En höst som kommer att bjuda på en hel del förändringar!

 
 
 Efter förra veckans både stora och små utforskarstunder har vi dom senaste dagarna försökt att klämma ut det sista av sommarlovet. Vi har varit i väg och fiskat lite igen, letat efter svamp ute i skogen och avverkat hela listan med måsten inför skolstarten och smygstartat höstens nya rutiner. Det har därmed blivit en hel del tidiga kvällar för både stora som små. Dygnet har vänts tillbaka till sin normala tidsrytm och vi står nu redo inför allt som hösten kan komma att bjuda på. Idag tog vi dock med oss kidsen på en spontan tripp ner Nynäshamn tillsammans med Martins föräldrar. 
 
 
Vi har suttit fast i bilköer, ätit rökt fisk nere vid hamnen, tävlat i att kastat macka med perfekt formade stenar och spanat på uttrar ute till havs. Vilket var så häftigt. Med denna lilla utflykt så vinkar vi nu samtdigt hej då till sommarlovet och ropar under nästa vecka hej till höstterminen. Vakna nätter, trotsiga barn, trötta föräldrar och spänningen inför vad nästkommande dag kommer att innebära tar vi dock med oss vidare in i denna nya säsongen. Det mesta kommer helt enkelt att rulla på i samma tempo samt med fortsatta höga skrik efter mer kaffe!

 
Men det är även en höst som kommer att bjuda på en hel del förändringar. Emil ska börja på förskolan 15timmar på avdelningen under Edwin och Ella börjar i 3:an. Att gå från att ha fyra barn hemma och sjutioelva kompisar till dom var och varannan dag. Till att nu bara ha lilla Elton helt själv hemma kommer att kännas riktigt annorlunda. För det har vi aldrig förr varit med om. Vi skulle normalt sätt ha hunnit planera in en massa saker för vad vi borde och skulle behöva göra under denna tiden som nu komma skall. Men i stället kör vi på en inskolningsfas även för oss vuxna för det räcker gott och väl med alla pågående projekt.
 
 
Vi låter i stället allt få smälta in lite tills att nya rutiner på automatik har skapats. Om vi nu ens hinner med det. För om bara någon vecka så är nog vabb karusellen i full gång och ordningen återställd igen. Om jag är ironisk? Nej jag är bara brutalt ärlig och har samtidigt druckit på tok för lite kaffe idag. Så skål mina vänner för nu ska koppen svepas, skolväskor packas och sen drar hela klanen på bio medans Elton ska mysa med mormor. Vad har ni för er idag?
 
Foto: Isabella
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux