Lyckan när amningen funkar.

 
Kampanjer / Sponsrade inlägg
i samarbete med ErgoBaby
 
 
Vi har haft hembesök av BVC och fått så mycket beröm över hur fantastiskt bra jag klarat av amningen, trots all stress & alla motgångar som varit. Elton hade gått upp jättefint i vikt och nu passerat över 3kg sträcket. Vilket fick mig att växa flera centimeter av stolthet. För har man fött 4st barn och aldrig tidigare lyckats få amningen att klaffa helt är detta så stort i min värld. Så nu hoppas jag verkligen på att det kommer fortsätta att flyta på lika bra framöver. Med dom andra tre vart amningen en sådan otroligt stor kamp och till slut blev det även en stor påfrestning psykiskt. Jag tragglade och kämpade på in i det sista för att få det att fungera. Men det slutade alla tre gångerna med att jag fick pumpa ut mjölken och mata dom med flaskan varvat med ersättning. Att få uppleva den här känslan av närhet när allt bara fungerar gör mig så otroligt lycklig!
 
 
För att fira in att allt fungerar så har jag beställt en ny amningskudde till mig och Elton. Jag valde Natural Curve kudden ifrån ErgoBaby då den är tillverkad av ett hårdare material, vilket gör att den ger ett bättre stöd än andra amningskuddar som vi testat genom åren. Ett vanligt problem är just att amningskuddar lätt annars tappar i form och spänst och därmed inte kan ge den support som krävs när man ska mata sin bebis. Elton får onekligen ett bra stöd för kroppen i denna kudden, utan att ligga obekvämt. Kuddens hårdhet gör dock att den skjuter iväg lite från kroppen när man fortfarande har en större mage i vägen efter förlossningen, så som jag fortfarande har. Men detta kan enkelt förebyggas om man lägger ena handen emellan bebisen och kudden eller sitter med benen i skräddarställning. Vilket jag tycker har fungerat fantastiskt bra då jag på sådant sätt även lättare har kunnat rätta till Eltons position utan att mina axlar känns spända.
 
 
Den fasta formen och det smidigt placerade bärhandtaget är även ett plus när man ska förvara kudden. Den flyter inte ut och är därför enklare att exempelvis skjuta in under soffan eller ställa in på högkant i en garderob. Här så ställs dock inte kudden undan många minuter per dag då Elton just nu äter minst var tredje timme. Men sen så använder vi även kudden i hans säng på dagarna för att göra sängen mer ombonad och mysig för honom, vilket han tycks uppskatta. Kuddens överdrag kan även tas av, tvättas och bytas ut mot överdrag i annan färg eller till ett mönstrat fodral. Överdraget är verkligen så otroligt mjuk och förblir lika fint i känslan efter att det tvättats. Jag är även sugen på att komplettera upp med ett överdrag i vintage blåa kulören. 
 
 
I morse hämtade vi även ut Eltons nya Bärsele ifrån samma märke och lite andra härliga vårnyheter. Vi fick under dagen idag även ett besked av skatteverket att Lillemans namn nu är registerat. Så numera är namnen "Elton Alfons Storm" officiellt även där. Efter det glädjebeskedet åkte vi i väg för att hämta ut lite välkommen till världen presenter. Det är inte ofta som jag blir mållös. Men idag svämmade hjärtat verkligen över av all känslor. Ni som känner mig vet ju om hur imponerad jag är av Ingela p Arrhenius alla illustrationer och konstverk. Så ni förstår säkert att det inte var konstigt att mitt hjärta slog en extra volt av lycka när jag öppnade upp ett av paketen och fick syn på denna fina födelseposter till Elton. Den är verkligen som gjord för hans kommande lilla rum.
 
Foto: Isabella, rustaup.se
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux