A cinderella story..

Hoppas att ni alla fina har haft en fin vecka så här långt och att ni fick en mysig första advent? Själv så känner jag mig lite som snövit efter dom senaste dagarnas julfixande timmar. Den känslan har även förstärstärks utav att ha en egen liten Toker, Glader, Butter och en Trötter till Karl här hemma. Emils sovrutiner har nämligen vänts rakt upp och ner sedan han började krypa. Allt gick så fort och vipps sa det bara så var han uppe på alla fyra och snabb som bara den är han också. 
 
 
Sova på nätterna har han sedan dess inte heller haft tid för då det finns så mycket annat att utforska nu. Edwin i sin tur har skapat sin egen lilla saga under veckan och intagit rollen som Askungen. Så här har det sett ut när han svävat runt som på rosa moln. För detta är som en bal på slottet för Edwin! Han har dock haft bråttom med att hinna testa alla Ellas skor och klänningar innan förtrollningen har brytits och Storasyster har kommit hem igen ifrån skolan. 
 
 
För just nu är alla Ellas klänningar och skor det bästa han vet. Han kan sitta där inne i timmar helt själv och testa det ena plagget efter det andra. Hade Ella vetat om detta skulle hon dock bli argare än Askungens styvmor. Då hennes rum just nu är heligt och ingen får komma in där. Men det man inte vet om skadar ju ingen. Så jag har lekt den goda fen här hemma och låtit honom busa runt där inne ändå.
 
Foto: Isabella - sängkläder ifrån Färg & Form, maskeradkläder Jollyroom och julgran ifrån Rusta.
 
 
 

Finns tomten??

Under veckan nu så ska vi även köra resten av alla förberedelser inför julen. För det gäller att passa på att slå in julklapparna och samtidigt bocka av några av punktern på Ellas önskelista innan jullovet börjar, så att hon inte ser vad vi beställt hem till henne och dom andra två små. I år känns det även extra viktigt att inte avslöja något i förtid då detta troligtvis kommer att bli sista året som Ella kommer att tro på tomten. För nu har hon kommit in i den här åldern när det tisslas och tasslas, spekuleras och diskuteras hej vilt i skolan. Finns tomten eller är allt bara ett hokuspokus?
 
 
Nja något hokuspokus är det dock inte, för klart att han finns!! För vem är det annars som skickar alla fakturor hit hem efter julafton sedan? Så visst finns det en Tomte allt!! Med lite övning så kommer Ella kanske till och med kunna trolla fram honom en extra gång ur Tobbe Trollkars hatt under julen. Då hon kommer få en egen trollerilåda i år och sedan blir det lego, smycken och kläder för hela slanten. 
 
 Foto: Isabella.
 
Efter att barnen har somnat ikväll ska jag sätta mig ner och sammanställa deras önskelistor och göra ett kollage till bloggen. Kanske kan det kollaget även inspirera och underlätta lite för er alla fina inför årets julshopping till era egna små!? Men först ut nu så nalkas det en snabb dusch och sedan ett besök hos pyskologen för min del. Efter det lär jag ju även känna mig mer död än levande. Då luften verkligen går ur mig efter att varit där. Så jag passar på att önska er en fin kväll redan nu. 
 
 
 
 

Fantasifulla bygglekar.

 

Som ni redan vet om är jag väldigt svag för lärande lek och lego. Idag bjuder jag därmed på ett julklappstips riktat till de allra yngsta Lego fantasterna. Lego Duplo serien riktar sig framförallt till barn i åldern 1,5 till 5år och består av tre olika produkter: klassiska klossarbasplatta samt olika former av byggsatser. Dom klassiska bitarna är en bra första introduktion till många kreativa och fantasifulla bygglekar. Med dom roliga byggsatserna får barnen även många timmar av kreativ lek. Här kan barnen bygga upp sina egna världar med allt från magiskaslott till häftiga rymdskepp och bondgårdar samtidigt som dom övar på finmotoriken!!
 

Foto: Isabella - I samarbete med Jollyroom.
 
 
När Ella och Edwin var runt 1,5år så kom dom snabbt in i en fas där dom ville börja leka själva. Stapla, bygga och riva ner var, och är även idag Edwins favoritsysselsättning. Nu har även den minsta lilla mannen i familjen Emil börjat att komma in en fas där han nyfiket vill vara med och se vad hans syskon håller på med. Så bygger dom med duplo ja då ska självklart även han vara med. Vilket kan reta gallfebern på Ella emellanåt. För han vill ju så gärna plocka på sig alla klossar och samtidigt smaka på varje liten bit. Men alla vet ju om att barnens lekmönster utvecklas med åldern och det fantastiska som jag själv ser med just Duplo är att deras byggklossar följer med i samma utvecklingssteg. Vilket även gör duplo till den perfekt presenten i julklappssäcken!!
 

 


Den vita vargen.

 
 
Idag var det tänkt att arkitekten skulle ha kommit hit. Men han fick avboka dagens möte pga vinterkräksjuka barn. Så i dagsläget är det garanterat mer synd om honom än om oss som inte fick konsultationen gjord idag. För finns det något värre än magsjuka små? Då vi inte hade planerat in något annat för dagen så tänkte vi i stället ta tjuren vid hornen och börja adventspynta lite efter att Ella slutat skolan. Vi har även en liten extra överasking till barnen. Då dom ska få varsin tindrande snöglob av oss i stället för en adventsstjärna denna julen. Men det är inte bara en tindrande och vacker snöglob med glittriga flingor i utan även en nattlampa. När lampan är tänd så rör sig de glittriga flingorna automatiskt och när lampan är avstängd kan man skaka globen och se hur flingorna dansar där i. 
 
 
Kupan på globen är tillverkad i plast för säkerhetens skull. Vilket även var en avgörande faktor för mig inför mitt inköp. Ella önskade sig en snöglob redan under förra året. Men det året föll den önskningen inte in tyvärr. Då just henne favoritlampa sålde slut direkt och hon kunde absolut inte tänka sig en annan än den magiskt fina vita lampan med den gulliga och glittrande vita vargen i. Det Ella dock inte vet om är att snögloben även kan ändra färg i flera olika nyanser och att snön även virvlar runt automatiskt där inne under tiden som lampan är tänd. Så det kommer få bli en liten extra överraskning. Vill du också klicka hem en lampa innan dom säljer slut för år så finner du Vargen och dom andra motiven HÄR.
 
 
Foto: Isabella - I samarbet med Djeco.
 
 
 
 
 

Always be Batman or.

 
Medans julen har börjat hittat in lite varstans i vårat avlånga land så har den biten mer eller mindre still här hemma. Ja i alla fall när det kommer till dekorerandet av hemmets små vrår. För här hemma har det i stället sorterats bort leksaker, jagats barn, jagats lite mer barn och förberetts inför morgondagens besök. Då en arkitekt ska komma över för att se om vi kan råda bot på trapp problematiken som råder. Så med lite tur kommer inte bara min huvudvärk efter alla timmar av problemlösningar att försvinna. Utan Ella kommer förhoppningsvis även få en egen dörr och fönster in till hennes rum i vår..
 
 
Vi har inte hunnit mycket mer än att förbereda inför morgondagens besök. För just nu vill den mellersta lilla mannen göra allt själv. Att borsta tänderna tar minst en timme nu för tiden och då har jag inte ens räknat med tiden som det tar att bara få Edwin upp för trappen. Som nu i veckan när jag trodde att Buswin äntligen var klar för sängen så möts jag kort där efter av denna synen.
 

Med kaksmulor runt hela munnen och superhjälte dräkten på sig igen. Edwin says: "Always be yourself unless you can be Batman. Then always be Batman", or always be Spiderman. Because he is better climbing up at cabinets and looking for cookies.." Ja ha, då var det bara att börja om igen då. Tålamod, tålamod och tålamod det är nyckel till framgång sägs det!?
 
 
Foto: Isabella -  Poster Formii.se och Spinderman via Jollyroom.
 
 
 

Grave Digger är den coolaste!!

Det blev en riktigt mysig dag igår. Någon sovmorgon fick dock inte Martin i farsdagspresent då dom små hade andra planer för honom. Martin väcktes i stället upp av att dom här två små ligisterna körde sina leksaksbilar över hans ansikte för att kort därefter börja hoppa upp och ner i sängen. Så det blev ett fartfyllt farsdags uppvaknande. Men en och annan blöt puss, teckningar och små presenter fick han allt.
 
 
Dagen fortsatte sedan i ett lite lugnare tempo då grabbarna hade fullt upp med att mecka med alla bilar inne på Edwins rum. Medans dom små busade på där inne passade jag och Martin på att förbereda lite inför julen och monterade batterier i barnens kommande julklappar. För i år är det radiostyrt, Monster Jam bilar och olika typer av byggsatser som gäller för hela slanten här hemma. Men att sitta under julaftonsmorgon och montera batterier med otåliga barn är av våra tidigare erfarenheter ingen hit. Så att förbereda detta moment redan i dag kändes som en lysande ide.
 
 
När jag planerar inför julens inköp så försöker jag alltid att tänka på vad barnen kommer att ha både nytta och glädje utav i ett helt år framöver. Då Edwin är inne i en riktigt bilperiod och med en växande lillebror som vill ha samma saker som honom föll det sig därav naturligt att satsa på varsin radiostyrd Monster truck i år. Grave Digger och El Toro Loco är även dom coolaste bilarna i världen enligt Edwin. Så jag vet i alla fall en liten kille som kommer att bli överlycklig och en lillebror som kommer tappa hakan när får syn på sin!
 
 Foto: Isabella - i samarbete med Jollyroom.
 
 
 
 

I am your father..

I morgon är det farsdag med allt vad den kommer att bjuda på och samtidigt en dag som vi hoppas på att alla som vill ska få uppleva!! En dag som för oss är så full av känslor och tacksamhet. För det är Martin som får mig till att vilja slå upp mina stora blå varje morgon men som samtidigt får mig till att inte vilja kliva upp ur sängen. Det är han som går upp varje natt för att stoppa om dom små en extra gång. Det är han som byter alla blöjor och samtidigt själv tar längst tid på sig inne på toaletten. Det är han som har mest tålamod av oss två och som även oftast säger ja när jag själv sagt nej..
 
 
Det är han som sätter oss framför allt annat på denna jord, som har mest humor, som går runt och plockar å städar för jämnan och samtidigt är förbaskat bra själv på att stöka ner här hemma. Det är han som dagligen visar sin kärlek, tillit och framför allt lyssnar på vad dom små har att säga. Det är han som kommer ligga vaken allt fler nätter än mig i framtiden och oroa sig när våra små ligister roar sig på eget håll. Det är även han som känner mig bättre än någon annan och som är stark när jag själv är som svagast. Tillsammans har vi "Created our own tomorrow by what we dream today", detta genom att tillslut ha uppnått drömmen om att lyckas skapa tre underbara barn till världen.
 
Foto: Rustaupp - produkter ifrån Saharasilver.se och Jollyroom.
 
För det är han som fick mig till att aldrig sluta hoppas och tro på mirakel. Det är han som även hade rätt. Det är även han som i morgon kommer att får vakna upp på farsdag med visheten om att han kommer få minst fyra extra kramar, litet paket och nya fina teckningar utav barnen där han samtidigt inte riktigt kommer kunna uppfatta vad som är vad och upp och ner på dom. Det är då som han sedan även kommer att le så där stort och stolt emot dom små som bara han kan göra. I morgon är det din dag älskling. Grattis på farsdag!!
 
 
 

Hyllorna med oändliga möjligheter..

 
Efter en heldag ute i snön har nu hela familjen hittat in igen. Så medans barnen kollar på kvällens Bolibompa avsnitt passar jag själv på att fortsätta med hyllbygget uppe i lekrummet. Vi håller nämligen på att byter ut tavellisterna som tidigare satt där uppe mot lite längre och djupare ifrån Ikeas nya serie. Då dom har fått in nya i sortimentet nu med ett lite mer generösare djup. Detta medför även att vi kommer att kunna förvara annat än böcker på listerna framöver nu. Vilket känns så bra!!
 
 
Några nya detaljer som sedan kommer att få stå uppe på tavellisterna framöver är dom här supersöta och praktiska hushyllorna ifrån Jabadabados senaste kollektion. Då dom är som klippta och skurna för tavellisterna med sitt mått: 58 x 52 x 12 cm. Detta kommer att bli en kul och lite annorlunda hyllösning. Hyllorna ifrån Jaba är tillverkade i trä och formad som ett hus med utrymmen och skrymslen i olika former och storlekar. Vilket även passar perfekt för leksaker av olika slag, foton, småsaker och annat kul! Tanken är att barnen ska få dekorera sin egen hylla här hemma men jag har redan hunnit smygstartat lite genom att fylla upp hushyllorna med några av deras favoritsaker redan nu. Detta för att skapa mig en mer tydlig bild av hur slutresultatet. Vill ni ta er en närmare titt på hyllorna så finner du dom HÄR.
 
Foto: Isabella - I samarbete med Jabadabado och farg och form.
 
 

Första snön och Stockholm står still.

Det var allt tur att jag tog mig ut igår för att hämta ut säsongens nya vinterkläderna ifrån Didriksons. För i morse när vi vaknade var marken täckt av snö och ungarna vart överlyckliga. Jag har nog aldrig sett dom klä på sig så här snabbt någonsin förr. Swish sa det bara så var dom båda två ute och började busa runt i snön. Martin var dock inte lika lycklig över den uppenbarselen då vi inte hade hunnit bytt till vinterdäck än. Så någon bilfärd blir det då inte på tal om idag.
 
 
Ja i alla fall inte för oss vuxna. Edwin och Ella där emot har åkt fram och tillbaka med deras bil ute på trallen. Dom har även sålt massor av glass till oss genom köksfönstret och tagit betalt med stelfrusna höstlöven som dom funnit in under snön. Efter en några timmars lek var dom helt rödblommiga om kinderna efter allt busande och skrek på oss. Vi trodde så klart att dom nu var redo för att gå in igen. Men ack så fel vi hade. Dom ville bara upplysa oss om att det var dags att skriva om menyn i Sköldmarks - Kiosken. För några åkband till vattenlandet kunde ju inte sälja nu. Vilket dom även hade en poäng i.
 
 
 Så om en liten stund ska vi också klä oss för att gå ut till dom och pyssla lite. Martin ska även gå i väg för att försöka få tag på våran ordförande i föreningen för att se hur dom ska göra nu till helgen med höststädningen. Då det blir lite svårt att kratta och fixa i området nu när hela marken är full med snö. På nyheterna har dom även utlovat massor av mer snö här i Stockholm inom det kommande dygnet. Bussarna har redan ställts in och ett stenkast bort ifrån oss ute på motorvägen så står trafiken helt still.
 
  
Foto: Isabella
 
Ella tycker att vi borde ta deras bil ner till dom med en stor termos och bullar. För att sedan gå runt och knacka på bilrutorna för att se om någon vill köpa kaffe eller varm choklad. Hon är en riktigt liten business woman min lilla fröken. Men att knata runt med tre barn längst med motorvägen var dock inte en så pass lysande ide ändå. Så jag gav ett moterbjudande till dom små. Ni kan få 2kr per släpkärra med löv som ni samlar i hop istället? Ett erbjudande som barnen tackade ja till direkt men en kopp varm choklad och minst två bullar var det skulle dom allt också ha. It s a deal!!
 
 

Sprattlande små karatesparkar.

 
 
Höstlovsveckan sa bara swish och det har varit så skönt att ha hela familjen samlade här hemma igen ifrån morgon till kväll. Att inte haft några spikade scheman eller måsten har varit så välbehövligt för mig. Både stora som små har dock varit riktigt trötta och sega här hemma idag. Ja nästan alla i alla fall. För Emil är det dock alltid full rulle på nu för tiden. Medans vi andra gärna ville ligga kvar i sängen en extra stund i morse hade lilleman istället fullt upp med sin körsång och sprattlande små karatesparkar. Resten av dagen har sedan gått i ren sagoanda eller snarare Guldlock och dom tre små björna anda. Då det har låtit: Vem har suttit på min stol? Vem har hoppat i min säng? Vem har ätit upp min gröt etc. Barnen har med andra ord varit i luven på varandra större delen av dagen. När dom inte har bråkat så har dom i stället varit helt magiska med varandra. Då dom suttit uppe i lekborgen alla tre och läst sagor
 
 
 
Foto: Isabella - Sängkläder Färg & Form och Björnlampor Jollyroom.
 
På eftermiddagen tog jag sedan med mig Emil ut på en liten promenad för att rensa huvudet lite och vi passade samtidigt på att hämta ut säsongens nya vinterkläderna ifrån Didriksons. Jag han dock knappt komma innan för dörren här hemma innan det vart full rulle på alla små igen. Men under tiden som vi har varit iväg nu hade Martin och dom andra två vildingarna varit gulliga och lagat mat. Mackan kom även precis över för att göra oss sällskap till middagen så med största sanolikhet bjuds det även upp till spelkväll lite senare. Önskar er alla fina en trevlig kväll!! Puss/Isabella

Minimera det ångestladdade kaoset.

Vi lagt stor fokus på att rensa ut och omorganisera lite här hemma under dom senaste dagarna. Vi har inte bara gått igenom garderoberna och barnrummen. Utan även börjat rensa ut ordentligt ibland alla kartonger uppe på vinden samt inhandlat nya förvaringslådor till Edwins rum. Under slutet av veckan hann vi även med att sälja bort mycket av barnens urvuxna kläder, leksaker och andra föremål i från hemmest små vrår som inte längre används. Vilket känns så bra. Inte minst för att dom sakerna nu kommer att få nytt liv igen och glädja fler barn framöver. Utan även över det faktum att kaoset som just nu råder i mitt huvud förhoppningsvis även succesivit ska minskas. Vilket verkligen behövs! Det är även många i min omgivning som blivit förvånade över mitt inlägg inne på instagram under veckan och blivit oroliga över mitt välmående. Det behöver ni dock inte vara för det här är något som jag levt med allt för många år nu. Fokusen har bara legat på så pass mycket annat i vårat liv.. 
 
 
Allt som händer i mitt liv skriver jag ju heller inte lika ofta och öppet om. Då det även har varit en svår balansgång att hitta en nivå på mitt skrivande där det yrkesmässiga livet och mitt privata liv ska kunna flyta på i harmoni. Men förr eller senare kommer man till den fasen i sitt liv där man måste ta ett beslut för att orka och vilja fortsätta skriva. Jag kan knappt räkna ihop hur många nätter och fighter som vi lycktas ta oss igenom under bara dom sista åren som gått. Efter att Emil föddes har dagarna även gått i ett och våran familj känns så fantastiskt komplett!! Mitt inre är dock inte lika komplett. Jag mår fortfarande inte helt bra efter depressonen. Det har därför blivit hög tid för mig att ta tag i dessa bitar nu. Jag sover inte om nätterna, stressar allt för mycket, tar på mig nya uppdrag som jag egentligen inte borde ta mig ann för tillfället. Jag försöker samtidigt att överkompensera det bortfallet av tid under dagarna som jag inte kunnat ge mina barn under det senaste året nu när jag återigen vart sängliggandes. Ångesten har bara byggts på och under tiden har jag succesivt låst in mig i min egen kropp. Dövat alla känslor med mer ångest, nya projekt och flera sömnlösa nätter. 
 
När jag mår så här blir mitt kontrollbehov och manier även extremt jobbiga att leva med. Inte bara för mig utan framför allt för Martin och barnen. Då jag plockar fixar och donar i varje liten vrå dag som natt. Jag får ofta höra ord och beröm om hur fint vi bor. Hur fantastisk kreativ jag är och hur underbar mamma jag är. Dom orden värmer massor ska ni veta. Men när man inte är så pass bra människa, vän och mamma som man kan vara ja då är det dags för en förändring. Så medans många av er fina där ute kämpar med att få hemmet i ordning kämpar jag med synen och känslan över att låta det få förfalla lite. Vilket är helt extremt jobbigt för mig som är van att ha allt frontat efter bokstavsordning i skafferiet. Alla kläder i färgordning och i perfekta invikta högar, leksaker som står uppradade där dom ska vara och skinande rent i varje liten vrå. Många på sociala medier bjuder ju oftast på stylade bilder där allt är rent och snyggt medans sanningen bakom den kameravinkeln visar något helt annat. För bakom den där vinkeln som kameran eller telefonen inte visar upp så bunkras tvätten oftast upp på hög och leksakerna ligger utspridda överallt. Kanske känner du även själv igen dig i det? 
 
 
Så är dock inte fallet här hemma. Jag klarar helt enkelt inte av att ha det så. På dagarna har det dock fått se ut lite hur som hellst för det ska det kunna göra när man är en familj. Ja i alla fall tills för några veckor sedan då mina ångestatacker helt enkelt blev för stora. Sedan dess så städar jag mer eller mindre sönder mig både dag som natt. Det är dock oftast när mörkret har fallit och resten av familjen sovit som mina egna hjärnspöken allt oftare har tagit över. Det är då jag är uppe i varv för jämnan och inte kan trycka tillbaka ångesten. Det är då jag även börjar att storstäda, fixar, trixar, planerar ny projekt och bloggar om dagen som gått. Till en början gav det mig energi att hålla på så här. Jag kände mig som värsta supermamman och frun. Då jag lyckats hålla hundratals bollar i luften samtidigt. Detta tack vare att jag gjort alla måsten på nätterna och i stället nallat av den tiden som jag borde ha lagt på återhämtning. Vilket är en mindre bra egenskap som jag har och just nu kämpar massor med att nöta bort. 
 
Jag har dock haft det så här i så pass många månader nu utan sömn att jag även börjat förändrats på dagarna. Humöret är inte längre vad det en gång var, tålamodet har minskats betydligt och kreativitenen flödar knappt längre. Ångesten av att inte räcka till och pressen som jag lägger på mig själv är så onödigt hög. Att se på en film och kunna koncentrera sig på denns innehåll finns inte i min värld längre. Jag kan inte sitta still helt enkelt. Många saker som har varit lätta och alldagliga tidigare att ta sig ann för mig har blivit som stora tunga uppförsbackar att ta sig ann. Min kropp har även börjat att strejka totalt sedan några veckor tillbaka nu vilket som ni redan vet om slutade med en akut galloperation, nya infektioner efter det, dalande sköldskörtelvärden, sår som inte vill läka och många nya besök till akuten. Senast nu i måndags var jag inne på akuten på nytt då buksmärtorna var så pass jobbiga att jag inte kunde stå upp på benen. Jag fick under mitt sjukhusbesök även ta emot så mycket negativ kretik ifrån min läkare. Vilket faktiskt fick mig att vakna upp en smula.
 
Foto: Isabella
 
Men trots detta och allt som jag fått erfarit kan jag bara inte släppa på kontrollen och ångesten har mer eller mindre tagit över mitt liv. Men jag vill inte må så här längre och jag kan heller inte bara fortsätta att hålla på så här. Speciellt inte när min familj nu även blivit lidande av det. Jag har därför på eget initiativ påbörjat och även redan hunnit avslutat flera långa och psykiskt jobbiga utredningar. Där jag nu kommer att få svälja stoltheten och fått medicin i tabblettform mot min depresson för första gången i mitt liv. Tillsammans med läkaren har vi även planerat in nya KBT samtal för mina tvångstankar och min OCD samt blivit utlovad hjälp med att försöka komma tillbaka till det sociala livet igen utanför hemmets fyra väggar. Jag har därmed nu även fått mer hemläxor att ta tag i än vad det finns timmar kvar på dygnet. Så med lite tur blir det på automatik även mindre timmar kvar till ångesten och alla tankar. Så den här vintern kommer helt enkelt att gå i hälsans och familjens tecken för mig. Med förhoppningsvis mer sömn, promenader, kramar och skratt. 
 
Det kommer att infatta många nya utmaningar för mig och det krävs även att jag stundtals måste ta mig ur ifrån min trygghetszon. Men för första gången i mitt liv så är jag nu helt redo och vill satsa på mig själv. Jag vill få må helt bra och få tillbaka den där glöden i ögen som till och med skulle kunna blända Tyra Banks. För jag vet om att jag har den. Nu gäller det bara att hitta den igen!! Jag kommer även att sätta in bloggförbud på nätterna framöver vilket i sin tur kommer att resultera i lite färre inlägg. Med jag måste börja någonstans för att må bättre och då räknas varje litet steg i rätt riktning. Bara en sådan sak som att skriva av sig här inne nu är en viktig del i återhämtningsprocesen. För med facit i hand mår vi nog alla bättre av lite mer öppenhet, skit i hören och lugn i själen? Puss/ Isabella
 
 

RSS 2.0