Tryck absolut inte på knappen!

Vi bjuder på lite fler bilder ifrån våran familjedag på Kolmården och vi fortsätter med Bamses magiska sagovärld. Där kan man träffa Bamse och hans vänner, åka karuseller och se på teaterföreställning med barnens favoritkaraktärer. Med inspiration ifrån filmerna och serietidningarna om Bamse så har man låtit bygga upp flera små hus i verklig storlek där man även kan gå in för att se hur Bamse bor..
 
 
För att komma in i Småköping, staden där Bamse bor så går vi in igenom ett stort valv som ska se ut som om den är uthuggen ur en stubbe. Väl igenom porten möttes vi av ett högt berg och uppe på toppen var Farmors hus beläget. Intill Farmors hus bjöds det in till plaskande och vattenlek.
 
 
Med en fontän som sprutar vatten med hjälp av en knapp med texten
"TRYCK ABSOLUT INTE PÅ KNAPPEN". 
Vilket självklart inbjuder till bus och massor av knapptryckningar ifrån både stora som små.
 
 
Skalmans svävande luftballonger är en annan hitt i mina smås ögon. Ella och Martin hoppade snabbt in i en av ballongerna med Edwin i släptåg efter sig och svävade i väg en stund. Efter halva åkturen så hade Edwin dock siktet inställt mot Skalmans hus och dom fartfyllda bilar. Men då kön dit var rätt så lång passade Ella efter åkturen på att först lura med sig Edwin till Godiståget på andra sidan sjön.
 
 
Vi trodde först inte att Edwin skulle vilja åka tåget men han sprang i stället illa kvickt över bron och ställde sig självklart även längst fram. När turen sedan var i full gång satt han dock väldigt sammanbiten i stolen. Det gick fort, väldigt fort men efteråt så skrattades det gott så det var nog en nervkittlande resa.
 
 
När Ella frågade om han ville åka den igen sa dock snabbt nej! "Vi ska åka Bilar nu". Vilket Ella var mindre sugen på att ta sig för. Men har man ställt upp för storasyrran och åkt tåget så fick Ella allt ställa upp för honom. Medans resten av familjen fortsatte att testa dom resterande åkattraktionerna så tog jag själv en liten promenad med Emil i vagnen ner till den lilla staden för att inhandla lite ny dunderhonung.
 
 
För där kan man fylla upp sin egen dunderburk med smågodis för några guldpengar. Det gjorde vi även förra gången här men den gången fick inte Emil någon. Så nu kändes det som ett måste att ge honom en egen som han kan fylla på med sina russin och små kex framöver. Runt det lilla torget med Bamsestatyn i mitten finns serveringen Farmors Kök med ekologiska pannkakor och köttbullar på menyn, Pingos Café som säljer glass och munkar, Brummelisas leksaksbutik och Krösus Sorks lyckohjul.
 
 
Jag blir alltid lika imponerad över hur detaljerade alla byggnader är. Vart man än vände sig så fastnade lätt blicken kvar på något nytt. Det spelar ingen roll hur många ggr vi varit här nu för vid varje besök så finner man någon ny detalj. Emellan träden och längst med stigarna ner till dom olika karusellerna finns det även massor av spännande små saker för dom små att utforska. Med snurrande rebusplank, klätterställningar och väl disponerade ytor fulla med nya lektillfällen och hus att kunna gå in i.
 
 
Kolmården har verkligen lyckats med att hitta den rätta Bamse - feelingen. För vi  har då aldrig bråttom här ifrån. När det sedan var dags att gå vidare så stannade vi först till i den stora lekparken så att även Emil kunde springa runt och busa en stund. Här åt vi sedan även lite frukt och pannkakor innan vi sedan gick vidare in i djurparken för att kolla lite på djuren. Vilket var så spännande, speciellt för Emil!
 
Foto: Isabella
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux