Så får du barnen till att vilja äta fisk..

Det var många av er fina som efterfrågade fler bilder och recept på vårat melodifestival pyssel förra helgen. Som ni redan vet om så var det ju inte helt lätt för Ella att välja ut hennes favorit meny ifrån matkassen förra veckan. För det fanns så många olika "val" som passade frökenbus i smaken. Efter noga övervägande blev hon dock helt torsk på veckans fiskmeny bestående av Potatis, torsk och en smaskig äggsås. Detta val av Kidsday meny passade även resten av familjen som fisken i vattnet. För denna typ av maträtt sköter sig i stort sett själv. Stekt torsk gör man med fördel på enklaste sättet i ugn. Hårdkokta ägg och hackad färsk persilja tillsammans med den lena såsen och den kokta potatisen blir även en himmelsk kombination som smälter i munnen på både stora som små..
 
 
Detta behöver du ha hemma för att laga maten som Ella valde:
600 g torsk, 900 g fast potatis, 4 ägg , 2 morötter, salt och peppar, 2 msk smör eller margarin, 2 msk vetemjöl, 4dl mjölk, 1 fiskbuljongtärning, 1/2 kruka persilja. Tandpetare, tejp och skaparglädje!!
 
 
 Så här gör du för att tillaga Ellas val!

1.Tina fisken

2. Sätt ugnen på 200°C.

3. Skala och koka potatisen.

4. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 9 minuter. Spola dem i kallt vatten. Skala och skär i tärningar.

5. Skala morötterna, riv eller skär dem i små stavar för att sedan skapa tänderna till valen.

6. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Sätt formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56°C.

7. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet och späd med mjölken lite i taget under omrörning. Smula ner buljongtärningen. Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner den och äggen i såsen.

 

Foto: Rustaupp - i samarbete med Icas matkasse och Jollyroom.
 
 
För att sedan skapa Ellas val så skär du sedan en skåra i potatisen och fyller upp den med lite torsk samt morötter. Dekorera sedan upp potatisen med hjälp av tre potatisklyftor för att skapa rygg och stjärtfenan på valen. För att göra det hela lite extra lekfullt kan du med fördel även klippa ut en liten vattensiluett ur en bit papper som du sedan sätter dit på valens rygg med hjälp av en tandpetare och en tejpbit på baksidan. Servera sedan den busiga valen med äggsåsen och lite färsk persilja på toppen. Barnsligt enkelt och fantastisk gott!!Puss//Isabella
 

Kommentarer
Postat av: helenaforsmark.blogg.se

va fint :D

2016-03-17 @ 12:03:30
URL: http://helenaforsmark.blogg.se/
Postat av: Fröken

Vilken kreativ och gullig idé!

2016-03-17 @ 17:37:09
URL: http://www.frokenskriver.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden













paxlux