Så poolsäkrar du sommaren.

Det är inte bara vattenbanan som ska flyttas ut utan även poolduken och barnens livförsäkring ska sättas på plats igen!! Förra året införskaffade vi ju en grind till poolområdet och det är den bästa investeringen som vi gjort!! Idag finns det en uppsjö av säkerhetsanordningar och pooltäcken att tillgå på marknaden men när man har byggt in en barnpool så som vi har gjort så är det i stort sätt omöjligt att hitta ett poolöverdrag med dom rätta måtten. Så en grind var för oss sommarens viktigaste inköp och vi ångrar inte det inköpet en sekund..
 
 
Grinden kommer från Jollyroom och är av märket Baby-Dan Flex. Vi valde denna grinden då den inte har några skruvhål vilket är den optimala lösningen när man ska ha en grind ute på detta sättet för att undvika att den rostar sönder. Baby-Dan Flex grindens alla delar är nämligen svetsade och sedan lackerade i en vit högblank färg. Vi har satt samman en grind med tre sektioner för att få grinden måttanpassad för vårat utrymme. Flex är ett system av flexibla sektioner som kan användas på många olika sätt bl.a mellan breda dörröppningar, framför altandörren och grillen m.m.
 
 
Jag har även fått många frågor inne på Instagram varför vi inte bara spänner en presenning över poolen och jag vill verkligen poängtera och förbjuda er alla fina att göra så!! För spänner man en presenning över poolen och ett barn faller ner i den så kan det få helt förödande konsekvenser. Never ever do that!! Utan då får ni allt tömma poolen och köpa ett ordentligt poolskydd eller införskaffa er en grind.
 
 
För om du bygger en pool på tomten måste det enligt Boverkets regler finnas ett särskilt skydd. Som skydd räknas exempelvis ett staket som ett barn inte kan klättra på eller krypa under. Här kan du läsa mer om vad det är för lagar som gäller. Jag vill dock poängtera att trots ni har en grind så ska ni aldrig låta era barn vistas obevakade vid vatten. För olyckor kan alltid hända men med en grind så ökar du säkerheten betydligt.
 
 
Foto: Rustapp
 
Vi har även fått många frågor av alla er fina vad som döljer sig under trappsteget i poolen!? Där under döljer det sig en vattenslang som är infäst i poolens avloppsplugg så att vi vid tömning av poolen kan ta tillvara på poolvattnet och vattna trädgården med det. Under locket döljer det sig även en stor gummibalja där vi förvarar barnens uteleksaker när dom inte används. För oss är det nämligen lika viktigt med bra förvaring både inne som utomhus. Är ni nyfikna på att se hur vi byggde in poolerna så hittar du en beskrivning här.. Puss// Isabella

Kommentarer
Postat av: Cass

Med all välmening vill jag bara skriva om en händelse som jag läst om. En familj som precis som ni hade staket runt. Barnet försvann och tack vare staketet så leta dom på alla andra ställen först.Vilket ledde till en frukstansvärd historia där ungången... ja du förstår. Ville bara skriva det ifall- mot alla odds det skulle hända er. Kolla poolen först! Kramar

2016-05-26 @ 15:16:53
Postat av: Niklas

Hej!

Det ser väldigt bra ut! Vi är inne på en liknande lösning. Tänkte bara höra hur staketet har stått sig nu efter ett par år? Är det fortfarande i bra skick? Tänker på rost etc.

Tack!
Niklas

2018-04-13 @ 08:01:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux