Jakten efter en glad och stämningsfull påsk gav tillsut resultat.

 
 
Då ungarna som sagt var blev på bättre humör och inte bråkade mer med varandra så åkte vi tillslut iväg som planerat till Martins föräldrar för att fira påsk. Solen sken och det kändes verkligen som att våren hade anlänt på riktigt nu. Ja i alla fall tills att vi klev ut ur bilen och slogs av hur kallt det fortfarande var ute. Kidsen fick där med svida om och hoppa in i overallerna innan påskäggsjakten sedan kunde börja ute i farmor och farfars trädgårdslandskap.
 
 
Dom första vårblommorna hade även kommit upp och spred en sådan glädje med sin solgula färg. Medans jag fascinerades över detta hade kidsen i sin tur fortfarande fullt upp med att försöka finna sina ägg som farmor hade gömt. Emil var först ut med hitta sitt och därefter fann Martin och Emil sitt. Men Edwin kunde då inte hitta sitt. Jag skulle kanske hellre kalla det för vinterlandskap då det fortfarande låg drivor med snö kvar på marken. Deras tomt ligger mestadels i norrläge så solen har svårt hitta fram så här års. Men på andra sidan huset var marken desto barare och blomstrande.
 
 
Vart kunde det vara? Till slut så fann han även sitt ägg och lyckan blev total. Ägget låg kamouflerat uppe på trädgårdsbänken och var inte det lättaste att hitta. Efter äggjakten bjöds det sedan på lite traditionsenlig påskmat och fika. Efter att vi hade fikat och barnen hade ätit upp lite av innehållet i sina påskägg så bar färden sedan hem igen. Lugnet fortsatte sedan att hålla i sig under större delen av kvällen och detta måste nog ha varit ett rekord i bråkfri dag. Då ungarna höll sams fram tills läggdags.
 
 
När alla tre hade somnat sedan så passade vi vuxna och lilla Elton på att förbereda påskäggen inför morgondagen. Elton var så nyfiken, vaken och med hela kvällen. Vilket var så otroligt mysigt! Han har nämligen varit lite extra slö och sovit så otroligt mycket dom sista två veckorna. Men det beror ju på att hans gulsot fortfarande inte är helt under kontroll heller. Men dom få timmarna som han är vaken vill vi ju därmed ta till vara på lite extra. Så vi pausade äggfixandet och mös istället i soffan en stund. Det dröjde dock inte länge tills att han somnade om igen. Hur kan man var så liten och go på samma gång!
 
 
Foto: Isabella
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux