ATT TA DET LUNGT ÄR FÖR OSS INTE SAMMA SAK SOM ATT INTE GÖRA NÅGOT ALLS!

 
 
Skolstarten har gått hur bra som helst här hemma. Både Ella och Edwin har varit så ivriga över att få träffa alla deras vänner igen. Emil börjar dock inte sin inskolning först om några veckor. Men det har ändå varit en annorlunda vecka för hans del här hemma. Då han helt plötsligt kan leka och riva runt mer fritt bland storasyskonens saker medans dom har varit i skolan på dagarna. Ett moment som kanske inte uppskattats lika mycket av rummens ägare och av oss vuxna.. 
 

 
För Emil är verkligen snabb som blixten och man hinner inte ens vända ryggen till innann han har hunnit hittat på nya hyss. Så den fortsatta renoveringen av barnrummen här hemma under hösten kan inte komma mycket mer lägligt än så här. För snart har alla familjemedelar en egen dörr in till sina rum som kan hjälpa till att hålla obehöriga små syskon ute. Det var länge sedan som vi tog oss ann ett renoveringsprojekt tillsammans nu där både jag och Martin kan vara med och fixa på samtidigt. För under dom senaste åren har vi fått byta av varandra när något ska göras och förverkligas här hemma. Vilket inte är så konstigt när vi är en så pass stor familj nu. 
 
Något som dock inte har blivit större med åren är husets ytor. Utan det är fortfarande bara 84kvm boyta här hemma som numera 6st familjemedlemmar & 2st hundar samt alla barnens vänner får samsas om att vistas på. När vi flyttade in hade vi 3rum och kök men har sedan dess lyckats skapat oss 5,5rum av samma små ytor. Om någon vecka kommer startskottet att gå för nästa etapp då tre och ett halvt sovrum ska förvandlas till fem stycken hela rum. Edwins rum ska förminskas med 80cm, nya väggar ska byggas. SKJUTDÖRRAR från HEMFINT ska installeras och möjligheten till ett delbart syskonrum ska skapas. 
 
 
När vi är klara kommer som sagt var alla i familjen ha EN EGEN DÖRR  in till sina rum och samtidigt kommer vi att få 4kvm mer lekyta där inne än tidigare. Vad sjutton surrar hon om tänker ni kanske nu? Man kan väll inte förminska ett rum och samtidigt få mer ytor? Jo då det kan man! När Docktor Snuggles och Kommissarie Gadget temar ihop sig och fixar tillsammans är allt möjligt! Det är bara planeringen, förberedelserna som tar tid. Det går dock undan här hemma när vi väl sätter i gång och redan nu så står det nybyggda skrivbordet för två som vi kämpat med under nätterna klart.
 
Vi har både ritat och platsbyggt både hyllförvaringen samt skrivbordet själva från grunden ur MDF skivor. För att få till den där PERFEKT MÅLADE vita ytfinshen satsade vi på en HALVBLANK, tålig och täckande SNICKERIFÄRG från BECKERS. Med hjälp av en extra fin roller blev slutresultatet sedan spotless och helt fantastiskt snyggt! Vi har även hunnit målat om ena husgarderoben från TOMAT RÖD till nya kulörvalet ELD. En varm och härlig kulör som kommer att rocka tillsammans med den nya syskonsängen som vi just nu är i full gång med att tillverka. Om du vill ta en smyggtitt på sängbygget och följa renoveringen på nära håll så kan du göra det HÄR.
 
 Foto: Isabella
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux