en av mina största favorit filmer är Alice i underlandet. Just för att den filmen är så färgglad, kryptisk och fantasifull. När lektemat skulle sättas i lekparken föll det sig därför naturligt för oss att plocka in detaljer med just den känslan. Skyltarna med texterna: Tea party, Wrong way, That way etc som vi tillverkade inför vårat bröllop för två år sedan nu berikar oss med både minnen och skratt.
 
 
Rutschkanan målades även om förra säsongen efter att Ella utfört en hämndauktion mot mig när hon inte fick som hon ville en dag. Genom att riva loss alla dom tidigare dekorerna som satt uppe på rutschkanans fronter. Nu när mönstret är ditmålat är det inte lika lätt för fröken att hämnas på detta sätt längre. Vilket känns riktigt skönt för det tog rätt många timmar att måla om den.I år ska vi försöka satsa på att införskaffa en ny gunga, bobles, sandleksaker och fler lekfulla moment till lekplatsen. Edwin kommer ju att kunna utnyttja lekparken på ett helt annat sätt i år nu när han kan klättra på allt och då Ella även blivit så pass stor nu är även hon i behov av lite andra aktivitetssaker här ute.    
 
 
Foto: Rustaupp -  larven kommer ifrån Jollyroom.
 
I dag har jag därför ägnat några timmar till att planera in alla nya beställningar hit ut. Även framsidan av huset ska få sig lite nya detaljer och framförallt poolområdet ska få sig en uppfräschning. Det gäller att ta till vara på dom små stunderna redan nu för att underlätta planeringen och minska ner på alla timmar som annars kommer gå till spillo på detta under sommaren. För när sommaren sedan kommer vill vi bara kunna njuta av varandra och våran nya familj på fem personer utan en massa nya projekt. Just nu har jag även svårt att bara ligga still och vänta ut tiden fram tills förlossningen. Så att sitta ner framför datorn och planera lite i min egen takt får tiden att gå mycket fortare. Puss//Isabella.

Kommentarer
Postat av: Maria

Åh, den där rutschkanan är så fin! Har för mig att jag tidigare läst att ni köpt den 2nd hand. Vet du vad det är för märke (eller vad man ska hålla utkik efter) på blocket?

Svar: Tack för fina ord!! Ja det stämmer bra det. Håll utkik på blocket under kategorin trädgård och uteplatser. Där inne brukar det dyka upp en hel del uteleksprodukter och speciellt nu till våren när många kommuner väljer att rustaupp sina förskole gårdar. Kram
Isabella sköldmark

2016-03-31 @ 21:50:22
Postat av: Johanna

Hej!
Jag har inspirerats så av din fina trädgård. Jag lånade två bilder på eran lekplats som jag lade upp på min blogg. Jag länkade tillbaka till dig. Jag hoppas det var ok!!

Grattis till nya lilla familjemedlemmen. Ännu ett underbart litet mirakel till världen!
Jag önskar er all lycka <3

Svar: Tack för alla gratulationer!! Roligt att läsa att du finner våran lekpark inspirerande. Kram
Isabella sköldmark

2016-04-16 @ 15:14:52
URL: http://nouw.com/husetp%C3%A5landet
Postat av: Madelene

Hej
Vilken härlig blogg du har, och vilken underbar lekplats du har skapat.
Larven var ju så härftig, när köpte ni den? Kan ej finna den på jollyroom vet du om den finns på fler ställen? Tacksam för svar
Ha en fin dag ute i solen.

2016-05-07 @ 09:43:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux