En svävande resa över savanen.

 Precis som i en bra bok är det i bland värt att ta en smygglimt av slutet av sagan innan man fortsätter att läsa vidare. Ett upplägg som jag tänkte använda mig utav idag när jag ska visa er lite bilder ifrån våran senaste familjetripp. Man kan säga att vi sparade en av dom bästa och mest fantastiska upplevelserna för barnen till sist genom att ta oss en Safaritur.
 
 
För detta är verkligen något utöver det vanliga som dom små hittills hade varit med om. Vi fick hoppa in i en egen gondol rätt så fort och den tog oss sedan vidare på en 30min svävande resa över savannen.
 
 
Kidsen var så fascinerade över utsikten och över alla djuren att dom knappt sa ett ljud under färden. 
Det pekades desto mer och sades: "Titta där och titta där!!"  
 
 
Själv satt jag krampaktigt och höll i mig i relingen. Min höjdskräck lindrades dock rätt så fort för även jag blev helt trollbunden av alla magnifika djur som vi sakta seglade förbi. Jag förstår verkligen varför Safarin är så omtalad och att den är en unik attraktion som saknar motstycke bland världens alla djurparker.
 
 
Det är fantastiskt att få uppleva närheten till vilda djur så här tätt in på oss. För man svävar nästan viktlöst fram ut över landskapet och så nära att man nästan kan vidröra djuren. Nedanför dig breder samtidigt savannen ut sig och nervositeten inför att sväva in över rovdjurens territorier byggs samtidigt upp inom en. Ungefär här så började det även att blåsa lite och gondolen gungade till för oss.  
 

Jag lade snabbt ner kameran medans vi sakta fortsatte att sväva ut över lejonen. Jag hade nu fullt upp med att pussa på Emil så att han fortsatte att sitta ner i gondolen, så några riktigt skarpa bilder på dom fick jag dock inte till. Vilket inte gjorde så mycket då dom låg i en klunga och vilade uppe på hustaket och sin tur pussades med sina egna små ugnar.
 
Foto: Isabella.
 
Efter att turen sedan var över för denna gången gick vi vidare in i parken, förbi Noshörningarna, Aporna, Elefanterna och Kamelerna innan vi tillslut kom fram till den stora branta backen som tog oss vidare ner till Bamses magiska värld. Här inne stannade vi sedan tills att parken stängde och jag ska visa er lite fler bilder ifrån denna delen lite senare. Men nu först ska barnen bums i säng och jag själv ska kasta upp fötterna i högläge i soffan och bara ta det lugnt en stund. Önskar er alla fina en trevlig kväll!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux