Mina små kinder ägg.

 
Kampanjer / Sponsrade inlägg
i samarbete med Pino.
 
 
Vi trodde att kidsen skulle vara helt slut efter all frisk luft igår och därmed sova länge idag för omväxlings skull. Men tji fick vi! För i natt var så klart påskharen och hans kompanjon Pino här hemma på besök vilket resulterade i att barnen skuttade upp ur sängen tidigare än vanligt denna morgonen. Så någon lugn sovmorgon fick vi då inte erfara i dag heller. Edwin och Emil sprang i stället raka vägen in till Ella för att väcka henne, sedan har den här dagen varit i full gång. Ja det har letats ägg, hoppats runt i sängarna och bråkats med varandra i flera timmar redan. Men deras överskottsenergi beror dock inte på någon sockerkick för dom fick bara varsin klubba i sina påskägg nu. Då det räcker med allt sött som dom kommer att få av sina mostrar, morbröder och mor & far föräldrar under helgens påskfirande. Av oss fick dom i stället varsin regnbågsfärgad mysdress och ett stort bokpaket med nya Pino böcker.
 
 
Pino är en stor favorit hos både stora som små här hemma och mina små har vuxit upp med dessa böcker. Böckerna om Pino är inga enkla vanliga pekböcker och inte heller böcker med en direkt handling, utan något precis mittemellan. Bilderna är tydliga och berättar enkelt om händelser som barn kan relatera till. Böckerna fungerar mycket bra för att stimulera och uppmuntra små barn att förstå betydelsen i bilder, stärka barnets språkutveckling, fantasi och inte minst ge inspiration och läsglädje. I böckernas handling ska små barn kunna känna igen sig i det som Pino gör och identifiera sig med honom. Pino charmar alla varhelst han visar sig och för mig har Pino även en lite extra speciell plats i mitt hjärta. Då dessa böcker har varit till stor hjälp för mig i min egen högläsningsträning.
 
 
I kväll kommer dock inte godnattsagan att läsas utav mig. För Ella och Edwin ska åka hem till deras moster. Rosanna och min mamma kommer dock över på påskfika redan om en liten stund. Mamma ska även spendera kvällen och natten här hemma tillsammans med oss. Vilket ska bli så mysigt. Under morgondagen kommer sedan Ella och Edwin hem igen en snabbis för att packa om sina väskor innan dom sedan ska få följa med mormor hem i två dagar. Mamma ville nämligen ta med dom ut på en lekparksturné nu när det ska bli fortsatt soligt och fint väder. Medans dom är i väg så ska vi fixa i ordning det sista inför Emils 2års på lördag och barnkalaset kommer sedan att äga rum helgen där på. Jag har inte riktigt bestämt mig för om vi ska baka tårtan själva i år eller beställa en färdig. Vi får helt enkelt se hur mycket jag mäktar med. Att planera kalas med tre vilda kids här hemma och en nyfödd liten kille på armen är allt lättare sagt än gjort. Men detta kalas kommer allt att rocka lika bra ändå!
 
Foto: Isabella, rustaupp.se
 
 

Jakten efter en glad och stämningsfull påsk gav tillsut resultat.

 
 
Då ungarna som sagt var blev på bättre humör och inte bråkade mer med varandra så åkte vi tillslut iväg som planerat till Martins föräldrar för att fira påsk. Solen sken och det kändes verkligen som att våren hade anlänt på riktigt nu. Ja i alla fall tills att vi klev ut ur bilen och slogs av hur kallt det fortfarande var ute. Kidsen fick där med svida om och hoppa in i overallerna innan påskäggsjakten sedan kunde börja ute i farmor och farfars trädgårdslandskap.
 
 
Dom första vårblommorna hade även kommit upp och spred en sådan glädje med sin solgula färg. Medans jag fascinerades över detta hade kidsen i sin tur fortfarande fullt upp med att försöka finna sina ägg som farmor hade gömt. Emil var först ut med hitta sitt och därefter fann Martin och Emil sitt. Men Edwin kunde då inte hitta sitt. Jag skulle kanske hellre kalla det för vinterlandskap då det fortfarande låg drivor med snö kvar på marken. Deras tomt ligger mestadels i norrläge så solen har svårt hitta fram så här års. Men på andra sidan huset var marken desto barare och blomstrande.
 
 
Vart kunde det vara? Till slut så fann han även sitt ägg och lyckan blev total. Ägget låg kamouflerat uppe på trädgårdsbänken och var inte det lättaste att hitta. Efter äggjakten bjöds det sedan på lite traditionsenlig påskmat och fika. Efter att vi hade fikat och barnen hade ätit upp lite av innehållet i sina påskägg så bar färden sedan hem igen. Lugnet fortsatte sedan att hålla i sig under större delen av kvällen och detta måste nog ha varit ett rekord i bråkfri dag. Då ungarna höll sams fram tills läggdags.
 
 
När alla tre hade somnat sedan så passade vi vuxna och lilla Elton på att förbereda påskäggen inför morgondagen. Elton var så nyfiken, vaken och med hela kvällen. Vilket var så otroligt mysigt! Han har nämligen varit lite extra slö och sovit så otroligt mycket dom sista två veckorna. Men det beror ju på att hans gulsot fortfarande inte är helt under kontroll heller. Men dom få timmarna som han är vaken vill vi ju därmed ta till vara på lite extra. Så vi pausade äggfixandet och mös istället i soffan en stund. Det dröjde dock inte länge tills att han somnade om igen. Hur kan man var så liten och go på samma gång!
 
 
Foto: Isabella
 

Påskharen ställer in.

 
 
I går var det skärtorsdagen och vanligtvis så brukar vi då ta med oss barnen ut på den traditionsenliga gladpåsk - rundan tillsammans med Ellas kompis Filippa. Planerna var att göra detta även i år och under förmiddagen hade vi pyntat, fixat och tillverkat en massa färglada påskkort. Men lagom tills att vi skulle göra oss i ordning så startade ungarna ett fjärde världskrig med varandra. Så någon härlig och sockersöt glad påsk start blev det då inte. Mitt under deras bråk så kom även Martins bror med familj över för att lämna lite påskägg till dom och önska en glad påsk.
 
 
Jag tror dom inte riktigt var beredda på att mötas av den pågående ljudnivån och synen av mig & Martin som mer eller mindre knäckta. Efter att dom sedan hade åkt i väg igen fortsatte våra barn att kivas med varandra. Det bråkades så pass mycket att jag och Martin helt enkelt fick nog och ställde in allt. Vilket självklart fick ungarna att galltjuta nu i stället då livet helt plötsligt var så orättvist. Det blev sedan en tidig kväll för dom och dagen därpå vaknade dom sedan upp fromma som små lam igen. Eller så var det helt enkelt så att dom hade lärt sig av gårdagen och att det inte är okej att bete sig hur som helst och vart oroliga för att vi även skulle ställa in dagens inplanerade påsklovstripp om dom inte sköter sig.
 
 
Men då dom skötte sig så for vi sedan i väg så som planerat till Martins föräldrar för att fira påsk. Ungarna fick leta efter ägg ute i trädgården och efteråt bjöds det sedan på mat och fika. Jag hade även bestämt att jag inte skulle ta några kort denna påsken utan bara vara. Men det gick inte så bra. För jag bara var tvungen att ta några bilder ifrån Martins mammas kök och på dom fina Bersåprodukterna som Eva fick av oss förra påsken. För här inne passade dom verkligen in bra.
 
 
Foto: Isabella.
 
 

Påsken står för dörren.

 

Påsken står för dörren och för oss här hemma handlar dessa kommande dagar om kärlek, bus och återhämtning. För barnen är redan nu helt slut efter veckans alla olika aktiviteter och så även jag. I går natt har jag nämligen roat mig med att måla om ytterdörren igen. Att ta sig ann sådan här pysselprojekt under dagtid är numera ett minne blått..
 
 
Då det skulle vara färg precis över allt med små grabbarna som springer runt omkring. Våran ytterdörr har dock fått vänta alldeles för länge på sin omålning så det var lika bra att ta tag i det. Så efter att ha svept tre koppar kaffe var jag i full gång. Jag hade gärna velat ha ytterdörren gul eller rosa om jag hade fått välja men just dom kulörerna går inte våran bostadsrättsföreningen med på. Dom gick faktiskt inte ens med på att vi skulle måla om dörren. Dörrens utsida har därmed kvar sin orgnial blå/gröna färg. Men det får duga så länge. Desto mer färg möts man som sagt var av innanför våra dörrar.
 
 
Då inte bara plåtskåpet och tapeten livar upp hallen utan även våran superfina och praktiska dörrmatta i från Heymat. Jag valde inte bara denna fina mattan förra året på grund av sina härliga färger utan främst för att vi var i ett stort behov av en kraftig och rejäl matta som inte fick vara för tjock men ändå hade en slittålighet som en industrimatta. För det springs ut och in över denna ytan ett hundratals ggr om dagen och nu så här ett år senare är den fortfarande lika fin. Under förmiddagen idag har Martin även monterat upp studsmattan och tagit fram grillen för i år. Vi står där med snart rustade och redo inför vårens alla kommande lektillfällen där ute. Så nu saknar vi bara lite mer sol och värme!
 
Foto: Isabella.
 

Så nära en stressfri hotellfrukost som vi kan komma..

I dag blir det en långbrunch på IKEA tillsammans med mina två små herrar och min största kärlek. Det har blivit lite av en tradition att smita i väg dit minst en gång i veckan nu för lite extra vardagslyx och en paus i vardagens brus. För brunchen på IKEA är så nära som den här fyrbarnsfamiljen kan komma en stressfri hotellfrukost just nu. Dessutom så är det även väldigt plånboksvänligt, trevligt och gott!
 
 
Vi ska även ta oss en närmare titt på vårens alla nyheter samt spana in lite nya kökslösningar. Som jag nämnde för er alla fina under helgen så gick ju även våran diskmaskin sönder i dagarna. Vilket har skapat mer eller mindre panik i mitt annars så pass organiserade kaos. Så vi måste även försöka finna en ersättare till den idag och sedan åka iväg med den gamla. 
 
 
Jag har även lovat Ella att vi ska kolla på en ny skrivbordslampa in till hennes rum. Edwin i sin tur har även önskat sig en egen visp så att han kan vispa egen våffelsmet lagom tills våffeldagen nästa vecka. Martins mor fyller även år idag så det blir med all sannolikhet även ett fikastop där under eftermiddagen och sedan blir det myskväll i soffan till sängsongs premiären av Torpederna. Som vi har längtat!
 
Foto: IKEA.
 
 
 

En egen Autobahn i vardagsrummet.

 
 
Minns ni den megastora bilmattan som jag designade och skapade till våran uteplats förra sommaren? Själv hade jag nästan glöm bort den. Men i går så plockade vi in den ur förrådet. Så nu har grabbarna en egen Autobahn inne i vardagsrummet att kunna köra sig trötta på i väntan på att våren ska anlända och vi vuxna slipper att bli helt slutkörda under tiden. Vilket vi tyckte var en lysande lösning för både stora som små för en stund. För just nu önskar både jag och Martin att vi hade åtta armar. Då det är en hel del vardagliga bestyr att ta tag i. Men tiden räcker inte riktigt till. Till råga på allt så pajade även våran diskmaskin under helgen. Så i veckan nu bär det av till IKEA för att inhandla en ny samt kolla på lite andra kökslösningar och sedan fortsätta att skissa på barnrummen. 
 
 
När jag skissade på denna bilmatta hade jag även tre vardagsproblem som jag ville hitta en kreativ och smidig lösning till. Dels så ville jag skapa ett nytt lekfullt moment till mina små ute på altanen men som inte tog upp allt för mycket plats. Den skulle vara lätt att rulla i hop, klara av både regn och gassande sol samt underlätta i vår vardag. Edwin och Emil har nämligen ett stort intresse för bilar av alla dess slag och deras sparkbilar samt mindre leksaksbilar används därmed dagligen både ute som inne. 
 
 
 
 SÅ HÄR SKAPADE JAG MATTAN.
 
Jag valde att använda mig utav en trädgårdsmatta/balkongmatta till detta pyssel med små noppor under som därmed även släpper in luft under mattan och hjälper mattan att torka efter att det regnat. Färgen föll på en gråmelerad då den var mest lik riktig asfalt i färgen. För att skapa formen på mattan rundade jag bara till hörnen samt skar ut fyra fält i mitten av mattan med en mattkniv. På sådant sätt skapades även illusionen av en rondell. Men ingen vägbana är ju helt enfärgad utan behöver ju även vita linjer. Dessa linjer kan man med fördel måla dit. Men vill man att det ska gå fort så som jag ville så kan man använda sig utav vit silvertejp till detta ändamålet. Tejpen sitter otroligt bra och kostar bara 59kr för tio meter. Vilket både sparar tid och pengar.
 
 
Att ta in mattan igår och skapa detta kreativa kaos för en stund blev verkligen en stor succé. För kidsen har lekt flera timmar i sträck utan varken tjafs eller bråk. Så pass bra att jag nästintill funderar på att tillverka en till bilmatta fast i modell mindre till Emils rum. Han fyller ju även 2år i början av aprill så det vore nog en uppskattad present att få. Jag är även inne i slutfasen av planeringen inför hans kommande 2års kalas  nu och lite senare i veckan ska den första rekvisitan hämtas ut. I år så kommer tre stycken olika teman att bakas in i ett och samma kalastillfälle. Emil vill ha både grisar, tåg och söta djur med på sitt kalas. Så vi får se hur detta kommer att sluta. Men än så länge ser det strålande ut..
 
Foto: Isabella, rustaupp.se
 

 

BabyNestet som avlastar i min oro.

 
Kampanjer / Sponsrade inlägg
i samarbete med Voksi.
 
 
I går sov både stora som små sig igenom en hel natt här hemma för första gången på en evighet. Jag brukar normalt sätt aldrig kunna slappna av tillräckligt mycket under den första tiden med en nyfödd i huset. Då jag alltid brukar vakna minst en gång i timmen för att kolla om vårat lilla mirakel andas, inte är för varm eller ligger rätt på rygg. Det är denna ständiga oror och starka kontrollbehov i mig som även alltid bidragit till att jag blivit sjuk i förlossningsdepressioner till slut. Då bristen på sömn lätt skapar massor av nya hjärnspöken. För att minimera riskerna så har vi valt att satsa på nya och säkra produkter. Produkter som inte bara avlastar min egen oro utan även ökar upp hans egen säkerhet. Ett av våra nya inköp är detta supersmidiga och äggformade BabyNest ifrån Voksi som vi är så nöjda med.
 
 
Detta BabyNest passar dig som har höga krav på ditt barns komfort, välbefinnande och säkerhet. Alla produktdelar är certifierade enligt Oeko-Tex Standard 100 Klass 1, vilket säkerställer att barnet är omgivet av material som är fria från farliga ämnen farliga ämnen eller kemikalier. Nestet tillverkas i fyra olika färgsättningar och har ett yttertyg som är gjort av 100% bomull vilket gör att det känns extra mjukt och lent mot ditt barns hud. Det är även utformat för att växa med ditt barn. Genom att öppna läderbältet och lägga ut förlängningsdelen får ditt barn snabbt och enkelt mer utrymme. Vilket även gör det perfekt som både babygyms underrede och som portabelt skötbord.
 
 
Nestet ska placeras på plana ytor som t.ex. golvet eller i en soffa eller säng men också i barnvagnen. Var noga med att endast placera Voksi BabyNest på låga ytor och aldrig lämna barnet utan uppsikt. Under vårat hembesök av BVC i veckan fick vi oss även en påminnelse om vad man bör tänka på rent säkerhetsmässigt med en nyfödd. Mycket utav den informationen som vi fick sitter kvar färskt i minnet på oss. Men det var även en del bra saker att bli påmind om på nytt. Så som att barnet alltid ska ligga på rygg när det sover och att ett täcke aldrig ska placeras högre upp än till midjan på en baby, för att undvika riskerna för överhettning. Under våren nu så kommer jag även att visa upp lite fler nya favoritprodukter här hemma som kommer att underlätta massor i våran vardag.

 

 Foto: Isabella, rustaupp.se
 
 

Lyckan när amningen funkar.

 
Kampanjer / Sponsrade inlägg
i samarbete med ErgoBaby
 
 
Vi har haft hembesök av BVC och fått så mycket beröm över hur fantastiskt bra jag klarat av amningen, trots all stress & alla motgångar som varit. Elton hade gått upp jättefint i vikt och nu passerat över 3kg sträcket. Vilket fick mig att växa flera centimeter av stolthet. För har man fött 4st barn och aldrig tidigare lyckats få amningen att klaffa helt är detta så stort i min värld. Så nu hoppas jag verkligen på att det kommer fortsätta att flyta på lika bra framöver. Med dom andra tre vart amningen en sådan otroligt stor kamp och till slut blev det även en stor påfrestning psykiskt. Jag tragglade och kämpade på in i det sista för att få det att fungera. Men det slutade alla tre gångerna med att jag fick pumpa ut mjölken och mata dom med flaskan varvat med ersättning. Att få uppleva den här känslan av närhet när allt bara fungerar gör mig så otroligt lycklig!
 
 
För att fira in att allt fungerar så har jag beställt en ny amningskudde till mig och Elton. Jag valde Natural Curve kudden ifrån ErgoBaby då den är tillverkad av ett hårdare material, vilket gör att den ger ett bättre stöd än andra amningskuddar som vi testat genom åren. Ett vanligt problem är just att amningskuddar lätt annars tappar i form och spänst och därmed inte kan ge den support som krävs när man ska mata sin bebis. Elton får onekligen ett bra stöd för kroppen i denna kudden, utan att ligga obekvämt. Kuddens hårdhet gör dock att den skjuter iväg lite från kroppen när man fortfarande har en större mage i vägen efter förlossningen, så som jag fortfarande har. Men detta kan enkelt förebyggas om man lägger ena handen emellan bebisen och kudden eller sitter med benen i skräddarställning. Vilket jag tycker har fungerat fantastiskt bra då jag på sådant sätt även lättare har kunnat rätta till Eltons position utan att mina axlar känns spända.
 
 
Den fasta formen och det smidigt placerade bärhandtaget är även ett plus när man ska förvara kudden. Den flyter inte ut och är därför enklare att exempelvis skjuta in under soffan eller ställa in på högkant i en garderob. Här så ställs dock inte kudden undan många minuter per dag då Elton just nu äter minst var tredje timme. Men sen så använder vi även kudden i hans säng på dagarna för att göra sängen mer ombonad och mysig för honom, vilket han tycks uppskatta. Kuddens överdrag kan även tas av, tvättas och bytas ut mot överdrag i annan färg eller till ett mönstrat fodral. Överdraget är verkligen så otroligt mjuk och förblir lika fint i känslan efter att det tvättats. Jag är även sugen på att komplettera upp med ett överdrag i vintage blåa kulören. 
 
 
I morse hämtade vi även ut Eltons nya Bärsele ifrån samma märke och lite andra härliga vårnyheter. Vi fick under dagen idag även ett besked av skatteverket att Lillemans namn nu är registerat. Så numera är namnen "Elton Alfons Storm" officiellt även där. Efter det glädjebeskedet åkte vi i väg för att hämta ut lite välkommen till världen presenter. Det är inte ofta som jag blir mållös. Men idag svämmade hjärtat verkligen över av all känslor. Ni som känner mig vet ju om hur imponerad jag är av Ingela p Arrhenius alla illustrationer och konstverk. Så ni förstår säkert att det inte var konstigt att mitt hjärta slog en extra volt av lycka när jag öppnade upp ett av paketen och fick syn på denna fina födelseposter till Elton. Den är verkligen som gjord för hans kommande lilla rum.
 
Foto: Isabella, rustaup.se
 
 
 

Here comes the sun.

 Längtan efter våren är starkare än aldrig förr. Lagom tills det är dags att börja pimpa balkongen och uteplatsen presenterar även Lagerhaus kollektionen Here comes the sun. I kollektionen syns allt från drivhus och småkrukor för den allra första odlingen på fönsterbrädan till produkter i både mjuka och hårda material, att inreda sin uteplats med..
 
 
I årets kollektion hittar du även mycket naturmaterial såsom rotting, jute och trä. Ljusslinga Bright 599 kr, Blomstege Alfa 349 kr, växthus Recidence 299 kr. Produkterna går i basfärgschema - färgstarkt men dammigt och Lagerhaus designteam har lagt till ljusa accenter som rosa, turkos och gult tryck med inspiration från konstnärens studio. Kollektionen Here comes the sun finns i butik from 26 april.
 
 Bilder: lagerhaus.
 
 

Igångsättningen gick inte riktigt så som planerat.

Vi har haft fullt upp här hemma och gjort tappra försök till att försöka landa i det nya livet som nu fyrbarnsföräldrar. Både telefonerna och datorerna har fått förblivit avstängda. Någon riktigt bebisbubbla har vi dock inte hamnat i fram tills nu då det blev en rätt så stormig och tuff start för oss. Igångsättningen gick som sagt inte riktigt så som planerat. Vi hade fått besked om att igångsättningen skulle starta på samma sätt som med Emil. Genom att man bara skulle ta tål på hinnorna. Men då tappens insida inte var tillräckligt mogen så fick läkarna tänka om. Men efter fem cytotec doser och 17 timmar av oeffektiva försök med noll i resultat gav läkarna till slut upp även det igångsättningsförsöket. Dom lyssnade tillslut i stället på mina egna önskemål och tog hål på hinnorna klockan 06.48 så att vattnet gick. Sen smällde det bara till och knappt 2timmar senare klocka 08.45 den 26/2 kom sedan våran minsta lilla hjälte "Elton Alfons Storm" ut i rena raketfarten.
 
 
På vägen ut lyckades Elton även linda sig 2,5 varv med navelsträngen runt halsen. Så han var helt blå och skrek inte när han kom ut. Paniken sköljde snabbt över både mig och Martin. Men efter en liten stund piggnade Elton till och barnmorskorna var verkligen helt fantastiska i sitt agerande. Då det var fullt på BB fick vi sedan inte plats där, utan fick i stället ett tillfälligt rum nere på förlossningen. Sent på kvällen dagen därpå och efter mycket tjat ifrån våran sida fick vi tillslut en ok stämpel på min egen och Eltons lilla rumpa och blev fria till att få åka hem. Vilket var det bästa beslutet vi tagit. Men utan min mammas och min familjs hjälp hade hemgången aldrig varit möjlig. Då jag hade fått stränga order om att inte lämna sjukhuset tidigast tre dygn efter förlossningen. Detta för att alla ville vara helt säkra på att jag mådde så pass bra psykiskt innan vi fick åka hem. För under mina tidigare förlossningar har jag lyckats pricka in både kraftiga depressioner och förlossnings pyskoser. Denna gången så kändes allt dock så mycket bättre. Då jag knöt ann till våran lilla son på än gång nu och var så pass vaken och närvaranda i både kropp och själ efteråt.
 
Allt kändes bara så otroligt bra och självklart denna gången. Min kropp hade även klarat av denna förlossningen galant utan varken sprickor, skrubbsår eller nya stygn. Det märktes helt enkelt inte alls av att jag ens hade fött barn efteråt. Jag tappade dock en hel del blod men med tanken på att detta var den enda negativa effekten efter förlossningen så kände jag mig verkligen som värsta superhjälten. Dessutom så hade min kropp lyckats klara av denna förlossningen nu utan varken smärtlindring eller någon extra hjälp förutom några doser med Alvedon. Vilket är helt fantastiskt och speciellt med tanke på att jag drabbats av ryggskott dagen innan förlossningen. Att föda barn med ryggskott är dock inget jag rekommenderar för nog fasen vart det extra påfrestande för ryggen men samtidigt så dövande den smärtan resten av värkarbetet. Så det finns inget ont som inte har något gott med sig och kroppen är verkligen helt fantastisk på att anpassa sig. 
 
 
Väl hemma igen sedan så kickade vardagen sedan igång direkt för oss. Med tandläkarbesök, föräldramöten och nya sjukhusbesök för resten av familjen. Efter hemgången hann vi sedan liksom aldrig med att landa i någon bebisbubbla. Då resten av familjen blev sjuka direkt och drabbades av både hög feber och influensa virus. Det slår ju liksom aldrig fel och även min mamma som skulle stannat kvar här hemma hos oss efter hemgången blev också superdålig nu och vart i stället tvungen att åka hem till sig igen för att kurera sig. Så någon lugn start fick vi då inte erfara utan kastades i stället direkt in i verkligheten. Under mitten av veckan så kraschade sedan även min egen kropp. Jag hade nog varit lite väl kaxig efter förlossningen och trott att jag klarade av mer än vad jag faktiskt borde ha gjort. För ryggskottet var nu utbytt mott en kraftig bäckenförskjutning och nya sjukhusbesök vart ett måste. Vilket i sin tur även fick orken att tryta för samtidigt som jag fightades med spända bröst och alla nya hormoner så började jag även få svårt att andas.
 
Med mina andningssvårigheter så tillkom även bortdomningar och känselbortfall i benet. Till slut vart trycket så pass påtagligt i bröstet att jag var tvungen att åka in akut till sjukhuset igen. Där man konstaterades att mitt syresupptag var kraftigt påverkat på höger lunga. Så jag blev inlagda på sjukhuset igen och uppkopplad med ekg och syrgas. Jag fick genomgå alla möjliga tester och flera röntgen plåtar hann tas innan man hittade felet. Jag hade lyckats dra på mig en kraftig lungsäcks inflammation och fått en mindre propp som vandrat upp och satt sig i ena lungan. Nya mediciner skrevs därmed ut och efter några timmar skrev jag även ut mig själv å åkte hem till resten av familjen. Jag vet inte om det är en placebo effekt med så fort som jag klev innanför dörren här hemma så mådde jag genast så mycket bättre igen. Vid den här tidpunkten hade Elton redan hunnit blivit över en vecka gammal och trots att jag nu var hemma igen så hann jag knappt med att ta ett djupt andetag innan det vart dags för nya sjukhus besök. För jag hann som sagt var knappt var in igenom dörren här hemma innan nästa sjukhusvåg drog över oss.
 
 
Då Emil nu drabbats av ny virusinfektion med hög feber, krupphosta och ögoninflammation som ett plåster på såren. Vid det här laget så förstår ni säkert att vi var helt slut här hemma och nästan kände för att kasta in handuken. För det finns verkligen en gräns för hur mycket man orkar med på en och samma gång. Men eländet tog inte riktigt slut här. Utan nu ville min kropp så klart jävlas lite mer genom att ställa till med en stört blödning och starta någon form av ny sympati förlossning med mängder av koagulerat blod lika stora som Eltons huvud. Så vi avslutade där med förra veckan med nya sjukhus besök, järndepåstopp och sedan en någorlunda lugn helg här hemma. Vi vågar som sagt var knappt planera in något alls just nu. Utan varje ny dag utan några fler sjukdomar och nya komplikationer känns i stället som rena lottovinsten. Både jag och Martin är helt slutkörda mentalt efter alla sjukhusturer men under den här veckan nu så är Ella och Edwin friska nog att få gå tillbaka till förskolan och skolan igen. Emil mår även lite bättre och Elton har klarat sig helt ifrån att ens blivit minsta lilla snorig. Vilket vi tackar högre makter för och äntligen nalkas det kanske lite fler lugna dagar i ett sträck för den här Cirkus - Sköldmark familjen.
 
Så medans många av mina vänner som också har fött barn nyligen precis har börjar att kravla sig ut ur sin egen lilla bebisbubbla. Kommer vi här hemma i stället nu att stänga in oss i våran egen första gången på denna resan. Ja för vi ska bara försöka vara nu i några dagar. Rå om varandra, skapa nya tillfället med totalt bebis gosande och tid för reflektion. För hela familjen är verkligen i stort behov av några extra kramar och lugnare stunder just nu. Redan om en liten stund så ska Martin ta en promenad ner till skolan för att hämta hem Ella och Edwin. Sedan blir det inte mycket mer gjort idag. Elton sover i skrivandes stund i min famn och har ett sådant fantastiskt mimspel för sig. Hans lilla mun både ler och grimaserar i alvarligare ansiktsuttryck på en och samma gång medans mitt hjärta samtidigt blir sprängfyllt av alla känslor för honom. Det är verkligen så som man säger:  "THE BEST DREAMS HAPPEN WHEN YOU ARE AWAKE!"
 
 
Foto: Isabella, rustaupp.se
 
Ja, för troligtvis är det därför som vi knappt sover något under småbarnsåren. För man vill ju inte missa en sekund mer än nödvändigt. Man glömmer även snabbt bort hur mycket dom små faktiskt sover under sina första veckor i livet. Vilket är en rätt så rolig kontrast att reflektera över. För just nu önskar man att sin nyfödda lilla skatt skulle vara lite mer vaken under dygnets alla timmar. Men redan om någon vecka så önskar man motsatsen och att dom små ska sova en hel natt igenom. Just nu så känner varken jag eller Martin av bristen av sömn i alla fall. Vilket alltid är något extra positivt att faktisk lyfta fram mitt i allt detta kaos som varit. Men samtidigt så är ju energidepåerna långt ifrån så pass påfyllda som dom brukar vara, allt får ta sin tid. Under morgondagen ska vi dock försöka ta en lättare promenad ner till sjön och inviga den nya syskonvagnen för första gången. Vilket vi har sett så mycket fram emot. På hemvägen ska vi sedan även hämta ut en massa fina presenter och välkommen till världen gåvor som vi fått skickade till oss. Under eftermiddagen får vi sedan även hembesök av BVC för en vikt och längkontroll av Elton. Så det kommer att bli en lugn, mysig och spännande dag för både stora som små..
 
 

RSS 2.0