Bygg en egen kiosk på 30min.

Nu står våran trädgård ute på framsidan snart klar och vi är jättenöjda med det lilla paradis som vi skapat. Gräsmattan har rullats ut, vimplar har kommit upp och en kiosk har byggts. Som jag skrev om tidigare blev det inget lekstuge köp för oss på grund av platsbristen här hemma. Men så i fredags när jag satte upp dom nya godisplanscherna inne i köket slog en toppen ide över mig. Varför inte skapa en kiosk och lekfull miljö av den rekvesitan som vi redan har här hemma. Sagt och gjort! För 30min senare så stod Cirkus Sköldmarks egna kiosk öppen..
 
 
Allt som behövdes för förvandla min ide till verklighet var: En mdf-skiva, skoltavelfärg, en krita, fyra skruv och lite fantasi!! Vi rotade fram en spillbit mdf ifrån förrådet och rollade den sedan med tre lager färg. Efter att färgen hade torkat var det bara att skuva fast den utanför vårat ena köksfönster. Vipps så var våran egen lilla cirkuskiosk öppen!! Barnen blev så glada över sin nu egna lilla lekstuga och började leka direkt.
 
 
deras lekkök även är beläget inne i vårat stora kök så  blev denna lösning med kioskskylten utanför köksfönstret nu helt genialisk. För nu fick dom sig ett riktigt gatukök. På ena sidan fönstret ställde sig nu Edwin för att beställa lite utvalda kioskklassiker. Ella i sin tur tog sedan emot beställningen och kilade sedan vidare in bakom kioskluckan för att hämta leksaksmaten i lekköket brevid henne. Edwin kunde dock inte riktigt bestämma sig för vad han ville ha för något gott. Så Ella fick springa fram och tillbaka många ggr. 
 
Foto: Rustaupp.
 
Det är inte bara dom små som uppskattar kiosken utan även vi vuxna tycker redan att den är guld värd. För nu slipper vi springa in och ut för att hämta lunch, mellis och kaffe under dagarna. I bland är det enklaste av pyssel verkligen det bästa!! Det hade dock inte varit helt fel att lyckas få tag på en GB flagga och en papperskorg till kiosken också för att sätta pricken över i:et. Jag ska ringa till GB under veckan och höra med dom ifall att det går att avara lite rekvesita. Men första nu så ska jag ta och ringa upp min mor och diskutera lite nya planer inför det kommande sommarlovet. Puss//Isabella

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux