Rallyfart och välbehövligt depostop..

Vi lekte lite extra med maten i helgen och provkörde en av barnens absolut bästa och snabbaste matpysseltips igen. Nämligen att återskapa några lekfulla Rallybilskorvar till våran mysiga familjedag här hemma!! För efter snart tre veckor med nya sjukdomsförlopp som avlöst varandra var både stora som små i stort behov av ett lite mer fartfylld lek och energigivande depåstop. Vi återskapade därmed några snabba racecar - hotdogs lagom till lunch med det som vi redan hade hemma.. 
 
 
Allt som behövs för att skapa dessa omåttligt populära men ack så mättande bilarna är: 
Några skivor gurka, majs, cocktailtomater, tandpetare och papper. Inspirationen till detta pysseltips hämtade vi redan för något år sedan ifrån Brios klassiska leksaks bilar. Detta pysseltips är även mer dekorativt än avancerat att ta sig ann och passar därför lika bra för både stora som små!!


 
Tandpetarna körs bara in på sidan av korvbrödet där sedan en skiva gurka och ett majskorn träs på. När hjulen är fastsatta dekorerades korvens översida med en tun sträng senap eller kertschup och en tomat. På tomaten satte vi sedan dit en dekorremsa och tillverkade även små racingvimplar. Detta pysseltips brukar även bli en hit när vi bjuder in våra vänners barn på barnkalas här hemma. Då barnen själva får vara med och bygga upp samt dekorera sin egen bil.
 
 
 
Till skillnad ifrån sist när vi hade en fartfylld bilracedag här hemma så valde vi denna gången att behålla pyjamaserna på hela dagen. Då vi inte ville riskera att insjukna på nytt nu när alla fem precis blivit friska. Att anordna några vilda biltävlingar utomhus kom därav inte på tal nu. Utan i stället letade vi fram familjens Scalextric - bilbarnor ifrån vindens gömmor och monterade sedan upp dom inne i våran egna lilla stadsdel. Men efter två timmars busande gick det dock inte att hejda Edwin ifrån att förvandlas till en farfylld racerförare. Så bilbanan plockades ner igen och sparkbilarna åkte fram. 
 
 
 
Edwin flög fram som en fartdåre över mattan som Ella nu döpt om till "övergångstället". Skyltarna och trafikljusen hade hon ställt fram lite var stans så att dom kunde sick sacka sig igenom dom. Emil har även börjat att gå omkring här hemma lite smått och förvandlats till en superhjälte i hans lilla Batmobil. Han har samtidigt gått från att vara bebis till att bli stora killen på över en natt. 
 
 
Det är därmed även god tid för att det där omtalade dopet att äga rum och förberedelserna är även i full gång. Denna gången kommer det att bli ett litet men ack så färgglatt dop lagom till Halloween veckan drar igång. Tillsammans med Jollyroom har jag nu även lyckats färdigställa dom där sista pusselbitarna inför Emils kommande ceremoni. Vilket känns så skönt!! För nu är vi äntligen i fas igen. 

Foto: Isabella
 
Martin har även varit i väg på lite andra nervkittlande och fartfyllda uppdrag under förra veckan och lärt känna helt fantastiska nya människor. Jag själv har även smitit i väg ifrån hemmet en stund under lördagskvällen för att träffa en annan fantastisk person. Nämligen min lilla älskade Becca. Vilket bjöd in till några koppar kaffe ute på stan och många nya skratt. Hoppas att ni också haft några fina och friska dagar? Puss/Isabella
 
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Åh, vilken rolig idé! :D

2016-10-11 @ 16:12:49
URL: http://ozkagardens.se
Postat av: Anna

Underbart och så fint! 👌

2016-10-12 @ 11:41:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux